codblackops2
Üye
Bu adam yalan söylemez pc konusunda uzmandır beyler dağılın
gerçekte 4 çekirdek oldugunu ispatlarsam
kabul edip tamam 4 çekirdekmiş kardeşim haklıymışsınız yazıcak mısın ?

Bu adam yalan söylemez pc konusunda uzmandır beyler dağılın

intelin zaten 4 çekirdekli 8 tanede ön belleki var.8 çekirdek demekle 8 çekirdek olmaz . İntelinde var böyle işlemcisi ama 4 çekirdek diye satıyor ?
Nasıl ispatlıcakmışın bi görelim ? Hiç bir sitede amd fx 8150 4 çekirdekmiş gibi bir şey duymadım.Yabancı sitelerede bakın hiç birinde yok
Professörü maşallah 10 yıldır bilgisayarla uğraşıyorum.Fx 8150'ye 4 çekirdek diyenle ilk defa karşılaşıyorum.Hiçbir sitede yabancı site türk sitesi olsun 4 çekirdek diye bi yorum bile yok.Bildiğin 8 çekirdekli daha neyini tartışıyonuz ki.Bir kere amd yeni işlemcileri çıkacağı için fiyatları düşürdü.
Bu adam yalan söylemez pc konusunda uzmandır beyler dağılın![]()
eee hadi bakalım... bu yazdıklarımı okuduktan sonra kabullenip haklışmışsın kardeşim demeni bekliyorum. yoksa gözüme görünmeintelin zaten 4 çekirdekli 8 tanede ön belleki var.
- - - Eklendi - - -
Nasıl ispatlıcakmışın bi görelim ? Hiç bir sitede amd fx 8150 4 çekirdekmiş gibi bir şey duymadım.Yabancı sitelerede bakın hiç birinde yok
- - - Eklendi - - -
Professörü maşallah 10 yıldır bilgisayarla uğraşıyorum.Fx 8150'ye 4 çekirdek diyenle ilk defa karşılaşıyorum.Hiçbir sitede yabancı site türk sitesi olsun 4 çekirdek diye bi yorum bile yok.Bildiğin 8 çekirdekli daha neyini tartışıyonuz ki.Bir kere amd yeni işlemcileri çıkacağı için fiyatları düşürdü.

eee hadi bakalım... bu yazdıklarımı okuduktan sonra kabullenip haklışmışsın kardeşim demeni bekliyorum. yoksa gözüme görünme
şimdi yazdıgın üzere 10 yıldır pc ile uğraşıyormuşsun...
L1 L2 ve L3 ü açıklamama gerek yok sanırım... (neyse ben yazayımda ne olduklarını bu mevzu daha fazla uzamasın)
L1 in 2 ye ayrıldıgını L1 data L1 instruction diye.... biliyorsun umarım...
l1 l2 l3 lerin her çekirdek başına eşit miiktarda dağıldıgınıda biliyorsun..
şimdi gelelim fx8150 ye.. senin anandtechten vermiş oldugun inceleme konusundaki overclock adlı başlıktaki cpu-z resmini alıyorum buraya.
görüldüğü üzere L1 data 8 tane. (güya 8 çekirdek) yani işlemcinin işleyeceği verinin bulundugu yer....
L1 inst ise 4 tane yani çekirdek komutunu taşıyan yer (neden 4 tane acaba çünkü gerçekte 4 çekirdek.)
aaaa bak hele bak L2 bellekte 4 taneymiş
son olarak haliyle L3 bellekte toplamda 8 MB olmak üzere 2MB lık 4 paket halinde ancak çekirdek dışı oldugu için bütün 8mb olarak yazılıyor...
şimdiiii L1 data neden 8 tane o zaman diye soracaksın büyük ihtimalle...
onada peşin cevap vereyim... 4 ü gerçek çekirdeklere ait. diğer 4 ü çekirdekmiş ayagına yatıyor.
her çekirdek modülünde 2 tane L1 data var ve o çekirdeği ikiymiş gibi gösteriyor. ancak çekirdek 1 tane oldugundan L1 inst yani çekirdek komut belleği 1 er tane...
çekirdek modüllerinde 1 tane gerçek L1 data 1 tanede yalancı L1 data olması sebebiylede CPU-z cores olarak 8 yazıyor.
son olarak AMD nin bunu hala 8 çekirdek gibi gösterme çabası içler acısı bir durum...
soldaki AMD nin programında L1 L1inst ve L2 8 er tane olarak yazılmış....
ama bağımsız bir program olan CPU-z bu yalanı ortaya çıkarıyor...
Amdnin programına inanırsak 16mb L2 8mb L3 var. Toplamda 24mb yapar nerde acaba ben göremiyorum
eveeeeet bu yazımızında sonuna geldik...
görüldüğü üzere fx8150 gerçekte 4 çekirdek olan ancakk 8 çekirdekmiş ayağına yatan bir işlemci...
evet arkadaşım özür mesajını bekliyorum.
bu arada 10 yıldır pc ile boşuna ilgileniyormuşsun... profesöründen ilk dersi bedavaya aldın hayırlı olsun.

super pi benchmark 3dmark testlerine bakin duz mantik yurutun olmadi birsey bilmiyorsaniz fiyatina bakin..![]()

Fiyat bakımından intel pahalı . Demek ki neymiş ?
intel iyidir yaa..)) intel var bendede su testlere bakip en iyi sonucu vereni aliyorum ama kafama takilan bisi oldu gecenlerde adamin biri bu testler windows7 de yapiliyo ve windows7 4 cekirdekli islemci uzerine kurulmus bi isletim sistemi vs vs vs yazmis yabanci bi sitede kafami bulandirdi..))
alakası yokFiyat bakımından intel pahalı . Demek ki neymiş ?
intel iyidir yaa..)) intel var bendede su testlere bakip en iyi sonucu vereni aliyorum ama kafama takilan bisi oldu gecenlerde adamin biri bu testler windows7 de yapiliyo ve windows7 4 cekirdekli islemci uzerine kurulmus bi isletim sistemi vs vs vs yazmis yabanci bi sitede kafami bulandirdi..))
ozaman win7 de xeon işlemciler hikaye.. ama o işlemciler performans canavarı 8 gerçek 16 sanal çekirdek sunuyor.
eee hadi bakalım... bu yazdıklarımı okuduktan sonra kabullenip haklışmışsın kardeşim demeni bekliyorum. yoksa gözüme görünme
şimdi yazdıgın üzere 10 yıldır pc ile uğraşıyormuşsun...
L1 L2 ve L3 ü açıklamama gerek yok sanırım... (neyse ben yazayımda ne olduklarını bu mevzu daha fazla uzamasın)
L1 in 2 ye ayrıldıgını L1 data L1 instruction diye.... biliyorsun umarım...
l1 l2 l3 lerin her çekirdek başına eşit miiktarda dağıldıgınıda biliyorsun..
şimdi gelelim fx8150 ye.. senin anandtechten vermiş oldugun inceleme konusundaki overclock adlı başlıktaki cpu-z resmini alıyorum buraya.
görüldüğü üzere L1 data 8 tane. (güya 8 çekirdek) yani işlemcinin işleyeceği verinin bulundugu yer....
L1 inst ise 4 tane yani çekirdek komutunu taşıyan yer (neden 4 tane acaba çünkü gerçekte 4 çekirdek.)
aaaa bak hele bak L2 bellekte 4 taneymiş
son olarak haliyle L3 bellekte toplamda 8 MB olmak üzere 2MB lık 4 paket halinde ancak çekirdek dışı oldugu için bütün 8mb olarak yazılıyor...
şimdiiii L1 data neden 8 tane o zaman diye soracaksın büyük ihtimalle...
onada peşin cevap vereyim... 4 ü gerçek çekirdeklere ait. diğer 4 ü çekirdekmiş ayagına yatıyor.
her çekirdek modülünde 2 tane L1 data var ve o çekirdeği ikiymiş gibi gösteriyor. ancak çekirdek 1 tane oldugundan L1 inst yani çekirdek komut belleği 1 er tane...
çekirdek modüllerinde 1 tane gerçek L1 data 1 tanede yalancı L1 data olması sebebiylede CPU-z cores olarak 8 yazıyor.
son olarak AMD nin bunu hala 8 çekirdek gibi gösterme çabası içler acısı bir durum...
soldaki AMD nin programında L1 L1inst ve L2 8 er tane olarak yazılmış....
ama bağımsız bir program olan CPU-z bu yalanı ortaya çıkarıyor...
Amdnin programına inanırsak 16mb L2 8mb L3 var. Toplamda 24mb yapar nerde acaba ben göremiyorum
eveeeeet bu yazımızında sonuna geldik...
görüldüğü üzere fx8150 gerçekte 4 çekirdek olan ancakk 8 çekirdekmiş ayağına yatan bir işlemci...
evet arkadaşım özür mesajını bekliyorum.
bu arada 10 yıldır pc ile boşuna ilgileniyormuşsun... profesöründen ilk dersi bedavaya aldın hayırlı olsun.
8x16kb mı anlaşılan yazılanı bile doğru düzgün okumamışsın.- - - Eklendi - - -
Bide iyi incelersen.8 x 16bytes bide ona göre düşün.Biostan bak En doğru yanıtı o verir Cpu-z'nin o kadar doğru olduğunu düşünmüyorum.
- - - Eklendi - - -
Fx 8120 ve 8150 8 çekirdek.4 modül ve her modülde 2 çekirdek var. 8150'inin yapısını bi incelede gel.Oyunlar için o kadar paraya vermeye gerekte yok.6 çekirdekli amd fx 6100 işlemcisi bile yeter.Sonuçta en iyi ekran kartını taksan.En iyi performansı ve hızı alırsın.Fps ekran kartıyla ilgilenir.6 çekirdekli ve 4 çekirdekli işlemciler bile oyun için yeterlidir.Yeter ki En iyi ekran kartı olsun.Mesala düşünelim 1800 tllik bir pc topluyorsun ve oyunlar için topluyorsun.İntel core i7 veya i5 alıyorsun.(i5 500 tl core i7 600 tl) (Amd fx 8150 400 tl-Amd fx 6100 280 tl) İşlemci için o kadar Core i7 aldın geriye kaldı.1200tl harddisk aldın 1 tb (200tl) geriye 1000tl ekran aldın 21.5inç oyun akıcılığı için (250 tl) geriye 750 tl,Anakart aldın.Güzel ve dandik olmayan anakart (300 tl) geriye kaldı 450 tl,Ram 1866 mhzlik 8 gb (200 tl) geriye kaldı 250 tl dvd yazıcı (50 tl) aldın.geriye kaldı 400 tl.Kasa aldın 600 wattlık.(200 tl) geriye kaldı 0tl.Ekran kartı alacak paran kalmadı.Ramden anakartan ve ekrandan azaltman gerekecek.Bu da performans düşüşü demek.Ekran kartı almak için bunları yapman gerekecek.İşlemciyi amd fx 6100 aldın .320 tl kaldı.320 tlye 6850 veya 7770 alırsın daha iyi ve performanslı bilgisayarın oyunları düşük ayarda ve takılma sorunu gibi sorunlar olmaz.Bilmem anlatabilmiş miyimdir.
: