Anakart uyum

Sponsorlu Bağlantılar

Batu998

Batu998

Üye
    Konu Sahibi
Anakart uyum
Arkadaşlar merhaba. ben bilgisayarıma ekran kartı alacağım. ama anakarta uyumlu olması gerekiyormuş anakartın hnagi özellüğüne bakarak kartın uyumlu olup olmadığını anlarız?

yusuf1998x

Üye
giriş pcı ex mi agp mi olduğuna bakıcaksın ama agp anakartlardan artık kalmadı denecek kadar az.ekran kartlara hemen hemen bütün anakartlara uyar. Sen anakartını işlemcini güç kaynağını ve alacağın ekran kartını yaz daha iyi yardımcı oluruz

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
anakartın pcı olması ve çok eski bir model olmaması gerekiyor tabi güç kaynağıda önemli 450 watt ve üzeri olmalı ve işlemciyede dar boğaz yapmamalı

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
1-)İşlemcin Nedir
2-)Anakartın Nedir
3-)Güç kaynağın kaç Watt

Batu998

Batu998

Üye
    Konu Sahibi
İşlemcim= amd athlon II x2
Anakart= MSI 760g
Güç kaynağım=700 w galiba
tamam benim özellikler bunlar askında benim sorum şu bu değerlere bakarak nasıl anlıyorsunuz anakarta uyumlu olduğunu bu arada alacağım ekran kartı ndivia gtx 690

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
İşlemcim= amd athlon II x2
Anakart= MSI 760g
Güç kaynağım=700 w galiba
tamam benim özellikler bunlar askında benim sorum şu bu değerlere bakarak nasıl anlıyorsunuz anakarta uyumlu olduğunu bu arada alacağım ekran kartı ndivia gtx 690
amd işlemcilerden anlamadığım için fazla bir şey diyemem :) Tek diyebileceğim şey işlemcin eski. İstediğin ekran kartıyla darboğaz yapacağını düşünüyorum.

Batu998

Batu998

Üye
    Konu Sahibi
tamamda benim asıl sorum şu siz nasıl anlıyorsunuz uyumlu olup olmadığını

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
tamamda benim asıl sorum şu siz nasıl anlıyorsunuz uyumlu olup olmadığını
Çünkü anakartında pci-e girişi var. Ekran kartının girişide pci-e o zaman uyuyor. Mesela anakartın agp olup ekran kartı pci-e olsaydı uymazdı.

Batu998

Batu998

Üye
    Konu Sahibi
peki işlemci darboğaz yapmak ne demek kusura bakma öğrenmek için soruyorum

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
peki işlemci darboğaz yapmak ne demek kusura bakma öğrenmek için soruyorum
ne kusuru kardeşim :) Şimdi almak istediğin ekran kartı çok güçlü bir ekran kartı. İşlemcin ise eski bir işlemci. İşlemcin o ekran kartının hızına yetişemez dengesiz olur o zaman darboğaz olur. Çalışmasında bir sorun olmaz ama hiç performans alamazsın.

Batu998

Batu998

Üye
    Konu Sahibi
benim işlemci 3.4 ghz hızı var ekran kartının 915 mhz şimdi işlemcinin hızı ekran karttan daha yüksek nasıl verim alamam?

Son düzenleme:
Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
Batu998

Batu998

Üye
    Konu Sahibi
Biraz daha aydınlatırmısın

Anußis

Anußis

Üye
sen athlon işlemciye gtx690 mı alacaksın yazık olur o ekran kartına :)

• Beğen
Tepkiler: GDDR5
Batu998

Batu998

Üye
    Konu Sahibi
Neden ki işte ben bilmiyorum fazla bişr biraz aöık konussanız size zahmet işlemci ne olmalı

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
Biraz daha aydınlatırmısın
bende herşeyi tam olarak bilmiyorum. Ekran kartı çok güçlü kart. O karta güçlü işlemci lazım senin işlemcinde o ekran kartına göre çok güçsüz kalıyor. İşlemcinin gücünüde üretim tarihine göre yorumluyorum.
Neden ki işte ben bilmiyorum fazla bişr biraz aöık konussanız size zahmet işlemci ne olmalı
Üstteki arkadaşın yorumunu açıklıyorum. Benim dediğim gibi darboğaz olur, kart elinde kalır demek istiyor.

• Beğen
Tepkiler: Anußis
Batu998

Batu998

Üye
    Konu Sahibi
Saolun sizin sayenizde bilgilendim çok teşekkür ediyorum

• Beğen
Tepkiler: Van Hohenheim

yusuf1998x

Üye
gtx 690 en düzey kartlardan biri ve güçlü işlemcilerle çok iyi performans veriyor ancak senin işlemcin kötü olmasada eskidi yani işlemcin ekran kartının hızına yetişemez ekran kartını doyuramaz yani gene yüksek grafik oyun oynarsın ama tam istediğin verimi alamazsın

• Beğen
Tepkiler: Batu998 ve Van Hohenheim
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
O işlemci ile darbogaz yapmadan kullanılabilecek en iyi kart sanırım gtx 460 ve ya hd6650 gibi bir kart almalısınız

yusuf1998x

Üye
ne 6650si :D o işlemci 7850 yi bile kaldırır az bi overclockla uçar. İşlemcin atlhlon2 nin hangi modeli ? Numarası kaç

Takipçi Satın Al

Üst Alt