Akvaryum hobiniz varmı?

Sponsorlu Bağlantılar

DefectoR

Üye
dediğin gibi gerçekten başladınmı kurtulamıyorsun. hastalık gibi bişey. hangi tür balıklar almayı düşünüyorsun? düşündüğün balıklar varmı?
valla yunus balığı falan olabilir bi de panda sürüsü falan düşünebilirim onlarda hoşuma gidiyor... şimdilik tuzlu su ssitemine geçmicem maliyetli

YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
valla yunus balığı falan olabilir bi de panda sürüsü falan düşünebilirim onlarda hoşuma gidiyor... şimdilik tuzlu su ssitemine geçmicem maliyetli
yunus düşünürsen gerçekten çok hoş balıklar. ben 3 sene önce japon besliyordum ama pek kesmiyolardı beni. biraz araştırdım ettim. yunus, sarı prenses, iceman aldım. iceman çok hoş değildi bendekiler. yunuslarımla sarı prenseslerim çok güzellerdi ama sarı prenseslerim rahat vermedi yunuslara. devamlı birilerinin yüzgeçlerini filan yiyodu. öyle olunca seçim yapmak zorunda kaldım. ve yunus u seçtim. sarı prensesleride verdim. yunuslarım 3 senede çok hoş oldular. bayağı büyüdüler. şimdi yanlarına snow prenses ve şeker pembe aldım. şimdilik iyi geçiniyorlar. yani diyeceğim gerçekten beslenebilecek en güzel balık diyebilirim yunuslar için. doğru seçim yaparsın. sende zaten tecrüben benden daha iyi. daha iyi bilirsin. iyi yorumlar...

DefectoR

Üye
evet sarı prenseslerde güzel bi de lacivert bi balık bulsam çok iyi olucak :)

YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
evet sarı prenseslerde güzel bi de lacivert bi balık bulsam çok iyi olucak :)
sende fenerbahçelisin galiba. ben başta iceman i o yüzden almıştım. kendisi laciverte yakın bi renk yüzgeçleri sarı idi. işte resmi

ama maalesef benim iceman bu kadar güzel değildi sattım. ama böyle güzel bi iceman bulursan kaçırma derim. sarı prensesten sadece görünümü farklı. yumurta alması çok kolaydır.

Salihyet

Salihyet

Üye
Bi dükkanın camında penguen yemi bulunur yazıyomuş :ehe
Allaha şükür akvaryum hastalığım yok, ztn param da yok bu aralar, olunca direk kaçıyorum :ehe

YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
Bi dükkanın camında penguen yemi bulunur yazıyomuş :ehe
Allaha şükür akvaryum hastalığım yok, ztn param da yok bu aralar, olunca direk kaçıyorum :ehe
:kop::kop: penguen yemi ha oda güzel. valla iyimidir değilmidir bilmem ama yakalanma bu hastalığa. gerçekten çok para gidiyor.

leiche

leiche

Emekli Yönetici
yok be ilk başta ufak bi masrafı oluyor büyük para akvaryum balıklar ucuz sonra büyümesini bekleyeceksniz :)

YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
yok be ilk başta ufak bi masrafı oluyor büyük para akvaryum balıklar ucuz sonra büyümesini bekleyeceksniz :)
pahalı olan zaten balıklar olmuyo akvaryum vs. mesela ben 1 metrelik akvaryumu 110 YTL ye almıştım. sonra saatte 1 ton suyu çevirebilen dış filtreyi 90 YTL ye aldım. içine 20 kg ye yakın normal kum aldım yunuslar için (yunuslar kumla oynamayı sever) o 30 ytl tuttu. 15 tane balık almıştım yavru sayılır tanesini 3 ytl den. iç hava motoru aldım. ısıtıcı. ampül. filan derken yani bayağı para tuttu. ama bana en pahalı gelen yem oldu. ilk zamanlar artemia kullandım o pahalıydı sonra sera discus kullandım o da bayağı pahalıydı. ama hayvanlarda kolay büyümüyoki :)... çok zaman istiyo. çok uğraş istiyo. mesela ben haftada 1/3 su değişimi yaparım falan filan işte.

leiche

leiche

Emekli Yönetici
sen baya kaptırmışsın kendini :)
ne güzel

YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi

DefectoR

Üye
evet fb li balığımız güzel bundan bi çift alıcam :)

researcher

Üye
Defektor sen bi ara bilgisyara ekranından akvaryummu yapmıstın... ? yoksa cop kutusu muydu.. ?

DefectoR

Üye

UGR94

Üye
Bende ilgileniyorum. 35lik akvaryum var ama yinede olsun :) 2 sarı 1 beyaz 1 yunus 1 iceman var :) çöpçüde alsam tam olacak :)

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
bir metrelik benimde akvaryumum var pengasus melek ve kılıç besliyorum akşam işten gelince onları seyretmenin keyfine doyum olmuyor

kemanix

kemanix

Üye
pahalı olmasına pahalı ama "akvaryum oluşturmanın bedeli 1500-?ytl; ama içinde mutluluğu bulmanın pahası biçilemezz !" :) bizde de sülalece hastalıktır dediğiniz gibi. hatta ben buna ırsi demek istiorm :)
ben küçükken dedemin vardı büyük bi akvaryumu.. daha sonra büyüdükçe bu hastalık bize geçti. geçen yıl hediye olarak aldığım bi küçük var şimdi bir de dedemden kalma büyük akvaryum, ama lepisteslerin kökünü kuruttuk :P japon almştm onlar da gitti :S şimdi de kaplumbağa var .
şimdi yine akvaryumlarımı doldurmak istiorum ama farklı ve dayanıklı balıklar istiorm . ne önerrsiniz acaba ??

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
Ciklet besle istersen bende ciklet almayı düşünüyorum ....

kemanix

kemanix

Üye
:)ayy evet düşündüm ama zarar veririm ii bakamam die korktum:mahcup: . kumlarla filan oynayışı çok hoşuma gitmişti .. verdiğinz fikir için teşekkürler ;)

power.145

power.145

Üye
bnde 3 tane kılıckuyruk tu galıba :) war eskıden yawruluyordu 3 tanesı buyudu gıbı onlarla 6 tane oldu bıde kopekbalıı war yıyor galıba serefsız dogan yawruları:(

askortberk

Üye
benimde 25L lik bir akvaryumum var içinde 2-3cm lik yavru sarı prensesler var yeni akvaryum almayı planlıyorum alacağım akvaryum yaklaşık 55L su alıyor sizce yeterlimi?? birde yeni akvaryumuma 2-3 cm uzunluuklarında yunus almayı planlıyorum sizce bu boy miktarı az mı çokmu ? son olarakta akvaryumumu nasıl dekor lar kullanıyım

Takipçi Satın Al

Üst Alt