bence sen kendine bak..
arkadaşlar söyleye söyleye ağzımda tüy bitti..sistem bakımından Türkiyeye en uygun Navi kodudur..0587676 ile güncelleyin..pil ve radyo gibi hiçbir problem yok..benden söylemesi..
Nadir abi, ben de yukarıdaki alıntıdaki söyleminize binaen telefonumu 0587676 kodu ile güncelledim. Telefonumdan şu an gayet memnunum. Pili, günde ortalama 1 saat konuşmama rağmen 3 gün gidiyor. Radyoda hiç bir sorun yok. Şu ana kadar en ufak bir donma vs. olayı da olmadı.
Ama aklıma takılan bir kaç soru var.
1- Öncelikle produce kodlar neyi ifade ediyor? Türkiye'de şu anda satılan mesela kırmızı renkteki 5800 lerin hepsinde Türkçe V31 var fakat produce kodlarında farklılık olabiliyor. Kodlardaki bu farklılık ne anlama geliyor? Telefonlar arasındaki nasıl bir farklılığı ifade ediyor bu kodların farklı oluşu?
2- Kırmızı telefonlar için önceceleri 0559083 kodu internette dolaşıyordu. Bir çok kişi bu kod ile telefonlarını V40 a yükseltti. Sonraları nokia bu koda sahip telefonlar için update yi geri çekti. Şimdi ise kırmızı telefona sahip olanlar 0559066: Euro2 Turkey RED koduyla V40 güncellemesi yapabiliyorlar. Nokia neden bazı kodlu telefonlar için güncellemeyi veriyor da bazıları için vermiyor olabilir? Özellikle 0559083 kodlu telefonlar için güncellemeyi sonradan iptal etmesi benim çok ilgimi çekti.
Ayrıca benim telefonum da kırmızı ve orijinal kodu 0579269 Nokia nın sitesinde benim telefonum koduna sahip telefonlar için en güncel versiyona baktığımda 21.0.025 görünüyor. Halbuki telefonumu ilk aldığımda V31 yüklü olarak gelmişti. Kafam allak bullak oldu.
3- Türkiye'ye en uygun kodun 0587676 olduğunu tecrübelerinize dayanarak mı söylüyorsunuz? Bu koda dair başka bildikleriniz de varsa anlatır mısınız?
Şimdiden teşekkür ederim.