v10 sürümünde de kullandım şimdi de kullanıyorum sıkıntı olmaz arkadaşlar

Ve gerçekten yararlı bir modül
Nedir Bu Art?
Önümüzdeki günlerde final sürümü yayınlanacak olan
Android L’nin belki de en büyük artısı
Android’i, ilk sürümden beri kullanılan
Dalvik sanal makinesinden kurtarmasıdır. Akıllı telefon ya da tabletiniz için büyük bir değişiklik olarak nitelendirebileceğimiz
ART ( Android Run Time) cihazın öncülüne oranla çok daha hızlı çalışmasını sağlıyor.
İlk önce
Dalvik sanal makineden bahsedelim.
Android işletim sistemi ilk sürümden beri
Java sanal makinesi'nin Android'e optimize edilmiş hali olan
Dalvik sanal makinesi üzerinde çalışmakta. Bu uygulama geliştiriciler için büyük kolaylık sağlasa da, son kullanıcıları ve onların cihazlarını yoran, uygulamaların yavaş açılmasına sebep olan kısmen kötü bir sistemdi.
ART ise
Native diller olarak isimlendirdiğimiz, işletim sistemine özel diller ile yarışacak (ama nativ olmayan) bir çalışma zamanı (Run Time) sistemidir. Hali hazırda
Kitkat ile
Nexus cihazlarda kullanıma sunulan
ART, uygulamaların kodlarını
Dalvik sanal makine ihtiyacı duymadan, cihaz içerisinde barındırır ve bu sayede uygulamaların hızlı açılmasını sağlar.
Bu yeni sistemin en büyük
dezavantajı uygulama boyutlarının artmasına sebep olmasıdır.
ART ile çalışan bir uygulama,
Dalvik’tekine oranla
yaklaşık %10 daha fazla yer kaplar. Örneğin 100 MB’lık bir uygulama,
ART’yegeçildiğinde 110 MB yer kaplamaktadır. Akıllı telefon hafızalarının artması ya da hafıza kartları ile bu sorun fark edilmeyecektir bile.
Ayrıca
ART henüz test aşamasında. İşi bilen, telefona zarar gelirse kendi başına halledebilecek kişiler tarafından denenmesinde, son kullanıcıların henüz
Dalvik sanal makinesinde kalmasında fayda var.
ART Google Play Store’dan indirdiğiniz uygulamaların çok büyük bir bölümü ile sorunsuz çalışacaktır. Hali hazırda bir
Nexus cihaz sahibiyseniz geliştirici ayarlarından
ART’yi aktive edebilirsiniz. Eğer
Nexus dışında bir akıllı telefon ya da tablet kullanıyorsanız endişelenmeyin.
Android L ile
ART standart hale geliyor.
Eğer
Android 4.4 Kitkat üzeri işletim sistemi ile çalışan bir
Nexus cihaza sahipseniz
ART’yi şimdiden deneyebilirsiniz. Bunun için ilk önce
geliştirici seçeneklerinin aktive edilmiş olması gerekiyor. Bunun için telefon ayarları bölümünden en alttaki derleme numarasının üzerine, telefon size artık geliştiricisiniz diyene kadar ard arda (5-10 kere) dokunmanız gerekiyor.
Geliştirici seçenekleri aktive edildikten sonra ayarlar menüsünden geliştirici seçeneklerini, sonrasında ise
çalışma zamanı zamanını seçin bölümüne dokunun. Açılan küçük pencereden
ART’yi seçebilirsiniz. Telefonunuz kendini yeniden başlatacak ve tekrardan açılması 10 dakikadan uzun sürecek. Bu süre içerisinde telefonunuz
Androiduygulamalarını
ART’ye göre optimize ediyor olacak.
İşlem sırasında cihazınızda oluşabilecek zararlardan Şahsıma ait bu makale ve Maxicep.com kesinlikle sorumlu değildir.
Not: Alıntıdır...