android kullanıcılar ben galaxy s2 alıcaktım ama android beni düşündür sizce hata mı yaptım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
schnellmajestic

schnellmajestic

Üye
    Konu Sahibi
android kullanıcılar ben galaxy s2 alıcaktım ama android beni düşündür sizce hata mı yaptım
şimdi arkadaşlar ilk başta şunu belirteyim zırt pırt tel almaktan cidden sıkıldım 10 ay önce wave s8500 aldım şimdi bir tane daha almalıyım wave gibi dolu olması lazım wave bana iphonetaki pratikliği ve işlem onağını rahatlıkla sunuyor ilk başlarda kızıyordum ama linux tabanlı bada os çok yeni bir sistem android 2003-2004lerden beri kendisini söz ettiriyor ama bada os 2010 daha herneyse, android hoşuma gitti fakat ben hiç 2009 -2008 çıkışlı android çok nadir görüyorum misal htc tatto motorola serisinden androidler gibi kullanılmamasının sebebi yok işlemci yetmedi yok ram yetmedi diye kullanılmıyor ama iphone 3g hala kullanılıyor onlarla yaşıt olmasına rağmen catur cutur kullananları hala görüyorum , şimdi ben kendim şunu gördüm galaxy s için kaderi htc tatto gibi olucak 2-3 en fazla yıl sonra kullanılmayacak duruma gelicek, bende bu durumlar yaşamamak için iphone 4 mi veya iphone 'nun bir sonraki jenarasyonunu almayı tercih ettim sizce hata mı yaptım ?

61semih

61semih

Üye
iphone almak hata değil tabiki.cok kalıtelı cıhazlar uretıyorlar e tabı araya 'marka' da gırınce fıyatı hakettıgınden yuksek oluyor.dun arkadasım gs2 aldı ınceledım ben galaxu gio kullanıyorum.açıkçası giodan gozle gorulur tek farkı ekran buyuklugu hızı ve flash vıdeoları oynatmasıydı.bence 1700tl edecek bır farkı yoktu (video resım benım ıcın onemlı olmadıgı ıcın,yoksa 1080p cekım yapabılıyor çoğu handycamden daha ıyı) fıyatı 1000tl olmalı fakat pazar şartları fıyatı belırlıyor iphone ozellıkle.
şuanda zaten android ile ios yarısı var ama uygulama konusunda ios a ne cıkıyorsa android e de cıkıyor hemen hemen..android te sureklı guncelleme yapıyıyor.ornegın gio 450 tl ye alınabılen bır telefon fakat buna 2.3.4 surumu yuklenıyor aynı şekılde gs2 yede yuklenıyor!

Uruloki

Uruloki

Üye
semih abimie katılıyorum fazla fark olmamasına karşın fena pahalı ki şunuda eklemek isterim o ufak lense o kadar piksel sığdırmak yanlış bence 720p çekse daha güzel çıkar he 1080p oynatmaya devam etsin

blacktalon

blacktalon

Üye
telefon insanların isteğine göre güzelleşir genellenemez ama insanın istekleride bitmek bilmez 5 yıl önce kameralı telefon almak için çırpınanlar vardı şimdi 3d olsun pc gibi olsun vs. fiyat pahalı diyorsunuz ama bunu yine belirleyen tüketici piyasası alan olunca adamlar fiyatı neden düşürsün

schnellmajestic

schnellmajestic

Üye
    Konu Sahibi
iphone almak hata değil tabiki.cok kalıtelı cıhazlar uretıyorlar e tabı araya 'marka' da gırınce fıyatı hakettıgınden yuksek oluyor.dun arkadasım gs2 aldı ınceledım ben galaxu gio kullanıyorum.açıkçası giodan gozle gorulur tek farkı ekran buyuklugu hızı ve flash vıdeoları oynatmasıydı.bence 1700tl edecek bır farkı yoktu (video resım benım ıcın onemlı olmadıgı ıcın,yoksa 1080p cekım yapabılıyor çoğu handycamden daha ıyı) fıyatı 1000tl olmalı fakat pazar şartları fıyatı belırlıyor iphone ozellıkle.
şuanda zaten android ile ios yarısı var ama uygulama konusunda ios a ne cıkıyorsa android e de cıkıyor hemen hemen..android te sureklı guncelleme yapıyıyor.ornegın gio 450 tl ye alınabılen bır telefon fakat buna 2.3.4 surumu yuklenıyor aynı şekılde gs2 yede yuklenıyor!

