Andımız kaldırılsın mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cynical

Cynical

Üye
    Konu Sahibi
Andımız kaldırılsın mı?
Gündemdeki bir tartışmayı foruma taşımak istedim. Ilköğretimde her sabah okunan ant kaldırılmalı mı yoksa kaldırılmamalı mı ve niye?

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Keşke anket koysaydın.....
Bence bir zararı yok hiç değilse cocuklar okula gitme amaçlarını ezberliyorlar....

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Tabiki de kaldırılmasın . :oke:

c3r3n

c3r3n

Üye
Kal-dı-rıl-ma-sın..!

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Kaldırılmalı diğe bir seçenek koyuyorlarSA , şayet sebebi neymiş.

teomaxi

teomaxi

Üye
bu ülkede hele bu günlerde birileri bir şeyleri hep kaldırmak istiyor 3gün önce atatürk ilkeleri dün anayasa kuralları bugun andımız ve daha bir çok şey saymakla bitmeyecek kadar bunları kaldırmak isteyen kim bunlarla alıp veremediği olan kim bu ülkede belli olan tek şey alan türk evlatları satan türkiyede doğmuş hayin ewlatları bu her kimse ben biliyorum ama neyse bu her kimse alsın orhanı yanına gitsin pamuk pamuk yaşasın vatanıma karışmadan... bu ülkede ne andımız ne istiklal marşımız nede gençliğe hitabemiz kaldırılamaz arkadaşlar bu konu 100yıl gündemde kalsa farketme kaldırılamaz...

Cynical

Cynical

Üye
    Konu Sahibi
Salih Baba™;1390006' Alıntı:
Keşke anket koysaydın.....
O an telefondan bağlı olduğum için anket açamadım. Düzenlemeden de eklenemiyor sonradan. Moderatörler ekleyebiliyorlarsa ekleyebilirler.
DiaBLoS™;1390101' Alıntı:
Kaldırılmalı diğe bir seçenek koyuyorlarSA , şayet sebebi neymiş.
Kaldırılmalı seçeneğinin sebebi "Faşizan" diye tabir edilmesi bir kısım insan tarafından. Tabi bu sadece Kürtler, Ermeniler vs için değil. Aynı olay Türkiye'ye yerleşmiş, çocukları Türkiye'de yetişen yabancılar için de geçerli. Bir Alman, İngiliz, ya da Zimbabveli çocuğa her sabah "Türküm, doğruyum, çalışkanım..." diye bağırtmanın bir mantığı var mı bilmiyorum. Olaya tersten bakacak olursak, misalen Almanya'da böyle bir ant okunsa (Okunuyor mu bilmiyorum) her sabah okullarda, orada doğmuş bir Türk çocuğu her sabah bunu okumak zorunda kalsa, bu durum hangimizin hoşuna gider? Aile birleşimi için dil öğrenme zorunluluğu getirilince karşı çıkmadık mı bu faşizmdir diye? Bu insanlara da "Ya sev ya terk et", "Almanya Almanlarındır" diye dayatabilecek miyiz? Sonrasında bu çocuk ailesine "Almanlar doğruymuş, çalışkanmış.. Biz değil miyiz?" diye sormaz mı? Alacağı cevap da büyük ihtimal "Biz onlardan bile daha doğruyuz." mukabilinde birşey olacak. O halde bu ülkede yaşayan ve Türk olmayan çocuklarda aynı sorularla ailelerine gelip "Biz *****z, daha doğruyuz." cevabı almalarında şaşılacak birşey olmasa gerek. Bu olayın dolaylı sonucu ise ayrımcılıktır.
Kaç tanemiz Türklüğü ile övünmüyor? Bir Türkün bir İspanyoldan yada bir Brezilyalıdan daha üstün olması sadece bu topraklarda doğmuş olması mıdır? Yoksa daha doğru, daha çalışkan daha faziletli vs. olması mı? Bunların da ne ölçüde olduğu tartışma konusu ama bu çocukları her sabah bu şekilde bağırtmak onları ne kadar doğru yada çalışkan yapıyor? Haberleri izlemek yeterince bilgilendirici bu mevzuda. Hertürlü psikolojik, sosyolijik araştırma yapılsın, bu andın yararı nedir, zararı nedir ortaya konsun. Eğer amacımız çocuklarımızı daha doğru ve çalışkan yapmak, küçüğünü seven, büyüğünü sayan, vatanını - milletini kendinden üstün tutan insanlar olarak yetiştirmekse, bu her sabah bu çocuklara ezberletilmiş andı okutmaktan daha efektif ve eğitici şekilde yapılmalı. Nasıl ki Şii, Alevi yada Hristiyan bir çocuğa sünni İslam inancının öğretilmesine karşıysak, "Ben Türk değilim" diyen bir kişiye de Türklüğün faziletlerini öğretmenin bir manası yok.

Catty

Catty

Emekli Yönetici
Bir Bu Kalmıştı , Bununda konusunu açtınız , valla Görürseler ,'' Bunlar Kabul etmeye meilli '' diye kaldırırlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt