5800 v40 hakkında herşey ve güncelleme problemi için çözüm

Sponsorlu Bağlantılar

ozkan_set

Üye
    Konu Sahibi
5800 v40 hakkında herşey ve güncelleme problemi için çözüm
0573741: Euro2 Turkey Black
0559373: Euro2 Turkey BLUE
0559083: Euro2 Turkey RED

nss ile produce codu değiştirin nokia software updateyi kullanıp gunceleyin hayırlı ugurlu kutlu olsun.

KODUN DEĞİŞTİRİLMESİ İÇİN İŞLEM SIRASI
1- Bilgisayarınızın masa üstünde sağ alt taraftaki (saatin olduğu yerden bahsediyorum)ikonların olduğu yerden Nokia Pc Suite simgesini bulun, üzerinde sağtıklayıp, çıkış’ ı seçin. Nokia Pc Suite’ in kapatılması ile ilgili bironay sorusu çıkarsa onay işaretine tıklayın.
Telefonu USB kablosu ile PC Suite modunda bilgisayara bağlayın.
Nemesis Service Suite programını çalıştırın. Karşınıza aşağıdaki ekrangelecek. Bu pencerede sağ üstteki mercek ikonuna tıklayın.

2-Aşağıdaki pencere açılacak. Phone Info’ ya tıklayın.

3-Karşınıza aşağıdaki ekran çıkacak. Scan’ a tıklayın.

4-Aşağıdaki ekran açılacak. Flash’ a tıklayın.

5-Açılan pencereden Scan’ a tıklayın.

6-Aşağıdaki pencere açılacak. Pencerenin sol tarafında telefonunuzun halihazırdaki kodunu görebilirsiniz. Buraya kadar yapılan işlemlerle telefonun kodunu öğrenmiş olduk. Şimdi telefonun kodunu değiştireceğiz. Phone Info’ ya tıklayın.

7-Aşağıdaki ekran karşınıza gelecek. Sağ tarafta PRODUCT CODE yazanyere yeni kodunuzu yazın (rastgele bir kod yazamazsınız. Telefonmodelinize uygun olan kodu diğer kullanıcılardan veya internettenöğrenip yazın). Yanındaki enable kutucuğunu işaretleyin. Write butonunabasın. Bu kadar.

Kodun değişip değişmediğini yukarıdaki işlemleri 7. maddeye kadar tekrarlayarak görebilirsiniz.

Güncellemeyi ovi suite yada nokia pc suite ile yapmayın arkadaşlar nokia software uploder kullanın.

Üretim kodunu değiştirip telefonun yazılımını güncelledikten sonraorjinal üretim kodunu geri yüklerseniz iyi olur (orjinal üretim kodu pilyuvasında yazar code:xxxxxx). Geri yüklemeseniz de problem çıkmaz amaorjinal haliyle dursun. Servise işiniz düşerse veya telefonu satmakistediğinizde ''bunun kodu değiştirilmiş'' gibilerden falan problemolmasın.
Orjinal üretim kodunuzu yine Nemesis programı ile yükleyeceksiniz.

Arkadaşlar ben böyle yaptım kodu değiştirince bi problem olmuyor aynı zamanda rehber ve diğer programlarda silinmiyor zaten işiniz bitince kodu tekrar geri yazıyorsunuz herkese hayırlı olsun :evet:
Nokia 5800 XpressMusic v40 ile gelen Yenilikler
- List Menü şeklinde olan her yerde (ayarlar sms’ler mail’ler vs.) kinetic scrolling var. Grid View olanlarda (ana menü programlar vs.) kinetic scrolling yok. (umuyorum bir v41 çıkar bunun için)
- Home Screen (ana ekran) güncelleme sonrası normal geliyor. Home Screen teması Contact Bar olarak değiştirilince yeni Home Screen görünür oluyor.
- Yeni Home Screen’de yukarıda “carousel” olarak gelen contact bar aşağısında e-mail hesapları
- Contact Bar‘da bir kişiye tıklayınca son SMS’ler -varsa- kişinin RSS feed’i arama süreleri gözüküyor. Bu ekrandan tabii ki arama yapılıyor RSS ekleniyor SMS atılıyor.
- Güncelleme bittiğinde Nokia’ya otomatik bir SMS attım. Sent Items’de duruyor ama açamıyorum.
- “app update” adını “SW update” olarak güncellemiş. Kullanılabilirliği de artmış görünüyor.
- Telefon yatayken Alphanumeric alfanumerik tuş takımı açılamıyor. Aynı şekilde telefon dikken qwerty klavye açılmıyor.
- Tuş kilidi varken çağrı geldiğinde yeni bir ekran var. Bu ekranda Answer (cevap ver) ve Unlock (kilidi aç) butonları var. Tasarımı değil fakat kullanımı iPhone’daki “slide to unlock” butonuna benziyor.
- Real Player 12 Ekim 2009′da çıkan versiona güncellendi.
- Tuş Kilidi varken alarm çalarsa çağrılarda olduğu gibi “slide to unlock” benzeri iki buton halinde “stop” ve “snooze” çakıyor. Bu butonlara dokunmak yeterli değil. Kaydırmak gerekli.
- Dokunmatik Ekran tepkileri iyileştirildi. aşağısında -açıksa- müzik player ve en altta kısayollar var. Corousel’de Kinetic Scroll var fakat takılabiliyor.