peki androdi telefonlar ios gibi uzun ömürlu olamıyor (bkz: sistem gereksinimleri her versiyonda çok ciddi boyutlarda artış olması mesel htc tatto samsung galaxy i7500 1,6 veya 2,1de kalıyor sanırım üstelik bu tel geçen yıl satışlardaydı ??? ama 2008-2009 çıkışlı iphonelar hala ve hala kullanıyor)
eğer ben i7500, htc tatto daki sıkıntıları çekersem nolucak 1700 lira 2-3 yıl çöp mü olucak ???

61semih

61semih

Üye
gs2 de oyle bır olay olmaz zaten dunya genelınde cok satan bır telefon oldugu ıcın samsung bu urununun arkasında durur.bunun dısındada donanım olarak kaldıramıyacagı versıyon yoktur.yanı bır ios gs2 ye entegre edebılse aynı anda ıkısını bıle kaldırır.hatta gs2 den daha dusuk olan htc hd 2 modelıne bıle wm7 ıle android aynı anda yuklu olabılıyor.ıstedıgın zaman ıstedıgını kullanıyorsun.okadar para verıpte 1 2 yıl sonra telefon kullanılmaz hale gelmez yani üst segment cıhaz bunlar

----------Eklendi @ 13:20:17 ---------- Yazıldı @ 13:13:55 ----------

telefon insanların isteğine göre güzelleşir genellenemez ama insanın istekleride bitmek bilmez 5 yıl önce kameralı telefon almak için çırpınanlar vardı şimdi 3d olsun pc gibi olsun vs. fiyat pahalı diyorsunuz ama bunu yine belirleyen tüketici piyasası alan olunca adamlar fiyatı neden düşürsün

fıyatı sadece tuketıcı belırlemıyor pıyasayı iphone belırlıyor.malıyettede en onemılı gıderı malzeme kalıtesı reklam gıderleri.hollywood filmlerınde bıle adamlar ip kullanıyor.bunları bedavaya yapmıyorlar heralde e tabiki birde çinde ip almak ıcın bobregını satan ve bekaretını verecegını soyleyenlere var.bır zamanlar matrıxte vardı nokıa nın kızaklı bır telefonu :) nereden dereye 11 yılda

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
gs2 de oyle bır olay olmaz zaten dunya genelınde cok satan bır telefon oldugu ıcın samsung bu urununun arkasında durur.bunun dısındada donanım olarak kaldıramıyacagı versıyon yoktur.yanı bır ios gs2 ye entegre edebılse aynı anda ıkısını bıle kaldırır.hatta gs2 den daha dusuk olan htc hd 2 modelıne bıle wm7 ıle android aynı anda yuklu olabılıyor.ıstedıgın zaman ıstedıgını kullanıyorsun.okadar para verıpte 1 2 yıl sonra telefon kullanılmaz hale gelmez yani üst segment cıhaz bunlar

:oke:

berkcombil

Üye
Evet malesef dediğin gibi 3 yıl sonra elindeki telefon senin düşüncene göre çöp olacak fakat pekçok uygulama ve oyunun Android 1,6 ve üstü bir sistem gereksinimine ihtiyacı olduğu düşünülürse yazdığın eski cihazlar halen işe yarar,tek eksik yanları eski olmalarından dolayı yeni çıkan ve daha güçlü donanım isteyen uygulamaları kaldıramamaları.Bu akıllı telefon olayı bilgisayar donanım mantığıyla aynı:oke:iPhone'un uzun ömürlü olmasının sebebi şimdiye kadar ki çıkan jenerasyonlar arasında uçurum yaratacak bir donanım farkı olmayışı.Örneğin;iPhone 4 ile 3GS arasında ki tek fark 3GS'in işlemcisi 600Mhz,4'ün ise 1Ghz ki şarj sorunu yaşanmasın diye iOS onu 800 Mhz'de kullanıyor.Öyle ki iPhone 4'ün çözünürlüğü çok yüksek olduğundan oyun performansında 3GS daha iyi:ehePeki ya Samsung.Galaxy S daha geçen sene çıktı ve 1Ghz.Bu sene ise S2 çıktı ve 1,2 Ghz çift çekirdekli.Ayrıca diğer donanım elemanları da S'i katlar vaziyette.Kaba bir hesapla S2,S'in 2,5 katı gücünde.Hal böyle olunca da alınan Androidler daha çabuk demode oluyor:oke:

