driverlarını kontrol et. pcde nokia pc suite var ise hem onu kaldır hem jafı. sonra ilk önce nokia pc suite'i kur bir kereligine teli bağla. Sonra jafı kur. Driverların sorunsuz yüklenmiş olacak. JAF'ı benim linktekini kullan.
Kardeş bu sorun ya usb girişlerinden yada driverlardan kaynaklanır. Usbleri değiştirmene rağmen aynı sorunu aldıysan. die4me için yaptığım açıklamaların aynısını sende uygula
kardeş sana nasıl teşekkur ediyim bilmiyorum
nerdeysem bir haftadır flaş atmaya calışıyordum!
sayende sorun çözüldü sonunda flas
atmayı başardım
yüreğine, emeğine, eline sağlık kardeş
ellerin dert görmesin.
![]()
v51 e nasıl döndün? yardımcı olursan sevinirim
valla sabah kurdum.iyice bi test yaptım.bu zmana kadar bu kadar stabil çalışan bi fw görmedim.sadece ovi mağaza çalışmadı arkadaşım ilk mesajında bi güncelleme vermiş onu indirip kurmadım.(ovi mağazada çalışdı)
akşam olmuş telefon elimden düşmüyoryanlız tuş kilidi uyuz ediyor adamı sanırım saniye koymamışlar açık-kapalı seçeneklerini gördüm saniye seçeneğini görmedim.
emeği geçen herkese teşekkürler...
jaf ile fw yüklemeyi bilmeyen arkadaşlar sakın denemesinler.sonra bu fw'den sıkılıp orijinal yazılıma dönmek isterler sıkıntı oluşabilir.(ama bu FW'de denenmezmi be kardeşim)
Tamam herşeyi mükemmel ama ben tam 3 telefonda test ettim ikisi 5530 ve diğeri 5800 olmak üzere. Bulabildiğim hatalar (ya da eksikler) şunlar; İnternet sayfalarını gezerken alttaki seçenekler butonu yok oluyor ve zar zor çıkış yapabiliyorum tarayıcıdan(task bar sayesinde)
*Kamerada fotoğraf çektiğimde mesela beyenmediğim fotoğrafı hemen silemiyorum. Çektikten sonra üzerinde olan sil ikonuna dokunduğumda kamera zaten kullanılıyor diue bir hata veriyor ve sonra anca ikinci deneyişimde oluyor. Bu bazen üç ve dört deneyişte olabiliyor. Özellikle 5800'larda. 5530'da sadece bir kez veriyor bu hatayı daha sonra hemen siliyor. Bunlar giderilirse güzel olur. Bunların dışında çok iyi FW. Tebrikler.
s.a bende de C6 Fw'si yüklüydü ama çok fazla msj çektiğimden dolayı V51'e dönmek zorunda kaldım normalde gayet güzel bir Fw ama şu T9 Olayına bir el atılırsa daha da güzel bir hal alabilir diyorum ...
4 x 5 menü nasıl açılıyor ?
öncelikle emeği gecenler sağolsunlar bende yükledim sonunda
yalnız bir sorunum var internete oviye falan girmeye çalıştığımda yada arada sırada telefon sürekli kendisi kapanıp açılıyor, bu sorunu yaşayan varmı yoksa sadece bendemi?
Arkadaşlar bi sorum olacak şimdi bunu yapınca garantiden çıkacakmı?
teli haziranda aldım daha yeni yani bunu yapmak istiyorum ama bide korkuyorum garantiden çıkacak diye lütfen yardımcı olumBide Arkadaşlar >Rese t atınca geri geliyomu ?

deniyen arkdaşlarımm gerçekten FLASH 4 VARMIIII ??TEŞEKÜÜRLERRR
sa kardesm ben 5800'ıma flash attm fakat tek bi sorunum war msjlardaki klavye sorunu telefon dikey oldugunda klavye otomatik olarak alfa sayılsal tus takımına gecmio kendimz gecirmek zorunda kalıorz bunun bi caresi warsa bana pm atarsan sewinirim ii calısmalar..
ya harikasınız arkadaşlar fw de süper kullanıyorumda tema efekti yok bu fw de kendım yüklüyorum yine düzgün çalışmıyo
Geri çevirmek istiyorum.NSS telefonu tanımıyor ne yapacağım ?
bu fw'ye göre v51 daha stabil geldi bana... yinede emeğine sağlık takdira şayan bir çalışma
birde aresmarın BLITZ 1.2 versiyonu daha bir hoş gibi şu an onu kullanıyorum
selam telefonu hackledim çok güzel oldu ufak tefek falsoları var ama genede iyi bi sorum olucak ve hatırlatma kapalı olucak hack yaparken ondan bulunamıyo muş neyse c6 olarak görüyor bilgisayar bunu n driverlerini nasıl halledicezz pc suit olarak bağlayamıyorum teli bilgisayara tebrikler ilgilenip cevap yazarsanız sevinirim birde hard formatt atınca eskisi gibi olmuyor be kardeş...
Sarj Tüketimi ile ilgili bilqi verebilir misiniz?
Telefonu aldığımdan bu zaman kadar birçok FW Kullandım
bi kaçgündürde Bu FW kullanıyorum. görsellik çok iyi ama benim şansımamıdır bilmiyorum
1 - butonların ışıkları surekli yanık kalıyor.
2 - en az 3-4 gün giden şarz 1 güne indi.
3 - favori listesi her kapatıp açmadan sora tekrar düzenlemek gerekiyor.
4 - favori listesine eklenen rehberde gizleniyor.
5- çok fazla bug var
Teşekkürler![]()
5530 Xmde orjinala nasıl dönebiliriz ?

Öncelikle Eline Sağlık 1 haftadır Test ediyorum ve görüşüm şu :
Bu Belirttiğim Sorunları Çözüp Öyle Yayınla Lütfen...
Bize Şurdan Şu Yamayı Uygulamayı Önerme...
1.Butonların ışıkları sÜrekli yanık kalıyor. ( Şarjz Takılı iken yine yanıyor.)
2.Ovi mağaza çalışmıyor.
3.Tuş kilidini Saniyeye göre ayarlıyabilirsen iyi olur.
4.Internet Explorer girdiğimiz zaman alttaki butonlar kaybolur.
5.Kamera veya Foto çekiminden sonra çekilen dosylarımı silmek istediğimde uyarı alıyorum.
6.T9 Yeterince İyi değil
7.4 x 5 menü'yü sen entegre edemezmisin ?
8.Flash lite 4 Yüklü galiba ama youtube'den video gayet iyi izledim.Diğer sitelerden izliyemedim.Buna yapılacak birşey varmı ?
9.Yan sensör çalışmıyor. Hiçbir şekilde her zaman düz kalıyor...
10.Açılışta Filebrowser diye Gereksiz bir Dosylar var menüde onu silip içindeki Filebrowser uygulamasını uygulamalar atazmısın.
11.Mesaj ayarlarında kayıtlı mesajları 999 yapazmısın ?
12. İşlem kaydı Menü kısmından uygulamalara atılmış. Eski Orjinal yerine gelmesini istiyorum.
13.uygulamalar kısmına girdiğimizde Dosya yöneticisi Araçlar klasörü diye bir klasörde halbukü onu direk uygulamalara atabilirmisiniz
14.Kronometre ekliyip Uygulamlar araç kısmına atabilirmisin ?
15.Sözlük kısmına Türkçe dil desteğide ekliyebilirmisin sadece ingilizce var.
16. AdobePdf ve Ofiice'nin silinmemesi Güzel onların kalması iyi sakın silme
17.Menü kısmına Oyunlar diye bir klasör açıp Güzel bir ikon koyabilirmisin benim için çok önemli eminim arkadaşlar içinde öyledir.Çünkü oyunlar ile uygulamalr her zaman karışık oluyor.
18.Kamera ve Foto çekimindeki Görüntü kalitesini Yükseltirsen daha iyi olur.
19.Ses kayıt 1 saat sınırlı onu 12 saate çıkarabilirmisin.
20. Açılışta my nokia mesaj olmaması çok iyi![]()
21.İçinde Yazma diline gidiğimde bir çok dil ile karşılaştım onları silip sadece türkçe ile ingilizce bırakırsan iyi olur.
Şimdilik bulabildiklerim Bunlar Bunları Yapıp veya yapmama gibi bir zorunluluğun yok ama bu kadar emek vermişsin bende bir kullanıcı olarak bunları istiyorum.
Yapabilirsen Allah senden razı olsun emeğinide boşa çıkarmasın. Şimdiden kolay gelsin

Kalite ve hız ayarlarını yaparım.
5- sizin yukarda dediklerinizde bugdı. ama biraz forumda araştırsaydınız hepsinin çözümü vardı.