4. Revizyon! Dünyanın En Büyük CFW Mod Arşivi | Rambo_FT'nin Mod Arşivi | C6/OFW | 26.09.2012

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
****...Sorun Düzeldi...*****

Üstad bir cfw daha yaptım ama bu sefer telefon açılmıyor nokia resmi geliyor telefon reset atıyor hep böyle. Eski bir fw yi tekrar yükliycem ama şöyle bir hata çıkıyor nasıl halledebilirim bu sorunu?

Telefonun pilini çıkar-tak. Ardından kablosunu takıp telefonu açmadan flaşla. Nokia resmi geldikten sonra açılmıyorsa yine bir modun uyuşmazlığı neden olmuş.

• Beğen
Tepkiler: Pesimistt5

Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
Çok Teşekkür Ederim. Bu Sorunu hallettim neyse ki.

Üstad Bir Fotoğraf Çektim Kamerayla ve Kameradan Çıkmadan Sildim. Hafıza Kartında Falan Yok ama Fotoğraf Galerisinde Simgesi Duruyor ve Silmek İstediğimde "Sistem Hatası" Diyor. Sorun Ne Olabilir?

Ayrıca; Fotoğraflar ve Video Klipler Galerisi Yeni Çekilen Fotoğraf ve Videolardan Başkasını Görmüyor. Yani Hafıza Kartında ki "Images ve Videos" Klasörlerinde Bir Kaç Video ve Fotoğrafım var ama Görünmüyor. Fotoğraflarda Videolar Görünmesin İstiyordum ama Bu Sefer Hepsi Gitti :)

Aşağıda malum dosyayı koyuyorum nerede bir yanlış var ufaktan bir göz gezdirebilir misin?

cenrep
version 1
[owner]
0x200009FE
[defaultmeta]
0
[platsec]
cap_rd=ReadUserData cap_wr=WriteDeviceData
[Main]
0x1 int 0 0
0x10001 string "\\private\\" 0
0x10002 string "\\system\\" 0
0x10003 string "\\activenotes\\" 0
0x10004 string "\\Data\\activenotes\\" 0
0x10005 string "\\sys\\" 0
0x10006 string "\\resource\\" 0
0x10007 string "\\Cities\\" 0
0x10008 string "\\.mediaartlocal\\" 0
0x10009 string "\\Sounds\\" 0
0x10010 string "\\Others\\" 0
0x10011 string "\\Installs\\" 0
0x10012 string "\\Videos\\" 0
0x10013 string "\\download\\" 0
0x10014 string "\\Games\\" 0
0x10015 string "\\Images\\Backgrounds\\" 0
0x10016 string "\\Images\\hspro\\" 0
0x10017 string "\\Images\\MDScan\\" 0
0x10018 string "\\Images\\Presence\\" 0
0x10019 string "\\Images\\ScreenSnap\\" 0
0x10020 string "E:\\data\\" 0
0x10021 string "\\Gizli\\" 0
0x10022 string "\\NDrive\\images_favorites\\128\\" 0
0x10022 string "\\NDrive\\images_favorites\\16\\" 0
0x10022 string "\\NDrive\\images_favorites\\24\\" 0
0x10022 string "\\NDrive\\images_favorites\\32\\" 0
0x10022 string "\\NDrive\\images_favorites\\48\\" 0
0x10022 string "\\NDrive\\images_favorites\\64\\" 0
0x10022 string "\\NDrive\\images_favorites\\96\\" 0
0x20001 string "Z:\\Data\\Sounds\\Digital\\" 0
0x20002 string "Z:\\Data\\Sounds\\Simple\\" 0
0x20003 string "Z:\\Data\\Videos\\" 0
0x20004 string "E:\\Sounds\\Simple\\" 0
0x20005 string "E:\\Sounds\\Digital\\" 0
0x40001 string "C:\\Data\\" 0
0x90000 int 0 0 cap_wr=alwaysfail
0x90001 int 0 0

----------Eklendi @ 16:53:54 ---------- Yazıldı @ 16:53:03 ----------

Kendimde olur herhalde diyerek bir kaç klasör yolu koymuştum. NDrive vs...

Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
Yeni Farkettim Ndrive klasör yollarının 0x----- kodunu hep aynı yapmısım ne kadar etkısı vardır acaba?

----------Eklendi @ 19:22:09 ---------- Yazıldı @ 18:30:40 ----------

Şimdide bu çıktı başıma sorun ney acaba :S yine uyumsuz bir moddan dolayı mı?

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Çok Teşekkür Ederim. Bu Sorunu hallettim neyse ki.

Üstad Bir Fotoğraf Çektim Kamerayla ve Kameradan Çıkmadan Sildim. Hafıza Kartında Falan Yok ama Fotoğraf Galerisinde Simgesi Duruyor ve Silmek İstediğimde "Sistem Hatası" Diyor. Sorun Ne Olabilir?

Ayrıca; Fotoğraflar ve Video Klipler Galerisi Yeni Çekilen Fotoğraf ve Videolardan Başkasını Görmüyor. Yani Hafıza Kartında ki "Images ve Videos" Klasörlerinde Bir Kaç Video ve Fotoğrafım var ama Görünmüyor. Fotoğraflarda Videolar Görünmesin İstiyordum ama Bu Sefer Hepsi Gitti :)

Aşağıda malum dosyayı koyuyorum nerede bir yanlış var ufaktan bir göz gezdirebilir misin?

cenrep
version 1
[owner]
0x200009FE
[defaultmeta]
0
[platsec]
cap_rd=ReadUserData cap_wr=WriteDeviceData
[Main]
0x1 int 0 0
0x10001 string "\\private\\" 0
0x10002 string "\\system\\" 0
0x10003 string "\\activenotes\\" 0
0x10004 string "\\Data\\activenotes\\" 0
0x10005 string "\\sys\\" 0
0x10006 string "\\resource\\" 0
0x10007 string "\\Cities\\" 0
0x10008 string "\\.mediaartlocal\\" 0
0x10009 string "\\Sounds\\" 0
0x10010 string "\\Others\\" 0
0x10011 string "\\Installs\\" 0
0x10012 string "\\Videos\\" 0
0x10013 string "\\download\\" 0
0x10014 string "\\Games\\" 0
0x10015 string "\\Images\\Backgrounds\\" 0
0x10016 string "\\Images\\hspro\\" 0
0x10017 string "\\Images\\MDScan\\" 0
0x10018 string "\\Images\\Presence\\" 0
0x10019 string "\\Images\\ScreenSnap\\" 0
0x10020 string "E:\\data\\" 0
0x10021 string "\\Gizli\\" 0
0x10022 string "\\NDrive\\images_favorites\\128\\" 0
0x10022 string "\\NDrive\\images_favorites\\16\\" 0
0x10022 string "\\NDrive\\images_favorites\\24\\" 0
0x10022 string "\\NDrive\\images_favorites\\32\\" 0
0x10022 string "\\NDrive\\images_favorites\\48\\" 0
0x10022 string "\\NDrive\\images_favorites\\64\\" 0
0x10022 string "\\NDrive\\images_favorites\\96\\" 0
0x20001 string "Z:\\Data\\Sounds\\Digital\\" 0
0x20002 string "Z:\\Data\\Sounds\\Simple\\" 0
0x20003 string "Z:\\Data\\Videos\\" 0
0x20004 string "E:\\Sounds\\Simple\\" 0
0x20005 string "E:\\Sounds\\Digital\\" 0
0x40001 string "C:\\Data\\" 0
0x90000 int 0 0 cap_wr=alwaysfail
0x90001 int 0 0

----------Eklendi @ 16:53:54 ---------- Yazıldı @ 16:53:03 ----------

Kendimde olur herhalde diyerek bir kaç klasör yolu koymuştum. NDrive vs...

bu adresteki modu uygularsan video ve resimler görünecek şekilde düzelecektir. Klasör olarak sadece E:\Videos klasörünü eklersen yeterlidir. Böyle hata veriyor.

[/COLOR]Şimdide bu çıktı başıma sorun ney acaba :S yine uyumsuz bir moddan dolayı mı?

Rofs2'nin ismine bak _Rebuilt ya da başka bir isim eklenmiş olabilir.

• Beğen
Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
Üstad çok teşekkür ederim bir tane yaptım sorunlarını araştırıyorum bakalım neler çıkacak. Fw ile birlikte varsayılan olarak gelen temayı değiştirmeye çalışacağım Fw düzenleme olarak aklımda şuan bir bu kaldı birde sorun çıkar sanırım onları tespit edip çözüm aramaya çalışacağım valla sen olmasan bu kadarını bile yapamazdım herhalde Çok Teşekkürler...

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Ne yalan söyleyeyim, ben de senin gibi düzgünce sorunlarını dile getireni yeni görüyorum. Önceden araştırdığın çok belli. Öyle direkt "bu mod niye olmuyor" şeklinde girmiyorsun. Bu gidişle CFW'yi sökeceksin. Böyle istekli kullanıcılara yardımcı olmak boynumuzun borcu.

• Beğen
Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
Ne yalan söyleyeyim, ben de senin gibi düzgünce sorunlarını dile getireni yeni görüyorum. Önceden araştırdığın çok belli. Öyle direkt "bu mod niye olmuyor" şeklinde girmiyorsun. Bu gidişle CFW'yi sökeceksin. Böyle istekli kullanıcılara yardımcı olmak boynumuzun borcu.

Anlayışın için Çok Teşekkür Ederim. :utan

----------Eklendi @ 17:24:14 ---------- Yazıldı @ 16:27:54 ----------

Bir tek aşağıdakiler kaldı, not aldım düzelte bilirsem sanırım Cfw için bir tek hızını arttırmaya yönelik modları bitirmem gerekecek.

Medibarda ki "Çevrimiçi Paylaşım" Resmini "Accel Switch" Resimleriyle Değiştir. (Çok Önemli Olmasa da Resmi Düzeltmezsem Sanırım Zihnim Rahatlamıycak :) . SisContents ile Temanın Series60Skin.mif dosyasını açtım fotoğrafı değiştirmeye çalıştım yapamadım sanırım olmadı. )

Kamerada İkinci Kameraya Geç Seçeneğini Geri Getir (Düzelt). (Modların içinde "Kamera Kullanılıyor Sorunu Çözümü" diye Dosya Vardı. Bu Sorunu Düzeltmek için Attım. Sanırım Bir yerde Hata Yaptım, Seçeneklerde "İkinci Kameraya Geç" Gitti Yerine "Video Modu" Geldi :). Aslında bu moddan sonra kamera çekim kalitesi daha güzel olmuş gibi geldi ama dediğim gibi Ön Kameraya Geçemiyorum Şuan Başka Bir Yolu Yoksa Sanırım Eski Ayarlara Getirmem Gerekecek :) Araştıracağım.)

Fotoğraflar Menüsünde "Çevrimiçi Paylaşımı" Kaldırıp "Nokia Photo Browser" Ekle. (Modların arasında "Fotoğraflar Menüsüne Nokia Photo Browser Ekle" diye bir mod var ama Denedim Photo Browser Yüklü değil diye mi? olmadı bilmiyorum. Photo Browser'i Yüklemeden bakmıştım gözükmemişti kaldırmıştım. Bunu da Araştıracağım :) .)

Fotoğraflarda Gözüken Msn (Windows Live Messenger Kullanıyorum Bu Onun için) Simgesinin Gözükmesini Engelle. (Bu En Kolayı Sanırım :) )

Fotoğraflarda Son İzlenen Video'nun Küçük Resminin Görünmesini Engelle. (Bunu O Resimleri Gizlemek için Klasör Yollarını Yazdığımız .Txt Dosyasına Yolunu Bulup Eklersem Düzelir Herhalde Diğerleri Gibi ama Aradım Aradım Telefon Hafızası ve Hafıza Kartı Klasörlerinde Bulamadım bunu Sanırım "Z" de Falan bunun klasör yolu.)

Ayarlardan "Voice Commands (Ses Komutlarını)" Kaldır. (Bunu Hala Bilmiyorum Araştıracağım. Ses Komutları Kaldırılmış Şekilde ama Ayarlarda Hala Duruyor Ayar Yolu Onun için.)

Başlangıç Temasını Değiştir. (Bunu da Tam Bilmiyorum Araştıracağım.)

BTSwitch, Accel Switch ve Sohbetler (Conversations) Uygulamalarının Simgelerini Menüden Gizle. (Bunu da Bilmiyorum Araştıracağım.)

Hepsi Bu Kadar Toplamda 8 Tane Ufak Sorun Kaldı Hayırlısıyla Büyük Bir Bölümü Bitmiş Olacak :)

Tekrar Tekrar Bütün Yardımların ve Anlayışın için Teşekkür Ederim.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Mediabar'daki simgenin değişmesi için öncelikle bir ikon pakedi kullanmalısın. Ondan sonra olacaktır.

İkinci kameraya geçmek için Ayar simgesine bas, çıkan seçeneklerde olması gerekiyor.

Nokia photo browser gerekiyor, kurmalısın.

Fotoğraflardaki MSN simgeleri mi var? İlk defa duyuyorum :)

Son izlenen videonun önizmelemesini kaldırmazsın.

Ses komutlarını NFC ile silersen kalkacaktır.

Tema değiştirmek için google'a "C6 CFW'lerde Varsayılan temayı değiştirmek" yaz ve arat, 1. sıradakine gir.

Menüde görünmesini istemediğin simgeleri gizlemek için şunları yap: Mod arşivindeki "Menüden Mapsplazerapp gizleme" modundaki 101F8847.txt dosyasını aç ve 0x8 satırına görünmesini istemediğin programların UID kodlarını yaz. Programların UID kodunu şöyle öğrenebilirsin: Bir symbian programı SisContents içine sürükleyip bırak. Ardından Contents (4 kutucuk simgeli) e tıkla ve dosyaları gör. İçerisinde .exe uzantılı olana çift tıkla. UID yazılarının hemen karşısındaki Change'ye tıkla. Karşına programın UID kodu çıkacaktır. Bunu 101F8847.txt içine eklerken 0x kısmını sil.

• Beğen
Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
Mediabar'daki simgenin değişmesi için öncelikle bir ikon pakedi kullanmalısın. Ondan sonra olacaktır.

Modların içinde Accel Switch Resimleri vardı. SisContents İle Series60Skin.mif Dosyasını Açtım Değiştirmeye Çalıştım Değişmiş Gibiydi ama Tekrar deneyeceğim Hayırlısı inş. Olacak :) Bir İkon Paketi Bakıyım. :)

İkinci kameraya geçmek için Ayar simgesine bas, çıkan seçeneklerde olması gerekiyor.

Nokia photo browser gerekiyor, kurmalısın.

Tamam Tekrar Deniyorum...

Fotoğraflardaki MSN simgeleri mi var? İlk defa duyuyorum. :)

Yok Tam Anlatamadım. Ben Telefonda WindowsLive Messenger Kullanıyorum ve Bunun Bir Resim Dosyası var Her Fw'de Fotoğraflarda Görünüyordu Deli Ediyordu Onun Görünmesini Engellemek İstediğimi Belirtmiştim. :)

Son izlenen videonun önizmelemesini kaldırmazsın.

Kendi Kendine Düzeldi 1 Kere Sildim Şimdi Deniyorum Hiç Çıkmıyor.

Ses komutlarını NFC ile silersen kalkacaktır.

Tamam NFC İle Bir kere temizliyim Fw'yi.

Tema değiştirmek için google'a "C6 CFW'lerde Varsayılan temayı değiştirmek" yaz ve arat, 1. sıradakine gir.

Tamam Hemen Arıyorum.

Menüde görünmesini istemediğin simgeleri gizlemek için şunları yap: Mod arşivindeki "Menüden Mapsplazerapp gizleme" modundaki 101F8847.txt dosyasını aç ve 0x8 satırına görünmesini istemediğin programların UID kodlarını yaz. Programların UID kodunu şöyle öğrenebilirsin: Bir symbian programı SisContents içine sürükleyip bırak. Ardından Contents (4 kutucuk simgeli) e tıkla ve dosyaları gör. İçerisinde .exe uzantılı olana çift tıkla. UID yazılarının hemen karşısındaki Change'ye tıkla. Karşına programın UID kodu çıkacaktır. Bunu 101F8847.txt içine eklerken 0x kısmını sil.

Hemen Bakıyorum.

Tekrar Tekrar Tekrar ....... Teşekkürler. :) Daha Ne Kadar ve Nasıl Teşekkür Edeceğimi Bilemedim. Gerçekten Çok Sağol.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Önemli değil. 5dk mı almıyor zaten ;) Cevaplamasam ayıp olurdu.

• Beğen
Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
Eyw.. :)

Üstad,

- Bu Kamera Dosyalarını Eskileriyle Değiştirmeden Ön Kameraya Geçememe Sorununu Nasıl Çözerim?
- Birde Bu Video/Tv Menüsüne Uc Player Yerleştirebiliyor muyuz? Bir kere Görmüştüm sanki bir forumda yanlış mı hatırlıyorum emin değilim. :)

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Kamera kısmı sanırım dediğin gibi olmuyor.

Video/tv için söylediğini araştırmıştım zamanında ama birşey bulamadım.

• Beğen
Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
Teşekkür Ederim. :)

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

• Beğen
Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
Tabi Oldun. Olmaz mısın :)

-Accel Switch Medibarda ki Simgesini Değiştirdim. Hafif Amatörce Oldu ama idare ediyor :)

Son Bir kaç şey deniyorum şu kabasını halletsem buraya bir kaç fotoğraf belkide bir video eklemeyi düşünüyorum senin yorumunu almak için:) (Vaktin Olursa Bakarsan Yorumun önemli benim için :) )

Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
Üstad,

Fotoğraflar Menüsüne "Tümü + Nokia Photo Browser" Seçeneklerini Ekledim Ancak Çevrimiçi Paylaşım Kalkmadı Duruyor.

"Accel Switch" Menüde Görünmesini Gizlemiştim UID Koduyla ama Yinede Hala Menüde Duruyor Acaba "Çevrimiçi Paylaşım" Yerine Eklendiği için Çevrimiçi Paylaşımın UID Kodu mu Gerekir?

----------Eklendi @ 21:37:44 ---------- Yazıldı @ 21:14:11 ----------

Birde Menüde ufak bir sorun çıktı; Menüde iken "Seçenekler-Çıkış" kısımları gözükmüyor. (Açılış Temasını Değiştirip O Temanın Dosyalarını Sildikten Sonra Böyle Oldu. Aynı Zamanda Voice Commander'i Kaldırmıştım Sanırım Pek Alakası Yoktur.)

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Çevrimiçi Paylaşım kalkmaz, mod sadece ekleme yapıyor kaldırma değil, o yüzdendir ;)

UID koduyla gizleyeceğin UID kodu Çevirimiçi Paylaşımın UID kodudur. Yani doğru düşünüyorsun (aslında bunları sormadan denersen işe yarayıp yaramadığını görürsün :oke:)

Açılış teması derken sistemin varsayılan temasını mı değiştirdin? Eğer ondan sonra hatayı aldıysan tema tam olarak oturmamış ondan olabilir. Ya da temada bir hata olabilir.

Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
Çevrimiçi Paylaşım kalkmaz, mod sadece ekleme yapıyor kaldırma değil, o yüzdendir ;)

UID koduyla gizleyeceğin UID kodu Çevirimiçi Paylaşımın UID kodudur. Yani doğru düşünüyorsun (aslında bunları sormadan denersen işe yarayıp yaramadığını görürsün :oke:)

Açılış teması derken sistemin varsayılan temasını mı değiştirdin? Eğer ondan sonra hatayı aldıysan tema tam olarak oturmamış ondan olabilir. Ya da temada bir hata olabilir.

Evet Telefonun Varsayılan Temasını Değiştirdim Farklı Bir Tema idi. "Resource\Skins" Klasör Yolundan Sildim Tema Kalkmıştı ama Temalarda Adı Duruyordu Onuda "private\10207114\import\" Klasör yolu içerisindeki dosyasını silerek kaldırdım tamamen sonra bu sorun çıktı.

Sormadan denemek istiyorum ama tedirgin oluyor insan :) Bundan sonra daha dikkatli olacağım elimden geldiğince sormadan yaparsam benim içinde daha iyi olur sanırım :)

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Tedirgin olmanı çok iyi anlıyorum. Bende geçmiştim o yollardan. Birşey olmuyor telefona :oke:

Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
Çevrimiçi Paylaşımın UID Kodunu yazmıştım Fotoğraflarda ki Çevrimiçi Paylaşım Kalktı. Ancak Menüde ki Accel Switch duruyor Ne Yapalım Artık Buda Kalsın :)

Menüdeyken Telefonu Yan Çevirince "Seneçekler-Çıkış" kısımlarının gözükmemesinin Orj. Temayı kaldırmamla alakası yokmuş tekrar ekledim ve yine gözükmüyor. Bu sorun üzerine bir konu açayım belki daha önce başına gelen olmuştur :)

Üst Alt