2016 Renault Megane Energy dCi 130 incelemesi

Sponsorlu Bağlantılar

onursarii

Üye
    Konu Sahibi
2016 Renault Megane Energy dCi 130 incelemesi
2016 Renault Megane Energy dCi 130’un cazibesi yüksek fakat 2016 yazında açıklanacak olan fiyat ve son özellikleri otomobil hakkında bilgi edinmemizi sağlayacak.
Bu , geçenlerde ortaya çıkan 4. nesil Renault Megane‘ların dizel versiyonu.
Megane Energy dCi 130, 202bhp gücündeki turbo beslemeli benzinli motor, çift kavramalı vites ve dört çekişli GT versiyonların aksine daha geleneksel.
Yeni Renault Megane ‘da, kendine özgü burun, 1.6 litre dizel motor bulunuyor. Aracın geleneksel olduğunu söylemiştik, bunun nedeni ise önden çekişli ve manuel vites olması.
Belirtilen düşük emisyon değeri ve düşük yakıt tüketimi bu otomobili popüler hale getireceğe benziyor. Bir çok hatchback otomobil alıcılarının ve yeni otomobil alacak olan şirketlerin bu tür özelliklere dikkat ettiği bilinen bir gerçek.
1.6 litre dizel motor, kilometrede 103 gram karbondioksit salınımı yapıyor.
Bir hatchback aracın başarıya ulaşması için kullanımı kolay olması gerekiyor. Sürüş zevki olmayan, ergonomik yapıya sahip olmayan araçların satış başarısını elde ettiği görülmemiştir. Neyse ki, Renault şimdiye kadar bu tür başarısız aracı piyasaya sürmedi. En azından biz hatırlamıyoruz.
Bu otomobil ile yola çıktığınızda, çok tatlı ve yumuşak bir sürüş deneyimi elde edeceğinizi söyleyebiliriz. Tabii ki, henüz araçla ilgili geri bildirim alınmadı fakat yol tutuşu çok iyi.
1.6 litre motor size 129bhp bir güç sağlıyor. Ve bu da Megane’ı 10 saniyede 100 km/s’ye ulaştırıyor.
Energy dCi 130, fiyat performans açısından sizin için iyi bir tercih olacaktır. Otomobil, testlerde 6 litre ile 100 kilometre yol kat etti. Tabii ki bu değer sizin sürüş tarzınıza ve gittiğiniz yollara göre değişiklik gösterebilir.
İyi bir hatchback olmasının yanısıra, Renault’nun yeni aracının iç tasarımı da gayet iyi. En başta araç gayet rahat, ön ve arkalarda boşluklar var ve bagajı Volkswagen Golf‘den daha büyük.
Araçta fark edilen tek kusur hareket halindeyken rüzgar ve süspansiyon gürültüsünün olması.
En başta söylediğimiz gibi, eğer ki otomobilin fiyatı ve özellikleri iyi belirlenip de satışa çıkarılırsa çok iyi bir tercih olacaktır.
Renault şuan aracın fiyatını 18.000 sterlin olarak belirlemeyi düşünüyor. Bu civarlarda bir rakam olursa otomobilin pazarda Audi A3, Ford Focus ve diğer markaların yeni ve geliştirilmiş otomobilleriyle yarışması gerekiyor.
Lokasyon: Cascais, Portekiz
Fiyat: 18.000 Sterlin
Motor: 4 silindirli 1598cc, dizel.
Güç: 4000 dev/dakika’da 129bg
Vites: Manuel
Vites sayısı: 6
Ağırlık: 1318 kg
Maksimum hız: 197 km/saat
0-100 km/s: 10 saniye


Kaynak:
 
DeV/AsA

DeV/AsA

Üye
Tek kullanacağım Renault
Megane RS dir.

 
  • Beğen
Tepkiler: onursarii


Üst Alt