Alıntıdır....

• Beğen
Tepkiler: 5800ımm, murat kalkar ve Aeldur

osnakli

osnakli

Üye
nokianın sitesinde yayınlanmadığı sürece indirmiycem.ayrıca t9 türkçe sözlüğe iyileştirme gene yapılmamış.sırf bu yüzden telefonu garantiye yolluycambu kadar telefon mesaj yaarken kasar mı kardeşim ya

ozkan_set

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşım nokianın siteyi beklersen cok beklersin gibi ben önceki güncelleme için inat ettim bekledim ama sonunda yine böyle yapmak zorunda kaldım bazı telefonlar özellikle black serisi otamatik güncelliyo. zaten sende bu güncellemeyi nokianın siteden yapıyosun nsu ile. bide mesaj meselesine gelince o problem çözülmüş ben şuan yazı dilini türkçe kullanıyorum donma problemi yaşamıyorum

Aeldur

Üye
Sağol kardeş bende güncelleme yapamıyordum şimdi güncelledim harika olmuş v40.

sado826

sado826

Üye
tekrar orjinal kodu nasıl yükleyecez özkan bir anlatabilir misin?

teksenle

Üye
arkadaşlar ben n96 ya phnoex ile yaptım daha önce güncellemeyi ama benim verdiğim sitede 5800 için v40 yok bu yapamadım o yüzden nns proğramını kuruyorum ama üst köşedeki mercek işaretine basınca birşey olmuyor boş ekran bilgisayar win 7 ondan olabilirmi yada yardımcı olursanız sevinirim yapamadım millet çatır çatır yapmış kullanıyor:(

ozkan_set

Üye
    Konu Sahibi
tekrar orjinal kodu nasıl yükleyecez özkan bir anlatabilir misin?
Kodu değiştirdiğin gibi sado kodu o adımlarda görüyosun ister ordan kopyalarsın yada bataryayı çıkart orda yazıyo kod ordan alır tekrar değiştirirsin.

cengaver_008

cengaver_008

Üye
bende R&D sertifikası eksik diyip güncelleme yapmıyor ne yapmam lazımn_?

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
insanlar niye Amerikayı yeniden keşfetmeye çalışır anlamıyorum..Fun Club de bunların hepsini anlattım..

ozkan_set

Üye
    Konu Sahibi
insanlar niye Amerikayı yeniden keşfetmeye çalışır anlamıyorum..Fun Club de bunların hepsini anlattım..
Amerikayı keşfetmek değil bu kardeş bu konu aslında v40 ın yeni özelliklerini belirtmek amacıyla açılmıştır yükleme yapamayan arkadaşlara kolaylık olsun diye o kısım anlatılmıştır.

Progressivity

Progressivity

Üye
hocama katılıyorum zaten verilmiş konudur ayrıca kinetic scrolling de var yok yazılmış ama var

unscarred

Üye
Bir şey sorabilir miyim?

ben v40 ı yükledim ancak telefonda fazla bir değişme olmadı ne yapmamız lazım hard format diyor arkadaşlar ne yapacağız?
Bir kaç arkadaşta gerek yok demiş. kinetic scrolling onuda anlamadım:S

sonagets23

Üye
galiba nokia sildi o kodlar işe yaramıyor

carzy39

Üye
ya arkadaşlar siz bu kod değiştirme olayını vermişiniz iyi güzel sağolun da benim telefonun orjinal kodu zaten burdakiyle aynı. Nokia Software updater i pc ye yeni yükledim ve telefonu taktıgımda 31.0.101 güncellemesini buluyo v40 yok ???

aliçoooo

aliçoooo

Üye
Amerikayı keşfetmek değil bu kardeş bu konu aslında v40 ın yeni özelliklerini belirtmek amacıyla açılmıştır yükleme yapamayan arkadaşlara kolaylık olsun diye o kısım anlatılmıştır.

Kardes YÜklemeyi Nadir abim anlattı nasıl olacağını..2.bi konuya gereq yoktu..Ayrıca yeni özellikler içinde birsürü konu var forumda vede hepsinde anlatılmıs..ßnce gerek yoktu böyle bir konuya ama Emeğe Saygıdan Eline Saqlık..Güzel anlatım olmus:oke:

s.aydogdu

s.aydogdu

Üye
Bende bu yontemle yaptım ama telden *#0000# yapıp guncelleme kontrol yaptıgında da cıkıo

aliçoooo

aliçoooo

Üye
Bende bu yontemle yaptım ama telden *#0000# yapıp guncelleme kontrol yaptıgında da cıkıo
Cıkabilir tabi..Bu Snn telinden yaptıqın için deqil snn produt coduna v40 gelmis demektir ama sen pcden güncelle..Çnki telefondan peq saqlıklı olmuor..

murat_83

murat_83

Üye
1-Yukarı sağdaki merceğe bastığımda aşağıda infosunu verdiği yerlerde "Not Fount" hatası alıyorum
resimde görebilirsiniz..

2-phone info-scan dediğimde veya kodunu yazıp write dediğimde aşağıdaki resimdeki hatayı alıyorum yardım edebilecek arkadaş varmı

srknync

Üye
merhabalar herseyi yaptım ama v40 olmuyor v31.0.101 olarak duruyor güncelleme yapmıyor sorun nedendir özkan?

Üst Alt