ozggurr
Üye
dinden imandan surelerden bahsediyosun.o zaman artk bu teli savunmaktan vazgeç sen alabilirsin başkaları alamazherkese önerip durma..objektif ol..ben dedim ki hızda berbat alacaklara da dedimki ileride pişman olmayın..o zaman şöyle diyeyim arkadaşlar multimedya var ram işlemci kötü.özgür kadar zengin değilseniz almayın
herkes öyle senin gibi ihtiyaçları doğrultusunda telefon değiştirebilecek ekonomik duruma sahip değil..hdmı diyosunuz..adamın evine onu destekleyen televizyonunun olduğunu nerden biliyosunuz..işte hep kendi açından düşünüyosun bu da beni sinirlendiriyor.adamlar sana bişeyler danışmış.sende vicdanlı olup herkesimi göz önüne alarak cevaplasana..yeni güncellemelerden beklentilerin var.demekki telefon iyi değil
@ beni sinrlendiren bu..kırdıysam kusura bakma hakkını helal et..fakat işte dediğim gibi abi veya kardeş nasıl hitap edeyim bilmiyorm ama her kesimi zengini fakiri düşünerekten öneri yap.ben diyorum hız düşük.hız isteyenler almasın..dikkat et arkadaş diyo 5800 ımı satacam da üzerine para ekleyecem..Allah razı olsun sen çevrendekileri dşünp onlara yardımda bulunuyosun ama arkadaş kim bilir ne kadar para ekleyip alacak..eğer telefondan anlıyan biriyse ben almasın diyorum..ki parada çok değilse vazgeçsin..bi üstünü istemesin sonra..
Bak ben dunya'da turklere ilk bilgileri veren kisiyim bu telefon hakkinda ve maxicepteki yazdigim ilk yorumlar Nokia N8 hakkinda hersey konusunu gorebilirsin, Tarihleri de gorebilirsin. Eksileri kisminda ne demisim iyi bak... Kopyala yapistir yapiyorum direkt.... Sen mi uyarmissin ben mi, web tarayici konusunda...
Nokia N8 artilari:
1- Tasarim: Nokia 5800 ya da N97'ye gore cok daha saglam ve pahali duruyor. Isciligi cok daha kaliteli. Daha asil bir durusu var.
2- Cok hizli ve daha pratik bir arayuz.
3- Kamerasi gece-gunduz simdiye kadarki hicbir telefonla kiyaslanmayacak kalitede ve yuksek cozunurlukte resimler cekiyor. Resim cekme hizi inanilmaz. Ilk cektigimde acaba cekmedim mi diye sordum kendi kendime. Basar basmaz resim galeriye dusuyor resmen.
4- Cok yuksek cozunurluklu mp4, divx, avi, mkv dosyalarini mukemmel bir sekilde oynatiyor.
5- Video kaydi, fotograf kalitesinde.
6- Ovi maps uygulamasi inanilmaz hizli. GPS baglanma olsun, haritalarda gezmek ve zoom+/- muthis hizli.
7- Muzik player cok eglenceli
8- Radyo vericisi: hangi frekanstan yayin yapacaginizi secip hemen yayina baslayabiliyorsunuz.
9- USB'den cok hizli bir sekilde sarj oluyor.
10- USB on to go (bilmeyenler google da nokia n8 usb on to go yazsin arasin ogrensin, super!!! )
11- Standart bilgisayarlarda kullailan usb mouse ya da bluetooth mouse hack vs gerekmeden hemen takar takmaz kullanilabiliyor.
12- Nokia 5800 ve Nokia N97'nin acamadigi flash iceriklerini acabiliyor.
13- Mail programi inanilmaz hizli bir sekilde mail alip veriyor, cok kullanisli bir arayuzu var.
14- Web tv uygulamasi ile bolgelere gore en populer video sitelerinin videolarini izleyebiliyorsunuz.
15- Ofis uygulamalari+PDF+Zip programi kurulu geliyor
16- 3D hizlandirici telefonun butun uygulamalarinda calisitigi icin menu gecislerinde efectler akici.
17- 3D oyunlar gercekten 3D ve cok hizli.
18- Cok etkileyici yeni titresim efektleri
19- Dolby ses cikisi
20- Coklu dokunma destegi (multitouch support)
21- Bir butun olarak hizi.. Cok hizli bir telefon.
Nokia N8 eksileri:
Su anda eksi olarak yazdiklarimin hicbirisi telefona baska programlar kurana kadar yoktu. Sonradan kurdugum programlardan dolayi da olmus olabiliri, WEB tarayicisinin klasik sorunlari da olabilir.
1- Web tarayicisi tutarsiz. Ayni videoyu bazen aciyor, bazen flash 9 hatasi veriyor.
Bazen cok akici oynatiyor, bazen goruntusuz ve takilarak oynatiyor.
2- Web tarayicisi bazi sitelerde hafiza yetersiz uyarisi veriyor.
3- Web tarayicisi bazen kendi kendine kapaniyor.
4- Su an icin cok az uygulama olmasi
5- Kizak klavye olmamasi
6- Video cekerken isik olmamasi (led flash olmadigi icin karanlikta baska bir isik kaynagi gerekiyor)
7- Eski (HD) olmayan televizyonlara baglanamamasi (eger baglanma yontemi varsa bilen ogretsin, cok minnettar olurum)
herkese önerip durma..objektif ol..ben dedim ki hızda berbat alacaklara da dedimki ileride pişman olmayın..o zaman şöyle diyeyim arkadaşlar multimedya var ram işlemci kötü.özgür kadar zengin değilseniz almayın
ama nokia telefonda hata oldugunu kabul ediyorsa artik bi söz söylemeye gerek yoktur
siz ve ucretsiz)