5800 XM Hakkında Bir Soru

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
codblackops2

codblackops2

Üye

ChatLaqqCocuk

ChatLaqqCocuk

Üye
Ewt teLfoncu 150 Liraya aLyor 240,230 SatyO

furkan5800

furkan5800

Üye
Bu saatten sonra almamani tavsiye ediyorum

Silinen Üye 484994

Silinen Üye 484994

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Arkadaşlar bu tür telefonların bu saatten sonra falan yok ki. Ona bakarsanız birkaç sene sonra, şu an 1500 liraya satılan telefonların zamanı da dolar. Ben şu an 6630'u birkaç eksik dışında rahat rahat kullanabiliyorsam, bazı telefonlar için "şu saatten sonra"sı falan olamaz. 5800 aldığım zaman, şu an elimde olmayan wifi, yüksek ram değeri, skype gibi erişmeye uğraştığım programlar, ön kamerayla görüntülü görüşme, java desteği, gps ve radyo gibi daha birçok özellliğe sahip olacağım. Sen de gelmiş "şu saatten sonra" diyorsun. Sıfır ve güne uygun bir telefon alana kadar ancak bu saydığım kriterlerde bir telefonla idare edebilirim. Çünkü 6630 artık beni taşıyamıyor.

Fikirleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar. Nette fiyatlar 180-300 lira arasında değişiyor. Çarşıda da muhtemelen 250'ye güzel bir tane bulunur. Kararımı verdim yani. Inşaallah satın aldıktan sonraki kişiselleştirme sürecinde de buraya yazarim. Tekrar teşekkürler.

Süleyman

Süleyman

Üye
Arkadaşlar bu tür telefonların bu saatten sonra falan yok ki. Ona bakarsanız birkaç sene sonra, şu an 1500 liraya satılan telefonların zamanı da dolar. Ben şu an 6630'u birkaç eksik dışında rahat rahat kullanabiliyorsam, bazı telefonlar için "şu saatten sonra"sı falan olamaz. 5800 aldığım zaman, şu an elimde olmayan wifi, yüksek ram değeri, skype gibi erişmeye uğraştığım programlar, ön kamerayla görüntülü görüşme, java desteği, gps ve radyo gibi daha birçok özellliğe sahip olacağım. Sen de gelmiş "şu saatten sonra" diyorsun. Sıfır ve güne uygun bir telefon alana kadar ancak bu saydığım kriterlerde bir telefonla idare edebilirim. Çünkü 6630 artık beni taşıyamıyor.

Fikirleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar. Nette fiyatlar 180-300 lira arasında değişiyor. Çarşıda da muhtemelen 250'ye güzel bir tane bulunur. Kararımı verdim yani. Inşaallah satın aldıktan sonraki kişiselleştirme sürecinde de buraya yazarim. Tekrar teşekkürler.
satın aldıktan sonra kişiselleştirme işine yardımcı olurum :)

Silinen Üye 484994

Silinen Üye 484994

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Eyvallah sağolasın. Kafama takılan bir şey olursa sorarım.

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Ikinci el alırken tamir görmemiş ve dokunmatik panelin çiziksiz olmasına dikkat et.
Kutu içeriğinde şarj cihazı (orjinal) , kulaklık , usb kablosu olursa da tv out kablosu olmasına dikkat et. Bazıları hafıza kartıni çıkartırlar 8 gb hafıza kartını da iste. Maksimum vereceğin ucret 200 lira olsun. Üzeri fazla olur.

Bu arada 5800 seni pisman etmez güle güle kullan.

theeternal

theeternal

Üye
kardes sen illa nokia mı almak istiyorsun?

Olcaymedya74

Olcaymedya74

Üye
Süleyman

Süleyman

Üye
Kardeş polemiğe girmeye gerek yok. Forumda bir sürü 5800 kullanan var. Eğer böyle birşey mevcut olsaydı telefonu önermezler ayrıca bu telefon nokia nın zamanında en çok sattığı telefon olmadı.

theeternal

theeternal

Üye
illada nokia almak istemiyorsan android işletim sistemli sıfır telefonlar var 375 TL ye ör:galax young(samsung)

Silinen Üye 484994

Silinen Üye 484994

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Android çok çekici görünebilir ama dediğim gibi, şimdilik nokia'dan sasmayacağım. Yıllardır da zaten nokia kullanırım.

