5x2 kg Dumbell ile ne kadar gelişirim???

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bboyQ7

bboyQ7

Üye
    Konu Sahibi
5x2 kg Dumbell ile ne kadar gelişirim???
Evet arkadaşlar siparişi verdim ama aklımda bazı soru işaretleri var onları sizle paylaşmak istedim

Boy : 1.80
Kilo : 65
Yaş. : 17

Zaten kilolu değilim fit bir gorunumum var fakat yeterince guclu degilim.Ozellikle kollarim cok cılız.

Benim merak ettigim nokta şu:
Ben gorunumden ziyade guc istiyorum yani kaslarin belirginlesmesi cok onemli degil . Dumbella bir yere varilamayacagini soyluyorlar .Bende sadece dumbell ile guzel bir kas kutlesi yakalayacagimi dusunmuyorum.Fakat Ben calissam kol gogus ve sirt kaslarimi guclendiremez miyim ? Bunu merak ediyorum benim icin onemli olan guclenmem, gorunum degil .

Not : Flexor hocanin evde iki adet dumbell ile calisma programini uygulayacagim ve kosuda yapicam haftada 4 gun.

Yorumlarinizi bekliyorum...

Preloader

Preloader

Üye
Öncelikle şunu söyliyeyim bicepslere çok yüklensen de asla gelişmez sağlam ve erimeyen kaxlar istiyorsan 3-1-3 taktiğini kullan.Yani :
1.gün biceps triceps göğüs çalış
2.gün mekik
3.gün sırt biceps triceps
4.gün mekik
5.gün biceps triceps göğüs
6. Gün mekik
7.gün sırt biceps triceps

Ben hep böyle çalıştım 6 ayda göğüs ve bicepsler çok şişkin göründü
Not--> Her çalışmaya başlamadan önce ısınma hareketleri yap

Çalışmalardan önce 500ml sıvı al

Her çalışmanın sonunda kaslarının kalıcılığı için esneme ve soğuma hareketleriyle (yavaş) çalışmayı sonlandır.Çalışma bitiminde 500ml su al.2 ayda bir çalışma stilinde hafif değişiklik yap (örn= önce biceps çalıştırıyorsan bicepsi en son çalıştır)

Bu arada çok sağlam bir görünüş için çok sıkı çalışmalısın ama unutma ki çalışmakla bitmiyor çok fazla derecede protein ve vitamin almalısın yoksa çok yavaş ve olumsuz sonuçlarla karşılaşırsın.Bu arada 2yıl kareteye gittim bıraktığımda tendonlarımda ve kaslarımda sorunlar oluştu bu yüzden eğer çalışıcaksan ciddi bir şekilde çalış ve asla çalışmayı bırakma.Bu arada unutma ki kaslar zamanla erir sürekli çalışma yapnayı ihmal etmemelisin.

İYİ FORUMLAR ;)

Mert

Mert

Üye
Dumbell işini bilmem ama şınav ve mekikle geliştiremeyeceğin kas nerdeyse yok.

Preloader

Preloader

Üye
Soruna gelicek olursak --> Zaten sırf dumbella bile inanılmaz güç elde edebilirsin

Görünüş için önemli olan sıkı çalışma

Güç için önemli olan sıkı çalışma + iyi beslenme

- - - Eklendi - - -

Not--> mekik + şınav +dumbell + barfiks mükemmel bir sonuç çıkarır.

bboyQ7

bboyQ7

Üye
    Konu Sahibi
Soruna gelicek olursak --> Zaten sırf dumbella bile inanılmaz güç elde edebilirsin

Görünüş için önemli olan sıkı çalışma

Güç için önemli olan sıkı çalışma + iyi beslenme

- - - Eklendi - - -

Not--> mekik + şınav +dumbell + barfiks mükemmel bir sonuç çıkarır.

Eyvallah dostum konuyu cok guzel anlatmissin :oke: Suan tek sorun barfiks , bizimkiler eve zarar verir diye kullanmama izin vermiyolar aleti

acuxx

acuxx

Üye
Öncelikle şunu söyliyeyim bicepslere çok yüklensen de asla gelişmez sağlam ve erimeyen kaxlar istiyorsan 3-1-3 taktiğini kullan.Yani :
1.gün biceps triceps göğüs çalış
2.gün mekik
3.gün sırt biceps triceps
4.gün mekik
5.gün biceps triceps göğüs
6. Gün mekik
7.gün sırt biceps triceps

Ben hep böyle çalıştım 6 ayda göğüs ve bicepsler çok şişkin göründü
Not--> Her çalışmaya başlamadan önce ısınma hareketleri yap

Çalışmalardan önce 500ml sıvı al

Her çalışmanın sonunda kaslarının kalıcılığı için esneme ve soğuma hareketleriyle (yavaş) çalışmayı sonlandır.Çalışma bitiminde 500ml su al.2 ayda bir çalışma stilinde hafif değişiklik yap (örn= önce biceps çalıştırıyorsan bicepsi en son çalıştır)

Bu arada çok sağlam bir görünüş için çok sıkı çalışmalısın ama unutma ki çalışmakla bitmiyor çok fazla derecede protein ve vitamin almalısın yoksa çok yavaş ve olumsuz sonuçlarla karşılaşırsın.Bu arada 2yıl kareteye gittim bıraktığımda tendonlarımda ve kaslarımda sorunlar oluştu bu yüzden eğer çalışıcaksan ciddi bir şekilde çalış ve asla çalışmayı bırakma.Bu arada unutma ki kaslar zamanla erir sürekli çalışma yapnayı ihmal etmemelisin.

İYİ FORUMLAR ;)

Arkadas doğru söylemiş + biraz kilo al. Ve dinlenmeyi sakın ihmal etme. Unutma kaslar çalışırken değil çalıştıktan sonra gelişir :oke:

MrTech

MrTech

Üye
Dambil kolların cılız ise zorlama fazla yavaş yavaş arttır hareketleri ben yazın 1.5 ay yaptım şimdi vaktim olmadığı için pek yapamıyorum şimdi gene kas var ama yazdaki gibi olmuyor :ehe

bboyQ7

bboyQ7

Üye
    Konu Sahibi
Dambil kolların cılız ise zorlama fazla yavaş yavaş arttır hareketleri ben yazın 1.5 ay yaptım şimdi vaktim olmadığı için pek yapamıyorum şimdi gene kas var ama yazdaki gibi olmuyor :ehe

Yani gelisti hacim kazandi dimi

- - - Eklendi - - -

Arkadas doğru söylemiş + biraz kilo al. Ve dinlenmeyi sakın ihmal etme. Unutma kaslar çalışırken değil çalıştıktan sonra gelişir :oke:

Uyumadan once yapsam en mantiklisi o zaman.

MrTech

MrTech

Üye
kazandı evet baya kazandı

bboyQ7

bboyQ7

Üye
    Konu Sahibi
İyi İyi :D

Preloader

Preloader

Üye

Eyvallah dostum konuyu cok guzel anlatmissin :oke: Suan tek sorun barfiks , bizimkiler eve zarar verir diye kullanmama izin vermiyolar aleti

Dostum benimkiler de barfikse izin vermemişti spora küçükken başlamıştım o yüzden hergün arkadaşlarla parka gidip orda salıncakların üst demirlerine asılıp brfiks çekerdim.

- - - Eklendi - - -

Acuxx doğru söylemiş kaslar çalışırken şişer çünkü tendonlar daha çok kan iletir ama kaslar çalışırken değil çalıştıktan sonra güçlenir.Güçlenmesi için daha sağlam tendonlar gerekir çünkü kasları kemiklere bağlayan sinirler tendonlardır.Bu yüzden tendonları geliştirmek kasları geliştirmekten daha önemlidir.Peki tendonlar nasıl gelişir? Tendonlar kaslarınızı çalıştırdıktan ve dinlenme evresine geçtikten sonra gelişir.Çünkü bu evrede kaslar içlerine kan pompalar ve kandaki besin vitaminleri kullanarak kendisini geliştirir.Bu da kas hücrelerinin normalden daha şişkin olmasını sağlar.Tendonlar da kasların şiş ve kalın olduğunu görünce kasların etrafını daha çok sarar yani tendonlar kaslar geliştikten sonra gelişir.Yani kaslar ve tendonlar eşit şekilde büyümez.

