ACİL YARDIMMM...(3GS 4.0.2 unlock sorunu)

Sponsorlu Bağlantılar

matprof

Üye
    Konu Sahibi
ACİL YARDIMMM...(3GS 4.0.2 unlock sorunu)
Arkadaşlar yurdışından gelen bir iphon 3gs elime geçti, telefon açıldığında itunes logosu ve bir usb kablosu geliyodu ekrana.başka hiçbvirşey gelmiyodu.pek bilgimm olmadığı için itunes ile pc ye bağladım teli yanlışlıkla 4.0.2 restoresi yaptım.şimdi yine telefonun ekranına aynı resimler geliyo.ayrıca restore felanda yapamıyorum.LÜTFEN yardımmmm....

Arkadaşlar itunes ve iphone ekran görüntülerinide gösterreyim size daha anlaşılır olsun ...

Uploaded with

kuwaie

kuwaie

Üye
doğaldır. sim kart takman lazım. ama 4.0.2 restore yapman kötü olmuş. çünkü 4.0.2 için jailbrake yok. Yani bedavaya oyun, program falan indiremeyeceksin 4.0.2 için jailbrake çıkana kadar. Bu arada hangi ülkeden aldın? ingiltereyse unlockludur. umarım ingilteredir.

matprof

Üye
    Konu Sahibi
almanya sanırım.

afterlife97

afterlife97

Üye
Orada şu anda locked benim bildiğim bekleyeceksin 5-6 ay en fazla

afterlife97

afterlife97

Üye
iPod olarak kullanıp müzik dinler :D bir de oyun oynar
Wi-Fi ile de voip'ten konuşur :D

matprof

Üye
    Konu Sahibi
telefonun menüsü gelmiyorki.sadece yukarıkadi resimlerde görülen ekranlar gelliyor başka bi ekran göremiyorum :(((

hakankurban

hakankurban

Üye
Kardesim senin isin cok basit 4.0.1 e dusum yap unlock jailbreak yap gule gule kullan

rapege

rapege

Üye
düşürümüde 4.0.1in setupunu bul :D restore+shift yap onu seç olur :)

matprof

Üye
    Konu Sahibi
iyi hoşta ituneste restore yazısı gelmiyorr.yukardaki resimde olduğu gibi onun çin restore felan yapamıyorum :(((

rapege

rapege

Üye
recovery sim kart al o zaman :)

KRaLGsM

KRaLGsM

Üye
Cihazını yurt dışından alıp yanlışlıkla 4.02 ye yukselten kullanıcılar ve forum uyeleri
simkilid ne zaman çıkar diye kara kara düşünmeyin cihazımız JB siz diyede üzülmeyin
şuan bende 3G ve 3Gs var her ikisinide 4.02 ye yukseltip geri 4.0 düşürdüm

bejum3

bejum3

Üye
iphone restore etmek istiyorsan dfu mode alman lazim kardes anlatim burda kolay gelsin

matprof

Üye
    Konu Sahibi
yokmu yardım edecek biri :((

nbkdnzr

Üye
Kardeşim aynı sorum bendede var. 16 gb 3gs'im var, 1 hafta önce aldım, 2. el olarak.
Hiç iphone dan anlamadığım için upgrade etmeyi zararsız sandım ve sonuç, seninkinin aynısı. 3 gündür türk ve yabancı forumları geziyorum, hatta senin başka bir sitedeki mesajınada rastladım. Forumlardan öğrendiğim kadarıyla şuan bizim telefonları için gözüken tek çare downgrade ( programın sürümünü düşürmek).
Şimdi yapmamız gereken :
-google'a girip " iphone firmware" yazmak,
-çıkan ilk siteye girip "iphone 3gs 3.1.3" sürümünü indirmek
(bunu yaptıktan sonra, indirme işlemini yani, dosya uzantısı otomatik olarak zip'e dönüştüğünden, kendimiz "dos" yardımıyla inen dosyanın uzantısını .ipsw olarak değiştiricez.bunu aşağıda ayrıca anlatırım)
-Sonra Iphonunu recovery moda alıyosun. (telefonun açıkken home ve kapama tuşuna aynı anda bas, tam 10 saniye bekle, 10 saniye sonunda parmağını kapama tuşundan çek ama home'a basmaya devam et. bilgisayarından donanım bulundu sesini duyunca home tuşundan da parmağını çekebilirsin)
-Sonra itunes otomatik olarak açılacak, açılmasada sen aç, ve shift tuşuna basılıyken RESTORE butonuna tıkla.
-masa üstündeki(yada nereye indirdiysen orada) ipsw uzantılı 3.1.3 sürümünü seç.
yükleme sonrasında itunes bir hata verecek, ama bu hatayla birlikte zaten versiyon yüklenmiş olacak.
-son olarak, recovery moddan çıkmak için home ve power butonuna aynı anda bas ve telefonu kapat. sonra power a basarak aç.

bundan sonrada unlock yapmamız lazım, onu araştırıyorum. bulunca buraya yazarım.
geçmiş olsun.

MASA ÜSTÜNE İNDİRDİĞİMİZ .zip UZANTILI DOSYAYI .ipsw YE DÖNÜŞTÜRME
-başlat,
-çalıştır,
CMD yaz ve enter a bas
-açılan pencerede "cd desktop" yaz ve entera bas
-"ren blablabla.zip 313.ipsw" yaz ve entera bas
(blablabla kısmını inen dosya adı neyse o şekilde yazarsın)

Not: ben garanti olsun diye itunes i silip eski sürümünü 9.0 olanı yükleyipte downgrade yapacağım.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
restore moduna alın.restore tuşu çıkacak sonra shift restore ile 4.0.1 i gösterin yüklenir.

afterlife97

afterlife97

Üye
Arkadaşım diğer arkadaşlar sadece shsh kaydı olanlardan bahsetmiş ben sana tam olarak anlatayım daha öncede 4.0 veya 4.0.1'de iken JB'liydi ise ve bir kere de olsa Cydia'yı açmışsan rahatça dönebilirsin ve Ayrıca almanya ise büyük ihtimalle T-Mobile'dır ya bir T-Mobile kartı bulacaksın ya da Universal Sim Card alıp içine takmalısın yoksa iTunes'taki o yazı hiç gitmez .

atakan2009

Üye
arkadaşlar tr den genpa garantılı 3g2 32 shsh kaydı alınmadan 4.0.1 yüklemıştım jaılbreak cıkıncada safarıden rahatca yüklemıştım işte merak dıyeyım 4.0.2 yukselttım halıyle jaılbreak uctu.Acaba tekrar 4.0.1 e nasıl dönerım bu konuda uzman arkadaşlardan yardım beklıyorum..Tesekkurler...

--------------- Ekleme ---------------

yokumu bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar...

Üst Alt