Bu arada bir arkadaş kutu içeriğinden bahsetmiş. Çarşıda satın aldığım zaman ikinci el, yalnızca telefonu veriyorlar. Başka herhangi bir şey vermiyorlar yanında; ama internetten ikinci el satanlar telefonun yanında o saydıklarının hemen hepsini veriyorlar(tv kablosu hariç sanırım). Fakat netten almak güvenli midir bilemiyorum. Gerçi yıllardır çok şey aldım netten ama ne diyorsunuz? Doğrusu netten alırsam, imei kodu klonlanmiş mı diye de kontrol edebilirim; ama tek kötü yani, elime gelen telefonda sorun varsa geliş ve dönüş kargo ücretini kendim ödemek zorunda kalırım.

theeternal

theeternal

Üye
İnternetten cok alısverıs yapmadıgım ıcın bılemıyorum kardesım

Süleyman

Süleyman

Üye
tv kablosu zaten 2007 den bu yana satılan 5800 cihazları içinde çıkmıyor. Yani telefonunun yanında vermemeleri normal

Silinen Üye 484994

Silinen Üye 484994

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Fiyatı çok değilse tv kablosunu kendim de alabilirim. Yalnız o tv kablosu, örneğin telefondaki bir videonun görüntü ve sesini tv'ye mi aktarıyor? Veya telefondaki bir skype görüşmesinin görüntü ve sesini aynı anda tv ekranında mı gösteriyor? Öyle bir özelliği varsa alırım, yoksa gerekmez yani. Kulaklık deseniz çok şart değil, şarj da ince ucluysa evde var zaten. Hani tek hafıza kartı ve telefon yeterli olur bana. Ayrıca versiyon yükseltmeleri bluetooth üzerinden yapılabiliyorsa, usb kabloya da gerek yok.

Süleyman

Süleyman

Üye
tv kablosu o kadar gerekli birşey değil bence. Telefonun ekranındaki her türlü görüntüyü televizyona aktarır. Bu ister bir 3g görüntü olsun ister normal menü görüntüsü olsun.
Kulaklık sana kalmış birşey çok müzik dinliyorsan yanında kulaklık olsun derim. Çünkü orjinal kulaklık normal kulaklıklara göre daha kaliteli ses verir. Yinede karar senin.
Fakat orjinal şarj aletini almanı tavsiye ederim. Hepsi ince uçlu birşey olmaz diye düşünebiliriz. Fakat bazen uyumlu olmuyor. Örnek olarak evindeki şarj aleti 6630 a uyumludur. Yani volt farkı var. 5800 vs yeni cihazların şarj aletlerinde verilen amper biraz daha artırılmış ve böylece şarjın daha çabuk dolması amaçlanmıştır. Yani evindeki şarj aletini kullanırsan şarjın dolması biraz gecikebilir. Yazılım güncellemeyi telefondanda yapabilirsin fakat kişiselleştirmek için cfw falan yüklemek istediğinde usb kablo gerekir. Yani usb kablo olsun bence

Silinen Üye 484994

Silinen Üye 484994

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Öyleyse bana hafıza kartına ek olarak tv kablosu ve usb kablosu gerekiyor. Müzik dinlerim de nadiren oluyo bu. Tv kablosu da şart, çünkü aile bireyleri ile skype üzerinden görüşürken, o görüntü ve ses koca tv ekranına yansırsa çok daha güzel olur aile için. Bu şartlar dahilinde telefonu netten almak durumunda kalabilirim. Çünkü dediğim gibi, carsidan alınca yanında hiçbir şey vermiyorlar. Yine de netten almadan önce çarşıda uzun uzun araştırırım. Tekrar teşekkür ettim yardımların için.

Süleyman

Süleyman

Üye
Rica ederim. Temizini bulupta tv kablosu yok diye almamazlık etme. Tv kablosunu dışardanda alabilirin 5-10 tl birşey

Silinen Üye 484994

Silinen Üye 484994

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Evet haklısın. Öncelik telefon ve hafıza kartında zaten. Yanında usb'sinin de olması ayrıca güzel olacak ama onlar ikinci konuda önemliler.

Süleyman

Süleyman

Üye
evet usb yide alabilirsin. Mesela benim kutudan çıkan usb kısaydı. Bir yakınım samsung monte aldı. Onun usb kablosu uzundu. Bende sürekli flaş attığımdan dolayı birde kablonun uçları aynı olduğumdan onu kullanıyorum :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...