NOT --> EĞER DİNLENMEDEN ÇALIŞIRSAN TENDONLARIN GELİŞMEZ HATTA TENDONLARIN GELİŞİMİ İÇİN KOLUNA POMPALANAN KAN KASLARIN TARAFINDAN KULLANILIR VE KASLARIN NORMALDE FAZLA ŞİŞER,TENDONLARIN NORMALDEN FAZLA KASI BİR ARADA TUTAMAZ VE KASLARIN DAĞILIR, KOLLARINI BİLE KALDIRAMAYACAK KADAR GÜÇSÜZ OLURSUN HATTA AMELİYATLA BİLE KASLARIN GERİ GETİRİLEMEZ, GETİRİLSE BİLE ÇOK TEHLİKELİ BİR AMELİYAT OLUR KOL NAKLİ!!! Bu Yüzden Dinlenmeyi İhmal Etme!! Benim verdiğim program yani 3-1-3 programına bi bak çünkü bu program ilk gün kasları çalıştırırken ikinci gün sadece mekik çalıştırıyor çünkü kaslarının dinlenmesi ve gelişebilmesi için süre veriyor.Bu da çok önemli bir husustur.

SPOR HAYATINDA BAŞARILAR ;)

bboyQ7

bboyQ7

Üye
    Konu Sahibi

Dostum benimkiler de barfikse izin vermemişti spora küçükken başlamıştım o yüzden hergün arkadaşlarla parka gidip orda salıncakların üst demirlerine asılıp brfiks çekerdim.

- - - Eklendi - - -

Acuxx doğru söylemiş kaslar çalışırken şişer çünkü tendonlar daha çok kan iletir ama kaslar çalışırken değil çalıştıktan sonra güçlenir.Güçlenmesi için daha sağlam tendonlar gerekir çünkü kasları kemiklere bağlayan sinirler tendonlardır.Bu yüzden tendonları geliştirmek kasları geliştirmekten daha önemlidir.Peki tendonlar nasıl gelişir? Tendonlar kaslarınızı çalıştırdıktan ve dinlenme evresine geçtikten sonra gelişir.Çünkü bu evrede kaslar içlerine kan pompalar ve kandaki besin vitaminleri kullanarak kendisini geliştirir.Bu da kas hücrelerinin normalden daha şişkin olmasını sağlar.Tendonlar da kasların şiş ve kalın olduğunu görünce kasların etrafını daha çok sarar yani tendonlar kaslar geliştikten sonra gelişir.Yani kaslar ve tendonlar eşit şekilde büyümez.

NOT --> EĞER DİNLENMEDEN ÇALIŞIRSAN TENDONLARIN GELİŞMEZ HATTA TENDONLARIN GELİŞİMİ İÇİN KOLUNA POMPALANAN KAN KASLARIN TARAFINDAN KULLANILIR VE KASLARIN NORMALDE FAZLA ŞİŞER,TENDONLARIN NORMALDEN FAZLA KASI BİR ARADA TUTAMAZ VE KASLARIN DAĞILIR, KOLLARINI BİLE KALDIRAMAYACAK KADAR GÜÇSÜZ OLURSUN HATTA AMELİYATLA BİLE KASLARIN GERİ GETİRİLEMEZ, GETİRİLSE BİLE ÇOK TEHLİKELİ BİR AMELİYAT OLUR KOL NAKLİ!!! Bu Yüzden Dinlenmeyi İhmal Etme!! Benim verdiğim program yani 3-1-3 programına bi bak çünkü bu program ilk gün kasları çalıştırırken ikinci gün sadece mekik çalıştırıyor çünkü kaslarının dinlenmesi ve gelişebilmesi için süre veriyor.Bu da çok önemli bir husustur.

SPOR HAYATINDA BAŞARILAR ;)

Senin program dahilinde calisicam zaten :oke:

Bu arada baya bi profesyonel ciktin sen :D

- - - Eklendi - - -

Hah bide hangi hareketi kac kere kac set halinde yapmaliyim ?

Preloader

Preloader

Üye

Senin program dahilinde calisicam zaten :oke:

Bu arada baya bi profesyonel ciktin sen :D

- - - Eklendi - - -

Hah bide hangi hareketi kac kere kac set halinde yapmaliyim ?

Bi dk eski programımı arıyorum bulıncayazıcam dostum. ;)

Preloader

Preloader

Üye
Eski Programım -->
1.gün :
-Alternatif Dumbell Curl 20x3
-Preacher Curl 4x3
-Hammer Curls 4x3
- Dostum bi hareket var adı ne bilmiyorum en iyisi ben sana anlatayım yere yatıp kollarını yana açıyorsun ve dumbelları dümdüz bir şekilde yukarı kaldırıyorsun. 6x3
-Palms Up Barbell Wrist Curls ?x?(serbest)
- Bench dips 20x2
-Bent Over 2 dumbells Row 12x2 (omuzlar dışarda olacak!)

2.gün :
Mekik ?x2 (serbest)
Air Bike 12x3
Bent Knee Hip Raise 12x3

3.gün :
Decline Dumbell Bench Press 12x3
Decline Dumbell Flayes 12x3
One Arm Dumbell Row 8x3
Seated Overhead Dumbell Extension 8x3 dostum bu hareket biraz tehlikeli bu yüzden bu hareketi yaparken arkanda biri olmalı ki dumbell kollarına zarar vermesin ;)
Chin Up Barfiks ?x? (serbest)

4.gün
İkinci günün tekrarını yap.

5. Gün
İlk günün tekrarını yap.

6.gün

7.gün
Üçüncü günün tekrarını yap.

İlk başladığımda bu taktikle çalıştım daha sonra (6ay sonra) programı kullanarak çalıştım ve çok hızlı geliştim. ;)

- - - Eklendi - - -

Bu arada şuan mobilim kusura bakma en fazla bu kadar yardımcı olabiliyorum :(

bboyQ7

bboyQ7

Üye
    Konu Sahibi
Eski Programım -->
1.gün :
-Alternatif Dumbell Curl 20x3
-Preacher Curl 4x3
-Hammer Curls 4x3
- Dostum bi hareket var adı ne bilmiyorum en iyisi ben sana anlatayım yere yatıp kollarını yana açıyorsun ve dumbelları dümdüz bir şekilde yukarı kaldırıyorsun. 6x3
-Palms Up Barbell Wrist Curls ?x?(serbest)
- Bench dips 20x2
-Bent Over 2 dumbells Row 12x2 (omuzlar dışarda olacak!)

2.gün :
Mekik ?x2 (serbest)
Air Bike 12x3
Bent Knee Hip Raise 12x3

3.gün :
Decline Dumbell Bench Press 12x3
Decline Dumbell Flayes 12x3
One Arm Dumbell Row 8x3
Seated Overhead Dumbell Extension 8x3 dostum bu hareket biraz tehlikeli bu yüzden bu hareketi yaparken arkanda biri olmalı ki dumbell kollarına zarar vermesin ;)
Chin Up Barfiks ?x? (serbest)

4.gün

5. Gün
İlk günün tekrarını yap.

6.gün

7.gün
Üçüncü günün tekrarını yap.

İlk başladığımda bu taktikle çalıştım daha sonra (6ay sonra) programı kullanarak çalıştım ve çok hızlı geliştim. ;)

- - - Eklendi - - -

Bu arada şuan mobilim kusura bakma en fazla bu kadar yardımcı olabiliyorum :(

Tamam dostum cok saol :oke:

__xXx__

__xXx__

Üye
kolların hepsine zamanla alışır merak etme ama tavsiyem spora başlamadan evvel protein alman az yağlı peynir ye ve miden kaldırırsa çiğ yumurta iç yada a.a protein tozları kullan bol bol süt iç destek almadan kasların güçlense bile cılız kalır

bboyQ7

bboyQ7

Üye
    Konu Sahibi
Tavuklarimiz var yumurta kolay ama inek sutu biraz zor hazir sutte fayda etmez heralde

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt