ZEBRA CİKLET --Cichlasoma nigrofasciatus

Sponsorlu Bağlantılar

maho1313

maho1313

Üye
zebra ciklet, sarı prenses,yunus,iceman,melek,vatoz birlikte yaşar mı?

zeE*

zeE*

Üye
zebra ciklet, sarı prenses,yunus,iceman,melek,vatoz birlikte yaşar mı?

Zebra Ciklet sadece kendi türleri arasında beraer yaşar...
Sarı Prenses, yunus, iceman, melek, vatoz bir arda yaşarlar ama amerikan çikleti sakın aynı akvaryumu atma...

Mobil İletişim

Mobil İletişim

Üye
:d :d :d

maho1313

maho1313

Üye
tşk peki cikletler pul yem yer mi?

beyaz tehlike

Üye
mrb bende de beyaz zebra var balıklar büyük ama hiç turuncu nokta yok bide sürekli kavga ediyorlar balıkları 2 dişi 2erkek diye almıştım turuncu leke olmasada dişi olabilirmi

[email protected]
05346679204

soykan06

Üye
yazıyı tamamiyle okudum. 70 cm uzunluğunda ve 35-40 cm yüksekliğinde akvaryumum var. içinde 30 a yakın büyüklü küçüklü zebralarım var. balıklardan biri akvaryumun köşesine yumurtalarını dökmüş. dişi zebra yumurtaların başında nöbet halinde. fakat yavrular yumurtadan çıktıktan sonra diğer balıkların bişey yapması konusunda endişeliyim.onları korumam için ne yapmam lazım? bu konu hakkında bana yardımcı olursanız sevinirim :) ilk yavru alma işlemim olacak.

zeE*

zeE*

Üye
mrb bende de beyaz zebra var balıklar büyük ama hiç turuncu nokta yok bide sürekli kavga ediyorlar balıkları 2 dişi 2erkek diye almıştım turuncu leke olmasada dişi olabilirmi

[email protected]
05346679204

Belki erkekler kendi aralarında kavga etmekten dişilere zaman ayıramıyorlardır yada 2 erkek olduğu için bölge kavgasından çiftleşcek yer bulamamışlardır ? İstersen 1 Çifti başka ekvaryumun varsa oraya alabilirsin yada 1 çifti başka birine verebilirsin...

--------------- Ekleme ---------------

yazıyı tamamiyle okudum. 70 cm uzunluğunda ve 35-40 cm yüksekliğinde akvaryumum var. içinde 30 a yakın büyüklü küçüklü zebralarım var. balıklardan biri akvaryumun köşesine yumurtalarını dökmüş. dişi zebra yumurtaların başında nöbet halinde. fakat yavrular yumurtadan çıktıktan sonra diğer balıkların bişey yapması konusunda endişeliyim.onları korumam için ne yapmam lazım? bu konu hakkında bana yardımcı olursanız sevinirim :) ilk yavru alma işlemim olacak.

İlk yavru hem heycanlı hemde zor iştir yavrular yumurtadan çıktıkdan soranra ayrıbir fanusa yada başka akvaryumun varsa oraya al (ufak bir akvaryumda olur) sabit bir ısıda (ideal ısılarında), düzenli hava ve düzenli olarak yemlersen kısa bir zamanda büyürler... Akvaryumcuya gir yavru balıklar için yapılmış özel, viteminli yemlervar onlardan almanı tavsiye ederim. :megafon:

Tüm Akvaristlere Önerim İtal Yem Kullanın Çünkü Yerli Yemler Suyun Rengini Değiştirir ve Balıklarınıza Yeterli Besini Sağlıyamaz... :megafon::megafon::megafon::megafon:

bozok_kaan

bozok_kaan

Üye
bendede var yavru aldım 1 hafta önce ne yapmaıyım yardım pls??????***??****

farukozer4444

farukozer4444

Üye
güzel balıkmış:)

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
çiftlesme dönemlerin de akvaryum daki diğer cinslere inanılmaz derecede zarar veriyor.

mertcan turaman

Üye
kardes benim akvaryum 50-60 litre arası 2 tane zebram var biri dişi biri erkek 3 tane sarı pirenses var ama daha küçükler yeni aldım ikisi dişi biri erkek 2 tane yunus var biri dişi biri erkek benim zebra balıkları birtane ev var onun içine giriyorlar çıkmıyorlar bi ara yavruladı yavrularının yumurtada daha titrerken yavrulama şeyinin için koydum yavrular içinden düştü yediler 2 ay oldu hala yavrulamadı neden acaba şimdi dişi koşelere çekildi bunun sebebi ne ola bilir siz 3 haftada yumurtluyor demişsiniz 2 ay oldu hala yumurtlamadı yanındaki balıklardan dolayı ola bilirmi ama onlarda yavru ? akvaryumun küçüklüğünden kaynaklana bilirmi ??? lütfen cevap verirseniz sevinirim :d:

osurukböcüğü

osurukböcüğü

Üye
bizdede var yavrularını yiyor zebralar kavgacı oluyor o yüzden sudan atlıyorlar

Hüseyin_28

Üye
Merhaba benim 4 tane beyaz zebra balıgım var 1 erkek 3 dişi bunların yanında ciklet türünden 11 balıgım var zebra balıgım 2 kere yumurda döktü ve hiç yavru almadım 25 ekim 2011 de yine döktü testi veya kovuk içine deyil direk cama döktü şimdi bu yavruları yaşatmak için ne yapmalıyım 1kere döktü yumurtaları yedi 2 ci kez yine döktü yumurtalardan kuyruklar çıktı 1 gün sonra yavruluga aldım 3 gün sonra yavrulukta yavru kayboldu 3 cü de yavru almak istiyorum kendi halinemi bırakim. bıraksam yuvrular kendi yüzmeye başladıgı zaman diğer balıklar yermi kesin bir cevap almak istiyorum şimdiden teşekkür ediyorum...?

persar34

Üye
arkadaşlar benim beyaz zebra ciklet var cinsiyet aymrımını nasıl yapabilirim