(19.09.2010) Nokia 5800XM & 5530XM İçin Nokia C6 v11 MegaloManiaX V1-V2

Sponsorlu Bağlantılar

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar üniye yerleşme sürecinde olduğum için 3 gün online olamadım. Şuandan itibaren sorunlarınızı yanıtlayabilirim.

KittyCold

KittyCold

Üye
@MegaloManiaX: 5530 için hard format öneriniz varmı? Ayrıca otomatik tuş kilidi ayarı içinde orjinal yazılımda tuş kilidi süresini belirleyebiliyorduk. Şu an otomatik tuş kilidi için sadece açık kapalı seçimi yapabiliyoruz. Bunun ne önemi var diye sorarsanız; arama yapıyorum mesela ve işim bitiyor. Telefonu cebime atınca hemen tuş kilidi devreye girmeli ki dokunmatik olduğu için ekran sağa sola zıplamasın. Nitekim şu an bu zıplama ile karşı karşıyayım.

Telefonu üzerindeki tuş kilidi ile kilitlediğimde önce Yes tuşu sönüyor sonra seçim tuşu ve No tuşu sönüyor. Telefonun tuşuyla tuş kilidini açtığımda böyle birşey olmuyor. Otomatik tuş kilidi devreye girdiğinde de bir sorun yok.

Bu üç sorunla ilgilenirseniz mutlu olurum.

PS: Üniversite hayatınızın verimli ve başarılı olması dileği ile..

emretwoolf

emretwoolf

Üye
yükledim teşekkürler güzel fw olmuş.

baska ev ekranı yokmu?
birde ellemedim unlock ekranı gelmedi 10dkdır:)

KittyCold

KittyCold

Üye
yükledim teşekkürler güzel fw olmuş.

baska ev ekranı yokmu?
birde ellemedim unlock ekranı gelmedi 10dkdır:)

Unlock ekranı gelmiyor. O ekran Yes No tuşlarının ortasındaki seçim tuşuna bastığınızda görüntüleniyor.

_exx_

Üye
teşekkürler emeğine sağlık sorunsuzca yükledim

emretwoolf

emretwoolf

Üye
birde simdi ilk flashladigimda sensor ayarlarindan acikti.ama donmuyor hicbir turlu. varmi bi caresi?

--------------- Ekleme ---------------

birdexD real playerda akis baglantilarini bulamadim.netten radyo dinlemek icin.
baska biyerdemi acaba?

ersera

Üye
eline sağlık

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
@MegaloManiaX: 5530 için hard format öneriniz varmı? Ayrıca otomatik tuş kilidi ayarı içinde orjinal yazılımda tuş kilidi süresini belirleyebiliyorduk. Şu an otomatik tuş kilidi için sadece açık kapalı seçimi yapabiliyoruz. Bunun ne önemi var diye sorarsanız; arama yapıyorum mesela ve işim bitiyor. Telefonu cebime atınca hemen tuş kilidi devreye girmeli ki dokunmatik olduğu için ekran sağa sola zıplamasın. Nitekim şu an bu zıplama ile karşı karşıyayım.

Maalesef 5530 hakkında bir bilgim yok. Ama bildiğim kadarıyla bütün s60v5lerde hard format aynı. Yeşik + Kırmızı + Kamera Tuşu + Power Tuşuna Basılı Tutarak Telefonu Açın.

C6 N97 Gibi telefonlarda bu özellik yok. Bu yüzden ekran ışığı ile birlikte kitleniyor tuş kilidi.

Telefonu üzerindeki tuş kilidi ile kilitlediğimde önce Yes tuşu sönüyor sonra seçim tuşu ve No tuşu sönüyor. Telefonun tuşuyla tuş kilidini açtığımda böyle birşey olmuyor. Otomatik tuş kilidi devreye girdiğinde de bir sorun yok.

Bu üç sorunla ilgilenirseniz mutlu olurum.

PS: Üniversite hayatınızın verimli ve başarılı olması dileği ile..

Telefona hard format attınız mı? Böyle bir ışık sorunu olmaması lazım. Hangi versiyonda yaşadınız ışık sorununu?

birde simdi ilk flashladigimda sensor ayarlarindan acikti.ama donmuyor hicbir turlu. varmi bi caresi?

--------------- Ekleme ---------------

birdexD real playerda akis baglantilarini bulamadim.netten radyo dinlemek icin.
baska biyerdemi acaba?

Hard format atmadıysa bu gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Hard format atın.

Realplayerin c6 versiyonunda akış bağlantıları yok evet. Ama bu ram dosyalarını desteklemediği anlamına gelmez. Xplore ile dosya uzantılarına girin ve ram uzantısını realplayerla calıstırmasını saglayın. Artık xplore ile herhangi bir ram dosyasına tıkladıgınızda radyonuz açılacaktır :oke:

knndd

knndd

Üye
megalomaniax başta olmak üzere tüm arkadaşlara teşşeküürler.....
başka bir foruma yıllardır üyeydim...ama ordan okuduklarımdan hiçbir şey anlamamıştım..
eee tabiki herkez (benim gibiler özellikle) bu konularda çok bilgili değil...
bu forumda çok net ve basit bir şekilde anlatmış...
ilk denememde başardım...

şuan telefonumu kullanıyorum ama birkaç sorun var..cevaplarsanız sevinirim...

telefonum 5530...

1)ilk sayfadan indirdiğim 5530 için c6fw dosyalarını(ilk link orjinal v2 yazan)
C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-504 ve
C:\Program Files\Common Files\Nokia\Data Package\Products\RM-504
klasörlerine kopyalamamız gerektiğini belirtmişsiniz...

ama ben cfw dosyalarını sadece C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-504 klasörü oluşturup kopyalama rağmen flash işlemini gerkeşleştirebildim...saşırtıcı...

2)ana ekrandaki favori kartvizitler bölümüne kişi eklediğim halde
hem eklediğim kişilerin resimleri çıkmıyor...hem fonksiyon olarak çalışmıyor yani basınca arama yapmıyor...
üstelik favori eklediğim kişilerin isimleri rehberden silinmiş...

3)ekran tuş kilidi fonksiyonu çalışmıyor...
yani ekranı basılı tuttuğumda veya tuş kilidi açıkken menü tuşuna bastığımda tuş kilidi aç falan çıkmıyor....

4)tuş kilidi açıkken ekran işığı kapalı iken,
menü tuşuna basılı tuttuktan ancak 10 saniye sonra ekran ışiğı geliyor...yani saaate bakmam bile işkence gibi...

5)resimlerde ekran koruyucusu saat olan fonksiyona nasıl ulaşabilirim....

6)5530 için başka cfw yazılımları mevcutmu...

7)5800 cfw lerini 5530 a uyarlamanın bir yolu varmı bildirirsenniz sevinirim....

şimdiden tüm arkadaşlara teşşekürler.....

NoDisconnet

NoDisconnet

Üye
başka bir foruma yıllardır üyeydim...ama ordan okuduklarımdan hiçbir şey anlamamıştım..

telefonum 5530...

ama ben cfw dosyalarını sadece C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-504 klasörü oluşturup kopyalama rağmen flash işlemini gerkeşleştirebildim...saşırtıcı...

hem eklediğim kişilerin resimleri çıkmıyor...hem fonksiyon olarak çalışmıyor yani basınca arama yapmıyor...

yani ekranı basılı tuttuğumda veya tuş kilidi açıkken menü tuşuna bastığımda tuş kilidi aç falan çıkmıyor....

menü tuşuna basılı tuttuktan ancak 10 saniye sonra ekran ışiğı geliyor...yani saaate bakmam bile işkence gibi...

7)5800 cfw lerini 5530 a uyarlamanın bir yolu varmı bildirirsenniz sevinirim....

KOPYALAMANA GEREK YOK:oke:

knndd

knndd

Üye
bir sorum daha var....biraz fazla oldu ama... :)

xpressmusic tuşu çalışmıyor...baştığımda titreşim veriyor ama ekranda çıkmıyor...

NoDisconnet

NoDisconnet

Üye
Kardeş ben kotukoylunun bir fw sini yükledim telefon ingilizce oldu yeni fw attığımda olmuyor lütfen yardım fw atıom yine ingilizce

knndd

knndd

Üye

telefonum 5530...

2-3-4-5 nolu sorularmı geri alıyorum...
rehber yedekle yerine , forum başlığında 1.sayfada anlatılan yoldan yapınca sorun çözülüyor...
ve birde kesinlikle hafıza kartını biçimlendirmek lazım,
yoksa bu sorulardaki sorunlar flash atma işlemi başarılı gerçekleşse bile devam ediyor...

ama diğer sorularım geçerli...
ve en önemlisi xpressmusic tuşu niye çalışmıyor :ağlarım:

KittyCold

KittyCold

Üye

xpressmusic tuşu çalışmıyor...baştığımda titreşim veriyor ama ekranda çıkmıyor...

Express müzik çalışmıyor doğru. Ana ekranda zaten fazlaca kısayol kutusu var. Bu tuşa ihtiyaç kalmıyor.

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi

telefonum 5530...

1- istediğiniz yere atabilirsiniz yazıyor ilk sayfada:oke:

2- kartvizitlerin sorunsu çalışması için yapılması gerekenler kırmızı bir başlıkla ilk sayfada mevcut

3-C6 FW'si olduğu için 5530'un bu özelliği fwde mevcut değildir.

4- C6 FW'si olduğu için 5530'a has bazı özellikler çalışmayabilir yada düzensiz çalışabilir

5-C6 FW'si olduğu için 5530'un bu özelliği fwde mevcut değildir.

6-Başka N97 widgeti olan farklı fw bulamazsınız. Bulabileceklerinizin hepsi benimki gibi PNHT'nin yaptığı uyarlamayı baz almışlardır. Yani tüm bulduğunuz fwlerde yukardakiler sorunlar aynen devam edecektir.

7-Uyarlama işlemi çok zordur. Üstüm xml bilgisi gerektirir ve tek başına bir kişinin yapabileceği birşey değildir.

5530'um yok ama galiba PNHT ekibi uyarlamayı yaparken xpressmusic tuşunda bir hata yapmışlar. Ama emin değilim. Telefon olmadığından deneme fırsatım olamadı. Hard format atıp bir deneyin isterseniz.

Kardeş ben kotukoylunun bir fw sini yükledim telefon ingilizce oldu yeni fw attığımda olmuyor lütfen yardım fw atıom yine ingilizce

Onu kotukoylu'ye sorarsanız size geri dönecektir.

KittyCold

KittyCold

Üye
Telefona hard format attınız mı? Böyle bir ışık sorunu olmaması lazım. Hangi versiyonda yaşadınız ışık sorununu?

Hard format atmadıysa bu gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Hard format atın.

Realplayerin c6 versiyonunda akış bağlantıları yok evet. Ama bu ram dosyalarını desteklemediği anlamına gelmez. Xplore ile dosya uzantılarına girin ve ram uzantısını realplayerla calıstırmasını saglayın. Artık xplore ile herhangi bir ram dosyasına tıkladıgınızda radyonuz açılacaktır :oke:

Işık sorununu yaşadığım fw; 5530 için Hızlı işlemci normal batarya V1
Hard format konusunu araştırıyorum. Hatta bu konuda 5530 için Nokia nın EU sitesinde de forum konusu açılmış ama sonuç yok. 5530 da format konusunda problem şu: 5800 da olduğu gibi Yes ve No tuşları basılabilen tuş değil. Dokunmatik tuş. Telefon kapalı iken bu tuşlar aktif olmadığı için işlemde yapılamıyor. Telefon açıkken yes+no+kamera tuşu kombinasyonunu yaptım işe yaramadı. 5530 için hard formata çözüm bulursanız sevinirim. Bütün özellikleri denedim. FW bundan önceki son 2-3 sayfayı incelerseniz bahsettiğim sorunlar dışında sorunsuz çalışıyor. Bu belirttiğim sorunlarada çare bulursanız iyi olur. Tuş kilidi yardımı için tşk ler. Otomatik ışık kapanma süresini tuş kilidini erken devreye girmesi için düşürdüm.

İyi çalışmalar..

ashq1ya

Üye
anasını sataim hala yükleyemedim:S

Sw33TyBoOY

Sw33TyBoOY

Üye
C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-XXX
C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-XXX

Orjinal Fw'leri yüklerken yukardaki işlemlerin sadece birini yaparak V51'e döndüm ama
C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-XXX buraya kopyalamadan yaptım Jafla işlemi bir sorun teşkil edermi merak ediyorum birde Jafla use ini seçeneğini seçmeme rağmen

MCU
PPM
CNT
Ape

bunlar yeşil olarak yanmıyor bir çok videoda gördüm use ini tıklanıldığı zaman bütün ışıkların yanıp sonra ise
flash işlemi yapıldığını gördüm ama nedense ben use ini seçtiğim zaman yanmamakta teker teker yerlerini seçerek flash atıyorum sizce normal mi yapmış oldğum yoksa cihaza zarar mı ? veriyorum ... :\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-XXX bu işlemi yapmadığım için mi acaba olmamakta YEŞİL ışıkların yanmaması ?
KBAKMAYIN BAYA UZUN OLDU SANIRIM ŞİMDİDEN TEŞKLER ...

djmatrix

Üye
v60ın çıkacağı yok tekrar c6 yükledim,teşekkürler...

Üst Alt