Turkcell ve Samsung, 5G için el sıkıştı!

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Turkcell ve Samsung, 5G için el sıkıştı!
Türkiye'nin lider GSM operatörü Turkcell ile akıllı telefon üretiminin en önemli ismi olan Samsung firması 5G teknolojisi üzerinde ortaklaşa çalışacağını duyurdu.

Ulaştığı yüksek sevkiyat rakamlarıyla birlikte akıllı cep telefonu sektörünün en önemli üreticisi konumunda yer alan Güney Kore kökenli Samsung firması, ülkemizin en popüler GSM operatörü olan Turkcell ile el sıkıştı. İki firma arasında gerçekleştirilen bu anlaşma doğrultusunda 5G teknolojisinin ülkemize çok daha hızlı bir şekilde merhaba diyeceği düşünülüyor.

Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu ile Samsung Türkiye Başkanı DaeHyun Kim katıldığı Güney Kore'deki toplantıda anlaşmanın imzaları atılırken, bundan böyle iki şirketinde 5G konusunda işbirliği yapacağı ve bu alandaki çalışmalarını beraber gerçekleştireceği belirtiliyor. Hem akıllı telefonlar hemde nesnelerin interneti konusunda çalışmalar gerçekleştirilecekken, firma daha önce dünyanın en popüler GSM operatörleri arasında gösterilen Verizon'la da buna benzer bir anlaşma gerçekleştirmişti.

Konuyla ilgili bir açıklama gerçekleştiren Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu; “Bu amaçla uzun vadeli iş birlikleri yapıyoruz. Yerel olarak geliştirilen Turkcell 5G hizmetinin erkenden hayata geçmesinin ülkemizin sadece teknolojide değil, ekonomide de yeni bir sıçrayış yapabilmesine yönelik önemli bir fırsat olduğuna inanıyoruz. Samsung ile imzaladığımız iyi niyet mektubu ile birlikte, gelecek nesil teknolojiler ve Türkiye’de 5G’nin ticarileştirilmesi konusundaki ortak çalışmalarımızın kapsamını genişletiyoruz. Grup olarak, akıllı şehir çözümlerinde iş birliğine dayalı çalışmalarla büyüyen şehirler için hayatı kolaylaştıracak yerel uygulamalar da geliştireceğiz. Projelerde birlikte çalışacağız ve fikir alışverişinde bulunacağız” dedi.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ÇaRşI 2387 ve ___kaptan___


Üst Alt