Alex de Souza'dan çok özel açıklamalar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Alex de Souza'dan çok özel açıklamalar
Fenerbahçe'de kaptan Alex de Souza, NTV'de % 100 Futbol programında Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay'ın sorularını yanıtladı.










Alex canlı yayında Trükiye ile Brezilya arasındaki farklılıkları oyun sistemini, birçok yıldızın burada neden başarılı olamadığını, futbola bakışını, kimlere hayran olduğunu, geçen seneki şampiyonluğun nasıl kaçtığını ve bu sezon kalan haftalarda ligde neler olabileceğini anlattı.


İşte Brezilyalı futbolcunun çok özel açıklamaları:
"TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Her zaman fırsatını bulduğumda Türk halkına onlara minnettar olduğumu söylüyorum. Bana gösterdikleri misafirperverlik için onlara teşekkür ediyorum.
Ben kendimi düşündüğüm zaman insanların kafasındaki Alex imajını düşündüğümde kendimi o kadar yüksekte görmüyorum. Ben anlık yaşıyorum. Burada insanların bana karşı beklentileri var. Kendi ülkemde de bana karşı beklentiler var. Sonrası için ne yapacağımı tam bilmiyorum. Futbolu bıraktıktan sonra nerede olacağımı bilmiyorum.
Fenerbahçe'ye geldiğimde bu noktaya geleceğimi bilmiyordum. Fenerbahçe bana 2003 yılında teklif yaptı ama o dönemde eşimin hamilelikle ilgili sıkıntıları vardı ve Brezilya'da kalmayı tercih ettim. Ancak Fenerbahçe ısrarlarını sürdürdü. Daha sonra arkadaşlarımdan Marcio Nobre'den bilgiler aldım.

Brezilya'dan Türkiye'ye gelecekler benden bilgi alıyor. Olumlu şeyler söylüyorum. Parantez açıp söylediğim şeyler de var. Öncelikle söylediğim şey gerek yaşamsal gerekse futbol olarak farklılıklar olduğunu söylüyorum. Gelmeden önce takımın teknik direktörüyle konuşmalarını öneriyorum. Çünkü burada kaliteli bir oyun var yıldızlar kolay kolay başarılı olamıyor.
"KLEBERSON VE MALDONADO SIKINTI YAŞADI"
Türkiye ile Brezilya futbolu arasındaki en büyük fark saha içinde. Brezilya'da sağ açık sol açık kavramı yok. Defansta dörtlü savunma anlayışı yok. Kleberson olsun, Maldonado olsun bunun sıkıntılarını çok yaşadılar. Brezilya'da takımların savunmasında bu tür yerleşimler yok.
Brezilya'da oynadığım tarz daha çok hoşuma gidiyor. Fakat ben geldiğimden bu yana pek fazla değişik bir sistemle oynamadık. Ben alışık olmadığım bir sistemde kendime yer yarattım. Ben orta saha oyuncusuyum.
60 ile 65 maç arasında Brezilya Milli Takımı'na çağırıldım. Oynadığım maçlara bakarsak 49 diyebiliriz. 22 kez de gol attım.
Muhtemelen iki sene sonra futbolu bırakırım. Teknik direktörlükle alakalı üzerimde bu konuyla ilgili baskı var. Eşimden olsun, Samet'ten olsun gerekse çalıştığım hocalar olsun. Futbolu bu kadar iyi bilen bir insasın hoca olması gerektiğini söylüyorlar. Benim kafamda henüz net bir şey yok. Düşündüğüm zaman hoca olmak çok zor.


"BARCELONA'DA BİLE DURUM AYNI"


Medyayı az takip ediyorum. Güncel olan her şeyi takip etmek zorundayım. Olumlu, olumsuz görüşler olabilir ama ben bunlara saygı duyuyorum. Defansif anlayışımı biraz eleştirebilirim. Barcelona'ya baktığımızda benden farklı olarak savunmaya çok fazla yardım eden oyuncular görmüyorum. Sistem o kadar oturmuş ki bu anlamda sıkıntı yaşamıyorlar.

2003 yılında Brezilya'da oynarken, Cruzeiro ile başarılı olduğumuz dönem o kadar taşlar yerine oturmuştu ki, kimse ağzını açmıyordu. Ne zaman saha içinde ufak değişimler olsa o zaman herkes beni eleştiriyordu. Organize olmayınca eleştiriler geliyor. Burada da Alex yeterince koşmuyor, müdahale etmiyor gibi söylemler oluyor. Ne zaman ki sistem oturuyor bunlar görünmüyor. "10 NUMARA KÜLTÜRÜ BİTMEK ÜZERE"
10 nurama kültürü bitmek üzere. Bende birilerini görerek büyüdüm. Örner verirsek Zico, Laudrup, Hagi, Zidane. Bende bu durumu gösterek 10 numaraların özelliğinin tükenmek üzere olduğunu söyledim. Ben bu tarz oyuncularına yer yaratılmasını düşünüyorum. Geldiğimde Sergen vardı, herkes onu eleştiriyordu. Benim izlediğim maçlarda Sergen saha içinde karar veren adamdı. Skoru etkileyen adamdı. Mesut da aynı tarz da oyuncu. Elinizde bu tarz oyuncu varsa eksi yönlerini hoca olarak kapatmalısınız. Mesut aynı oyun karakterinde Türkiye'ye gelmiş olsaydı eleştirilirdi.
Düzen futbolda her şeydir. İyi oynamayabilirsiniz ama düzenli olursanız eksi yanlarınız gözükmez ve artılarını göze çarpar. Mesela Nuri Şahin'i takip ettim. Dortmund'da ilk dönemde düzene alışamadı. Düzen olduktan sonra kalitesini göstererek yıldızlaştı.
"16 SENEDİR YAVAŞ OLDUĞUMU SÖYLÜYORLAR"
İnsanlar benim yavaş olduğumu düşünsünler. 16 senedir yavaş olduğumu düşünüyorlar ama ben oynuyorum. Asistlerimle, gollerimle katkımı yapıyorum. Ancak hala Zico'nun sadece yüzde 10'uyum.
Kesinlikle futbolda sistem değişti. Bu yönde Brezilya'da da bir değişim var. Ben 1994 yılında profesyonel oldum. O tarihten bu tarihe büyük değişimler oldu. Bu kadar sonuç odaklı bir oyun olursa hocalar bile çıkın savunma yapın ve bu maçı alın diyor.


En iyi yerli futbolcu?
Selçuk İnan En iyi yabancı futbolcu?
Jaja
Gelmiş geçmiş en iyi oyuncu?
Zico
Attığı en güzel gol?
Palmeiras-Sao Paulo maçında Brezilya kupasında, 2002 yılında ceza sahası içinde topu aşırtıp bir gol atmıştım. Bana göre en güzeli bu.
Coritiba?
Coritiba benim evim. Eşimi tanıdığım yerdir. Eşimi orada tanıdım. Kariyerimin başlangıcı. Orası benim için çok özel.
Arda Turan?
Arda Turan'ın iyi oyuncu olduğunu biliyorum ama sakatlığından dolayı çok sorunlar yaşıyor. Kendine dikkat etmesi gerekiyor. Fiziğinden dolayı kendine çok fazla önem göstermeli. Çok yetenekli.
Aykut Kocaman?
Aykut Kocaman'la bir iki senedir birlikte zaman geçiyoruz. İlk başlarda bu kadar yakın değildik. Zaman geçtikçe birbirimizi daha iyi anlıyoruz.
Taraftar
Onların bana inanılmaz bir sayıgısı, iyi niyeti, misafirperverliği ve saygı var.
Cristiano Ronaldo mu, Messi mi?
Messi
Brezilyalı Ronaldo mu, Messi mi?
Ronaldo
Aziz Yıldırım
Fenerbahçe'ye aşık biri. Her anını Fenerbahçe ile geçiriyor.

"ALIŞAMAMA NEDENLERİ KULÜP"
Buraya alışamamakta en büyük faktör kulüp. İçerisinde bulunduğu ortam, takımın durumu buraya alışamamakta en büyük sorun. Ricardinho çocukluk arkadaşım. Kleberson milli takımdan arkadaşım. Dışarısı ne kadar olursa olsun kulüp içerisindeki ortam uyum sürecinde çok önemli. Nobre benden 6 ay daha fazla burada. Aynı şekilde Aurelio var. La Liga'ya gidip geldi.
"ŞAMPİYONLUK YOLUNDA ARTIK KOLAY MAÇ YOK"
Bu saatten sonra maç maç gitmemiz gerekiyor. Böyle düşünülmezse şampiyonluk yolunda sıkıntı yaşanabilir. Bizim için Bursaspor maçı çok zor. Trabzonspor da Konyaspor ile oynayacak. Trabzonspor'un da maçı zor. Artık kolay maç yok.





"ŞAMPİYONLUĞU SON HAFTA KAYBETMEDİK"
Geçen sene ile bu sene arasında farklılıklar var. Geçen sene biz son maçta şampiyonluğa ulaşacaklar gözüyle bakıldık. Bence şampiyonluğu Şubat ayında Bursaspor'a kaybettiğimiz ve Diyarbakırspor ile berabere kaldığımız maçlarda kaybettik. Bu sene ise aynı dönemde Kasımpaşa ve Konyaspor'u mağlup ettik.
İşi son maça bırakmamak gerekiyor. Trabzonspor ile biz her maçı kazanabiliriz ve yine her şey son haftaya kalabilir. Son haftalarda puan kaybetmesekde hata yapma lüksümüz yok.
"MALATYA MAÇINDAN SONRA KENDİMİZE GELDİK"
Malatya maçı kafalarda ışıkların yandığı maç oldu. Durumumuz karanlıktı. Futbolcu arkadaşlarımızla kapandık, düşündük. Hocamızla beraber konuştuk. Ufak detayları saha içinde düzeltip, grup olarak kapandığımız anlarda işler iyi gitti.
Bizim oyuncu grubumuz iyi ve kaliteli. Herkes tarafından geçen seneki Trabzonspor maçı önümüze sürüldü. İlk yarıda biz bunu düşündük. Malatyaspor maçından sonra kendimize geldik ve toparlandık.
 

eseslıgenc

Üye
:bann:alex'e bak sen :D :kop:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt