Xurmirac
Üye
-
Konu Sahibi
-
Tesekkur ederim, aynen islemciler ve anakartlar zaten sadece farkliİkisi de birbirine yakın.İşlemciler arasında kararsız kaldın galiba. Şimdi amd işlemciler daha güçlü oluyor oyunlarda fakat intel de bu aradaki farkı sürücü ile kapatıyor. Bana kalırsa amd den git.
Şimdi eğer intel in i7 modelini seçseydin, şüphesiz intel derdim. Ama bu ikisi arasında AMD sistem daha performanslı olur
Zaten 280Xi7 Modelini seçecek bütçem olsaydı karşısına 8320 koymazdım ustaSağol tavsiyen için iyice AMD'ye yöneldim artık. Usta acaba biraz daha paraya kıyıp 280x alsam mı ekran kartını ? Performans farkı kendini çok belli eder mi ?
Hayir hocam ilk yazdigim yani markasi Sapphire olan 280 Dual-x . Bi parantez acip yanina yazdigim markasi Powercolor olanda 280x TurboDuo ?Zaten 280X
Araştırmalarıma göre Fx 8350, i5'e göre çoklu çekirdek performanslarda daha iyi sonuç veriyor. Yani işlemciye bir oyun yada ağır bir yük bindiğinde AMD daha iyi performans sunuyor..intelli olanı al daha az ısınır daha az elektrik ceker daha çok performans verir
Hocam oncelikle; ev kullanicisi derken, agir oyunlar oynamayi planliyorum. Ayrica bilisim bolumunde okudugumdan dolayi agir grafik programlarinda calisma ihtimalimde cok yuksek. Bu konuda 6300'un beni kaldirabilecegini sanmiyorum.AMD işlemcinin orjinal fanının yapacağı ses insan kafasının kaldırabileceği bi seviyede değil (bence) önce bunu söyleyeyim.
özellikle fx8 serisi daha fazla ısındığından ötürü kule tipi soğutucu almak gerekiyor.
çoklu çekirdek performansına gelirsek.
yazılım dünyasının tamamiyle 4 çekirdeğe geçmediğini hepimiz biliyoruz.
ev kullanıcısı çerçevesinden bakarsak iki işlemcide senin için fazlasıyla yeterli.
hatta ve hatta AMD alacaksan 8350 ye o kadar para vermek taraftarı değilim.
bu sistemin en büyük eksiği SSD.
anakart olarak LE yi önermem sıkıntılı ve stabil değil. özellikle fx8 serisi 970 çipsetle pekte mantıklı bir seçim olmaz.
FX6300 ve GA-970-UD3P anakart alıp 4ghz de günlük olarak sıkıntısız sorunsuz kullanabilirsin.
ud3p 8+2 faz yapısına sahip gerekirse FX8 emanet edebileceğin iyi anakartlardan birisi.
970 çipsetler genelde 4+1 yada 4+2 fazlıdır. fx8 için mantıklı değil stabilite sorunları yaşatabilir vs vs.
dediğim gibi 8+2 faz lı 970 çipset olarak en alınası anakarttır UD3P.
yok ben illa fx8 alacağım dersen sen bilirsin.
intel tarafına geçersek eğer.
sistemi kurmuşken Z çipset ve K serisi işlemci tavsiye ederim çünkü mantıklı olan budur.
gerekirse 2. elden satışı çok daha kolay olur. gerekmez ise overclock yaparak bir kaç yıl daha yeterli performans elde edilir.
seçmiş olduğun işlemci ve H serisi anakart overclock için uygun değil ve 2. el pazarı dar serilerdir.
harcanacak parayı kısmaya çalışıyorum çünkü teknolojiye yetişilmiyor. artacak parayı kenara koyup üstüne biraz daha biriktirip 1 yıl sonra sistemden upgrade yapmak daha mantıklı.
para kısmantan bahsetmişken K serisi intel için paraya kıymak lazım biraz
SSD konusuna gelirsek ilk defa tanışacaksan ortalama bi 128GB alabilirsin.
almışken bi sefer alayım dersen 256GBlık Corsair önerebilirim.
ekran kartı seçimin yerinde olmuş.
asus alabilirsin 280x TOP aynı fiyat.
ramlerini sevmedim
ripjawsX 1866mhz CL9 1.5volt seçmelisin.
soruların varsa sor ona göre cevaplayarak devam ederim.
Peki grafiker ve cizim progranlari konusunda 6300 yeterli mi?6300 u fazla hor görüyorsun.
Piyasadaki en ağır oyunuda oynasan sana yetecektir.
8350 nin oyun için i5 ten iyi oldugunu kim söyledi
Millet 8350 ile gtx980 de darbogaz yasayip ya i7 alıyor yada i5 alıp overclock yapiyor..
Bu konuda ekrankartina laf düşer islemcin seni sıkıntıya sokacak kadar kötü degil.Peki grafiker ve cizim progranlari konusunda 6300 yeterli mi?
Bu konuda ekrankartina laf düşer islemcin seni sıkıntıya sokacak kadar kötü degil.
Kasa ve power uygun.
Herseye ragmen içinde şüphe kalacagina intel K serisi toplamani öneriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?