Bluetooth ile Internete Baglan cok kolay bir yöntem (gerekli Programlar ve Anlatim)

Sponsorlu Bağlantılar

nevsehirli17

Üye
    Konu Sahibi
Bluetooth ile Internete Baglan cok kolay bir yöntem (gerekli Programlar ve Anlatim)
Merhaba arkadaslar, sizlere bu anlatimla Cep Telefonunuzla Bluetooth baglantisi üzerine nasil Internete girebileceginizi gösterecegim.

Lazim olan seyler:
1 tane Bluetooth USB-Stick (USB Dongle )
1 tane Internete bagli olan Bilgisayar
1 tane CepTelefon (Nokia N73 ile denedim 100% calisiyor!)
ve sizlere asagadaki sundugum programlar
-> bu program paketini burdan hemen indirin

Ilk önce CeptTelefonunumuzdaki Bluetooth ayarlarina girelim ve bütün erismeleri silelim.
Ondan sonra program paketindeki "GNUBOX.RootSiGNED" programini CepTelefonumuza kuralim.
Ondan sonra Bluetooth USB-Sticki bilgisayarimiza takalim ve indirmis oldugunuz program paketinin icindeki "setup" programini bilgisayarimiza kuralim. (kurdugumuz program bluetooth programidir)

Programi Kurduktan sonra bilgisayarimizda asagidaki sag kösede bir bluetooth sembolu göreceksiniz.
Onun üzerine iki kere tikladiginiz zaman bluetooth ayarlarini yapmaniz gerek. Hep Devam'a basin ve ayarlari tamamlayin.

Saat simgesi yanındaki Bluetooth simgesine sag tiklayip, acilan pencerede Erweiterte Konfigurationu tiklayalim.

Acilan pencereden Lokale Dienste sekmesini tiklayalim

Serieller Bluetooth-Anschluss yazan yeri secip Eigenschaften butonunu tiklayalim

Resimde gördügümüz ayarlarin aynisını yapip tamam butonuna tiklayalim.

Listeden Netzwerkzugang i secip Eigenschaften butonunu tiklayalim.

Acilan pencereden "Anderen Geräten erlauben von diesem Computer auf Internet und LAN zuzugreifen" secenegini secip "Gemeinsame Verbindungsnutzung konfigurieren" butonunu tiklayalim. karsiniza Ag Baglantilarim sayfasi cikacak.

Kullandigimiz internet baglantisinin üzerine sag tiklayip acilan menüden özellikler sekmesini tiklayalim.

İnternet baglantimizi yukaridaki resimde oldugu gibi gelismis sekmesinden paylasima acip "Bluetooth network" u secelim. ve tamam dedikten sonra Bizi buraya yönlerndiren bluetooth ayarlarini uyguladiktan sonra kapatalim.

Ag baglanatilarimi acip ag görevleri menüsünden yeni baglanti olusturu tiklayalim.

Asagadaki resimdeki ayarlari uygulayalim

İki bilgisayar arasinda iletisim kablosu (comX) i secip (X sizin com baglantinizi gösterir) ileri diyelim.

Gelen pencerede Internet iletisim kuralları (TCP/IP) i secip özellikler butonunu tiklayalim.

Resimdeki Ayarlarin aynisini yapalim

Son Butonunu tiklayarak yeni Baglantimizin ayarlarini bitirelim

Ag Baglantilarimizda yeni bir baglanti olustu. Yeni baglantimizin üzerine sag tiklayip özellikler secenegini tiklayalim.

Resimdeki gibi ayarlarimizi yapalim. Bilgisayardaki ayarlarimiz bitti

Simdi büyük bir bölümünü basardik, eger buraya kadar basaramadiysaniz resimlere bakarak tekrar deneyin, olana kadar.

Simdi cep telefonumuzdaki ayarlari bi ayarliyalim :)

Menüden ayarlara girelim

ordan baglantiyi secelim

ordanda erisim noktalari

Önceki bütün erisim noktalarini silelim

yeni erisim noktasi olusturup hic bir ayar yapmadan cikalim.

ondan sonra yeni bir erisim noktasi olusturu secip cikan seceneklerden varsayilan ayar. kull. secenegini secelim

baglantı ismi : Bt
veri tasiyici : veri aramasi
Cevirmeli bagl. num. : 2222

kullanici ismi : bilgisayarimizda kullandigimiz kullanici ismi. (bilgisayar ayarlarında hani hepsini secmistik. bilgisayarda yeni ekledigimiz bağlantıyı cift tiklarsak kullanicılar sekmesinden görürüz.)
Sifre sorma : Hayir
Sifre : Bos gecin (sifremiz yok)

dogrulama : normal
anasayfa : yok
Veri aramasi türü : analog

seceneklerden gelismis ayarlari acin

telefon ip adresi : otomatik
birincil isin sunucusu : DNS iplerini modeminizden ögrenebilirsiniz. modem ayarlarina girin orda DNS ipleri yazacak

ikincil DNS ipsi de orada yaziyor

internetimizi paylasima acinca bilgisayarimizin ip adresi 192.168.0.1 oluyor. onuda yakin kopya su. adr. bölümüne yaziyoruz

yakin kopya port no. : 6588

geri aramayi kullan : hayir

ppp sikistirma ya kadar degistirmeyin.
ppp sikistirma : evet

giris dizesi kullan : evet

Buraya program paketinin icindeki Text dokumentindeki yaziyi yaziyoruz

önce olusturdugumuz bos erisim noktasini düzenliyoruz.

sadece ismini b harfinden sonraki bir harfle baslatip cikalim. mesela : kmg gibi. cünkü bizim Bt baglantisi en üstte olmali.

telefona yükledigimiz gnubox programini calistiriyoruz.

seceneklerden install
auto set modem ID yi seciyoruz
daha sonrada create records u seciyor ve gnu box programini kapatiyoruz.

gnubox programini tekrar aciyoruz.

2box bluetooth secenegindeki ****** port u seciyoruz

bluetooth cihaz arayacak

bilgisayarinizi bulunca secin

debug test comm channel secenegini secelim.
bluetooth simgesi üstünde bir baloncuk cikacak bu baloncugun üzerine tiklayın ve tamam diyin.

debug ---> brifing up IF secelim
bir baloncuk daha cikacak. bununda üstüne tiklayalim bluetooth com yetkisi isteyecek tek bir secenek var zaten. onu secip tamam diyelim.

ondan sonra Connection Opend diye bir yazi cikacak. bu demektirki herseyi dogru yaptik!

Ag balantilarima girince resimdeki gibi yeni bir baglantiniz olacak.

Eger basaramadiysaniz tekrar deneyin, olana kadar. Bende bunu yapmak icin cok ugrastim 2 hafta falan. en sonunda oldu. Insallah yardimci olabilmisimdir.

• Beğen
Tepkiler: yakupcan22, metin995, Atlas445566 ve 1 kişi daha

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Bütün bilgisayalar ve BTler aynı olmadığı için bir de bunu yapacak kişiler az olduğu için az kişi yararlanacaktır. Emeğine sağlık .

p-siko-ahmo

p-siko-ahmo

Üye
çok sağol ama bunlar aklımda kalmaz...yinede denim bakim

zgrzncn5

zgrzncn5

Üye
çok teşekkürler...emeğine sağlık.ama insanların bununla ğraşmak yerine direk internet paketi yapabileceğini düşünüyorum.ama yinede çok saol

Godfather

Godfather

Üye
saolasın eşsiz anlatım

ogomogo

Üye
bu ne lan bende bluetooth modem kullanıyorum ama bu ne yuh çüş bende c5510 samsung var birde bluesoleil 5 programı var açıyosun bluetoohthu programı açıyosun çevirmeli ağa gir diyosun o ilkte belirliyor sonra her girişte 10 sn harcıyorum en fazla bu ne arkadaşım emeğine sağlık ama bir ara bende benimkini paylaşayım insanlar bu kadar uğraşmasın

levasinay

levasinay

Üye
baya kolaymış :ehe

AlpReis

AlpReis

Üye
Bu ne yaa okuması bile çok uzun 1 dakkada yapılanlar var bunla kim uğraşır yinede sagol

necmi25

Üye
bunun ne olduğunu anlamayan arkadaşlara özetliyim telefonunda internet bağlantısı olmayıp internete bağlı bilgisarı olan kardeşlerin bilgisayarlarındaki interneti bluetooth ile kablosuz olarak cep telefonuna aktarıp kullanmasını anlatıyor. yöntem yeni değil 6-7 sene önce nokia 6670 telefonuma bu ayarları yaparak internete giriyordum
artıları cep telefonundan internete girme imkanı
eksileri masaüstü bilgisayarın internete girdiğin süre boyunca açık kalmak zorunda bilgisayarla da havayla çalışmıyor elektrik tüketiyor. bunun yerine 8 liraya vodafon aylık cepnet daha mantıklı

molamerx

Üye
önümde laptop ta veya pcdeinternetim varken neden bukadar uğraşıp telden gireyim :D

Lord_oF_Dark

Lord_oF_Dark

Üye
emeğe saygı teşekkürler

canavaro_12

Üye
[sıze=4]emeğine sağlık ta kardeş internetli bilgisayar olduktan sonra telefona ne gerek varki anlayamadım[/sıze]

Goega

Goega

Üye
tşkkrler guzel paylaşım yaptım oldu :D

muhammedayvaz

muhammedayvaz

Üye
çok kolaymış ya çocuk oyuncağı:ehe

Chicago Made

Chicago Made

Üye
Hemen kötülemeyelim, arkadaş bunu bizlerle paylaşmak için en 1.5 Saat harcadığına eminim.:yuru
Biz de eğer yarım saat uğraşırsak başarırız.Herkesin Wi-fi'li telefonu yok maalesef:bilmm
Emeğine Sağlık:evet:

tugrul_human

tugrul_human

Üye
arkadaşım sana vodafone cepnet i tavsiye ediyorum bu kadar uğraşacana bi sms at 8 tl ye sınırsız net al :D

--------------- Ekleme ---------------

arkadaşım sana vodafone cepnet i tavsiye ediyorum bu kadar uğraşacana bi sms at 8 tl ye sınırsız net al :D
ben pc de bu interneti kullanıyorum babam net bağlatmaya karşı bende teli pc ye baglayıp giriyorum işimi görüyo :D:D

Üst Alt