3g usb modem paylaşımı mümkünmü?

Sponsorlu Bağlantılar

efe_private

Üye
    Konu Sahibi
3g usb modem paylaşımı mümkünmü?
Merhaba arkadaslar almanyada yasıyorum Vodafone 3g usb modem kullanıyorum fakat benim 2 bilgisayarım var Pc ve Laptop birisinde internet varken birisinde malesef internet olmuyor ve ben LogiLink 3G Reuter adında bir cihaz aldım fakat bir turlü internete baglanamıyorum lan kablosu ile denedim yine yok ip olarak verilen numaraları girince modem olarak goruyorum ayarlarıda dogru ama bi turlü olmadı baglanamadım. Bu konudaki düşünceleriniz nedir arkadaslar ne yapmam lazım yada yeni bir cihazmı almam lazım. tecrubesi ve bilgisi olan arkadaslardan lütfen yardım...

kol@j

kol@j

Üye
bende reuter diyecektim de.. yalınız reuter 'a kablolu bağlanmak mümkün mü?

eğer böyle bir yol varsa dene...

ya da müşteri hizmetlerini ara

--------------- Ekleme ---------------

veya driver meselesinden de kaynaklanıyor olabilir...

demek istediğim reuter wlan özelliğiyle dağıtıyorsa sinyali..
ve bilgisayar dan görüp bağlanamıyorsan wlan driver ını kontol et...

sas_sas

Üye
Merhaba arkadaslar almanyada yasıyorum Vodafone 3g usb modem kullanıyorum fakat benim 2 bilgisayarım var Pc ve Laptop birisinde internet varken birisinde malesef internet olmuyor ............ arkadaslar ne yapmam lazım yada yeni bir cihazmı almam lazım. tecrubesi ve bilgisi olan arkadaslardan lütfen yardım...

Bircok kisi de ayni tur sorularin cevabini ariyor.

Lan ile alinan internetler, Ad-Hoc baglanti sistemi ile kolayca (wi-fi uzerinden) paylasilabiliyor. Ayrica Win7 altinda calisan "Connectfy" adli bedava bir yazilim bu isi kolaca cozerek internet e bagli laptop u Acces Point e cevirerek intermet paylasimini birden fazla bilgisayara paylastirabiliyor.

Ancak buradaki hassas nokta, USB modemi ile interneti alan bilgisayarimizin bunu wi-fi ile paylasiminda bazi sorunlar yasaniyor.

Ben daha once USB broadband modem ile alinan interneti WinXP li laptopdan yine WinXP li bir laptopa eger Ad-Hoc baglantisini ile paylasmistim.

Su sirada Wodemnet veya Vinn USB modemli interneti neyazik ki Win7 den winXP li laptop a paylastiramadim. Aslinda Ad-Hoc baglantiyi yapamadim. Yapsa idim interneti paylasir miydim bilmiyorum.

Connectfy kurdugumda ise "USB modem baska program tarafindan kullaniliyor" diyerek isi bozuyor.

Becerenler olursa bilgileri paylasalim..

Saglicakla ve bol sanslar...

Üst Alt