2017 Renault Talisman 1.6 dCi 130 HP EDC Icon Trend yakıt tüketimi

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
2017 Renault Talisman 1.6 dCi 130 HP EDC Icon Trend yakıt tüketimi
Renault tarafından geliştirilen Talisman 1.6 dCi 130 HP EDC Icon Trend motor seçeneği yakıt tüketimiyle ilgili bilgiler paylaşıldı. Renault Talisman 1.6 dCi 130 HP EDC Icon Trend paketinin yakıt tüketimiyle ilgili detaylar makalemizde.

Piyasa satış fiyatı 14 Bin 850 TL olarak belirlenen araç talisman serisinin en gelişmiş özelliklerine sahip olarak 2016 yılında piyasaya sürülmüştür. Sedan gövde tipi tasarımı, Icon donanımı, dizel yakıt tipi, 1598cc ile 4 adet silindire sahip olması aracın genel özelliklerini oluşturuyor. Torbo motoru, değiştirilebilir motor sesi, 130hp’ye ulaşan beygir gücü, 10.8 saniyede 100km’ye ulaşan hızı ve saatte 205km hız yapabilmesi aracın performans gücünün ne kadar gelişmiş olduğunu gösteriyor. Araç önden çekiş özelliği ile rahat sürüş keyfi yaşatırken şehir içinde 100km’de 4.8lt yakıt tüketerek tasarruf sağlıyor. İki ön ve iki arka olmak üzere 4 kapılı olan araçta koltuk kaplamaları siyah deri döşeme şeklinde tasarlanmış. Bu da aracın iç detaylarını oldukça ön planda tutuyor. Kol dayama özelliği, koltuk ısı ve havalandırma ayarı yapılabilme, elektrikli koltuk tasarımı da kullanıcıyı yolculuk esnasında dinlendirmeye yöneltmek amacıyla düşünülmüş özellikler arasında.

Araç camları tek tuş ile açılıp-kapanırken arka camlarda kullanılan karartılmış camlar, dikiz aynalarının elektrikli olarak ayarlanabilmesi, yan dikiz aynaların ısıtmalı, hafızalı ve led sinyalli olması araç kalitesini artıran özellikleri kapsıyor.

Dış görünüş olarak araç 4848mm uzunluğa, 1869mm genişliğe, 1463mm yüksekliğe sahiptir. Aynı zamanda boş ağırlığı 1574kg ve dönüş çapı 11,60mt’dir.

6 ileri vitesi bulunan araç otomatik vites rahatlığı, EDC yani çift kavramalı otomatik şanzıman teknolojisi, ASR patinaj önleyebilme sistemi sayesinde güvenli sürüş keyfini yaşatıyor. Yalnızca bunlarla sınırlı olmayan güvenlik sistemlerinin devamında ön-arka park sistemleri, yağmur ve far sistemleri, şeffaf sürüş bilgi ekranı(Head-up), altı adet hava yastığı, AFU olarak bilinen acil far sistemleri, kör nokta ve şerit takip sistemleri ile hız sabitleyici ve denge sistemleri yer alıyor.

Müzik ve eğlence sistemleri kapsamında araç içinde bulunan LCD multimedya ekran ile radyoya ek olarak 8.7 inç dokunmaktik ekran, ekrana USB bağlantısı, 12V priz girişi de mevcut olup bluetooth telefon kullanma, navigasyon cihazı yine aracı sunmuş olduğu özellikleri oluşturuyor. Son olarak bahsetmek gerekirse 2015 yılında gerçekleştirilen çarpışma testinden 5 yıldız alan araç, yol yardım hizmetleri ve garanti kapsamında da uzun yıllar hizmet sağlıyor.
 


Üst Alt