Üst seviye android kullanıcılarının ön yargılarını yıkmak ve donanım hastası insanların dikkatini çekmek ?
Uygulamaların kullanıp kullanmadığı çekirdeklerden bahsediyorduk burda bir yere kadar illa çekirdek lazım, sanıyorum ki 1020 çift çekirdek 1.5. O kamerayı aynı işlemcili ramli bi android telefona koy bakalım kaç saatte kaydeder resmi
Iyide android yada ios kullanan adamin on yargisi wp nin donanimdan dolayi degilki .. Wp lerin dusuk donanimla rahat calistigini herkes kabul ediyor. Wp ye gececek olan once arayuze bakiyor ben 1500 lira yada daha fazla verirsem neler yapabilirim buna bakiyor, kisisellestirmeye bakiyor, magazaya bakiyor ne bileyim sosyal uygulamalar varmi varsa nasil kullanislimi bunlara bakiyor. Zaten eminimki cogu insan w10 u bekliyor. Onyarginin olusmasinin sebebi w8 ve w8.1 dir.. Yani soyle dusunelim bir araba var uzerinde guclu bir motor var ama ic donanim basarisiz ..
Evet haklisin da zaten sadece 1020 de o sacmaligi yaptilar kocaman bir kamera koydular degisik birsey cikti ortaya. X platformun kullanicilarini pek etkiledigi soylenemez..Hani 1020 de oyle aman aman bir fotofraf performansi vermiyor dogrumudur ? Birde yanilmiyorsam 1020 de tarihin tozlu raflarina dogru yol almaya basladi ?
Adamlar artık iki çekirdekli işlemci üretmiyor ki. Hem gelişen yeni çekirdek yapısı ve chipsetlere entegre edilen modüller yeni minimum dört çekirdekli işlemcilere çalışıyor. Mesela görüntüleme ve grafik, hareket verisi gibi özellikler için kullanılan modüller, ağ ve WiFi performansınk artıran chipsetin hepsi yeni chipsetlerde kullanılıyor. Yoksa 1.2 GHz dört çekirdekli işlemci ile 1.7 gHz iki çekirdekli işlemci arasında geçiş olarak çok büyük farklar yok.Madem wp ler 1gb ram cift cekirdekle takir takir calisiyor peki neden yeni gelen cihazlara fazla fazla cekirdek koymaya basladilar ?
Hani o androiddeki fazla cekirdeklerin dusmanlarina soruyorum : )
Adamlar artık iki çekirdekli işlemci üretmiyor ki. Hem gelişen yeni çekirdek yapısı ve chipsetlere entegre edilen modüller yeni minimum dört çekirdekli işlemcilere çalışıyor. Mesela görüntüleme ve grafik, hareket verisi gibi özellikler için kullanılan modüller, ağ ve WiFi performansınk artıran chipsetin hepsi yeni chipsetlerde kullanılıyor. Yoksa 1.2 GHz dört çekirdekli işlemci ile 1.7 gHz iki çekirdekli işlemci arasında geçiş olarak çok büyük farklar yok.
Yok öyle deyince de olmuyor. Zira şu anda 4 çekirdekli işlemcisi ve 1 GB ramiyle 79€ fiyata sahip Lumia cihazlar sürülüyor piyasaya.Ozaman soyle diyebilirmiyiz ,
Nokia wp lerin icine tedavulden kalkmakta olan parcalardan olusan donanimi koydu belki bir nevi stok eritti bunun uzerinede fazla donanim gerektirmeyen bir yazilim koydu dogal olarak maliyet dustu yine dogal olarak fiyatlari dusuk tutup ucuz yollu bir suru wp satti..
Yani kisaca insanlara guzel bir ruya gordurttu simdi uyanin deme vakti : ) Tabi bunu derkende saglam bir yazilim yapmasi gerekiyordu ki kullanicisini kacirmasin buda w10 herhalde ?
Siz demiyormuydunuz wp android gibi değil donanım istemez alın size donanım şimdi kimse kalkıp wp çok donanim istemez tutturmasın madem o kadar stabildi apple gibi çift (2) çekirdekte kalırdı.![]()
işte bunlar 940 ve 940 xl ta karşımıza çıkacak. Applenin iPhone 6 ya 20 mp kamera 4 gb ram 8 çekirdek A10 işlemci koyduğunu düşün 0 kilometre araba fiyatına satardı herhalde 
1gb ramli telefonlar bile yarışır android 8 çekirdeklilerleb bence gereksiz masraf yapılıyor 2çekirdek yeter
bende 925 var yeminle s3 filan hikaye bunun yanında androidde dengi yok telefonun ya920 kullanıyorum. Şimdiki Lumia cihazlarda aman değiştireyim şunu alayım diyebileceğim bir şey hiç görmedim. Her seferinde 920 yetti bana. Ancak bu 8 çekirdek mevzuu işleri değiştirir. Performansı hayal bile edemiyorum...