acil yardım (telefonum açılmıyor.n900)

Sponsorlu Bağlantılar

happyboytr

Üye
    Konu Sahibi
acil yardım (telefonum açılmıyor.n900)
arkadaşlar telefonumu kapattım pilini çıkardım,geri pili takıp kapağını kapadıktan sonra açma düğmesine basıyorum ama telefon açılır gibi oluyor,nokia yazısı çıkıyor sonra ekranda noktalar yanıp sönüyor açılacak gibi ama açılmıyor.ekran kapanıyor çok az bi ışık var ekranda ama pin kodunu girmem gereken yer gelmiyor.şarja taktım yaklaşık 2 saat şarj ettim yine açılmadı.ne yapmam gerekiyor? telefonun modeli nokia n900

YuZaRSiFTaN

YuZaRSiFTaN

Üye
arkadaşlar telefonumu kapattım pilini çıkardım,geri pili takıp kapağını kapadıktan sonra açma düğmesine basıyorum ama telefon açılır gibi oluyor,nokia yazısı çıkıyor sonra ekranda noktalar yanıp sönüyor açılacak gibi ama açılmıyor.ekran kapanıyor çok az bi ışık var ekranda ama pin kodunu girmem gereken yer gelmiyor.şarja taktım yaklaşık 2 saat şarj ettim yine açılmadı.ne yapmam gerekiyor? telefonun modeli nokia n900

kardes telefonuna hart format at aynen sunları yap

N97 E72 ve klavyeli modellerde Hard Format Atma​

Telefon Kapalıyken Klavyedeki sol shift tuşu ,boşluk tuşu ,geri silme tuşu(backspace) ,açma kapama tuşuna El Sıkma Ekranı Gelene Kadar Basılı Tutun..

Aşağıdaki Sıralamayla Basın

sol shift tuşu
boşluk tuşu
geri silme tuşu
açma kapama tuşu​

dipnot : burada n97 var seninkide buna benser buna göre yap düzelir kardes

happyboytr

Üye
    Konu Sahibi
kardeş dediğin şekilde yaptım olmadı,başka bi yolu yokmu,yardımcı olursan çok sevinirim
el sıkma ekranı hiç gelmiyo zaten. şunu ilave etmek isterim; benim bilgisayardaki işletim sistemim vista 64bit

murattiy

murattiy

Üye
  • Aşağıdaki programı linkten indirmelisin ilk (eg maemo_flasher-3.5.exe).
  • ( )
buradki programı çalıştırdığında c program files altında" maemo" klasörü açar oraya aşağıdaki firmware at
  • the latest firmware (.bin) file and save to 'c:\Program Files\maemo\flasher-3.5\' ( ) son firmware (. Bin dosyası) ve

• 'c: \ Program Files \ maemo \ flasher-3.5\ dosyasını at
  • Tamamen şarj edin.
  • Şarj cihazını fişten çekin ve cihazı kapatın.
  • Bilgisayarında Start + Run. Başlat + Çalıştır. kutucuğuna Cmd yaz ve Enter tuşuna bas
  • Aşağıdaki komutu çalıştır;
cd "c:\Program Files\maemo\flasher-3.5"
  • N900 ü ı kapatın
  • Fiziksel klavyede “u ' tuşuna basılı tutun
  • USB kablosunu tak “u' tuşunu bırakma basılı tut
  • PC üzerinde USB simgesini sağ üst köşesinde Maemo cihazın göründüğünde
  • “u “ tuşuna basmayı bırakabilirsin
  • Aşağıdaki komutu çalıştır:
flasher-3.5.exe -F (buraya indirdiğin dosyanın ismini yapıştır) -f -R
(dikkat etmen gereken linux küçük büyük harfe duyarlıdır)
Bu sırada format başlar maximum 5 dakika sonra N900 yeniden başlayacaktır ve Bölgesel ayarlarla Hoşgeldiniz diyecektir

happyboytr

Üye
    Konu Sahibi
ilk gönderdiğin link açılıyor kabul et diyorum ama sayfa yenileniyo,tekrar kabul et yada reddet çıkıyo her seferinde hocam. sayfa linklerini googldan translate yapmadan yollarmısın?

--------------- Ekleme ---------------

başka bi bilgisayardan başka bir firmware ile denedim en sonunda oldu.üzerimden nasıl bi yük kalktı anlatamam arkadaşlar.daha 2 gün önce almışdım,aşırı kurcalamadan oldu sanırım :-)

murattiy

murattiy

Üye
geçmiş olsun
ama zaten bu telefon kurcalayan insanlar için kurcalamayı seviyorsan en doğru telefonu almışsın
telefon açık kaynaklı yazılım istediğiniz kadar kurcalamak için çöksün sen yine formatla önemli olan donanıma zeval gelmesin

happyboytr

Üye
    Konu Sahibi
haklısın hocam.teşekkürler herşey için

ghoust

Üye
donanıma zeval gelmişse işin zor..benim n900 de bozuk filmi bozulmuşş yaptıramıyorum..yaptırabilceğin tek yer var oda istanbul-sirkecide özşahinler iletişim disbürütör garantili n900 lerin teknik servis hizmetini burası veriyor..sen neden kendininkini yaptıramadın diye sorarsan gönderdim 3 hafta kaldı orda arızayı belirlediler ama bir türlü getiremediler değişcek parçayı aleti geri istedim arada bi arayıp soruyorum nezaman gelcek diye bir ayı bulur fln diyolar..ama bilmiyorum .. :( seninkide film arızası gibi geldi bana çünkü bende de hemen hemen aynı sorun var ama benimkinde hiç ekran gelmiyor telefon açılıyor nokia açılış tonu fln çalıyor ekrana dokunduğumda telefon titriyor ama görüntü yok umarım flashlayarak çözebileceğin bir problemdir.. geçmiş olsun

murattiy

murattiy

Üye
happyboytr problemini çözdü flashla ama senin problem donanım olduğundan ve türkiyede satılmadığından zor.
Çözüm bulamazlarsa yurtdışı sitelerde uygun fiyata yedek parça satışı var düşük rakam olduğundan DHL ile getirebilirsin.Film değiştirmek kolay iş .telefonun nasıl açılacağı ı sitelerde var önemli olan ekranla birlikte olan filmin zarar görmesin o zaman ekranda değişmesi gerekiyor.En düşüğü 150 tl ye mal olur+dhl
geçmiş olsun

ghoust

Üye
yurt dışında bi akrabam var ondan şu parçayı temin etmesini istedim ama birde sen bak istersen budur herhalde n900 film..

murattiy

murattiy

Üye
Doğru parça . biraz donanımdan , civata ,tornavidadan anlarsan zor değil youtube da n900 nasıl açılır videoları var çok kolay zaten leğim gibi işlemler yapmayacaksın

--------------- Ekleme ---------------

bu arada garanti kapsamı dışında ise telefonun doğubankta birden fazla n900 tamircisi var 3. katta bence doğubank ı sen bir gez

ghoust

Üye
doğubankı gezdim malesef tamir ederiz diyorlar ama ellerinde parça yok parçalar 1-2 aya anca gelir fln dediler.. benim tahminim onlarda çin yansaniyisi olur..

YuZaRSiFTaN

YuZaRSiFTaN

Üye
allah kurtarsın ne diyeyim:hmmm

happyboytr

Üye
    Konu Sahibi
kardes bence parcayi ebayden temin etmeye calismalisin.hatta sana daha ucuza gelecekdir

ghoust

Üye
ebayden türkiyeye satış yapılabilyormuki ??yapılsa bile gümrükte takılmazmı ?

happyboytr

Üye
    Konu Sahibi
ebaydan satın alabilirsin kardeş. ama gümrük konusunda pek bi malümatım yok

Lion Heart

Lion Heart

Üye
gümrüğe takılır.

ghoust

Üye
dostlar ebayden N900 film aldım ve geldi..satıcı çinden.. 20-25 gün üstüne geldi ama geldi işte :D ptt le geldi eve gelmişler ama kimse yok die not bırakıp gitmişler ertesi gün ptt ye gidip aldım..

ürün şu..

bakalım aleti kendine getirmesse birde şunu almayı düşünüyorum..

eyerdogan

Üye
Arkadaşlar hard format ı tarif ettiğiniz gibi uyguladım ve başarılı bi sonuç aldım,emeği olan arkadaşların ellerine sağlık.teşekkürler

noneed

Üye
hard reseti bende denedim fakat olmuyor _ nasil yaptin arkadasim?

Üst Alt