5800 mı ? x6 mı ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
baranselona

baranselona

Üye
Al kendin yasamıssın iste.Android onları dondurmus buza çevirmis :ehe
Sadece o an ne açıksa onu çalıstırıyor gerçek zamanlı olarak arkadakiler donuk.O hd oyunu oynarken ram kendinden geçiyor haberin yok.Ama arkaplana atınca donuyor ve hafıza kazanılıyor.

hayır çalışması gereken programlar çalışır mesela facebook-twitter-gmail gibi programlar sürekli göncelleniyor bunlar neden uyumuyor gereken açık kalır gereken durdurulur normalide budur ne yani ben pes oynarken çıktığımda telefon oynamaya devam mı etsin tabiiki hayır ben çıktığımda durdurur ben girdiğimde kaldığım yerden devam ederim.. zaten multitask ın amacıda budur...

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
16 gb'yla 8 gb arasında fiyat farkı ne kadar ?

50-60 lira kadar olabilyor en çok.Ama bazı yerlerde daha düsük.
Mesela ben sordugumda 16gb 720 falandı kvk 2 yıl garantili.
8gb 590 liradan 690 liraya kadar var 650 ve üzerindekiler kvk tarzı güvenilir firmalar..

Silinen Üye 2149105

Kapalı Hesap
iyi bi araştırıp öyle alsın hocam (ki zaten öyle olur :) bazı alan arkadaşlarda karşı tarafa ses biraz kalitesiz gidiyormuş ben hiç yaşamadım ama almadan önce genel ssorunlarını araştırıp alması daha yararlı olacaktır..

uyardığın için teşekkürler söylerim bi araştırır :tşk:

foreverthe

foreverthe

Üye
    Konu Sahibi
Ben güzelce fiyatları araştırayım. Düşükse arasında fark 16 gb alırım o zaman. Her şey için sağ olun hele sen el pistolero iyi geceler herkese iyi forumlar :)

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
hayır çalışması gereken programlar çalışır mesela facebook-twitter-gmail gibi programlar sürekli göncelleniyor bunlar neden uyumuyor gereken açık kalır gereken durdurulur normalide budur ne yani ben pes oynarken çıktığımda telefon oynamaya devam mı etsin tabiiki hayır ben çıktığımda durdurur ben girdiğimde kaldığım yerden devam ederim.. zaten multitask ın amacıda budur...

Zaten symbian'da öyle çalısyor.Ama senin ram'in dolsa o oyunu oynarken facebook falan güncellenmez.
Oyundan çıkınca alelacele günceller gerçek zamanli olarak.Yani arkaplanda açık ama teorik olarak yeni açmıssın gibi oluyor uygulamayı

baranselona

baranselona

Üye
Zaten symbian'da öyle çalısyor.Ama senin ram'in dolsa o oyunu oynarken facebook falan güncellenmez.
Oyundan çıkınca alelacele günceller gerçek zamanli olarak.Yani arkaplanda açık ama teorik olarak yeni açmıssın gibi oluyor uygulamayı

uygulamalarım arkaplanda açık 1 tanes bile kapanmadı oyunu oynarkende göncelleniyor facebook-twitter-gmail oynamasamda bunlarla oynun bi alakası yok zaten dediğim gibi oyun ramda ne kadar yer kaplıyor belli alel acele güncelleme falanda yok giriyorum açıyorum yüklenmiş bukadar.. teoride açıldığıda yok uygulama açık arkaplanda bildiğiniz..

twitterdan mesaja tıkladığımda operadan açılıyor sonra home tuşuna basılı tuttuğumda twitter a geri dönüyorum olması gerktiği gibi

mesela telefonla konuşurken operadan internete girip gezebiliyorum herşey olması gerektiği gibi neyse bayağı uzadı konu ama siz gioda falan denedim demişsiniz bildiğim kadarıyla gionun ram ı düşük belki bu yüzden ben yaşamadım bu dediğiniz sorunları ama bende (huawei ideos x5) hiçbir soun olmadan arkadaki program çalışmasına devam ediyor herhangi bi sorunda olmuyor girdiğimde çalışıyor... dediğinizinde tüm androidli telefonlarda olacağını sanmıyorum ben facede gezerken HD oyun açtım ne kapandı ne bişey oldu face in yanında onca programda açıktı yani...

----------Eklendi @ 02:33:54 ---------- Yazıldı @ 02:31:54 ----------

şu an denedim bütün programları açtım ve güncelleme bitmeden kapatıp başkasını açtım diğerleri arkada çalıştı sonra home tuşuna basılı tutup açtığımda diğerleri çoktan güncellenmiş ve yüklenmiş bukadar yani task managerde herhangi bi sorun yok iyi geceler

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
O saydıklarının hepsini symbian daha rahat yapıyor emin ol buna.Sen demissin ki arkada açık giriyorum günclleriyor alelacele oldugu yok.
Arkadasım sen oyun oynarken o oyun rami daha fazla kullanıyor ki bitirme derecelerine bile yaklasabilir oyununa göre falan.Sen oyunu arkaplana attıgın an ram rahatlıyor.Dolayısıyla baska uygulamada hemen güncelleyebilir kendini anlıyacagın.Ben biraz karısk anlaatım ondan kafan karıstı gibi.Yani X'e deger ve Y küssün,Y'ye deger ver X küssün hesabı :d:
Haa bos manitasız takıldıgın an Y veya X facebook olsun diyelim,hemen hazılıyor kendini sana güncelliyor yani :ehe

baranselona

baranselona

Üye
O saydıklarının hepsini symbian daha rahat yapıyor emin ol buna.Sen demissin ki arkada açık giriyorum günclleriyor alelacele oldugu yok.
Arkadasım sen oyun oynarken o oyun rami daha fazla kullanıyor ki bitirme derecelerine bile yaklasabilir oyununa göre falan.Sen oyunu arkaplana attıgın an ram rahatlıyor.Dolayısıyla baska uygulamada hemen güncelleyebilir kendini anlıyacagın.Ben biraz karısk anlaatım ondan kafan karıstı gibi.Yani X'e deger ve Y küssün,Y'ye deger ver X küssün hesabı :d:
Haa bos manitasız takıldıgın an Y veya X facebook olsun diyelim,hemen hazılıyor kendini sana güncelliyor yani :ehe

bende onu diyorum hocam symbiandada yapılıyor androiddede ve twitter face gmail ardarda açıp kapattım açıp kapattım hemde güncelle deyip birinden birine atladım hepsi çoktan yüklenmişti ... symbianda bide şöyle oluyor yüklendimmi biirazdaha... resetleniyor eğer söylediğin gibiyse androidin ki symbiandan çok daha akıllıca yapılmış bi multitask olayı eğer hepsi açık kalıp telefon resetleneceğine donacağına arkadaki program uyku moduna geçer hem kullanıcı çok çok daha hızlı hareket eder hemde telefon zorlanmaz :) kulandım hocam x6 yı kuzenimin...20 tane program yüklemiş kardeşim oviden telefon kendinden geçmişti şimdi gelipte symbianda arkada çalışan programlar veya yüklediğin programlar hiç etkilemez dersen symbian fanlığından başka bişey yapmazsın bildiğin telefon donuyor.. bildiğimiz symbian...

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
bende onu diyorum hocam symbiandada yapılıyor androiddede ve twitter face gmail ardarda açıp kapattım açıp kapattım hemde güncelle deyip birinden birine atladım hepsi çoktan yüklenmişti ... symbianda bide şöyle oluyor yüklendimmi biirazdaha... resetleniyor eğer söylediğin gibiyse androidin ki symbiandan çok daha akıllıca yapılmış bi multitask olayı eğer hepsi açık kalıp telefon resetleneceğine donacağına arkadaki program uyku moduna geçer hem kullanıcı çok çok daha hızlı hareket eder hemde telefon zorlanmaz :) kulandım hocam x6 yı kuzenimin...20 tane program yüklemiş kardeşim oviden telefon kendinden geçmişti şimdi gelipte symbianda arkada çalışan programlar veya yüklediğin programlar hiç etkilemez dersen symbian fanlığından başka bişey yapmazsın bildiğin telefon donuyor.. bildiğimiz symbian...

20 program yüklemesi ile onları açması aynı sey degil.Telefon kendinden geçti derken uygulamalar klasörüne 1-2 saniye geç girer baskada birsey olmaz.O da ilk girdiginde olur sadece.Kuzenin biraksin bu isleri bence.Ovi magazadan 20 tane kullanılabilecek düzgün uygulama bulmak büyük çılgınlık al sana itiraf iste :ehe
Ovi magazayı hiç begenmiyorum bende.Ama msn,face,hava durumu,için nimbuzz,chat pro,whatsapp,touch facebook falan kullanıyorum.20 degil 30'a yakın uygulama var ama telefon hala kendinde :hmmm

baranselona

baranselona

Üye
baskada bisey oluto iste telefon calismiyor duzgun kuzenim indirmemist zaten kardesim doldurmustu onun telefonunu :) ve menu gecislerinde falan belli bi yavaslik vardi sonra sildik falan biraz duzeldi..

eç038

eç038

Üye
hasılı n9 yüzlerce proyu arka planda çalıştırabiliyor.. siz geçin symbian ile androidi :d::d:

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
baskada bisey oluto iste telefon calismiyor duzgun kuzenim indirmemist zaten kardesim doldurmustu onun telefonunu :) ve menu gecislerinde falan belli bi yavaslik vardi sonra sildik falan biraz duzeldi..
Bende gerçekten böyle birsey yok ve fazla uygulama yükleyince uygulamalar klasörüne yavas girme olayı var 1-2 saniye falan ama telefonun stabiilitesini bozucak bir olay olamaz.Baska bisey olabiilir belkide virüs vardır bilemeyiz.Bende de 6 tane film (yüksek kaliteli mp4 700 küsur mb),binlerde mp3 ve fotograf var.
Bunlara 12 tane video klip eslik ediyor.Uygulama ve oyunlar da cabası;benimde telefon bos degil yani..

mangdaşire

mangdaşire

Üye
x6 daha iyi.ama x6 alacagına bi 50 tl daha koy c6-01 al.

Ocean258

Ocean258

Üye
ıkısınınde bırbırınden pek farkı yok.. ama bence symbian oldugu ıcın nokia tercıh etme 5800 la ılgılı bı suru sorun var her forumda karsılasıyorum...

futbol123

futbol123

Üye
en iyisi nokia C6-01 alın :oke: teknosa.com da 550tl ye geliyor.

cCc Maxcı cCc

cCc Maxcı cCc

Üye
5800 :P şimdi sana farklarını tamamıyla sayayım x6 alınca hala devam ediyorsa 1 yıllık lisanslı şarkı indirme kodu geliyor 5800da bu yok,5800 3.2 x6 ise 5 mp ve çok iyi çekimler yapıyor istenmiyen tanecik sayılarının orantılarını çok iyi ayarlıyor kendim kullandım 1.5 ay 5800da 2 ay kullandım sonra farklara gelince x6 daha ince daha sade bir hoş görünümü var birde 5800 ekran rezisift elektriksel yük istemez pena,kalem gibi şeylerle dokunabilirsin lakin x6 kapasitiftir elektriksel güç ile çalışır parmak ile dokunmak gerekir kalemle dokunamazsın diğer özellikleri menüsünden tut herşeyi aynıdır unutmadığım bişi yoksa:ehe
Dipnot:X6 Ses Kalitesi Bass çok azda olsa 5800dan Yüksektir bu bass da çok azda olsa ses kalitesini bozmaktadır...5800 ses kalitesi temizlik olarak geçiyor buda bir dipnot ama o kadar farkyaratmaz...Kendim testlerle programlarla denedim sonuçlar dediğim gibi çıktı...Ve lakin x6 pahalı bir telefon onun yerine x10 mını,x10 pro,galaxy mını,galaxy 5 gibi androidli cihazlara bakmanda fayda var:ehe :oke:

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
5800 :P şimdi sana farklarını tamamıyla sayayım x6 alınca hala devam ediyorsa 1 yıllık lisanslı şarkı indirme kodu geliyor 5800da bu yok,5800 3.2 x6 ise 5 mp ve çok iyi çekimler yapıyor istenmiyen tanecik sayılarının orantılarını çok iyi ayarlıyor kendim kullandım 1.5 ay 5800da 2 ay kullandım sonra farklara gelince x6 daha ince daha sade bir hoş görünümü var birde 5800 ekran rezisift elektriksel yük istemez pena,kalem gibi şeylerle dokunabilirsin lakin x6 kapasitiftir elektriksel güç ile çalışır parmak ile dokunmak gerekir kalemle dokunamazsın diğer özellikleri menüsünden tut herşeyi aynıdır unutmadığım bişi yoksa:ehe
Dipnot:X6 Ses Kalitesi Bass çok azda olsa 5800dan Yüksektir bu bass da çok azda olsa ses kalitesini bozmaktadır...5800 ses kalitesi temizlik olarak geçiyor buda bir dipnot ama o kadar farkyaratmaz...Kendim testlerle programlarla denedim sonuçlar dediğim gibi çıktı...Ve lakin x6 pahalı bir telefon onun yerine x10 mını,x10 pro,galaxy mını,galaxy 5 gibi androidli cihazlara bakmanda fayda var:ehe :oke:

ben de bekliyorum ne zaman android diyecek diye.:D bu sefer en sona bırakmışsın.

• Beğen
Tepkiler: cCc Maxcı cCc
umut681

umut681

Üye
tek fark kamera olamaz biri kapasitif biri rezistif.yalnız x6 nın inceleme videosuna bakmıştım bana yavaş gelmişti.ama her halükarda x6 önde.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
5800 bass vurmaz sahin k arkadasım.Tiz bir sesi vardır.X6'da bass vurur ki bu bass zaten sesin tizligini ve cızırtı yapmasını engellemek için konmustur.(Hi-fi)
Kendim X6'da N8 kodeklerini kullanıyorum.Ses artısı saglıyor harika bir kalite.Ama 5800 yüksek seste cızırtı veriyor..
Birde yeni baktıgım bir sey.X6'larda kullanılan sisteme gömülü olarak gelen harici hafıza kartı kopyalama ve yazma hızı olarak çok çok kaliteli.Class deniyor sanırım bunun adına ve telefonun hızını etkileyen bir faktör olarak görüyorum.Zira 5800 80 mb dahili hafızaya sahipken,X6 305 MB hafızaya sahip buda uygulama açarken kısıtlamayı kaldırır..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt