Ana kart tercihini nasıl yapmalıyım ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
teaports

teaports

Üye
    Konu Sahibi
Ana kart tercihini nasıl yapmalıyım ?
Merhaba arkadaşlar ...

Bilgisayarımın donanımını yükseltmeye karar verdim. Donanımımda ilk yükseltecegim parça ana kart, arkadaşlar bildiginiz gibi dogru donanıma dogru parçayı takmak önemlidir. Dogru donanım toplamak için sizin fikirlerinize ihtiyacım var ... Ana kart konusunda yeterince bilgim yok... Alacagım ana kartta bulunmasını istedigim özellikler ;

1. 3 (en az 2 tane ) tane PCI-E x16 girişli ekran kartı yuvası

2. 8 GB ve üzeri Ram destekli

3. en az ((4)) ve üzeri çekirdegi destekleyecek (intel) uyumlu işlemci yuvası

olmasını istiyorum arkadaşlar bütcem max 400 TL hangi markayı ve markanın üretmiş oldugu ana kartı almamı önerisiniz ? alma sebebim oyun ( metro 2033, GTA IV, CRYSİS gibi oyunları orta ve ileri düzeyde oynamak istiyorum ... Bu arada bu ana karta takacagım ekran kartı ise : MSI R6850 Cyclone 1 GD5 (1 GB 256 Bit) PCI-E x16 yardımlarınızı bekliyorum...

teaports

teaports

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar '' Asus P8P67 PRO DDR3 2200 Mhz S+GL+16x 1155p '' almayı düşünüyorum, bu ana kartın üretim teklonojisi veya ana kartta dikkat edilmesi gereken noktaları iyimidir ? lütfen arkadaşlar yardımlarınızı beklıyorum ... ((Yanlış şeçim, eski teklonoji ile üretilmiş, ana kart almak istemiyorum))

kalkan3434

Üye
Bence en sağlam anakart asus kardeş seçimini asusa yönelik yapabilirsin

teaports

teaports

Üye
    Konu Sahibi
Bende ana kart şeçimimi asus olarak yapacam yanlız hangi özelliklerine dikkat etmem gerektigi konusunda bılgım yok almışken iyisi ve en son üretim teklonojisi olmasını istiyorum önerecegin istedigim özellikleride model var mı acaba ? yada Asus P8P67 PRO DDR3 2200 Mhz S+GL+16x 1155p modelini almamı önerirmisin ?

kalkan3434

Üye
Çok güzel bir anakart bence almalısın kardeşim

teaports

teaports

Üye
    Konu Sahibi
Sayın HaKaN™Bey ...

Sizden bir ricam olacak ...

-Ana kart alırken dikkat etmemiz gereken noktaları belirtirmisiniz lütfen ?

kalkan3434

Üye
Hangi amaçla kullanacaksınız bilgisayarı?

teaports

teaports

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayarımı yükseltme sebebim oyun oynamak için, mesala metro 2033 oyununu ileri seviyede oynamak istiyorum ...

kalkan3434

Üye
O zaman ileri vadeli düşünmek gerekirse anakartın geliştirilebilir olması lazım yani yeni çıkan parcalara uyum saglamalı ve mesela ram girişleri, ekran kartı girişi fazla olan anakartlar seçilmeli.. Bu tür seçimler için forumda makele mevcut kardeşim bi bakın

uygar6161

uygar6161

Üye
arkadaşım en az 1333 mhz olsun 2200 mhz yi öneririm ona göre bi anakart bak kendine

teaports

teaports

Üye
    Konu Sahibi
Önerecegin ana kart varmı ? :hmmm yada Asus marka P8P67 PRO DDR3 2200 Mhz S+GL+16x 1155p modelini almayı düşünüyorum ne dersin max bütcem (( 400 TL ))

teaports

teaports

Üye
    Konu Sahibi
HaKaN™;3712203' Alıntı:
O zaman ileri vadeli düşünmek gerekirse anakartın geliştirilebilir olması lazım yani yeni çıkan parcalara uyum saglamalı ve mesela ram girişleri, ekran kartı girişi fazla olan anakartlar seçilmeli.. Bu tür seçimler için forumda makele mevcut kardeşim bi bakın
ewet araştırıyorum ama bilgim çok az oldugu için çok zor oluyor bi yandan ögrenmeye çalışıyorum bi yandan da dogru şeçim yapmaya çalışıyorum

uygar6161

uygar6161

Üye
olabilir 2200mhz güzel 1155 pin oda güzel usb 3.0mı 2.0 mı anakartın tek asuslada kalma gigabyte flnda bak

teaports

teaports

Üye
    Konu Sahibi
olabilir 2200mhz güzel 1155 pin oda güzel usb 3.0mı 2.0 mı anakartın tek asuslada kalma gigabyte flnda bak
ana kart olarak asus P8P67 PRO DDR3 2200 Mhz S+GL+16x 1155p modelini almayı düşünüyorum yanlız işlemci olarak İntel ile AMD'de arasında kaldım işlemciye ilk olarak karar verip ana kartı ona göre almayı düşünüyorum İntel yuvasına AMD işlemci uymuyor bildiginiz gibi arkadaşlar... işlemciyi hangi marka alayım İ5 mi yada AMD'nin İ5 Fiyatında bir işlemcisi mi ? AMD kullanan arkadaşların yarımlarını bekliyorum ...