belferkay

Üye
aynen katılıyorum. Henüz bir sene önce forumlarda araştırarak "kral telefon, tek geçerim, daha üstünü yok" yorumlarıyla gaza gelip aldığın telefonu yaklaşık bir sene sonra "işe yaramaz. bak s3 çıktı s2 ne ki artık." şeklinde yorumlar eşliğinde görmen %100 ihtimal. Sürekli de telefon değiştirmek istemeyen biri olarak bunları da göze al sonra moralin bozulmasın. Iphone'da ise kaç senelik cihazlar olmasına ragmen hala en stabil çalışan sisteme sahip ancak fiyatı yüksek. birkaç yıl önce çıkan iphone 4'ün bile galaxy s2 den pahalı satılması düşündürücü. Eğer ki ıphone alacaksan kesinlikle yeni çıkacak modelini bekle derim. Ki o kadar paraya değsin.

----------Eklendi @ 10:23:24 ---------- Yazıldı @ 10:17:13 ----------

arkasında durur illa ki durur. Ama bir sene sonra çoğu kullanıcı s2'nin yüzüne bakmayacak şimdi galaxy s ' e yapıldığı gibi. Galaxy s çok iyi telefon hala çok iyi ancak elinde galaxy s olup da onun yerine s2 alan o kadar çok maymun iştahlı insan var ki, bundan illa firmalar da etkilenir. 1 sene sonra da s3 çıkacak millet s2 sini satıp s3 alacak. Millette para bol. Tabii piyasanın çok hızlı gelişmesi de buna katkı sağlıyo ama kullanıcılar da dayanamayıp her yeni şeye atladığı için bu süreç daha da hızlanıyor. 5 ay sonra s3 çıksa s2'sini satıp onu alacak bir sürü insan bulunur...

muscler

muscler

Üye
iphone 3g 300mhzlik bi işlemcisi var diye biliyorum . bahsettiğin iphonelar 3gden sonra ben 2g ve iphone 1 kullanana rastlamadım . işletim sistemi olarak android , htc tattoo gibi telefonlara ağır geliyo . ama galaxy s2 öyle değil şuan üzerine kurulu işletim sistemini gayet iyi kullanıyo ve 1.2x2 ghz işlemcisi var yani bazı netbooklardan hızlı işlemcisi var ve teknolojisi elbet eskicek ama 2009un androidlerinden daha fazla dayancağına dahada ileri götürceğine emin olabilirsin

61semih

61semih

Üye
sunun farkında olmak lazım apple kendı ısletım sıstemını kullanıyor.yanı cıkan uygulamalar ve reknolojık gelısmeler pıyasayı bu duruma ıtıyor.neden androidte boyleken iphone de boyle degıl doyorsunuz haklı olarak dedıgım gıbı ıkısının ısletım sıstemı farklı olay donanımsal degıl.wh sımdıde gercek 3d oyunlar cıkacak yakında gs2 nın papucu dama atılır.bu android e gs2 ye ozgu bırsey degıl.teknolojı bu konuda cok cabuk ılerlıyor.ve bu cıhazların kullanım omrune bakarsan 5 ıle 7 senedır.fakat televızyonlarda kullanım omru daha uzun oldugu ıcın fark ortaya cıkmıyor.ornegın bız tv alacagımız zaman plazmalar yenı yenı cıkıyordu ve ucuk fıyatlardaydı bız 1050 tlye duzekran 100mhz lık bır tv aldık.aradan 2 3 sene gectı 1300tl lere plazmalar satılmaya basladı.bu telefon pıyasasında 3-5 sene değil 1 seneye dusuyor sebebide telefonun kullanım omru ıle tvnınkının aynı olmaması.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt