Telefon Tavsiyesi 1ghz android mi(SAMSUNG GALAXY S)- 680 mhz symbian^3(N8) mü hızlı..buyrun görün..

Sponsorlu Bağlantılar

fedata

fedata

Üye
    Konu Sahibi
O halde artık mesajınızı düzenleyip kaynağı da eklersiniz umarım..
biraz sonra deneyeceğim dostm merak etme senin dediğin siteyi de eklerim kaynak olarak.ama bu pek etik bi davranış olmaz die düşünüyorm.sonuçta iki sitede bi mobil platformu..en doğrusu başka bi siteden alıntı demek..:)

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3

franzliszt

franzliszt

Üye
millet geçmiş olsun galaxy s 1.6gh e kadar kırıldı dosya paylaşımda yalan oldu nokia n8 in apple in işlemcisi ..

ybahceci

ybahceci

Üye
İşlemci hariç N8den ne üstünlüğü var?
bu özelliklerin hangisi varki N8 de. kamera ve 3d grafik hızlandırıcısı. PS3 e bağlanıp oyun oynayabilme v.s yazmadıklarım. yada Wifi li bir lcd tv ile telefona bağlanıp içeriği izleyip dinleyebilme falan filan.

pcwolf

pcwolf

Üye
bu özelliklerin hangisi varki N8 de. kamera ve 3d grafik hızlandırıcısı. PS3 e bağlanıp oyun oynayabilme v.s yazmadıklarım. yada Wifi li bir lcd tv ile telefona bağlanıp içeriği izleyip dinleyebilme falan filan.
Ben bu kısma N8de var dedim:
3D Graphics HW Accelerator:oke:Kamera 12 MP, 4000×3000 piksel, otofokus, xenon flaş, video LED flaş, touch focus, geo-tagging, yüz ve gülümseme algılama,Wvga foto ve video ( HD demek oluyor bu :oke:) ikinci VGA videocall camera

GeceBekcisi

GeceBekcisi

Üye
biraz sonra deneyeceğim dostm merak etme senin dediğin siteyi de eklerim kaynak olarak.ama bu pek etik bi davranış olmaz die düşünüyorm.sonuçta iki sitede bi mobil platformu..en doğrusu başka bi siteden alıntı demek..:)
Mobil cihazlarla alakalı olmaları dışında birisi blog, diğeri forum olduğu için zerre alakası olmayan iki adres maxicep.com ile mobilbekcisi.uniturk.net

Ayrıca Ozan bey'in durumdan haberi var, rahatsızlık duysaydı yazımın izinsiz alıntılandığına dair mail'imden sonra bana üyelik için yardım edeceğine konuyu doğrudan silerdi.

Neyse, davranışızın mantıksızlığını göstermeye çalışırken blog'uma ziyaretçi toplamaya çalıştığım düşünülmesin diye daha fazla uzatmayacağım.

fedata

fedata

Üye
    Konu Sahibi
Mobil cihazlarla alakalı olmaları dışında birisi blog, diğeri forum olduğu için zerre alakası olmayan iki adres maxicep.com ile mobilbekcisi.uniturk.net

Ayrıca Ozan bey'in durumdan haberi var, rahatsızlık duysaydı yazımın izinsiz alıntılandığına dair mail'imden sonra bana üyelik için yardım edeceğine konuyu doğrudan silerdi.

Neyse, davranışızın mantıksızlığını göstermeye çalışırken blog'uma ziyaretçi toplamaya çalıştığım düşünülmesin diye daha fazla uzatmayacağım.
sen nasıl oluyorda benim davranışlarımı mantıksızlık olarak değerlendirirsin..düzeltecem dedim düzelttim.uzatma bencede!!uzatmak istemeseydin öyle bi hakaret yazmazdın.kardeşim pc ye kayıtlıydı dedim türkçe algılayamıyomusun!!yoksa senin adresini nie yazmıyayım.zaten bi sitedewn alıntıdır dedim.sorun ne !!!gören dicek kendi bilgim olarak yansıtmışım alla allaaaa....bu yazdığımıda iyice anlamadan cevap yazma.

GeceBekcisi

GeceBekcisi

Üye
sen nasıl oluyorda benim davranışlarımı mantıksızlık olarak değerlendirirsin..
Davranış mantığıma tersse, mantıksızlık olarak değerlendirebilirim. Bu gayet normal.

düzeltecem dedim düzelttim.uzatma bencede!!uzatmak istemeseydin öyle bi hakaret yazmazdın.
Hani hakaret nerede? Benim Türkçe algımı sorgularken "mantıksız" dememi hakaret olarak algılamak neyin nesi?

kardeşim pc ye kayıtlıydı dedim türkçe algılayamıyomusun!!yoksa senin adresini nie yazmıyayım. zaten bi sitedewn alıntıdır dedim.sorun ne !!!
Yukarıda söylediklerimi "ama bu pek etik bi davranış olmaz die düşünüyorm.sonuçta iki sitede bi mobil platformu..en doğrusu başka bi siteden alıntı demek.." demenize istinaden söylediğimi anlayamadınız galiba?

gören dicek kendi bilgim olarak yansıtmışım alla allaaaa....
Bu sizin kendi fikriniz, görenler neyin ne olduğunu algılıyordur zaten.

bu yazdığımıda iyice anlamadan cevap yazma.
Aynısını size de tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3
ybahceci

ybahceci

Üye
Ben bu kısma N8de var dedim:
3D Graphics HW Accelerator:oke:Kamera 12 MP, 4000×3000 piksel, otofokus, xenon flaş, video LED flaş, touch focus, geo-tagging, yüz ve gülümseme algılama,Wvga foto ve video ( HD demek oluyor bu :oke:) ikinci VGA videocall camera
o zaman şöyle bir yazıyla bitirelim bu tartışmayı.. Fiyat ve performans işin içine girince her zaman SE önde. Alırken hesaplı alıyorsun. okadar özellikli başka bir telefona 2 kat para veriyorsun. iyi günler dilerim.

:::burak:::

:::burak:::

Üye
Davranış mantığıma tersse, mantıksızlık olarak değerlendirebilirim. Bu gayet normal.

Hani hakaret nerede? Benim Türkçe algımı sorgularken "mantıksız" dememi hakaret olarak algılamak neyin nesi?

Yukarıda söylediklerimi "ama bu pek etik bi davranış olmaz die düşünüyorm.sonuçta iki sitede bi mobil platformu..en doğrusu başka bi siteden alıntı demek.." demenize istinaden söylediğimi anlayamadınız galiba?

Bu sizin kendi fikriniz, görenler neyin ne olduğunu algılıyordur zaten.

Aynısını size de tavsiye ederim.

kardeş neyse büyütmeyin,benimde konum çok izinsiz çalındı,bu sitenin bu konuda hassasiyeti yok
ben birde samsung wavei merak ettim onunki bada 1 ghz işlemci var androidin muhabbetini badada yapıyomu?

XaeRa

Üye
Gerçekten çok açıklayıcı olmuş..O Wavede 1000 diyenlere açıklayıcı bir cevap..

mıttık

Üye
iyi hoşda yinede hem iphone4 hemde galaxy yinede geçiyor n8i . galaxynin size göre en son hızı 674 iphoneunki 684 n8inki 642 küçük farklar olsada.. artı cortex a-8(sizde biliyorsunuz n900,galaxys vs de kullanılmış) overlock olarak1300 lere hatta dahada üstüne çıkabiliyor ama n8 en fazla 800de kalıyor . yani demek istediğim her şekil ne kadar güzel işlemci okadar performansa yardımcı. cortex in gücü bu noktada ayrılır. ayrıca güzel araştırma olmuş ilk defa böyle birşey okudum .

arkadaşım ne öyle sallamış durmuşsun konuyu bile okumamışsın dikkatlice adam orda bariz bir şekilde n8 in cpu hızının orjinalinde 800 mhz old. ancak pilden tasarruf etmek için 680 e düşürüldüğünü yazmış bu overclocakla rahat 1000 mhz yi aşar.Önemli olan overclockla artırılan değil o bi boka yaramaz ben söyliyim tel. hızlı çalışsın derken telin cpu sunu yakarsın yada şarjı 10 dk. dayanmaz hep şarjda kullanırsın teli elektrikli ew aleti gibi.ayrıca o işlemciler hiçbir zaman 1000 den 1500 e çıkmaz.eğer sağlıklı bişey olsaydı tel. için bunu zaten yapardı herkes güncellemeleri beklemezdi.o senin küçümsediğin abarttığın overclock işleri mühendisler tarafından haftalarca hesaplanıp testler yapılıp sayfalarca matematik işlemleri sonucu yapılıyo sen ewde bi overclock yaparsın telefonun işlemcisi 1 ghz ken 2 ghz olur belki ama teli açarsın ısınmaya başlar bir süre sonra elini yakar ve dumanlar çıkmaya başlar telden o kadar kolay değil o.5800 ın işlemcini 600-700 mhz yapanlar var istersen araştır hepsinin teli havaya uçmuş yada eletrikli ew aletine dönmüş şarjdan çıkarınca 10dk. da şarjı bitiyo.

Yani uzun lafın kısası overclock dediğin işin kafadan atıp tutmayla olcak öyle basit bir iş değil...

MyDownLoaD

MyDownLoaD

Üye
pilden tasaruf yapması biraz sallama çünkü n8 1200mA batarya kullanıyor 5800 bile 1320mA ayrıca düşürmeleri saçma onca firma yükseltmeye uğraşıyor gidiyor nokia tasarruf olsun diye düşürüyor ¿ Birde 5800 600 mhz OC ile demişsin o işlemcinin 600 Mhz olması teknik olarak imkansız İstediğin kadar OCle olamaz OC yaparken işlemcinin her bi Mhzsi a 0.9 katsayısı ile çarpılarak arttırılabiliyor azcık tutarlı salla milleti burada kandırma.Zaten nokia OC yapmış sen daha neyini OC yapıyorsun.Esasen 5800 369mhz işlemci tabanlı Nokia OC yaptı firmwaresinde şuan maksimum 434 mhzye ulaştırmışlar.Ayrıca Galaxy S i yavaş sananlar bazı oyunlar 750+mhz işlemci 3d tabanlı birkaç oyunda bakalım sizin o son sürat n8iniz o oyunu açabilicekmi ¿

Captain

Üye
Arkadaşlar arkadaşın tercuman dediği olay windows tada kısmen mevcut ama android her bakımdan çok hızlı gelişiyor artık piyasada diğer akıllı telefon sistemlerini geri bırakıyor nokia symbian android'i geçemiyor bilgisayardan direk attınğın her türlü videoyu HD bile olsa donmadan açan android rakiplerini acımıyor hemde birçok kaliteli oyunu açabiliyor bide flash player 10.1 geldi androide android yeni bir sistem olmasına rağmen çok hızlı ve yeni android 2.2 çok hızlı ve nokia n8 çok iyi bir telefon ama android ile çatışamaz bazı konularda çatışşa bile genelde android iyi sakın işlemciye bakmayın ve linux tabanlılarda virus bakımından çekirdek yapısı güvenli açık kaynak kodlu olmasıda Gelişmesinde büyük olanak sakın kızmayın nokia n8 kastim yok
duyduğun bilgilere görede beklentilerini karlşılamayan symbian 3 sisteminden sonra linux tabanlı bişiler düşünüyormuş nokia
Peki diyinki bana sen bu bilgileri nerden biliyorsun mesleğim yazılım olduğundan çok ilgileniyorum bende windows mobile ama onu satıp android almak istiyorum
mesala bu android tabanlı mozillanın telefonu nokia n8 ile karşılaştırılamaz bile

müthiş tek kelimeyle MÜTHİŞ bir cep telefonu :)

Del Rey

Del Rey

Üye
Arkadaşlar arkadaşın tercuman dediği olay windows tada kısmen mevcut ama android her bakımdan çok hızlı gelişiyor artık piyasada diğer akıllı telefon sistemlerini geri bırakıyor nokia symbian android'i geçemiyor bilgisayardan direk attınğın her türlü videoyu HD bile olsa donmadan açan android rakiplerini acımıyor hemde birçok kaliteli oyunu açabiliyor bide flash player 10.1 geldi androide android yeni bir sistem olmasına rağmen çok hızlı ve yeni android 2.2 çok hızlı ve nokia n8 çok iyi bir telefon ama android ile çatışamaz bazı konularda çatışşa bile genelde android iyi sakın işlemciye bakmayın ve linux tabanlılarda virus bakımından çekirdek yapısı güvenli açık kaynak kodlu olmasıda Gelişmesinde büyük olanak sakın kızmayın nokia n8 kastim yok
duyduğun bilgilere görede beklentilerini karlşılamayan symbian 3 sisteminden sonra linux tabanlı bişiler düşünüyormuş nokia
Peki diyinki bana sen bu bilgileri nerden biliyorsun mesleğim yazılım olduğundan çok ilgileniyorum bende windows mobile ama onu satıp android almak istiyorum
mesala bu android tabanlı mozillanın telefonu nokia n8 ile karşılaştırılamaz bile

Birinci olarak Seabird sadece bir konspet daha çıkartmayı bile düşünmüyor Mozilla. :D

İkinci olarak Linux kerneli sadece PC için var, geri kalan mesela Ubuntu gibiler mobil için Linux kernelinden nerdeyse hiç yararlanmıyorlar, mobil sektör ayrı.

Android kerneli kendi kernelidir. Açık kaynaklıdır ama. Her açık kaynak platform Linux değildir.

Nokia'nın geliştirdiği işletim sistemine "Linux" denmesi Symbian kernelinin yenilenip bazı aygıtlar için açık kaynak kodlu MeeGo oluşturulması. Adı yani MeeGo. Ayrıca ona bakılırsa senin tabirinle artık Symbian da "Linux" :D Nokia satın aldı ve açık kaynak oluyor :)

Symbian yerine ne kadar oturmuş olsa da S^3 kayıp vaka sayılabilir. Henüz hiçbirşey değişmemiş. Asıl konu S^4 çıktığında. Resimler videosu yayınlandı o bile iOS'u döver :D Android korkup kaçar S^4'ten.

N8 çok daha hızlı ve güvenlidir. Telefonunuzu Kaspersky Mobile Security ile koruyabilirsiniz, ayrıca Opera Mobile (farklı bir mobil sürüm) sadece Symbian için var bu da bir +.

S60 her ne kadar Symbianı ve Nokia'yı mahvetse bile S^3 birşeylerin değiştiğini göstermişti ve asıl yarış S^4 ile başlayacak. iPhone mu Galaxy S mi Nokia N8 mi dersen, Nokia N8 alıyorum zaten :oke:

immortal1993

Üye
Arkadaşlar kusura bakmayın onuda zaten öğretmenim göstermişti çok eski bir bilgi olduğunda yanlış bir bilgi vermişim kusura bakmayın "taklaa" arkadaşımızın yazdıkları doğrudur ama android'i google tarafından yazılıyor bunu unutmayın google nin karşısında telefon üreticileri korkuyor
android oyunları ve programlarına bak farkı göreceksin android kullanırsan farkı anlarsın mesala lg optimus x2 ye bakarsan çift çekirdek 1ghz işlemci nvidia tiegra grafik hızlandırıcı 512 ram var hd görüntüleri oynattığı yazıyor
okuyup cevap yazdığınız için teşekkür ederim android mi sybian mı diyorsanız ikisini kullanıp karar verin farkı ozaman göreceksiniz ama fiyat konusu ise android cihazları türkiyede oldukça pahalı

silver021

silver021

Üye
symbian felaket modunda çalışıor bırakın ya neresi doğal :D külliyen yalan. en iyisi android os herzaman. :)

franzliszt

franzliszt

Üye
arkadaşım ne öyle sallamış durmuşsun konuyu bile okumamışsın dikkatlice adam orda bariz bir şekilde n8 in cpu hızının orjinalinde 800 mhz old. ancak pilden tasarruf etmek için 680 e düşürüldüğünü yazmış bu overclocakla rahat 1000 mhz yi aşar.Önemli olan overclockla artırılan değil o bi boka yaramaz ben söyliyim tel. hızlı çalışsın derken telin cpu sunu yakarsın yada şarjı 10 dk. dayanmaz hep şarjda kullanırsın teli elektrikli ew aleti gibi.ayrıca o işlemciler hiçbir zaman 1000 den 1500 e çıkmaz.eğer sağlıklı bişey olsaydı tel. için bunu zaten yapardı herkes güncellemeleri beklemezdi.o senin küçümsediğin abarttığın overclock işleri mühendisler tarafından haftalarca hesaplanıp testler yapılıp sayfalarca matematik işlemleri sonucu yapılıyo sen ewde bi overclock yaparsın telefonun işlemcisi 1 ghz ken 2 ghz olur belki ama teli açarsın ısınmaya başlar bir süre sonra elini yakar ve dumanlar çıkmaya başlar telden o kadar kolay değil o.5800 ın işlemcini 600-700 mhz yapanlar var istersen araştır hepsinin teli havaya uçmuş yada eletrikli ew aletine dönmüş şarjdan çıkarınca 10dk. da şarjı bitiyo.

Yani uzun lafın kısası overclock dediğin işin kafadan atıp tutmayla olcak öyle basit bir iş değil...

sen nediyorsun ya hahahaha bilgilen gel overlock u n900 u banamı anlatıyorsun 1000 mhz yi aşar demişsin 800 sınırlı arm 11 nasıl 1000 oluyor cortex mi bu? ,, hahaha elini yakar duman çıkar diyor ya arkadaşım sen onun hep 1000mhz demi çalıştığını sanıyorsun zamanı geliyor 125 mhz ye iniyor ben yapılan testler dahilinde bahsediyorum zaten kendim işlemciye yüklenmiyorum cortexle 2gh yapmaya çalışmıyorum zaten olmaz en fazla devre yanar bilgisizlik ne kötü ya :D:D:D:D hem arm overlockların değerlerinide sitesinde veriyor daha fazla zorlayamazsın

haliloz95

Üye
çok güzel anlatım helal olsun +rep :D

selinn2

selinn2

Üye
bnce samsung galaxy al özellikleri dilan çok iyi :oke:

Üst Alt