5800-N97 kullanmış, symbian'ın suyunu çıkarmış, bulduğu her uygulamayı denemiş birisiyim. 6600 ilk çıktığından beri nokia dan şaşmadım her zaman da symbian'ın üstün olduğunu düşünmüştüm. Taa ki...
Bir windows mobile telefon edinene kadar. Uygulama bulabilme konusunda tereddütler yaşadım ancak nokia da çalıştırdığım her uygulamayı fazlasıyla bulabildiğimi gördüm. Üstelik telefonu hack leyeme gerek kalmadan.
En çok kullandığım uygulamaların başında şunlar geliyordu (İki üründe de gayet başarılı çalışıyor)
Garmin LG GM 735 te çalışıyor.
Skype LG GM 735 te çalışıyor.
Msn LG GM 735 te çalışıyor.
Youtube LG GM 735 te çalışıyor.
Opera LG GM 735 te çalışıyor.
Divx Player LG GM 735 te çalışıyor.(5800-N97 de hala çözülemedi bu olay)
İnternet radio LG GM 735 te çalışıyor.
Joikuspot LG GM 735 te çalışıyor.
Ofis programları LG de zaten lisanslı takla atmaya gerek kalmıyor. Nokia da da muadilleri mevcut.
Bunların haricinde olanlar zaten bence çok da gerekli değil. Tema vs zaten bol. İstediğin arayüz kolaylıkla yükleniyor. Gerçekten nokia dan daha başarılı.
Nokia nın artılarına gelince. Fm transmitter LG GM 735 te yok. Zaten büyükşehirlerde boş frekans bulamadığımdan kullanamıyordum.
Nokia nın kamerasında flash var ve çekimi daha kaliteli. Ayrıca mp4 video kaydediyor. Lg ninki de af li ve kötü olmayan bir kameraya sahip. Ancak 15.5 mp canon 50D makinamda çektiklerimin yanından değil ikisini, onikisini bir araya getirseniz yaklaşamaz. O yüzden telefonla çekilenlere fotoğraf gözüyle bakmıyorum. Gidip 150 tl ye bir fotoğraf makinası alıp karşılaştırın daha iyi anlarsınız.
İşlemci hızı Opera da farkediliyor. N97 de sürekli bellek dolu hatası alırdım. LG de hiç yaşamadım.