'300 erkekle yattım' itirafı evliliği bitirdi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
irun

irun

Üye
bunu söylerken o felaketlerde yaşamını yitirmiş masum inlanları da düşünüyormusunuz acaba.. onların arasında sizinde bir yakınınız, bir sevdiğiniz olabilirdi.. hatta kendiniz bile..

SelmanTE

SelmanTE

Üye
yani bunun konumuzla ne alakası olduğunu anlamadım irun.
ama bizde oh ne güzel oldu demedik zaten... ;)

POWER

POWER

Üye
Unutma irun allahın "Hikmetinden sual olunmaz".

irun

irun

Üye
sizi de anlıyorum ama, felakete uğramış insanlara ''çok azmışlar, Allah'ta cezalandırmış..'' demeyi doğru bulmuyorum ben.. (öyle bişey diyen yok demeyin, yazılanlardan çıkan sonuç bu)

Allah'ın hikmetinden sual olunmaz evet, yani felaketler illaki cezalandırmak maksatıyla olmayabilir.. imtihandır, kefarettir vs. vs. biz bunu bilemeyiz..

Ayrıca doğa olaylarının bilimsel yönünüde gözardı edemeyiz. Allah bize akıl vermiş, bilim vermiş.. Her olayda bir ''hikmet'' aramayalım, araştırıp bilimsel gerçeğini görelim diye..

SelmanTE

SelmanTE

Üye
son paragrafına kadar çok güzel yazmışsın. ama son paragrafta saçmalaımşsın irun.
unutma (Kün feyekün!)

SelmanTE

SelmanTE

Üye
bunu söylerken o felaketlerde yaşamını yitirmiş masum inlanları da düşünüyormusunuz acaba.. onların arasında sizinde bir yakınınız, bir sevdiğiniz olabilirdi.. hatta kendiniz bile..

ayrıca ne demişler zaten;
olacakla öleceğin çaresi olmaz!!!

irun

irun

Üye
bu muhabbet başka yerlere gider, bundan sonrasında payım olsun istemiyorum.. katılmadığım her düşünceye saçmalık deme hakkını kendimde görmüyorum..

ama bilmeyenler için söyleyim; bizim dinimiz bilimle çelişmez, aksine bilimi teşvik eder.. fallar, büyüyler, hurafeler dini değildir..batıl dinlerdeki gibi evrendeki her olayı doğa üstü güçlere dayandırmaz..

''İnmemiştir hele Kuran, bunu hakkıyla bilin;
Ne mezarlıkta okunmak, ne de fal bakmak için."

.................................................. M.Akif ERSOY

............................................................................SON

SelmanTE

SelmanTE

Üye
M.akif, necip fazıl benim üstad dediğim en sewdiğim şairlerdir.
Ama Kur'an-ı onlar yazmadı (haşa) ve ben sana bir ayetle cvp veriyorum.
Kur'an dan bir ayet. Kün feyekün. yani "O, ol der ve olur!" bilmem anlatabilidimmi.
biz bilimi hiç bir zaman dinle çeliştiğini söylemedik. bunu nerden uydurdun anlamadım.
ama sen yanlış bir mukayese içerisine girmektesin. Din ile Bilim mukayese etmektesin ve Allah'ın hikmetini yok saymaktasın. Oysaki bilim i yaratanda o.
Allahîn şefkat tokatı vardır. Muhtemelen sen bunu da bilmiyosundur...
Araştırırsan sonuçlar inşallah seni doğru yola sevkedecektir.

Olağanüstü şeylerin olması demek direk o dinin batın olduğunu göstermez.
Haa durup durukende Allah ım madem varsın şu ışığı bi açsana diyerek bi sonuca varılmaz. Mücize vardır. Burçlar haktır. ama bu burçları takvim gaztesindeki deil
bilen birisi yorumlayınca olur. Ki o tür zatlarda günümüzde neredeyse kalmadı.

Neyse ben de tartışmak niyetinde deilim zaten. Çünkü bilgi düzeyi en az benim sewiyemde olmalı tartışacağım kişinin.
Görüyorum ki sen bu vasıfa pek uygun deilsin!!!!

Saygılarımla

Selman....

> çileke$ <

> çileke$ <

Üye
Kadın rekor peşinde sanırım :ehe :ehe :ehe

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Ayrıca doğa olaylarının bilimsel yönünüde gözardı edemeyiz. Allah bize akıl vermiş, bilim vermiş.. Her olayda bir ''hikmet'' aramayalım, araştırıp bilimsel gerçeğini görelim diye..

Bu cümleye sonuna kadar katılıyorum ve özellikle her olan olayı önce bilimselliğe bağlamadan dini açıdan yorum yapılmasının yanlış ve at gözlüğüyle yapıldığını düşünüyorum. (Genel olarak şahıs düşüncem yok kesinlikle)

İyi Akşamlar. :sn:

ouSahin

ouSahin

Üye
    Konu Sahibi
unutmayın ne tsunami, ne deprem ne de diğerleri. hiç biri sebepsiz deildir.
insanlar artık çığrından çıkmışsa Allah tarafından bi uyarı gelmiiştir.
bunu belirtmek istedim sadece. ok oğuz???

:)

ben anlamadıgım için sormuştum:) anladım şimdi:)

ama şöle düşünürsek dünyada iyiliklerde war kötülüklerde

iyi bir insanın içinde bile kötülük vardır...

çnkü Şeytan herzaman aramızdadır yada içimizdedir heryerde...

Bize verilen ceza Şeytana uymamızdır...İyilikten Şaşıp Kötülüge karışmaktır...

Ve bunun cezasınıda Allahım gösterioo acıyla çileyle felaketlerle herşeyle en son Kıyametle işte o zaman en büyük we Son Keşkeni diceksin....

dr-jake

dr-jake

Üye
Tsunami, deprem bunlar dünya var olduğundan beri olan ve olacak olan doğal felaketler ama hiç bir deprem binlerce insanın ölümüne yol açmaz durduk yere. Bir depremin insanlara ceza vermek amacıyla olduğunu da kim iddia ediyorsa onu biraz düşünmeye davet ediyorum. Doğa insanı öldürmez, doğanın kurallarına göre yapılanmayan insan insanı öldürür.

SelmanTE

SelmanTE

Üye
ewt. aslında dediğiniz gibi Allah bize akıl vermiş, bilim vermiş dimi.
yani onları da Allah vermiş. Bizim onun hikmetini göremiyor olmamız ne büyük körlüktür!.

SelmanTE

SelmanTE

Üye
Tsunami, deprem bunlar dünya var olduğundan beri olan ve olacak olan doğal felaketler ama hiç bir deprem binlerce insanın ölümüne yol açmaz durduk yere. Bir depremin insanlara ceza vermek amacıyla olduğunu da kim iddia ediyorsa onu biraz düşünmeye davet ediyorum. Doğa insanı öldürmez, doğanın kurallarına göre yapılanmayan insan insanı öldürür.

hatta bununla ilgili ne derler; tedbiri alıcaksın takdiri Allah a bırakacaksın. yani tedbir almak fiili duadır. Dua nın kabul olup olmayacağınada yalnız O karar verir. Biz tedbir alınca kesin kurtulacağız diye birşey yoktur ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...