Alıç Nedir ? - Alıç Nerede Yetişir ? - Alıç' ın Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar

fly cat

fly cat

Üye
    Konu Sahibi
Alıç Nedir ? - Alıç Nerede Yetişir ? - Alıç' ın Faydaları
alıç, alıç nedir, alıç nerede yetişir, alıçın faydaları, alıçın özelleri, alıç neye iyi gelir

Ekşimuşmula, Barutağacı ve Yemişen olarakta bilinir. Meyveli ve çiçekli bir ağaçtır. Süs bitkisi olarakta kullanılır. Alıç Türkiye' de taşlık yerlerdeki çalılıklar içinde yada ormanlarda kendiliğinden yetişir. İçerisinde flavonoid (flavonlar) bileşikleri bulunur. Meyveleri kırmızı renklidir. Meyveleri olgunlaştığında kırmızı ve sarımsı bir renk alır. Alıç' ın faydaları;

- Kalp ritim bozuklukları (arrhythmias), sinirsel kalp çarpıntıları, kalp yetmezliği, ağır enfeksiyon hastalıkları sonrasındaki kalp kasları zafiyeti, kalp krizi sonrası, yüksek kan basıncı, damar sertliği alıç bitkisinin başarıyla kullanılabileceği alanlardır. Ama sabırlı ve disiplinli olmak gerekir. Çünkü bitkinin etkisi uzun süreli kullanımlar (4-8 hafta) sonucunda oluşmaya başlar ve bu olumlu etki gitgide artar. Bu bitki ayrıca, bedendeki sıvı birikimlerinin dışkılanmasını da sağlayabilir. Ayrıca; sinir sisteminde yatıştırıcı, spazmları azaltıcı, idrar söktürücü ve kabız yapıcı etkileri de vardır. Alıç ın içerdiği maddelerde vücudda birikme, zehirlilik ve alışkanlık yapma gibi özellikler olmadığından uzun süreli kullanıma uygundur.
- Yaklaşık 3 haftalık bir kullanımdan sonra kalp, damar sistemi ile beyinde olumlu etkileri görülmeye başlayan alıç, kan dolaşımını sağlayan damarları genişleterek güçlendirdiği gibi, kalbin daha fazla kan ve oksijenle beslenmesini sağlıyor, yüksek kan basıncını dengeliyor.
- Sağladığı faydalarla beyini de olumlu etkileyen alıç, hafızanın güçlenmesinde de önemli rol oynuyor. Kalp kaslarını güçlendirici, kalpritim bozukluklarını düzenleyici etkiye sahip alıcın, koroner toplardamarların işlevlerini destekleyici, kalp krizi sonrasında kalbigüçlendirici özellikleri de bulunuyor
- Mideye faydalıdır. Şiddetli kusmayı geçirir.

Kullanım Şekli; Bir tatlı kaşığı ince kıyılmış yaprak-çiçek ve meyve karışımı, kaynamış bir bardak suyla haşlanır. 10 dakika bekletildikten sonra süzülür, balla tatlandırıldığında (şeker hastaları tatlandırma yapmamalı) etkisi daha da artar. Günde 2-3 bardak taze demlenmiş çay aç karnına veya öğün aralarında sıcak içilir.
 


Üst Alt