5 megapiksel n95 ve n900 kamerası arasındaki fark

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mutlu 1452

mutlu 1452

Üye
    Konu Sahibi
5 megapiksel n95 ve n900 kamerası arasındaki fark

----------Eklendi @ 22:21:53 ---------- Yazıldı @ 22:19:14 ----------

hen için fotoğraf çekiyim dedim ama n95 yakından hiçde net çekmiyor ikiside 5 mp ama n95 iyi focus yapamıyor

----------Eklendi @ 22:36:19 ---------- Yazıldı @ 22:21:53 ----------

n900 ün video çekimide n95 e göre baya üstün sanki 8 mp gibi çekiyor

osmanayman

osmanayman

Üye
N95'imin kamerasından çok memnundum. N900'ün foto çekimi gece pek iyi değil video çekerken de takılmalar oluyor. Sebebini bilmiyorum var mı bir çözüm Mutlu kardeş?

denizci535

denizci535

Üye
overlock yap oyle donma olmaz sanirsam. 800 vs

mutlu 1452

mutlu 1452

Üye
    Konu Sahibi
n900 ün gece çekimi süper çift led çok iyi aydınlatıyor hem foto hemde video çekerken zaten yukarıdaki fotolardan belli en üstteki n95 le çekildi.takılma olayına
gelince mesut kardeşimin dediği gibi overclock yap 800 yeter birde microsd değilde kendi hafızasına kaydet videoyu 2-3 fps fark ediyor.advanced flashlight programı yüklüyse onu kaldır o donarak çekmesine sebep oluyor kaldırınca çekim düzeldi bende

bebe_ruhi

bebe_ruhi

Üye
şu fotoğrafını çektiğin n900 ün usb takılacak portumu

mutlu 1452

mutlu 1452

Üye
    Konu Sahibi
evet internette gördüm bu adaptörden ama birtürlü satan yer bulamadım bende kendim yaptım arasını lehimliyerek

• Beğen
Tepkiler: osmanayman
osmanayman

osmanayman

Üye
n900 ün gece çekimi süper çift led çok iyi aydınlatıyor hem foto hemde video çekerken zaten yukarıdaki fotolardan belli en üstteki n95 le çekildi.takılma olayına
gelince mesut kardeşimin dediği gibi overclock yap 800 yeter birde microsd değilde kendi hafızasına kaydet videoyu 2-3 fps fark ediyor.advanced flashlight programı yüklüyse onu kaldır o donarak çekmesine sebep oluyor kaldırınca çekim düzeldi bende

Overlock yaptım zaten 1ghz'de kullanıyorum genelde. Flashlight yüklü bende sorun ondan kaynaklıysa silerim (İşime de yarıyordu ama neyse)... Bilgileriniz için teşekkürler....

mutlu 1452

mutlu 1452

Üye
    Konu Sahibi
flashligt bendede yüklü benim dediğim lens kapağını açınca flashligt veya kamera seçeneği çıkıyor ya onu diyorum(advanced flashlight)

osmanayman

osmanayman

Üye
Hayır advanced flashlight yüklü değil bende... Lens reminder vs yüklü...

mutlu 1452

mutlu 1452

Üye
    Konu Sahibi
onda problem yok

exnihilo

Üye
n900 ün video çekimide n95 e göre baya üstün sanki 8 mp gibi çekiyor

N95 8GB kullanıyorum ve kamerasından da oldukça memnunum. Resimde gördüğüm kadarıyla sorun telefona hakim olamamanızda. Deklanşöre ilk bastığınızda focus tan önce otomatik mode seçimini beklemeniz gerekir. Sonrasında focusu beklersiniz. Bu arada telefonu kıpırdatırsanız her fotoğraf makinesi gibi bu işlemlerin gerçekleşmesi uzar. Normalde 2 sn sürecek bir iş. Mesleğim gereği sürekli elektronik kartların resmini çekmek durumunda kalıyorum. Şimdi bir tane daha çekip ekledim. çekim mesafesi 30cm-40cm arasında. Ayı makineyi kullanıyoruz ama sonuçlar farklı. (Resmi daha büyük olarak adresinden görebilirsiniz. )

mutlu 1452

mutlu 1452

Üye
    Konu Sahibi
30-40 cm den çektiklerim kücücük çıkar çektigim mesafe en fazla 5 cm 30-40 cmden net çekiyor zaten n95

exnihilo

Üye
30-40 cm den çektiklerim kücücük çıkar çektigim mesafe en fazla 5 cm 30-40 cmden net çekiyor zaten n95

n95 in makro çekimdeki odak uzaklığı 5-6 cm civarındadır. Ortamdaki ışık v.b etkenlere bağlı olarak bu mesafe değişebilmektedir ama 10 cm den daha yakın mesafede hangi amaçla kullnıyorsunuz bilemiyorum. Ben elektronik kartların üzerinde SMD malzemelerin isimlerini net görebilmek için kullanıyorum ve inanın samsung dijital fotoğraf makinesine artık ihtiyaç duymuyorum. Makro çekimlerde eline su döken telefon az çıkar bence.
Selam

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt