Android 4.0.4 Cyanogenmod 9 Rom (rc6 - 20.02.2013)

Sponsorlu Bağlantılar

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
videoyu şuanda youtube üzerine upload ediyorum yükleme tamamlanınca linki konuya ekleyeceğim.

- - - Eklendi - - -

allah allah bende niye gelmiyor. telefona format atmak mı lazım acaba. sd kartı biçimlendirdim zaten. başka ne yapabilirim. hadi usb çok sorun degil de google play olmazsa olmazımdır.

bilemiyorum bu sorunla ilk defa karşılaşıyorum.Sadece normal wipe işlemi yapıp yüklüyorum.İstersen format atmayıda dene.

nsren

nsren

Üye
formatı nasıl atabilirim bilgin var mı

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
ayarlar menüsünde mi yoksa ana menü den mi girecegim. şu anda cm7 yüklü

Recovery den formatlamalısın.Recovery haricinde sadece kullanıcı verileri ve ayarlarını sıfırlarsın.Sistemi formatlamak için recovery kullanmalısın..Bu arada yükleme için cwm recovery sini kullanıyorsun dimi

- - - Eklendi - - -

Ve bişey daha recoveryden format attıktan sonra yeni bir rom yükleyene kadar telefonun açılmaz bu yüzden hafıza formatlama systemi formatla ve sdcardda flashlanabilir bir rom bulundur.

nsren

nsren

Üye
Recovery den formatlamalısın.Recovery haricinde sadece kullanıcı verileri ve ayarlarını sıfırlarsın.Sistemi formatlamak için recovery kullanmalısın..Bu arada yükleme için cwm recovery sini kullanıyorsun dimi

- - - Eklendi - - -

Ve bişey daha recoveryden format attıktan sonra yeni bir rom yükleyene kadar telefonun açılmaz bu yüzden hafıza formatlama systemi formatla ve sdcardda flashlanabilir bir rom bulundur.
4)Kurulum Adımları:
a)CWM5 Recovery kullanın.
b)Telefonunuzu Recovory moda alın(Ses açma+home tuşu+açma/kapama)
c)Wipe data ve wipe cache ile telefonunuzdaki verileri silin.(
Ses açma-kısma tuşları ile aşağı tukarı hareket edin ve home tuşu ile seçin.)
d) install from sdcard seçenğine gelip indirdiğiniz CM9 romunu(update*.zip) seçin ve onaylayın.
e)Yükleme tamamlanınca yine aynı menüden indirdiğimiz diğer zip dosyasını (gapps*.zip) seçin
f)Yükleme tamamlanınca reboot system ile telefonunuzu yeniden başlatın ve açılmasını bekleyin.
g)Telfonunuzun açılış ayarlarını yaptıktan ve google accountunuza giriş yaptıktan sonra daha önce yedek almak için kullandığımız uygulamaları tekrar yükleyip sms ve arama kaydınızı geri yükleyin.

bunları yapıyorum ben. bunun dışında format dediğin hangisi. recovery modda format menüsü başaka yok sanırım.

- - - Eklendi - - -

sıfırdan yine kurdum ve google play yine yok ortada. sinir oldum iyice.

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
4)Kurulum Adımları:
a)CWM5 Recovery kullanın.
b)Telefonunuzu Recovory moda alın(Ses açma+home tuşu+açma/kapama)
c)Wipe data ve wipe cache ile telefonunuzdaki verileri silin.(
Ses açma-kısma tuşları ile aşağı tukarı hareket edin ve home tuşu ile seçin.)
d) install from sdcard seçenğine gelip indirdiğiniz CM9 romunu(update*.zip) seçin ve onaylayın.
e)Yükleme tamamlanınca yine aynı menüden indirdiğimiz diğer zip dosyasını (gapps*.zip) seçin
f)Yükleme tamamlanınca reboot system ile telefonunuzu yeniden başlatın ve açılmasını bekleyin.
g)Telfonunuzun açılış ayarlarını yaptıktan ve google accountunuza giriş yaptıktan sonra daha önce yedek almak için kullandığımız uygulamaları tekrar yükleyip sms ve arama kaydınızı geri yükleyin.

bunları yapıyorum ben. bunun dışında format dediğin hangisi. recovery modda format menüsü başaka yok sanırım.

- - - Eklendi - - -

sıfırdan yine kurdum ve google play yine yok ortada. sinir oldum iyice.

garip bir durum format dediğim cwm menüsünde mounts&storage var orada format data,format system,format sdcard gibi seçenekler var.Oradan systemi formatlamayı dene eski romunu tamamen silicektir systmi formatlamak.

- - - Eklendi - - -

videonun tamamlanmasına birkaç dakika kaldı istersen yeni birşey denemeden önce onu bekle.yazılar pek okunmuyor ama yardımcı olacaktır.

nsren

nsren

Üye
cvm menüsü degin şey tam olarak nedir.

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
cvm menüsü degin şey tam olarak nedir.

cwm yani clockworkmod rom yüklemek için kullandığımız recovery menüsü.

- - - Eklendi - - -

videoyu izlemeyi dene bir belki yard. olabilir.

nsren

nsren

Üye
kardeş benim telefonun recovery menüsü çok farklı ama. sadece 4 tane bölüm. var video da flaş sonrası işlem benimki ile çok farklı. ben de flaş bitince telefon direk açılıyor. yani yeniden başlama seçeneklerinin hiç biri yok. sen den ricam sırası ile yapıln işlemleri yazarmısın. kusura bakma vaktini alıyorum. birde senin recovery menüsünde android resmi var ben de yok. senin menüde bir çok işem yapılıyor.

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
kardeş benim telefonun recovery menüsü çok farklı ama. sadece 4 tane bölüm. var video da flaş sonrası işlem benimki ile çok farklı. ben de flaş bitince telefon direk açılıyor. yani yeniden başlama seçeneklerinin hiç biri yok. sen den ricam sırası ile yapıln işlemleri yazarmısın. kusura bakma vaktini alıyorum. birde senin recovery menüsünde android resmi var ben de yok. senin menüde bir çok işem yapılıyor.

sorunun ne olduğunu sanırım anladım.kullandığın recovery menüsü cwm değil yükleme talimatlarında cwm recoverysinin kullanılması gerektiğini özellikle belirttim.birazdan cwm recoverysini nasıl yükleyeceğini ve gerekli dosyaları barındıran bir dosya upload edeyim ben sana.

nsren

nsren

Üye
hay senden allah razı olsun. bekliyorum. tam şimdi onu soracaktım. cwm5 nedir diye

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
linkteki dosyayı indir içinde word olarak anlatım mevcut.

nsren

nsren

Üye
linkteki dosyayı indir içinde word olarak anlatım mevcut.

çok teşşekür ediyorum. sonucu sana yazarım tekrar.

- - - Eklendi - - -

kardeş world belgesinde ki işlem bittikten sonra ne yapıyoruz. aslında sen den son olarak ayrıntılı bir şakilde anlatmanı istesem ayıp olmaz inşalah.

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
word belgesinde anlattığım işlem recovery nin yüklenmesi işlemi yani doğru şekilde yapmayı başardıysan telefonu recovery moda aldığın zaman cwm recoverysi karşına çıkacaktır.Gerisi zaten anlattığım yükleme işlemleri.

nsren

nsren

Üye
rar dosyasının içinde bayagı bir dosya var. onlarla ilgili işlem yapacak mıyız. yani bu işlemi ilk defa yapacagım.

- - - Eklendi - - -

inşallah olur.

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
rar dosyasının içinde bayagı bir dosya var. onlarla ilgili işlem yapacak mıyız. yani bu işlemi ilk defa yapacagım.

- - - Eklendi - - -

inşallah olur.

ilk olarak rar dosyasının içindeki recovery klasörünü dışarı al ve odin multi downloaderı açıp ops a tıkla ancora.ops u seç.Sonra soldaki one package yi işaretle ve en alttaki one packageye tıklayarak recovery klasörü içinde cwm recoverysini seç.Zaten sana seçebileceğin tek bir dosya gösterecektir.Telefonunu download modunda pc ye bağlayıp starta bas işlm bitince telefonun açılacaktır.Recovery yüklemesi bu kadar geri kalan dosyalar önemli değil.Romunu yükleyebilirsin artık.

nsren

nsren

Üye
bilgisyar telefonu hiç görmüyor ki. ne yapmam lazım.

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
bilgisyar telefonu hiç görmüyor ki. ne yapmam lazım.

telefonunun gerekli driverları yüklü değildir.Eğer bilgisayarın win7 ise zten otomatik tanır değilse kiesi kur otomatik dirverları yüklicektir.

nsren

nsren

Üye
orjinal rom yüklemek mümkün olur mu tekrarda. yok sa bizim işzor gibi duruyor.

Üst Alt