AliExpress Kullananlar Kulübü

Sponsorlu Bağlantılar

kanat_58

kanat_58

Üye
Eyvallah arkadaşım çok teşekkür ederim ALLAH RAZI OLSUN

yolcu02

Üye
Siparişim 43 günün sonunda geldi bu ara baya uzun sürüyor nedense

kanat_58

kanat_58

Üye
Siparişim 43 günün sonunda geldi bu ara baya uzun sürüyor nedense
Ne kadar sürüyor ki normalde 43 demişsin
Sipariş numarasını giriyorum bir tanesi dışında hiçbirinden bişey çıkmıyor sistememi girilmedi acaba

yolcu02

Üye
Bazı siparişlerde takip olmuyor sadece register air mail yazanlar da takip v olur ortalama 3 hayata gelir

Sarangni

Sarangni

Üye
Aliexpress önceden her türlü gönderi takip ediliyordu. Sonra Seller Shipping Method diye bir şey çıktı. Şimdi bazen hiç takiğ edilmiyor. Satıcı China Air Mail, China Air Post yazıyor ama bir de bakıyorsunuz Seller Shipping Methot ile gönderiliyor. 12~14 günü görmüştüm. Artık 45 günden aşağı gelmiyor son zamanlarda. Seller Shipping Methot çıktı ortam bozuldu en azından bana gelen satıcılar da budurum ile karşılaşıyorum ki %95 üstü ve elmaslı satıcılardan, en çok geri dönüş almış ürünleri tercih ettiğim halde bu durum var.

Son düzenleme:
İbrahimakinci

İbrahimakinci

Üye
Kargo işi tamamen şans galiba ürünün girdiği konteynerin dolması bekleniyor. Mesela konteynerin dolmasına yakın kargoya verdiyse 20-25 günde geliyor.

Sarangni

Sarangni

Üye
Kargo işi tamamen şans galiba ürünün girdiği konteynerin dolması bekleniyor. Mesela konteynerin dolmasına yakın kargoya verdiyse 20-25 günde geliyor.

Air Mail hava yolu ile gönderenler çok hızlı gelebiliyor. Güneş gözlüğü almıştım 12-14 gün arasında rekor bir sürede gelmişti. Kargo şans işi ama yukarıda yazdığım gibi Seller Shipping Metod çıktı işin ayarı biraz kaçtı. Adam üç tane takip kodu vermiş aynı satıcı hiçbiri takip edilmiyor. Cevap yazıyorsun cevap yok. İki tanesi geldi bir tanesi parasını iade aldım. Bir de bunlar %95 üstü memnuniyete sahip adamlar. Yalnız kargolar Türkiye'de de ciddi bekleyebiliyor. 12 gün burada bekleyen kargo biliyorum.

Aliexpress ayakkabı alışverişlerinde gümrük vergisi çıkana kadar benim için çok cazip bir yerdi. Adidas, Nike, Nort Face, Marrel, New Balance gibi ürünlerin burada 350 TL olan ayakkabılarını 100-120 TL arasında alıyordum. Hala aldığım ayakkabıları kullanıyorum. Doğrusu 77 TL vergiyi ödeyince yine Türkiye'den uyguna geliyor ama ihtiyaç olunca bakacağız artık. Ben de eski şeyi kalmadı Aliexpress'in bakalım şu vergi galiba 3 yıllık bir yılı geçti kaldı 2 yıl diye biliyorum o zaman bakacağız. Şimdilik ıvır zıvır almak için ideal. Telefon kılıfı, kablo vs gibi ufak şeyler için ideal. Belki iler de bir telefon alabilir bakalım zaman ne gösterecek.

Son düzenleme:
İbrahimakinci

İbrahimakinci

Üye
Ayakkabıya vergi mi var? 2 hafta önce 37 $ lık nike aldım. Gümrük için çağıracaklar mı?

Sarangni

Sarangni

Üye
Ayakkabıya vergi mi var? 2 hafta önce 37 $ lık nike aldım. Gümrük için çağıracaklar mı?

Ayakkabı geçmiyor diyorlar. Bunun sebebi de yurt dışından alışveriş sitelerin üzerinden ülkeye yüklü miktarda ayakkabı girişi olunca. Bakanlık kararname gibi bir şey çıkararak burada ki yerli satıcıyı koruma altına almak için standart 77 TL vergi getirdi. Umarım takılmadan geçerse size gelir ama bildiğim kadarıyla geçirmiyorlar diye okudum birkaç yerde. Yalnız şunu yapan var. Size vergi geldi. Ürünün fiyatı 37 dolar bu vergi miktarı fazla diye itirazda bulunanlar oluyormuş. Kapsamlı bir araştırma yapmaya başlayın derim.

• Beğen
Tepkiler: İbrahimakinci
kanat_58

kanat_58

Üye
Diyelim ki geldi kargo ptt eve mi getirecek yoksa şubedemi kalıyor arkadaşlar ptt de kalmış geri gitmiş diyorlar türkiyede takip olmuyormuş nasıl olacak türkiyede takibi

Sarangni

Sarangni

Üye
Diyelim ki geldi kargo ptt eve mi getirecek yoksa şubedemi kalıyor arkadaşlar ptt de kalmış geri gitmiş diyorlar türkiyede takip olmuyormuş nasıl olacak türkiyede takibi
Kaç defa alışveriş yaptım geri dönen görmedim. Adres bilgileri doğru ise PTT mutlaka getiriyor. Ben hiç geri giden görmedim. China Post üzerinden gönderilen kargalar Türkiye için de de takip edilebiliyor. Başka yöntemde ise takip etmek zor.

kanat_58

kanat_58

Üye
Bu yeni çıkan seller shipping metod mudur nedir ondan sıkıntı oluyor sanırım takibi olmuyormuş sıkıntı olmaz inşallah ev adresi doğru yanlışlık yok

kanat_58

kanat_58

Üye
6 tane ürün aldım iki tane cımbız bir tane bluetooth kulaklık birtane akıllı saat iki tane telefon kabı bir tane kadınların kullandığı makyaj aparatı toplam 81 liralık alışveriş yaptım

Sarangni

Sarangni

Üye
Bu yeni çıkan seller shipping metod mudur nedir ondan sıkıntı oluyor sanırım takibi olmuyormuş sıkıntı olmaz inşallah ev adresi doğru yanlışlık yok
Benim gözlemim bu yönde. Başka bilgisi olan arkadaş var ise daha ayrıntılı bilgi paylaşımı bizim için de iyi olur. Seller Shipping Methot sonra bozulma çok dikkatimi çekti.

kanat_58

kanat_58

Üye
Sorunları devam ederse o metodu aliexpress kaldırsa kullandırmasa keşke inşallah sorun olmaz

bidost06

bidost06

Üye
Bu sorun benimde dikkatimi çekti eskiden ilçedeki konumunu bile gösteriyordu şimdi gumruge gelip gelmediğinden bile haber alınamıyor 35 gün oldu 4 5 parça şeyden biri geldi sadece

kanat_58

kanat_58

Üye
Bir ürün aldım seller shipping metod ile kargoya verilmiş ama kargo takip numarasını vermemiş bana bende kendisinden istedim bana şu cevabı verdi bunu istemesi normalmi sizce benden ikinci kez para talep ediyor numara için

yeah,tracking number will be more expensive

İbrahimakinci

İbrahimakinci

Üye
Bu aliexpressden alışverişin de cılkı çıktı artık yapılmaz. bu saçmalık... oldu olacak siteden satıcıya mesaj yazma bilgi istemek de paralı olsun.

mucalt

mucalt

Üye
İyice abarttilar. Ne yerli ureticisi. Uretici mi kaldi. Hepsi çinden getirtiyor. Gostermelik bir atolye o kadar.

Üst Alt