3G Gerçeği: Kenya ve Etiyopya'dan Sonra 3G Türkiye'de

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
paradox1026

paradox1026

Üye
    Konu Sahibi
3G Gerçeği: Kenya ve Etiyopya'dan Sonra 3G Türkiye'de
Türkiye 3G’de 121’inci

2001’den beri dünyada mevcut olan 3G teknolojisi Türkiye’den önce 120 ülkede kullanılmaya başlandı. 4G ise yolda.

İlgili Haberler

ntvmsnbc ve Ajanslar
Güncelleme: 11:21 TSİ 30 Temmuz. 2009 Perşembe

İSTANBUL - GSM teknolojisini bir üst basamağa taşıyan 3G için, International Telecommunication Union (ITU) 1999 yılında bazı standartlar belirledi. Dünyanın önde gelen GSM şirketlerinden Japon NTT DoCoMo tarafından 2001 yılında ilk ticari 3G hizmeti, tüm dünyaya tanıtıldı.
Güney Koreli operatörlerden SK Telecom, 2002'nin Ocak, KTF de aynı yıl Mayıs ayında 3G hizmeti başlattı. Bu tarihte Güney Koreliler, rekabetin getirdiği fiyat indiriminden de yararlanmaya başladı.
Söz konusu hizmet Norveçli Telenor şirketi tarafından Aralık 2001 yılında kıta Avrupasında hizmete sokuldu. ABD'de ise Monet Mobile Networks, hizmeti abonelerine sunduysa da şirket bir süre sonra kapandı. Bu şirketin ardından Verizon, Ekim 2003'de abonelerine 3G hizmeti vermeye başladı.
reklam

Güney yarım kürede, Avustralya'da ise m.NET şirketi tarafından Şubat 2002 yılında ''demo'' olarak gösterilen 3G hizmeti, Mart 2003'de Hutchison Telecommunications tarafından ticari olarak pazara sunuldu. Güney Afrika'da, Vodacom tarafından 3G üzerinden Kasım 2004 yılında yapılan görüşmeyle de kıta Afrikası da 3G hizmetiyle tanışmış oldu.

İLGİLİ HABER

Tüm dünyada Haziran 2009 itibarıyla 120 ülkede 3G hizmeti verliiyor. Kenya, Etiyopya, Uganda, Moğolistan, Nepal, Tayland,Peru gibi ülkeler Türkiye’den önce 3G’ye geçtiler. Kongo, Irak, Afganistan, Moritanya ve Küba’da 3G hizmeti henüz bulunmuyor. Çin ve Cezayir’de ise 3G’ye geçiş çalışmaları sürdürülüyor.
Dünyada 284 operatör 400 milyondan fazla abonesine 3G hizmeti sunarken bu bu firmalardan 31’i, aynı zamanda LTE (Long Term Evolution-Uzun Dönem Evrim) olarak da adlandırılan 4G'ye geçiş için test çalışmalarını sürdürüyor.

Paradox'un Yorumu:3G'nin gelmesini geciktiren Avea-Turk Telekomu -Vodafone'u
3G'yi sanki Türkiye'den önce kullanan yokmuş gibi yücelttikçe yücelten ve kazıklayan Turkcell'İ
Sadece Kendi Çıkarını Düşünen Operatör ve Ulaştırma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığını Kınıyorum!
Gelişmekte olan ülke gelişmemiş ülkelerden sonra 3G'ye geçiyorsa bu kimin ayıbıdır acaba?
Yazıklar olsun birşey demiyorum

C01aY

C01aY

Üye
3g hizmeti Türkiyeye 8 yıl sonra gelirse, 4g hizmeti kaç yıl sonra gelir, tartışılır :)

eQooo

eQooo

Üye
geriden geliyoruz sindire sindire ... :)

maxibrk

maxibrk

Üye
3G geldi sanki :@ il merkezinden başka bir yerde yok.. Ben daha bekliyorum..

darülmendep

darülmendep

Üye
3G gelmedi ki 4G'ye geçelim:@En az 10 yıl

paradox1026

paradox1026

Üye
    Konu Sahibi
3G'nin gelmesini geciktiren Avea-Turk Telekomu -Vodafone'u
3G'yi sanki Türkiye'den önce kullanan yokmuş gibi yücelttikçe yücelten ve kazıklayan Turkcell'İ
Sadece Kendi Çıkarını Düşünen Operatör ve Ulaştırma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığını Kınıyorum!
Gelişmekte olan ülke gelişmemiş ülkelerden sonra 3G'ye geçiyorsa bu kimin ayıbıdır acaba?

maxibrk

maxibrk

Üye
3G'nin gelmesini geciktiren Avea-Turk Telekomu -Vodafone'u

Aynen! :(

--------------- Ekleme ---------------

Sakin ol arkadaşım, bizde bekliyoruz ama Eylül sonu tamamlanacakmış herhalde :ehe
buna oha falan olunur ancak:@

__Midas__

__Midas__

Üye
hangi 3g den bahsediyoruzki arkadaşlar, operatörler biz herşeye hazırız geçelim diye bas bas bağırıyolardı ama il merkezlerinden başka biyerde yok burda hiçbir ilçede yok, bumudur yani hazırlık, milleti kazıklamaya soymaya geldimi üstlerine yok, yalan söylemede gene aynı, 81 ilde aynı anda palavraları, 10 yıllık teknolojiyi hayata geçiremeyen yöneticiler, beceriksiz insanlar topluluğu, bunlar ancak eski kullanıcılara kontör dağıtsınlar

maxibrk

maxibrk

Üye
hangi 3g den bahsediyoruzki arkadaşlar, operatörler biz herşeye hazırız geçelim diye bas bas bağırıyolardı ama il merkezlerinden başka biyerde yok burda hiçbir ilçede yok, bumudur yani hazırlık, milleti kazıklamaya soymaya geldimi üstlerine yok, yalan söylemede gene aynı, 81 ilde aynı anda palavraları, 10 yıllık teknolojiyi hayata geçiremeyen yöneticiler, beceriksiz insanlar topluluğu, bunlar ancak eski kullanıcılara kontör dağıtsınlar
Sakin ol yahu.. :D

arslansem

arslansem

Üye
Şu an 4G de olan kaç ülke var acaba?

ToRNaDo | GFB

ToRNaDo | GFB

Üye

ne il merkezlerinde olması arkadaşım.bursa'nın göbeğinde oturuyorum.3G falan yok.bıkmadılar bu milleti kazıklamaktan.birgün gelecek elbet hesap verecekler.

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Hic boşuna ugraşmayın 3g Türkiyede 2020 yılında ancak tam anlamıyla kullanılır 2050 yılında 4g gelir tabi o zamana kadar başka ülkeler 20g ye geçmiş olur nede olsa sindire sindire gidiyoruz gelişmemiş ülkelere bile bizden önce gelmiş eh ne diyelim TÜRK ÖĞÜN ÇALIŞ GÜVEN

osnakli

osnakli

Üye
artvinin çok uç bi köyünde yaşıyorum.cep telefonu şebekesiyle 2009yılının ilk ayında tanıştık.şimdi 3g diyorlar inanın hiç umrumda değl.isterse bizim şebekeye hiç kurmasınlar 3gyi.bizi cam kenarlarına telefon koymakdan kurtaran turkcell'e sonsuz tşkler.o kadar 3gyi isteyen arkaşalar gördüm sitede 30 temmuzdan sonra çoğusu hayal kırıklığı yaşadı.bence toplum olarak biraz abartmıyormuyuz.3g 4g 5g bizde geçim derdi olduktan sonra hala kontörlerimiz -30da iken neyin 3gsi 4 gsi

paradox1026

paradox1026

Üye
    Konu Sahibi
artvinin çok uç bi köyünde yaşıyorum.cep telefonu şebekesiyle 2009yılının ilk ayında tanıştık.şimdi 3g diyorlar inanın hiç umrumda değl.isterse bizim şebekeye hiç kurmasınlar 3gyi.bizi cam kenarlarına telefon koymakdan kurtaran turkcell'e sonsuz tşkler.o kadar 3gyi isteyen arkaşalar gördüm sitede 30 temmuzdan sonra çoğusu hayal kırıklığı yaşadı.bence toplum olarak biraz abartmıyormuyuz.3g 4g 5g bizde geçim derdi olduktan sonra hala kontörlerimiz -30da iken neyin 3gsi 4 gsi
Haklısın bende 1200 kullanıyorum bir özelliği yok yani telefonun:=)
Valla söylenecek birşey yok yorumuna katılıyorumm...

|-ERKAN-|

|-ERKAN-|

Üye
3g yi abartmayalım arkadaşlar yaa.görün bak 1 sene sonra kimse dönüp bakmicak bile.bakın geçmişteki yeniliklere şimdi hangisini kim konuşuyor.??:pro:

sefo2

Üye
amerika 5g ye geçiyomuş 4 bile eskimiş orda =) =)

Salihyet

Salihyet

Üye
Bence 3g bir başlangıç, şu süreci atlatalım, daha da ileriye gideceğiz..

yeniçeri_53

yeniçeri_53

Üye
Yorumlar süper :D bi işi yapcaklar bari dogru durust yapsınlar alt yapı oluşturmadan 3G yi hemen hayatımızı sokmaya çalışıyolar...avea ve vodofone nun 3G si tartışılır...daha 2G leri tüm türkiyeden çekmiyor...Gelmişler 3G hawası yapıyolar...yazı biraz çorba olmuş olabilir telden yazdım kbakmayun :)

esen71

Üye
Hala bir çok kırsalda hiç cep telefonu çekmiyor yani 2G bile yok. mesela bizim yazlıkta Avea çekmiyor. Mecburen Turkcell kullanıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt