Adsl kota sorunu olanlara,

Sponsorlu Bağlantılar

***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
    Konu Sahibi
Adsl kota sorunu olanlara,
Adsl kota sorunu olanlara,,,
mrb,

adsl ile sorununuz var ise allah yardinmciniz olsun derim,
cunku karsiniza ilgili ve bilgili bir kisi cikma sansi cok zor ttnetde :(

Siz hangi sartlarda kotayi gectiniz tabi bilemiyorum ancak bu durumu olusturabilecek
bazi sebepleri ve bunu engelleme yollarini bilgimce aktarmaya calisayim,

Eger intden film mp3 vs indiriyorsaniz kotaniz cabucak dolacaktir tabi, hele birde
bunlari web sitelerinden indirmeye calisiyorsaniz o zaman sahte(fake) dosya denilen
dosyalarla karsilasmis olabilirsiniz, bu dosyalar 1-2 gb buyuklugunde. Indir dediginizde
2 sn gibi kisa bir surede iniyor ama aslinda boyle bir dosya yok. Sizin kotaniza da
ne yazikki dosya buyuklugu kadar ekleniyor, bunlara dikkat etmenizi oneririm.

Sifreniz bir baskasinin eline gecmisse o baska birisi sizin icin severek doldurur kotayi.
Bildigim kadari ile artik ttnet baska bir kullanici adi ve sifre kullanimini engelleniyor.
Henuz test etmedim ama yapmislar die duydum.

Bu konuda problem yasayanlara 'dan NetLimiter programini oneririm.
TTnet den bagimsiz olarak pc bazinda adsl sayaci olarak kullanabilirsiniz, cok kullanisli
bir program. Yillik,Aylik, Gunluk,Saatlik giden&gelen( upload&download ) miktarlar¹n¹z¹ takip
edebilirsiniz, ttnet sayaci ile %2 lik gibi birsey farkeder, bunun sebebi TTNET gereksiz olan
TCP/IP basliklarinida sayar ( buradan bile kazik atiyor adamlar ). Ne kadar gecerli kanit
olur bilmiyorum ama TTNet'e bu programdan aldiginiz rapolari iletebilirsiniz,

Ancak unutulmamasi gereken birsey daha, eger ADSL hattini birden fazla pc kullaniyorsa,
her pc yi bu program kurulmali ve download miktarlarini pc bazinda toplamaniz gerekiyor, demek
istedigim ADSL kullaniminizi tum pclerde yaptiginiz downloadlarin toplami belirler.

adresini gunluk olarak takip edip son baglanti yapilan IP
adresini, kotada ne durumda oldugunuzu vs. gibi bilgileri kontrol etmekde fayda var,

Birde ayın son gunleri vs' gibi sitelerden uzak durun:) burada
izlediginiz her farkli video kotanıza Megabaytlar halinde geri donecektir:) tabi
izlediginiz videonun suresi ve kayıt kalitesi de onemli, kısada olsa videolar buyuk dosyalardır,

Saygilarimla, ,,

perfectlover

Üye
Uyarılar ve bilgiler için teşekkürler.Pek çoğumuzun bildiği şeylerdi. Ama bilmeyenlere faydalı olacaktır.

MagNum

MagNum

Üye
SaoL Emeğine sağLık ;)

DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
netlimiter güzelmiş, saolasın ;)

MagNum

MagNum

Üye
ßen ßu Programı çaLıştıramadum

DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
ßen ßu Programı çaLıştıramadum
bunu indirdikten sonra kurup pcyi yeniden başlatıyorsun.Başka işleme gerek yok çalışması için.Programı kapatsan bile çalıştırınca bütün bilgileri güncelliyor.
Programda: view-all tools-stats dersen açılan pencerede solda günlük haftalık aylık seçerek aynı pencerenin sağ tarafında Total yazan kısımda giden ve gelen toplam veriyi gösteriyor...

MagNum

MagNum

Üye
SaoL oLdu qaLißa PC ye restart atmadan çaLışmıyormuş :biggrin:

***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
    Konu Sahibi
:) ;) Yardımım olduysa ne mutlu ;)

sopar22

Üye
ya beni sanmayın ben bu programdan bişi anamadım:mahcup: acaba yanlışmı indirdim bilmiom ama ne kadar kullanmdıımı göremiom çok karışık geldi bana kullanımını biraz açıklarmısınız ltfen şimdiden teşekkürler:)

alper41

Üye
Ben Bişi Sorcam Kotam 5,562 GB ama ne kadar fatura gelceğini bilmiom :D biln varmı acaba?

Quaresma_14

Üye
her 1 gb için 10 lira geliiyo ama istersen burdan da öğrenebilirsin

Symbiont

Üye
2 yıl önceki 12 gb lık kota aşımından sonra limitsiz internet kullanmaya başladım

Üst Alt