kaancıkım

Üye
MSI P67A-C43 (B3) DDR3 2133MHz Sata3 Usb3.0 16x Lga1155 önerebilirim. çok güzel ve çook ucuz :)

----------Eklendi @ 13:09:39 ---------- Yazıldı @ 13:06:52 ----------

bu arada bende amd kullanıyodum ama son zamanlarda intel çok iyi işler başarıyor. intel amd ye göre çok ısınmıyor. ve amd ye göre daha hızlı. bende şuan Intel Core i5-2400 3.10GHz 6MB Vga Lga1155 kullanıyorum.

uygar6161

uygar6161

Üye
ana kart olarak asus P8P67 PRO DDR3 2200 Mhz S+GL+16x 1155p modelini almayı düşünüyorum yanlız işlemci olarak İntel ile AMD'de arasında kaldım işlemciye ilk olarak karar verip ana kartı ona göre almayı düşünüyorum İntel yuvasına AMD işlemci uymuyor bildiginiz gibi arkadaşlar... işlemciyi hangi marka alayım İ5 mi yada AMD'nin İ5 Fiyatında bir işlemcisi mi ? AMD kullanan arkadaşların yarımlarını bekliyorum ...

intel olsun bence ama amdde güzel işlemciler var araştır en iyisi

teaports

teaports

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar görüşleriniz için tşk ediyorum ... AMD'nin Phenon X6 1100 T 3.3 Ghz AM3 İşlemcisini almayı düşünüyorum ne dersiniz ? Tabiki AMD uyumlu '' Asus P8P67 PRO DDR3 2200 Mhz S+GL+16x 1155p '' eşdeger ana kart önerilerinizide bekliyorum

dreamwalker1979

dreamwalker1979

Üye
Sayın HaKaN™Bey ...

Sizden bir ricam olacak ...

-Ana kart alırken dikkat etmemiz gereken noktaları belirtirmisiniz lütfen ?

intel cipsetli olmalı
ddr3 destekli olmalı eger i7 i5 i3 serisi kullanmayacaksan ki oyunlarda performansı daha iyi ( su an ddr2 ve 3 destekli asus modelleri var)
soğutması iyi olmalı özellikle cipset sogutucuları ve kuzey köğrüsü üzerinde...
markası asusdan gayrısı haram gibi 3 5 sene kullnırsın sorunsuz ama gigabyte ve diğer modeller garanti bitince bozulması an meselesi tabi yeni düzen anakartları bilmiyorum.teknolojiyi degiştiler..

CmptrCanavarı

CmptrCanavarı

Üye
Ya kardeşim onu alıcağına daha ucuz ve orta saviyede bi anakart al mesela Ecs H67H2-M3 Ynar diye korkuosan korkma anakart kolay kolay yanmaz arkadaşım sen üzerinde bişeler le oynarsan yanar okdr

teaports

teaports

Üye
    Konu Sahibi
intel cipsetli olmalı
ddr3 destekli olmalı eger i7 i5 i3 serisi kullanmayacaksan ki oyunlarda performansı daha iyi ( su an ddr2 ve 3 destekli asus modelleri var)
soğutması iyi olmalı özellikle cipset sogutucuları ve kuzey köğrüsü üzerinde...
markası asusdan gayrısı haram gibi 3 5 sene kullnırsın sorunsuz ama gigabyte ve diğer modeller garanti bitince bozulması an meselesi tabi yeni düzen anakartları bilmiyorum.teknolojiyi degiştiler..
Bende 5 sene oyunlarda zorlanmaması için kesenın ucunu açıyorum. Aslında İ5 güzel bir sistem ben i5 Kullanmayı düşünüyordum aslında AMD almaya karar verdim...
''
Ya kardeşim onu alıcağına daha ucuz ve orta saviyede bi anakart al mesela Ecs H67H2-M3 Ynar diye korkuosan korkma anakart kolay kolay yanmaz arkadaşım sen üzerinde bişeler le oynarsan yanar okdr'' ana kartın yanmasından korkmuyorum, en azından 5 sene rahat oyunlarda sorun çekmemesini istiyorum o yüzden çift ekran kartı ve 1 den fazla pcı-e x16 girişinin olmasını istiyorum. O yüzden kesenın azını bayabi açmayı düşünüyorum ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt