4. Revizyon! Dünyanın En Büyük CFW Mod Arşivi | Rambo_FT'nin Mod Arşivi | C6/OFW | 26.09.2012

Sponsorlu Bağlantılar

Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
1. Modlar karışıktır. İçerisin bazı modlar her türlü sisteme uyar (ofw, c6v41, c6v40, c6v20 vs.). Bazı modlar ise sadece bazı sistemlerde çalışırlar. Mesela bir mod C6v41 CFW'sinde çalışmaz, orjinal fw'de çalışır. Bu arşivde orjinal fw'ye uyan çok mod var. İstediğin modları bir klasöre al ve teker teker orjinale uygula. Çalışmayanları elersin.

2. Genelde sorun olmaz ama telefonun açılmamasına veya reset atmasına neden olanlar olabilir.

3. Dediğin siteyi çok iyi biliyorum ve kendimde bahsettiğin siteden sıfır portları indirip Türkçe yama atıp yayınlamıdım: http://www.maxicep.com/s60v5-cfw-mo...00-523x-5530-x6-5250-a-556838.html?highlight= . Bu adresteki CFW'lerin tamamı sıfır port ve Türkçedir.

Mod uygulama konusunda şöyle söyliyim: Bir modun birkaç versiyonu/çeşidi olabilir. Birini uyguladığında aynı dosya isimlerini içeriyorsa diğer modun özelliklerini değiştirir. Son uyguladığın geçerli olur. Hatırlatmam gereken birşey var: Klasör isimleri aynı olsa farketmez, ancak dosya isimleri aynı olmamalıdır. Eğer böyle çakışan modlar varsa hangi modu uygulamak istersen onu seçmelisin.

Mesela diyelim ki bir modun içinde Sys\Bin\StaticFeatures.dll dosyası var. Bunu uygulayacaksın ama senin önceden Rofs'a uyguladığın bir modda da Sys\Bin\StaticFeatures.dll dosyası var. Bu ikisinin özelliklerini karşılaştırıp-beğendiğin modu uygularsın.

Video görünmemesi için bir mod olması gerekiyor arşivde. Eğer yoksa bunun için Google'a biraz mod araştırmalısın.

Her yazdığını cevapladım, umarım memnun olursun.

Neden memnun olmayım :) Cevaplamasanda sorun olmazdı. En Fazla bir kere daha görmediyse diye sorardım yoksa Canın Sağolsun. :)

Yardımcı olduğun için Çok teşekkür ederim.

Deneyerek bulmaya çalışayım. İnş. telefonun sisteminden bir şeyde sorun olmaz rom yanması falan gibi :) belkide yanma ihtimali yoktur cfw denerken bilmiyorum.

5800'a Ofw Düzenleyerek mi En İyi Verim Alınabilir? C6 Fw'si Düzenleyerek mi? Bu konuyla ilgili düşüncesi olan arkadaşlar varsa paylaşabilir mi?

Tekrar Teşekkürler...

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
OFW düzenleyerek başlangıç yaparsan çok daha tecrübe kazanırsın. İşe en zordan başlamalısın yani. C6 düzenlemek için sadece Rofs2 dosyasını kullanıyorsun. Orjinal için Rofs1,2,3'üde düzenlemen gerekiyor. Bu konuda sana başarılar dilerim :)

• Beğen
Tepkiler: Pesimistt5
Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
OFW düzenleyerek başlangıç yaparsan çok daha tecrübe kazanırsın. İşe en zordan başlamalısın yani. C6 düzenlemek için sadece Rofs2 dosyasını kullanıyorsun. Orjinal için Rofs1,2,3'üde düzenlemen gerekiyor. Bu konuda sana başarılar dilerim :)

Teşekkürler :)

Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
Arkadaşlar İlk Fw Yapımı denemeye başlarken Fw Temizleyici içeriği ile ilgili birkaç soru işaretleri yerleşti kafama aşağıda yazdım LÜTFEN Yardım Eder misiniz?

C6 fw'sini Fw Temizleyici ile bir boşaltıyım dedim ama yabancılık çektiğim birkaç uygulama var. Aşağıda bu uygulamalarla ilgili bilmek istediklerimi sordum. Soruların cevaplarına Tek kelime yetecek şekilde. Lütfen yardımcı olun ilk defa Bir Fw Deniycem çok makbule geçer. Dışlamayın :)

Phone Switch -> Telefon Yan Dönme Olayı mı? Yoksa Farklı Birşey midir?
Çevirici -> Euro'dan TL'ye Falan Dönüştüren Bu mudur?
Görüntü Baskısı -> Ne olduğunu bilmiyorum Fw için Önemli Birşey midir?
Ses Komutları -> Bunuda bilmiyorum Fw için Önemli mi? Yoksa telefonda yüklü gelen gereksiz bir uygulama mı?
Hızlı Arama -> Şu Arama Tuşlarında Sayılara Numara Atıyoruz Sonra da sayıya uzun basınca ayarladığımız numara çıkıyor ya o mudur?
Web Tarayıcı -> 5800 v60 Son Güncellemesinde gelen tarayıcıdan daha düşük bir sürüm mü?
Wifi/Wlan -> Buna hiçbir kılıf uyduramadım. Tam olarak nedir acaba?
Video Arama -> 3G Aramayı mı kaldırıyor? Yoksa internette Video Aramayı mı?
İnternet Phone -> Bunada hiçbir kılıf uyduramadım. Tam olarak Nedir?
Tuş Kilidi -> Menü tuşuna basınca açılan Tuş Kilidi mi var C6'da o mudur?
Arama -> İnternette birşey arama olayı mıdır?

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Böyle güzel bir şekilde istek yaparsan cevabınıda alırsın ;)

Phone Switch -> Telefonun ayarlarını başka bir telefona bluetooth ile aktarmanı sağlar.
Çevirici -> Euro'dan TL'ye Falan Dönüştüren Bu mudur? EVET
Görüntü Baskısı -> Telefonun USB kablosunu herhangi bir USB girişi olan yazıcıya taktığında resimleri yazıcıdan direkt bilgisayarsız çıkarmanı sağlıyor.
Ses Komutları -> Telefonun arama tuşunu basılı tuttuğunda bip sesini duyduktan sonra telefona konuşuyorsun, telefon sesi tanıyıp uygulama açıp-rehber kişilerini arıyor.
Hızlı Arama -> Şu Arama Tuşlarında Sayılara Numara Atıyoruz Sonra da sayıya uzun basınca ayarladığımız numara çıkıyor ya o mudur? EVET
Web Tarayıcı -> Bu uygulama Firmware Cleaner içinde yok, telefonun FW'sinin içindekini gösteriyor. Eğer işaretleyip silersen web tarayıcı silinir.
Wifi/Wlan -> Telefonun wifi özelliğini kaldırır.
Video Arama -> Ön kamerayla yapılan videolu görüşmeleri kaldırır.
İnternet Phone -> Hiç kullanmadım ama internetten görüşmeyi sağlıyormuş.
Tuş Kilidi -> Menü tuşuna basınca açılan Tuş Kilidi mi var C6'da o mudur? EVET
Arama -> İnternette birşey arama olayı mıdır? EVET (Google hariç tabi)

• Beğen
Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
Böyle güzel bir şekilde istek yaparsan cevabınıda alırsın ;)

Phone Switch -> Telefonun ayarlarını başka bir telefona bluetooth ile aktarmanı sağlar.
Çevirici -> Euro'dan TL'ye Falan Dönüştüren Bu mudur? EVET
Görüntü Baskısı -> Telefonun USB kablosunu herhangi bir USB girişi olan yazıcıya taktığında resimleri yazıcıdan direkt bilgisayarsız çıkarmanı sağlıyor.
Ses Komutları -> Telefonun arama tuşunu basılı tuttuğunda bip sesini duyduktan sonra telefona konuşuyorsun, telefon sesi tanıyıp uygulama açıp-rehber kişilerini arıyor.
Hızlı Arama -> Şu Arama Tuşlarında Sayılara Numara Atıyoruz Sonra da sayıya uzun basınca ayarladığımız numara çıkıyor ya o mudur? EVET
Web Tarayıcı -> Bu uygulama Firmware Cleaner içinde yok, telefonun FW'sinin içindekini gösteriyor. Eğer işaretleyip silersen web tarayıcı silinir.
Wifi/Wlan -> Telefonun wifi özelliğini kaldırır.
Video Arama -> Ön kamerayla yapılan videolu görüşmeleri kaldırır.
İnternet Phone -> Hiç kullanmadım ama internetten görüşmeyi sağlıyormuş.
Tuş Kilidi -> Menü tuşuna basınca açılan Tuş Kilidi mi var C6'da o mudur? EVET
Arama -> İnternette birşey arama olayı mıdır? EVET (Google hariç tabi)

Valla üstad çok sağolasın. Herşeyi sen cevaplıyorsun senide yorduk kusra bakma.

Hocam ne kadar laf edersen haklısın ama son bir soru sorsam :)

Örneğin; Ben bir cfw yapıp telefona flaş attım. Ondan sonra elime geçen her mod için rofs2 ye atıp ardından nfe ile paketleyip flaş atmak şart mıdır? Yoksa telefona flaş atmadan deneme yöntemi var mıdır? :)

Gerçekten bu kadar çok soru sorduğum için Özür Dilerim ama ilk defa yapıcam çok yabancılık çekiyorum google da arıyorum ama hepsi çıkmıyor Lütfen kusra bakma.

Şimdiden Teşekkürler...

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Sormasan nasıl öğreneceksin? Hem senin sayende başkalarıda öğreniyor. Mühim olan özelden sormamış olmak. Ben buna kızıyorum. Özelden öğrendiğin bilgi sadece sana kalıyor başkaları görmüyor.

Her modu denemek için yeniden flaşlayacaksın. Başka çaresi yok. Yazı tipi gibi şeyleri flaşsız deneyebilirsin. Bunun içinde telefonu kapatıp açman gerekiyor. Fakat en kısa yol flaştır. Fazla flaş telefonun kılına bile dokunamaz. Rofs2'yi modladıktan sonra yedeğini al, bir sonraki modlamada sorun olursa bir adım geri dönebilmek için yedek aldığın Rofs2'yi kullanırsın.

• Beğen
Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
Sormasan nasıl öğreneceksin? Hem senin sayende başkalarıda öğreniyor. Mühim olan özelden sormamış olmak. Ben buna kızıyorum. Özelden öğrendiğin bilgi sadece sana kalıyor başkaları görmüyor.

Her modu denemek için yeniden flaşlayacaksın. Başka çaresi yok. Yazı tipi gibi şeyleri flaşsız deneyebilirsin. Bunun içinde telefonu kapatıp açman gerekiyor. Fakat en kısa yol flaştır. Fazla flaş telefonun kılına bile dokunamaz. Rofs2'yi modladıktan sonra yedeğini al, bir sonraki modlamada sorun olursa bir adım geri dönebilmek için yedek aldığın Rofs2'yi kullanırsın.

Çok :tşk:

Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
Üstad Senin modların arasında bulunan; "Müzik Menüsü'nde OVI Müzik Yerine Nokia Internet Radyo + Müzik Durdurucu" modunuda kurucam ama 2 tane sis dosyası var bunları System\İnstall bölümüne mi atıcam? Nereye atılcakları yazmıyorda. Ve bunu yapınca aşağıda ki resim gibi olucak değil mi? normal radyo da ekli olucak.

musicstopper_v1.60_C6_icon change_final.sis
Nokia Internet Radio v2.0.1 S60v5 SymbianOS9.4 Signed.sis

----------Eklendi @ 02:11:48 ---------- Yazıldı @ 01:44:26 ----------

Sanırım flaş sonrası yüklenicek bu sis dosyaları... ?

----------Eklendi @ 02:19:15 ---------- Yazıldı @ 02:11:48 ----------

Birde Menü Meşgul ikonu değiştiricem Menu.mif dosyası var ama hangi klasöre atılcağı yazmıyor yardım edebilcek var mı?

----------Eklendi @ 02:41:20 ---------- Yazıldı @ 02:19:15 ----------

Arkadaşlar Fw tamamlandıktan sonra hangi Fw'nin rofs2 dosyasını düzenlediysek o fw nin uda.fpsx dosyasını fln alıyoruz değil mi?

----------Eklendi @ 03:46:50 ---------- Yazıldı @ 02:41:20 ----------

Üstad ben Fw'yi düzenledim Telefona format attım ama bir sorun var.

-> Telefon açılıyor. ekran geliyor Tercihler kısmında ki yazı gözükmüyor ilk başta sadece sorun oymuş gibi. Sonra 1 kere menüye girebildim. Bir hata çıktı rg_ birşey diye gidiyordu ama tam yazamıycam. ev ekranına attı ama ev ekranı boş hiç birşey yok seçenekler ve rehber yazısı gözükmüyor ama yerleri belli oluyor. üst tarafta saat kısmıda 5800 da ki gibi gözüktü ilk başta düzgün c6da ki gibi gözükmüştü ama o hatadan sonra böyle oldu. O söylediğim hatanın fotosunu alıyım dedim ama telefonda hiçbirşey yapılmıyor resmen sadece ev ekranında duruyor menü felan açılmıyor.

Biliyorum Biraz karışık bir durum ama yardımcı olabilirsen çok iyi olur yarın elımden geldıgınce fotoğraf çekerek sorunun anlatımını yapıcam belki açıklayıcı olur beyim durdu uyku lazım :) Eğer bu anlatımla yardımcı olabilirsen şimdiden teşekkür ederim.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Üstad Senin modların arasında bulunan; "Müzik Menüsü'nde OVI Müzik Yerine Nokia Internet Radyo + Müzik Durdurucu" modunuda kurucam ama 2 tane sis dosyası var bunları System\İnstall bölümüne mi atıcam? Nereye atılcakları yazmıyorda. Ve bunu yapınca aşağıda ki resim gibi olucak değil mi? normal radyo da ekli olucak.

Sis dosyalarını flaştan sonra Dosya elle kuracaksın. Bu mod Ovi müzik'i silip yerine iki bileşen ekliyor. Yani normal radyo duracak.

Birde Menü Meşgul ikonu değiştiricem Menu.mif dosyası var ama hangi klasöre atılcağı yazmıyor yardım edebilcek var mı?

Menu.mif olanlar OFW modlarıdır. İçinde gridroot kelimesi geçen mif dosyalasının ismini gridroot.mif yapıp Resource\apps içine atacaksın.

Arkadaşlar Fw tamamlandıktan sonra hangi Fw'nin rofs2 dosyasını düzenlediysek o fw nin uda.fpsx dosyasını fln alıyoruz değil mi?

Evet.

Üstad ben Fw'yi düzenledim Telefona format attım ama bir sorun var.

-> Telefon açılıyor. ekran geliyor Tercihler kısmında ki yazı gözükmüyor ilk başta sadece sorun oymuş gibi. Sonra 1 kere menüye girebildim. Bir hata çıktı rg_ birşey diye gidiyordu ama tam yazamıycam. ev ekranına attı ama ev ekranı boş hiç birşey yok seçenekler ve rehber yazısı gözükmüyor ama yerleri belli oluyor. üst tarafta saat kısmıda 5800 da ki gibi gözüktü ilk başta düzgün c6da ki gibi gözükmüştü ama o hatadan sonra böyle oldu. O söylediğim hatanın fotosunu alıyım dedim ama telefonda hiçbirşey yapılmıyor resmen sadece ev ekranında duruyor menü felan açılmıyor.

Biliyorum Biraz karışık bir durum ama yardımcı olabilirsen çok iyi olur yarın elımden geldıgınce fotoğraf çekerek sorunun anlatımını yapıcam belki açıklayıcı olur beyim durdu uyku lazım :) Eğer bu anlatımla yardımcı olabilirsen şimdiden teşekkür ederim.

Modları teker teker uygularsan hataların kaynaklarını görebilirsin. Böyle biz de anlayamayız hatanın nerede olduğunu.

• Beğen
Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
Sis dosyalarını flaştan sonra Dosya elle kuracaksın. Bu mod Ovi müzik'i silip yerine iki bileşen ekliyor. Yani normal radyo duracak.

Menu.mif olanlar OFW modlarıdır. İçinde gridroot kelimesi geçen mif dosyalasının ismini gridroot.mif yapıp Resource\apps içine atacaksın.

Evet.

Modları teker teker uygularsan hataların kaynaklarını görebilirsin. Böyle biz de anlayamayız hatanın nerede olduğunu.

Üstad valla tek tek cevaplamışsın çok teşekkür ederim modları tek tek uygulayım o zaman... :) Çok Teşekkürler...

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Rica ederim.

• Beğen
Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
Üstad Mediabar'a Accelswitch ekledim. Senin modların içinde accel switch mediabar simgesi dosyası var bunu nasıl ayarlayabilirim bu dosyalar nereye atılcak ? (1598 accel switch diye bir klasörün içinde dosyalar)

----------Eklendi @ 19:15:01 ---------- Yazıldı @ 19:11:22 ----------

Birde NFC ile quickoffice yi kaldırmıstım ama data\System klasörunun içerisinde duruyor. Silsem sorun oluşturur mu?

Nfc ile settingwizardı kaldırınca fw de göruntusu kalıyordu onu nasıl düzeltebilirim fw de kı klasörlere tek tek bakıp kalıntılarını mı aramalıyım?

(Forumlarda bakıyorum bulursam mesajı duzeltırım)

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Üstad Mediabar'a Accelswitch ekledim. Senin modların içinde accel switch mediabar simgesi dosyası var bunu nasıl ayarlayabilirim bu dosyalar nereye atılcak ? (1598 accel switch diye bir klasörün içinde dosyalar)

----------Eklendi @ 19:15:01 ---------- Yazıldı @ 19:11:22 ----------

Birde NFC ile quickoffice yi kaldırmıstım ama data\System klasörunun içerisinde duruyor. Silsem sorun oluşturur mu?

Nfc ile settingwizardı kaldırınca fw de göruntusu kalıyordu onu nasıl düzeltebilirim fw de kı klasörlere tek tek bakıp kalıntılarını mı aramalıyım?

(Forumlarda bakıyorum bulursam mesajı duzeltırım)

Bahsettiğin 1598 accel switch klasöründeki dosyalar SVG dosyalarıdır ve temaya manuel olarak eklenir. Bunun için temanın Series60skin.mif dosyasını SisContents ile açıp içindeki 1598 nolu dosyayı seçip, Replace'ye tıkladıktan sonra accel switch dosyasını seçmek. Daha sonra Extract yaparak yeni mif dosyanı deneyebilirsin.

NFC'de bazı uygulamaların artıkları kalabilir. Bunları elle silmelisin.

• Beğen
Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
Tekrar Tekrar Teşekkür Ederim. :)

alien97

alien97

Üye
Emeğine sağlık :tşk:

Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
****...Sorun Düzeldi...*****

Üstad bir cfw daha yaptım ama bu sefer telefon açılmıyor nokia resmi geliyor telefon reset atıyor hep böyle. Eski bir fw yi tekrar yükliycem ama şöyle bir hata çıkıyor nasıl halledebilirim bu sorunu?

Üst Alt