5800 Xpress Music Bilgisayarda Sarj

Sponsorlu Bağlantılar

MjKaaN

MjKaaN

Üye
benim c6 yi takınca pc ye şarj olmuyor ama aynı kabloyla annemin 3710 nu takıyorum o şarj oluyor .. Benim c6 niye olmuyordur acaba

Silinen Üye 2149105

Kapalı Hesap
Şarj aletinin fiş tarafındaki yazıyı okumadın herhalde

Nokia AC-8E şarj aleti (Nokia 5800'la beraber gelen)
İngilizcesi:
Input: 100-240V~AC (Alternatif Akım)
50-60 Hz/175 mA (mili Amper)
Output: 5V 890 mA DC (Doğru Akım)
Türkçesi:
Giriş: 100-240 Volt Alternatif Akım (Şebeke Gerilimi)
50-60 Hertz (Saykıl sayısı/Frekans) 175 mili Amper
Çıkış: 5 Volt (Doğru akım) 890 mili Amper

:ehe:ehe:ehe:ehe

Yani Nokia Şarj aleti telefonu şarj ederken 5 VOLT gerilimle hızlı şarj ediyo. Ve zararı yoktur. Ama Volt pilin verdiği gerilimin 2 (İki) katı olmayacak şekilde (3,7 Volt 3,7+3,7=7,4 voltu geçmeyecek şekilde) pil şarj edilebilir. :ehe:kop::yuru

benim tel c7 ama senin şarj cihazızla aynı değil
peki sen 5800 ı usbden sarj edebiliyormusun

'Patron

'Patron

Üye
benim c6 yi takınca pc ye şarj olmuyor ama aynı kabloyla annemin 3710 nu takıyorum o şarj oluyor .. Benim c6 niye olmuyordur acaba
Nasıl ya :hmmm c6 olması lazım bi sorun var senın telefonda.

Ben bağlar bağlamaz PC Suite ya da Ovi Suite açarım ondan dedim.
Dur bi deneyem bakayım telefona .

----------Eklendi @ 15:43:23 ---------- Yazıldı @ 15:41:30 ----------

Yok hacı ya tık yok telefonda :D
Senin işine yarıyor iyi bari :ehe
Valla iyiki var yoksa i ucu usbde bağlı bi ucu şarzda zor olurdu :D

theriskoftime

theriskoftime

Üye
    Konu Sahibi
Hayır Sarj Girişinde Bir Problem Var Sarj Aletini Taktığımda Hiç Bir Belirti Vermiyor.Şarj Oluyor Demiyor USB Girişinden Olursa Ordan Daha Kolay Olur Zaten 1-2 Güne Götürecem Garantiyede Şimdilik Biraz Sarj Ederim Diyorum :)

Dr.Mouse

Dr.Mouse

Üye

benim tel c7 ama senin şarj cihazızla aynı değil
peki sen 5800 ı usbden sarj edebiliyormusun

5800'da öyle bir özellik yok. İlk ürün olduğu için nazar değmiş :kop:(Nokia'nın ilk dokunmatiği)

mangdaşire

mangdaşire

Üye
diyorum ya en basitinden bir şarj aleti birde volt derecesi ayarlanmış bi usb kablo ile çok rahat şarj edilebilir.benim bir tanıdıgm 5 voltluk bir usb ucu ile telefonunu şarj ediyordu.5800 da denedik onda da oldu.

ringworm

Üye
telefon üreticileri yakın zamanda imzaladıkları bir protokol gereği microUSB portunu data ve şarj soketi standardı olarak belirlediler.
belirlenen şarj gerilimide usb voltajı olan 5V DC dir.
bilgisayarın usb portu max 500mA akım verir ki bu eski makinelerde daha düşüktür
yani usb portundan şarj mümkündür ancak orjinal şarj aletine göre daha uzun sürede şarj eder.

5800 a gelince teknik olarak hiçbir engel olmamasına rağmen 5800 MICROUSB PORTUNDAN ŞARJ OLMUYOR
bir ucu USB, diğer ucu ince uçlu olan CA-100 vb aparatlar kullanmanız gerekiyor.

ben bu konuda uzun araştırmalar yaptım, telefona kıyabilirseniz pratik çözümler mevcut.
bir resim karşıma çıkmıştı ama şimdi tekrar aradım bulamadım
resimde görünen micro usbnin +5v bacağını bulup şarj soketinin +5v bacağına lehimlemişlerdi...
işaretli yere takılmayın sadece bu resmi bulabildim.
benim telefonun garantisi bu sene bitiyor ilk yapacağım iş bağlantıyı yapıp resmi buraya koymak olacak

'Patron

'Patron

Üye
arkadaş ne diyo :D

mystiery_

mystiery_

Üye
çılgın proje

• Beğen
Tepkiler: Dtn ve erdi_s
mangdaşire

mangdaşire

Üye
şu anda usb den ancak bir ucu şarj girişi olan bir cihazla şarj edebilirsiniz diyor.eger gerçekten usbden şarj etmek istiyorsanız şarjın alındıgı yolu usb yapmak için gittigi yolu usb ye lehimliceksiniz diyor :D

'Patron

'Patron

Üye
5800-usb sarj :dry:

By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
5800 a niye yapmamışlar ki bunu acaba

ModderFurkan

Üye
donanımı uygun değill..

mystiery_

mystiery_

Üye
usb kablosundan bi bağlantı ayır şarj aletinin ince ucu bagla ikisinide tele tak bu iş bu kadar hafta sonu denerim

fatih54102

fatih54102

Üye
la bizim 10 santimlik telefonun içi bumuydu. Okalınlk yapan ne

pcwolf

pcwolf

Üye

Pil kapasitesi bunu etkiliyor olabilir ya da telefondaki usbnin pin diziliş şekli. Benim 5800ın ca 101d kablosu X3ü şarj ediyor ama benim telefonu şarj etmiyor. Aynı kablo X3, 6700Syi şarj ediyor ama 5800ı şarj etmiyor. Ayrıca 5800 için CA 101 kablosu var kim demiş 5800 usbden şarj edilmiyor diye? Bu ne o zaman?

asigsasi

asigsasi

Üye
bu görüntüler için teşekkür ederim

Üst Alt