(19.09.2010) Nokia 5800XM & 5530XM İçin Nokia C6 v11 MegaloManiaX V1-V2

Sponsorlu Bağlantılar

knndd

knndd

Üye
teşekkürler megalomaniax, kiitycold...

khytr89

khytr89

Üye
windows 7 için extra yapılması gereken bişey var mı?

wi-fi nasıl çalışıyor hızlı mı yavaş mı?

5800

akiflok

Üye
Arkadaşım sadece kilit açma şeyini upload edebilirmisin? paylaşım için saol:oke:

KittyCold

KittyCold

Üye
windows 7 için extra yapılması gereken bişey var mı?

wi-fi nasıl çalışıyor hızlı mı yavaş mı?

5800

Wifi 5800 XM için kullandığınız bağlantıya göre değişmek ile beraber gayet sorunsuz ve hızlı çalışıyor. Ayrıca Normal Batarya Hızlı işlemci FW sini kullanırsanız, telefona gelen yeni uygulamalara rağmen cihazın hızlı olduğunu farkedersiniz.

Win 7 de JAF ı çalıştırırken özelliklerden uyumluluğu Win Xp SP3 olarak değiştiriniz. İlk sayfadaki konunun açıklamalarında ve devam diğer sayfalarda aynı sorular sorular. Soruların çözümleri mevcut.

khytr89

khytr89

Üye
Wifi 5800 XM için kullandığınız bağlantıya göre değişmek ile beraber gayet sorunsuz ve hızlı çalışıyor. Ayrıca Normal Batarya Hızlı işlemci FW sini kullanırsanız, telefona gelen yeni uygulamalara rağmen cihazın hızlı olduğunu farkedersiniz.

Win 7 de JAF ı çalıştırırken özelliklerden uyumluluğu Win Xp SP3 olarak değiştiriniz. İlk sayfadaki konunun açıklamalarında ve devam diğer sayfalarda aynı sorular sorular. Soruların çözümleri mevcut.

pil süresi önemli olduğu için overclocksuzu indirdim orjinal menü yazanı. telefonu pc suite moduna aldım hata verdi can't detecting flashing server diye. sanırım benim tele olmuyo :hmmm

Uploaded with

KittyCold

KittyCold

Üye
pil süresi önemli olduğu için overclocksuzu indirdim orjinal menü yazanı. telefonu pc suite moduna aldım hata verdi can't detecting flashing server diye. sanırım benim tele olmuyo :hmmm

Uploaded with

Phone mode offline ve telefon kapalı olacak

--------------- Ekleme ---------------

Ayrıca gördüğüm kadarıyla MCU yanmıyor.

khytr89

khytr89

Üye
Phone mode offline ve telefon kapalı olacak

yaptım bişey çıktı evet dedim tekrar aynı hata. flasha bastım o evet şeyi çıktı evete basmadan telin açma kapamaya 1 kez bastım hemen evete bastım sürücü yükleniyor dedi nokia usb rom du. sonra aygıtı çıkarmışınız dedi. yine can't bilmem ne çıktı

------------

mcu ne ya :D dur i de onu açayım

KittyCold

KittyCold

Üye
Paylaştığınız screen shot ta, JAF penceresinin solunda MCU var ve yanmıyor. Önce MCU yu seçip, ona ait dosyayı yüklemelisiniz. İlk sayfada bu adımlar anlatılmış.

--------------- Ekleme ---------------

Paylaştığınız screen shot ta, JAF penceresinin solunda MCU var ve yanmıyor. Önce MCU yu seçip, ona ait dosyayı yüklemelisiniz. İlk sayfada bu adımlar anlatılmış.

JAF KULLANIMI

1- JAF Emulator İle Açın

2- BB5 Tıklayın ve OFFLiNE Seçin.

3- Dead Usb - Manual Flash - Factory Set Seçin (Bunlar işaretli olsun.) Normal Mode İşaretli İse Sorun Yok. İşaretli Değil İse Onu Da İşaretleyin. CRT308 deki işareti kaldırın

4- MCU Tıklayın. Pencere Açılacak Adını C0r Olarak Değiştirdiğiniz Dosyayı Seçin.
5800XM Kullananlar: RM-356_51.0.006_prd.core.C0r Seçin.
5530XM Kullananlar:
RM-504_31.0.005_prd.core.C0r Seçin

5- PPM Tıklayıp
5800XM Kullananlar: RM-356_51.0.006_prd.rofs2.V01 Seçin.
5530XM Kullananlar:
RM-504_31.0.005_prd.rofs2.V06 Seçin.

6- Ape Variant Tıklayıp
5800XM Kullananlar: RM-356_51.0.006_026_000_U01.uda.fpsx Seçin.
5530XM Kullananlar:
RM-504_31.0.005_007_000_U001.uda.fpsx Seçin.

7- Şimdi FLASH'a Basın

8- Çıkan Uyarıya Evet Deyin. Searching for Phone Çıkar Çıkmaz Telefonun Power Tuşuna Bir Kere Basın.(Hızlı Olmanızda Yarar Var)

9- İki Kere Done Yazısı Alt Alta Yazdıktan Sonra USB Bağlantısını Kesebilirsiniz

Ekran Oto Döndürmesi Kapalı Olarak Gelir. Siz Sensör Ayarlarından Oto Döndürmeyi Açabilirsiniz

4. adımdan bahsediyorum.

khytr89

khytr89

Üye
sağolasın kardeş sanırım oldu bişeyler yüklendi bb5 falan done! done! yazdın telefonda local mode test mode dedi şimdi pin kodu istiyor.

Girmeden kapattım teli şimdi hard format atmam gerekecek sanırım nasıl atıcaz?

--------------

tamam buldum açıldı sağolasın.3g de yüz yüze görüşmede sorun çıkmıyor di mi?

konyalisdu

konyalisdu

Üye
ya kardeş diyecek bişey bulamıyorum Allah senden razı olsun. Hem çok güzel bi telefonum oldu. Hemde arama yaparken kapanan telefonum kayboldu. :) herşey için çok teşekkür ederim

khytr89

khytr89

Üye
bencede güzel (umarım sonradan bişeyler çıkmaz)
tüm tuşlar tüm işlevler çalışıyor.
v60 ı bekleyenleri anlamıyorum.sorun çıkarır mı bu ilerde bilmiyorum ama gayet güzel şu an itibariyle.

gözüme çarpan buglar arada mesaj ışığı (menü tuşu) kendi kendine yanıp sönüyo ve sensörü çalıştıramadım bu fw de ama zaten alır almaz o özelliği kapamıştım zaten.
şimdi oldu da geri dönmek istedik pc her nekadar bağlı telefon c6-00 desede ovi suite 5800 diyo. eski yazılımına dönmek istersek oviden yazılım güncellemede yeniden yükleme seçeneği var.ona basınca tekrar yüklüycek di mi eski yazılımı :D

bu arada mesajımın tam altında da c6 reklamı var :D 656 tl demişler biz işi 450 tl ye çözdük. 5 mp kamera ve tuşları zamanla silinip beni sinir edecek bi klavyesi olmayabilir ama bunun içinde 200 tl fazla vermeye değmez.üstelik alıştım bu dokunmatik olayınada.200 tl ye sony nin 12 mp lik kamerası var :D.foto çekmeyide özel günler olmadıkça kullanmıyorum zaten.c6 almadığıma da pişman değilim artık.

eyup932

Üye
arkadaşlar msj ve msnde yazı yazarken neden telefonu döndürdüğümde qwerty klavye çıkmıyor bu biraz sıkıntı yaratıo sürekli telefonu döndürüorum msj yazarken

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
bencede güzel (umarım sonradan bişeyler çıkmaz)
tüm tuşlar tüm işlevler çalışıyor.
v60 ı bekleyenleri anlamıyorum.sorun çıkarır mı bu ilerde bilmiyorum ama gayet güzel şu an itibariyle.

gözüme çarpan buglar arada mesaj ışığı (menü tuşu) kendi kendine yanıp sönüyo ve sensörü çalıştıramadım bu fw de ama zaten alır almaz o özelliği kapamıştım zaten.
şimdi oldu da geri dönmek istedik pc her nekadar bağlı telefon c6-00 desede ovi suite 5800 diyo. eski yazılımına dönmek istersek oviden yazılım güncellemede yeniden yükleme seçeneği var.ona basınca tekrar yüklüycek di mi eski yazılımı :D

bu arada mesajımın tam altında da c6 reklamı var :D 656 tl demişler biz işi 450 tl ye çözdük. 5 mp kamera ve tuşları zamanla silinip beni sinir edecek bi klavyesi olmayabilir ama bunun içinde 200 tl fazla vermeye değmez.üstelik alıştım bu dokunmatik olayınada.200 tl ye sony nin 12 mp lik kamerası var :D.foto çekmeyide özel günler olmadıkça kullanmıyorum zaten.c6 almadığıma da pişman değilim artık.

Ovi programlarıyla eski sürüm yüklemesi yapmayın. Navifirmden product codenuza göre orjinal fwnizi indirip JAFla USE INI kullanarak atın.

arkadaşlar msj ve msnde yazı yazarken neden telefonu döndürdüğümde qwerty klavye çıkmıyor bu biraz sıkıntı yaratıo sürekli telefonu döndürüorum msj yazarken

Yan çevirdiğimizde oto açılan tam ekran q klavye 5800XM'e özgü bir özelliktir. C6 Telefonunda bu özellik olmadığı için bu entegre fwlerdede bu özellik yoktur.

djmatrix

Üye
dokunmatik tuş kilidi başta çalışıyordu,şimdi çalışmıyor nedn acaba???

khytr89

khytr89

Üye
araştırmadan hemen bug falan filan yazmışım :D ayarlardan ekran döndürme işaretli değilmiş ve bekleme ışığıda kapanıyomuş zaten :D. bilmiyorum bu da bi ayarla geçer mi diye ama müziğe girince liste çıkmıyor ekrana dokununca çıkıyor.Video programında da hafıza yok uygulamaları kapa öyle dene gibi bi hata veriyor.
ovi mağazası bendede açılmıyodu hard format v.s atmama rağmen.telle ovi ye girice diyo zaten ovi mağazayı yükleyin diye.bastım o da yüklendi çalışıyor. menü tuşu ışığı daha çok yanıyor ve tel kapalıyken şarj olunca tuşların ışıkları sönmüyor ama ekranın ışığı kapanıyor.seste de baya bi artış var.

bazı hataları olsada yinede kendi sistemindn çok çok daha iyi.silde milide xm tuşu yandaki tuş kitleyiici falan herşey çalışıyor.

ayrıca orjinalliğinide bozmamış yapan arkadaş.gereksiz ıvır zıvır programlar yok genel tercihin adını saçma sapan şeylerde koymamış.Orjinal temalar ve ingilizce dil çıkarılmamış.Gayet temiz tam aradığım gibi bir fw.başlıktada belirtildiği gibi sitedeki en stabil ve en ''harika'' 5800 fw si bu.emeği geçen herkese teşekkürler.

ßUr@k

ßUr@k

Üye
teşekkürler

KittyCold

KittyCold

Üye
FW nin her iki (V1-V2) versiyonda da yavaşlığından şikayetçi olanlar, cihazlarını Tema Efektlerini kapatarak kullanmayı denesinler. Aradaki farkı göreceklerdir. Zaten güncelleme yapmadan da telefon orjinal ayarlarındayken Tema Efektleri açıldığında telefonda bir yavaşlama söz konusu oluyor.

5530 Xm Kullanıcıları İçin Hard Format;
*#7870# yi tuşlamanız yeterli. Telefon açılıp kapanıyor ve işlem gerçekleşiyor. Soft format ise *#7370# ile gerçekleşiyor. "Fabrika Ayarlarına Dön" demenin kısayolu .)
Hard Format konusunda tereddüt edenler, bu konuda yer alan FW yi yükledikten sonra denemesini yapabilirler. Çalışmayan radyo *#7870# ile çalışıyor.

b-erg

Üye
hocam ben bunu kurdum fakat kurdugum günden beri cok sık olmasa da telefon kendiliğinden kapanıyor veya otomatik reset atıyor kendisi ben orjinal fw'yi tekrar kurmak istiyorum nasıl yapacagım konusunda yardımcı olursanız cok sevinirim

karizma127

Üye
arkadaşlar bu yazılımı yükledikten sonra tekrar eskiye dönüş olabiliyor mu orjinal versiyon yüklenebiliyor mu yoksa hep bu şekilde mi kalıyor?

rbg12

rbg12

Üye
istersen tekrar geri orjinal sürümü yüklüyebilyorsun

Üst Alt