AliExpress Kullananlar Kulübü

Öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkürler.Şahsım adıma konuşacak olursam hani kuduz virüsü için bazıları etkisiz dedin ya işte o bazıları kısmı için bile bu corona virüsü karşısında riske girmeye değmez diyorum.Ayrıca virüsü yayanlar Hollywood dan çıkma değil bizzat asansör gibi kameraların olduğu yerlerde kayda alınmış kişiler.Bununla ilgili birçok görüntü mevcut yani tehlikenin yüksek olduğu bu zamanlarda hafife almak yerine garantici olmanın daha faydalı olacağını düşünüyorum.
 
Tepkiler: MAERKEK
biyolojinin sınırları vardır, yani gözünüzde büyütmeyin.
elbette tehlikeli ama nasıl karşı çıkacağını bildikten sonra değil.
burada en nihayetinde bir virüsten söz ediyoruz, doğada bulunan ve diğer türler ile etkileşim içinde olan bir varlık, en tehlikeli olduğu zaman insanlara bulaştığı an. ben size böyle bişeyden nasıl kaçınabileceğinizi anlattım.
asıl korkunç şey ne olurdu biliyor musunuz? modifiye edilmiş ekstremofil bir bakteri; 10-140 dreceye kadar dayanıklılık, aside karşı direnç, rna-i proteinleri vb.
böyle bişey dehşet verici olurdu.
 
Tepkiler: MAERKEK ve arslan3332
Sence bu corona virüsü laboratuvar ürünümü yoksa bir şekilde insanlarla etkileşime geçen tesadüf mü?Birileri labaratuvar ortamında kötü niyetli çalışmalar yapsa virüs mü bakteri mi üretir? İşi bilen birini yakalamışken herkesin merak ettiği soruları sormuş olayım.
Mesaj birleştirildi:

Son örneklerden bir tanesi.Hastalığını başkalarına da bulaştırma çabası.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
 
Son düzenleme:
Tepkiler: MAERKEK
işin uzmanı mı biraz yavaş sadece biyoteknoloji okuyorum, tam teşekküllü mühendis genetikçi vs değilim
soruna gelince. ne desem yalan olur, bu tarz iddialar hiçte yabana atılır cinsten değil, eh kanıt diyebileceğimiz bişeyler de var, yani olabilir. ama sence de mantıksız değil mi ? onca kaynak ayırıp biyolojik silah yapıyorsun kendi şehirlerinde yayıyorsun, kendi ekonomini baltalıyorsun.
hastalıklı bikaç kişiyi amerikaya, wall street, washington dc, newyork gibi şehirlere göndermek daha mantıklı olmazmıydı.? bu şeyleri orada yapsalar amerikanın ocağına incir ağacı dikerlerdi.
ikinci soru; biyolojik silah olarak virüs daha mantıklıdır, bakteri kendi bildiğini okur, evrimleşir, değişir, tasarladığın genetik kodu dağıtıp işlerin kontrolden çıkmasına neden olabilir.
virüs ise kontrolü kolay bir varlıktır. (bakteriye göre) dahası geçmişte örnekleri var; kırım kongo kanamalı ateşi buna örnek verilebilir.
 
Tepkiler: Coolwhisper, MAERKEK ve arslan3332
Bana hiç mantıksız gelmiyor.Ülkeler topla tüfekle savaşa girmek yerine bu şekilde biyolojik, psikolojik,ekonomik savaşlara giriştiği bariz ortada.Çinde ki corona virüsünün dışarıdan gelme ihtimali de hayli yüksek.Çin ile ticaret savaşına giren abd nin bu savaşta her türlü imkanını kullanacağını hepimiz biliyoruz.Bunu yaptığı ortaya çıksa da kimseye sürpriz olacağını zannetmiyorum.
 
Tepkiler: MAERKEK
bu olabilir bak.
dediğim gibi, biyolojik savaş ortaçağa kadar dayanıyor ve bugünlerde saman altından saldırmanın en iyi yollarından biri.
gerçi amerika çin ekonomisini hedef alacak olsa shenzende başlardı salgın ama bu da bayağı etkili.
 
Tepkiler: MAERKEK ve arslan3332
artık yürek ister o taraflardan bi şey getirtmek
 
dezenfeksiyon vb bir yana aliekspreste satış yapan insanlar sizin benim gibi insanlar, işlerinde güçlerindeler neden hastalık yaymaya çalışsınlar :F holywood dünyasında yaşamıyoruz .
Derin bilgilendirme için
İnsan yine de endişeleniyor işte, AİDS virüsünü yaymak için her önüne gelenle yatan insanların olduğu bir dünyadan her şey beklenir
 
Tepkiler: Coolwhisper, MAERKEK ve arslan3332
Çinli bir hesapdan alıntıdır.

"Wuhan pnömoni virüsünü araştırmaya başlayan en eski Hintli uzman Pramar, virüsün HIV gen parçalarıyla implante edildiğini keşfetti ve aniden kalp krizinden öldü.!"

Demek istenen dünyaca ünlü Mikrobiyolog Profesör Pramar corona virüsünü araştırıyor.HIV virüsü ile laboratuvar da corona virüsünün yapıldığını keşfediyor ve kalp krizi nedeniyle ölüyor.


Kaynakları bulup okudum isteyenler için ekliyorum.

 
Tepkiler: Coolwhisper ve MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Çin'e bu olay bir yandan yarıyor. Aşırı nüfustan kurtuluyor. Biliyorum pek insalcıl bir düşünce değil
 
Tepkiler: Murat Alper
Hocam kaynaklar çince, biz birşey anlamadık, google da kafasına göre çeviriyor
 

BLasTeaR

Üye
Konuyu amacı dışında kullanmayalım. Varsa mevcut bir konuda yoksa da bir konu açarak devam edelim.
 

murmur98

Üye
Ali expressde iade süreci kaç gün sürüyor?
 

Silinen Üye 777448

Kapalı Hesap
Konuyu görünce yazasım geldi. 2017'de ilk alışverişimi yaparak bunu ilerletmiştim. Çok güzel bir nimet. Hizmetleri takdir edilir bence. Malum aradığım ürün ülkemizde ya hiç olmuyor ya da çok fahiş fiyatlara satılıyor. Böyle durumlarda hemen bu site devreye giriyor. Bir arada cihazımın ikinci ekranı için 330 TL baymıştım bu sitede. Ekranda hasarsız gelmişti fakat bir yere kadar çalışıyordu ekran. İddiasını karşılamamıştı yani. Ürünü almadan önce satıcısına hep sorarım. Bundan dolayı kısmi iade aldım ve ekran 130 TL'ye gelmiş oldu. Hem kötü görüntüden kurtuldum hem de 500 TL istedikleri ekranı çok ucuza getirmiş oldum. Satıcılar gerçekten iadede büyük sorunlar yapmadı. Hatta fazla para iade etmişlerdi bana PSP kılıfında. Tabi zar zor bu parayı satıcıya ulaştırabildik.
Ama şimdi durum belli. Virüs laneti ile karşı karşıyayız. Bu olaydan beridir bir ürün almadım AliExpress üzerinden. Ne olur ne olmaz, önlem şarttır. Benim almama sebebim ne olursa olsun, bu virüs hakkında çok fazla şey bilmemizden kaynaklı bir neden. Virüsün %100 her olayı bilinmiyor şu an.
 
Tepkiler: Silinen Üye 2643147

Silinen Üye 2526643

Kapalı Hesap
Ya arkadaş redmi note 9 pro almak istiyorum . Türkiye'de 2800 liralarda en ucuzu , aliexpresste 1600 ... bir imei sorunu var onu da halletmesi zor değil . Gel gelelim gümrüklerimizde telefon geçişi yasak .Söylemek istediğim şey çok da ... Neyse .