Android 4.0.4 Cyanogenmod 9 Rom (rc6 - 20.02.2013)

Sponsorlu Bağlantılar

ahmetsuha525000

Üye
Kardesim genel performans olarak cm10 daha iyi ama su an stabil degil. Cm9 oyun performansı olarak daha iyi castagnaIT 7.5 kerneliyle bu daha da iyilesiyor ve cm9 da her sey sorunsuz calsiyor. Cm10 da bazı özellikler sorun cıkartabiliyor. Cm9 Rc2+castagnaIT 7.5 kullanmani oneririm.

Cm9 Rc2+castagnaIT 7.5 dediginiz şey ney ve bu konuları çok anlamıyorum bu kernel falan ney tam anlamış degilim? ayrıntılı anlatabilirmisiniz yada bir site linki verin ordan bakim ?

knight97

knight97

Üye
Zaten su an bulundugumuz konuda cm9 ayrıntılı anlatım var. Once cwm yukleyip cm9 rc2 romunu kuracaksın . Ardından cwmden rom yukler gibi castagnaIT 7.5 kernelini kuracaksin. CastagnaIT 7.5 i sistem modifikasyon araclari & bilgi bolumunde bulabilirsin . Ali58_58 kardesimizin konusu. Link: http://www.maxicep.com/android-modifikasyon-araclari-bilgi/galaxy-w-gt-i8150-castagnait-kernel-v7-5-linaro-cm9-3-718194.html#post5649833

babyshoot

babyshoot

Üye
peki bu romda performansta cpu frekans değeri ve ram değerlerinde ayarlar ne olmalı mesela daha fazla şarj zamanı için tel kullanılmazken az kullansın işlemciyi gibi. ayarları ne yapsak önerileriniz nelerdir.

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
Sadece ekran parlaklığını kısın yeter.Zaten ekranı kapatınca işlemci uyku moduna geçiyor arkaplanda çalışıp belirli periyodlarla senkronizayson yapan birşeyler yoksa face,twitter gibi.Senk. sırasında işlemci kullnıldığı için bu şarjı daha fazla tüketir.

cemaltr18

cemaltr18

Üye
Arkadaşlar 2.3.6 için bir rom buldum konusunu açmayı düşündüm fakat vaktim olmadığı için konuyu açamayacağım burada paylaşıyorum. Kullananların hepsi memnun olduğunu yazmış.Burada ki arkadaşlar ilgilenip konuyu açarlarsa bir çok kişi için altarnetif olabilir.

- - - Eklendi - - -

Arkadaşlar romun türkçe dil desteği yok boşverin

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
Rom çok eski ve oc haricinde birşeyi yok.Daha önce denemiştim.Pek stabil değil.

- - - Eklendi - - -

Cm10un şuanki halini kullanmak daha iyidir bence onun yerine

babyshoot

babyshoot

Üye
tmm hocam o dediğini yapıyorum zaten. ama merak işte hani daha fazla nasıl müdahale edip az şarj yemesini sağlarız diye. bir de böyle bir seçenek olunca insan karıştırası geliyor. hani 192 yapsak frekansı ekran kapanınca daha az şarj yermi die... ilgin için teşekkür ederim. ayrıca yine belirtiim: yorumlarda karşılaşılan problemleri yaşamadım ben ilk başta korkmuştum rom yüklerken. elinize sağlık..

cemaltr18

cemaltr18

Üye
Rom çok eski ve oc haricinde birşeyi yok.Daha önce denemiştim.Pek stabil değil.

- - - Eklendi - - -

Cm10un şuanki halini kullanmak daha iyidir bence onun yerine

Doğru diyorsun bende denedim fakat beğenmedim

Ali58_58

Ali58_58

Üye
Sadık hocam yada haberi olanlar githubda ve xdada kıpırdama yok arco çıkmazq girdi bi bilgisi olan varmı?
Aydınlaysın hem beni hm forumu

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
İhtimaller Şöyle;
1)Arco yeni kernel konusunda bir çıkmazda sorunlarla boğuşuyor.
2)Yılbaşı akşamı bir barda içkiyi fazla kaçırdığı için kendine gelmeye çalışıyor.
3)Çalışmalarını henüz kaynağını github üzerinde paylaşıma açmadığı cm10.1 yada 3.0.55 kernelinin cm10 sürümü üzerinde yoğunlaştırmış durumda.Bu yüzden aktiviteleri takip edemiyoruz.

Olması en muhtemel sonuçlar bunlar diye düşünüyorum :)

Ali58_58

Ali58_58

Üye
Teşekkürler hocam aslında arco cm 10ile boşa uğraşıyo cunku cm 10.1 cm 10un rc2si gibi ama adama hastayımyaw karınca gibi çalişkan

coldheart

Üye
edit:dediğiniz gibi yaptım rehberi içeri aktar dedim aktardım rehberde görünüyor ama yeni kişi ekleme olayı nasıl olacak sim karta kayıt etmiyor sadece telefona kayıt ediyor bide rehberi toplu silme yok galiba yada ben bulamadım bide menüde klasör olusturulmuyor yada menu duzenlenmıyor yardımcı olursanız sevinirim 176 sayfa var okuyamadım k.bakmayın lütfen.

EnverYigit

EnverYigit

Üye
Şimdi biz bunu kurduğumuzda hangi özellikler çalışmıyor acaba?

görüntülü konuşma
radyo

başka var mı acaba? bütün sayfaları okuyamadım 176 sayfa olmuş..

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
edit:dediğiniz gibi yaptım rehberi içeri aktar dedim aktardım rehberde görünüyor ama yeni kişi ekleme olayı nasıl olacak sim karta kayıt etmiyor sadece telefona kayıt ediyor bide rehberi toplu silme yok galiba yada ben bulamadım bide menüde klasör olusturulmuyor yada menu duzenlenmıyor yardımcı olursanız sevinirim 176 sayfa var okuyamadım k.bakmayın lütfen.

Zaten kimseye 176 sayfayı oku diyemem artık.Bu saatten sonra eski yorumlar sadece gereksiz bir yığın haline geldi.Sime kayıt yok.Menü hiçbirşekilde düzenlenemez klasör açılamaz.

- - - Eklendi - - -

Şimdi biz bunu kurduğumuzda hangi özellikler çalışmıyor acaba?

görüntülü konuşma
radyo

başka var mı acaba? bütün sayfaları okuyamadım 176 sayfa olmuş..
Zaten genelde son 10 15 sayfa bu tür durumlarda son sürümle ilgili ve romla ilgili birçokşey için yeterli oluyor.Radyo için çözüm ana konuda var.Başka çalışmayan bişi yok

coldheart

Üye
Zaten kimseye 176 sayfayı oku diyemem artık.Bu saatten sonra eski yorumlar sadece gereksiz bir yığın haline geldi.Sime kayıt yok.Menü hiçbirşekilde düzenlenemez klasör açılamaz.
allah razı olsun hocam bilgilendirdiniz yoksa hep ikilemde kalıcaktım yanlışmı yükledim acaba diye ana mesaja edit yapıp ekleseniz bunları yeni yapan arkadaşlar için çok iyi olur benim nacizane görüşümdür tekrardan allah razı olsun iyi geceler.

m.talha

m.talha

Üye

- - - Eklendi - - -

Zaten genelde son 10 15 sayfa bu tür durumlarda son sürümle ilgili ve romla ilgili birçokşey için yeterli oluyor.Radyo için çözüm ana konuda var.Başka çalışmayan bişi yok

kardes kamerada zoom yapma yok,
bide operamı ana kısayollara koyuyorum kaçıyor.

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
kardes kamerada zoom yapma yok,
bide operamı ana kısayollara koyuyorum kaçıyor.

Kamerada zoom yapmak için çözünürlüğü düşürmeniz gerekli.Orjinal romdada zaten 5mp deyken zoom yapılmıyor.

altindagmali

Üye
sadık bey merhaba,
rc2 kullanıcısıyım, son 1 haftadır telefonumda bir acayiplik var, telefon şarjı olduğu halde birden bire kapanıyor. ve ardardına 3-4 sefer deniyorum acılmıyor, üzerinden 5 dakika kadar geçtikten sonra telefon açılıyor. sebebi ne olabilir? batarya ile ilgili bir problem olduğunu düşünmüyorum ancak sizin yorumunuz nedir? yardımcı olabilir misiniz?

enginizmir

enginizmir

Üye
Öncelikle yine emeği geçen arkadaslara çok teşekkür ederim.. Bu rom için Olumsuz bir şey söylemek gerçekten içimden gelmiyor... Adeta telefonu yeniden almış gibi oldum, artık telefondan o kadar sogumusken RC2 ilaçç gibi geldi.. yalnız yasadıgım bir problemide belirtmeden geçemeyeceğim malesef.. Yılbaşı ertesi malum herkesin kıyamet gününden kaçtıgı İzmirin Şirince ilçesindeydim:) Tek telefonu çekmeyen kişi bendim sanırm.. Hattım avea yanımdaki avealar bazen bazen az çekerken ben hiç bir şekilde şebeke alamadım.. Manuel taratmada yapsam telefonu kapatıp açsamda hatta pili çıkartıp simi temizlesemde malesef dağda bir tek bnm ki çekmedi aveası olanlar içinde... tabi arabayla aşağı inince tekrar şebeke buldu sanırım çekim kuvveti konusunda sorun var kernel Romla Birlikte önerilen kernel yüklü... Ama genel olarak çok memnunum ...tşkrler...

knight97

knight97

Üye
arkadaslar sizdede opera mini acıkken cıkıp girince opera mini durdu hatası alıyor musunuz?

Üst Alt