(19.09.2010) Nokia 5800XM & 5530XM İçin Nokia C6 v11 MegaloManiaX V1-V2

Sponsorlu Bağlantılar

okeane3110c

okeane3110c

Üye
deniyen arkdaşlarımm gerçekten FLASH 4 VARMIIII ??:) TEŞEKÜÜRLERRR

'Şeref'

Emekli Yönetici

driverlarını kontrol et. pcde nokia pc suite var ise hem onu kaldır hem jafı. sonra ilk önce nokia pc suite'i kur bir kereligine teli bağla. Sonra jafı kur. Driverların sorunsuz yüklenmiş olacak. JAF'ı benim linktekini kullan.

Kardeş bu sorun ya usb girişlerinden yada driverlardan kaynaklanır. Usbleri değiştirmene rağmen aynı sorunu aldıysan. die4me için yaptığım açıklamaların aynısını sende uygula

kardeş sana nasıl teşekkur ediyim bilmiyorum
nerdeysem bir haftadır flaş atmaya calışıyordum!
sayende sorun çözüldü sonunda flas
atmayı başardım
yüreğine, emeğine, eline sağlık kardeş
ellerin dert görmesin.:bigstar:
:10numara::tşk::tşk::tşk:

Sw33TyBoOY

Sw33TyBoOY

Üye
v51 e nasıl döndün? yardımcı olursan sevinirim

Navifirm'den indirmiş olduğum produc kodLu Rengine olanını indiriyorsun yaklaşık 140 Mb boyutunda
http://www.maxicep.com/symbian-v9-4...rami-ve-kullanimi-resimli-anlatim-342727.html

daha sonra ise indirmiş olduğun dosyaları orjinal fwleri C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356 at jaf ile use ini seçeneğini seçerek fwyi yükle.
http://www.maxicep.com/symbian-v9-4...lumu-ve-kullanimi-resimli-anlatim-342290.html

Hani ilk başta bu c6 Fw'sini yüklerken nasıl jafla FlAsh işlemi yaptıysak aynı şekilde de Navifirm'Den indirmş olduğun V51 Orjinal Fwleri Jafla yerlerine atarak Flashlama olayı yapıyorsun sonra ise telefonun eski haline V51'e dönmüş olmakta inan bana bende hiç anlamazdım Jaf la flash olayını ama okudum ettim denedim ve sonuç öğrendim deneyerek yapabilirsin bütün bunları

http://www.maxicep.com/symbian-v9-4...k-teli-guncelleme-gormienler-icin-382909.html
bak bu sayfadaki resme bakarak eski v51 e çevirebilirsin çok kolay ... takıldığın yer olursa yardımcı olurum ...

shadow_bey

Üye
sa kardesm ben 5800'ıma flash attm fakat tek bi sorunum war msjlardaki klavye sorunu telefon dikey oldugunda klavye otomatik olarak alfa sayılsal tus takımına gecmio kendimz gecirmek zorunda kalıorz bunun bi caresi warsa bana pm atarsan sewinirim ii calısmalar..

Ersin Oktay

Ersin Oktay

Üye
ya harikasınız arkadaşlar fw de süper kullanıyorumda tema efekti yok bu fw de kendım yüklüyorum yine düzgün çalışmıyo

wotkins

Üye
Geri çevirmek istiyorum.NSS telefonu tanımıyor ne yapacağım ?

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
valla sabah kurdum.iyice bi test yaptım.bu zmana kadar bu kadar stabil çalışan bi fw görmedim.sadece ovi mağaza çalışmadı arkadaşım ilk mesajında bi güncelleme vermiş onu indirip kurmadım.(ovi mağazada çalışdı)
akşam olmuş telefon elimden düşmüyor:)yanlız tuş kilidi uyuz ediyor adamı sanırım saniye koymamışlar açık-kapalı seçeneklerini gördüm saniye seçeneğini görmedim.
emeği geçen herkese teşekkürler...
jaf ile fw yüklemeyi bilmeyen arkadaşlar sakın denemesinler.sonra bu fw'den sıkılıp orijinal yazılıma dönmek isterler sıkıntı oluşabilir.(ama bu FW'de denenmezmi be kardeşim)

Tuş Kilidi Orjinal C6'da Öyle. Yani Saniyeli Değil. Ekran Kapandığında Otomatik Kapanır.

Tamam herşeyi mükemmel ama ben tam 3 telefonda test ettim ikisi 5530 ve diğeri 5800 olmak üzere. Bulabildiğim hatalar (ya da eksikler) şunlar; İnternet sayfalarını gezerken alttaki seçenekler butonu yok oluyor ve zar zor çıkış yapabiliyorum tarayıcıdan(task bar sayesinde)
*Kamerada fotoğraf çektiğimde mesela beyenmediğim fotoğrafı hemen silemiyorum. Çektikten sonra üzerinde olan sil ikonuna dokunduğumda kamera zaten kullanılıyor diue bir hata veriyor ve sonra anca ikinci deneyişimde oluyor. Bu bazen üç ve dört deneyişte olabiliyor. Özellikle 5800'larda. 5530'da sadece bir kez veriyor bu hatayı daha sonra hemen siliyor. Bunlar giderilirse güzel olur. Bunların dışında çok iyi FW. Tebrikler.

Tarayıdaki Bir Hata Değildir. O Orjinal FW'dede Olan Birşey. İnternette Gezince Ekran Otomatik Olarak Tam Ekran Oluyor. Sağ Alttaki Çift Yönlü Oka Basarak Menü'yü Getirebilirsin. FW'den kaynaklanmıyor yani.

s.a bende de C6 Fw'si yüklüydü ama çok fazla msj çektiğimden dolayı V51'e dönmek zorunda kaldım normalde gayet güzel bir Fw ama şu T9 Olayına bir el atılırsa daha da güzel bir hal alabilir diyorum ...

5800 T9'u entegre edilemiyor. Çünkü C6'daki T9 Cache Dosyalarının Yeri Bilinmiyor.

4 x 5 menü nasıl açılıyor ?

Modların Olduğu Başlıktan Ulaşabilirsin.

öncelikle emeği gecenler sağolsunlar bende yükledim sonunda :)
yalnız bir sorunum var internete oviye falan girmeye çalıştığımda yada arada sırada telefon sürekli kendisi kapanıp açılıyor, bu sorunu yaşayan varmı yoksa sadece bendemi?

Telefona Hiçbirşey Yüklemeden Önce Güncellemelerini Yükleyin (Mail For Exchange yüklenmeyecek. Nokia Messaging ise yüklenir ama reset attığında silinir. Çünkü C6'nın kendi mail programıyla çakışıyor.) Sonra kendi programlarınızı yükleyin. Yüklediğiniz bazı programlar nokianın kendi programlarının çalışmasına neden olabilir..

Arkadaşlar bi sorum olacak şimdi bunu yapınca garantiden çıkacakmı?
teli haziranda aldım daha yeni yani bunu yapmak istiyorum ama bide korkuyorum garantiden çıkacak diye lütfen yardımcı olum:D Bide Arkadaşlar >Rese t atınca geri geliyomu ?​

Garantiden çıkmaz kardeşim. Sonuç olarak Product Code'u hala aynı. Şahsen ben hackli fw ile garantiye gönderdim. :oke:

deniyen arkdaşlarımm gerçekten FLASH 4 VARMIIII ??:) TEŞEKÜÜRLERRR

Flash lite 4 var. Ama ancak video oynatacak kadar yeterli bir versiyon değil flash lite 4

sa kardesm ben 5800'ıma flash attm fakat tek bi sorunum war msjlardaki klavye sorunu telefon dikey oldugunda klavye otomatik olarak alfa sayılsal tus takımına gecmio kendimz gecirmek zorunda kalıorz bunun bi caresi warsa bana pm atarsan sewinirim ii calısmalar..

O Orjinal C6 FW'sinde olmadığı için yok. İlerki zamanlarda belki entegre edebilen biri çıkabilir.

ya harikasınız arkadaşlar fw de süper kullanıyorumda tema efekti yok bu fw de kendım yüklüyorum yine düzgün çalışmıyo

Bir tane tema efekti kurdum. Sorunsuz çalışıyor. Sadece teli kapatıp açtığımda devreye girmiyor.(fw ye gömülü olmadığı için c2z.rmp bugda kalıyor. Bilinen bir sorun.) İstersen NFE ile istediğin bir tema efektini gömebilirsin fwye.

Geri çevirmek istiyorum.NSS telefonu tanımıyor ne yapacağım ?

Navifirm ile product code'un ile aynı fw dosyalarını indir. JAF ile yükle. NSS tanımaz tabiki. Nokianın izin verdiği birşey yapmıyorsun sonuçta.

mehce

mehce

Üye
Teşekkürler sorunsuz yükledim ve kullanıyorum kolay gelsin

tanergedik

tanergedik

Üye
bu fw'ye göre v51 daha stabil geldi bana... yinede emeğine sağlık takdira şayan bir çalışma
birde aresmarın BLITZ 1.2 versiyonu daha bir hoş gibi şu an onu kullanıyorum

mimit1981

Üye
selam telefonu hackledim çok güzel oldu ufak tefek falsoları var ama genede iyi bi sorum olucak ve hatırlatma kapalı olucak hack yaparken ondan bulunamıyo muş neyse c6 olarak görüyor bilgisayar bunu n driverlerini nasıl halledicezz pc suit olarak bağlayamıyorum teli bilgisayara tebrikler ilgilenip cevap yazarsanız sevinirim birde hard formatt atınca eskisi gibi olmuyor be kardeş...

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
bu fw'ye göre v51 daha stabil geldi bana... yinede emeğine sağlık takdira şayan bir çalışma
birde aresmarın BLITZ 1.2 versiyonu daha bir hoş gibi şu an onu kullanıyorum

En stabil çalışan modlu fw dedim. Orjinal fwleri buna dahil etmedim.

selam telefonu hackledim çok güzel oldu ufak tefek falsoları var ama genede iyi bi sorum olucak ve hatırlatma kapalı olucak hack yaparken ondan bulunamıyo muş neyse c6 olarak görüyor bilgisayar bunu n driverlerini nasıl halledicezz pc suit olarak bağlayamıyorum teli bilgisayara tebrikler ilgilenip cevap yazarsanız sevinirim birde hard formatt atınca eskisi gibi olmuyor be kardeş...

Pc Suite c6 olarak görür. Çünkü telefonun fwsi c6 bazlı. Değiştiremezsiniz. Hard format atınca eskisine döneceğini kim söyledi size?? orjinal fw dosyalarını telefon beyninde mi saklıyor da hard format atınca eskisine dönsün. Önce bu konuda biraz bilgiye sahip olun!

keansue

keansue

Üye
Sarj Tüketimi ile ilgili bilqi verebilir misiniz?

necrodin

Üye
Telefonu aldığımdan bu zaman kadar birçok FW Kullandım
bi kaçgündürde Bu FW kullanıyorum. görsellik çok iyi ama benim şansımamıdır bilmiyorum
1 - butonların ışıkları surekli yanık kalıyor.
2 - en az 3-4 gün giden şarz 1 güne indi.
3 - favori listesi her kapatıp açmadan sora tekrar düzenlemek gerekiyor.
4 - favori listesine eklenen rehberde gizleniyor.
5- çok fazla bug var

oyuncudragon

oyuncudragon

Üye
Teşekkürler :oke:

goqhan_Gfb

Üye
5530 Xmde orjinala nasıl dönebiliriz ?

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
Sarj Tüketimi ile ilgili bilqi verebilir misiniz?

2 gün gidiyor.

Telefonu aldığımdan bu zaman kadar birçok FW Kullandım
bi kaçgündürde Bu FW kullanıyorum. görsellik çok iyi ama benim şansımamıdır bilmiyorum
1 - butonların ışıkları surekli yanık kalıyor.
2 - en az 3-4 gün giden şarz 1 güne indi.
3 - favori listesi her kapatıp açmadan sora tekrar düzenlemek gerekiyor.
4 - favori listesine eklenen rehberde gizleniyor.
5- çok fazla bug var

sçylediklerinizin hepsi bilinen şeyler biraz araştırsanız kimsenin vaktinden çalmamış olurusunuz.

1- C6 Fw için yapılmış modlar konusunda ışıklar ile iligli modlar var. ilk sayfada c6 fw ile iligli yararlı kaynaklarda konunun linkini bulabilirdiniz şayet bakmış olsaydınız.

2- şarj 2 gün gidiyor. bunu defalarca söyledik. widgetin çok şarj yediğini. biz size 4 gün gidiyor diyipte asla kandırmadık. Bidaha lütfen sorulmasın şarj 2 GÜN gidiyor.

3- en baştaki açıklamayı sırasına göre yapsaydınız bir sorun olmazdı

4- en baştaki açıklamayı harfiyen yapmadgnız için.

5- sizin yukarda dediklerinizde bugdı. ama biraz forumda araştırsaydınız hepsinin çözümü vardı.

Güle güle kullanın

5530 Xmde orjinala nasıl dönebiliriz ?

navifirmden orjinal 5530 fwsini indir. jafla tele orjinal fwyi yükle.

hidroliktr

Üye
Öncelikle Eline Sağlık 1 haftadır Test ediyorum ve görüşüm şu :

Bu Belirttiğim Sorunları Çözüp Öyle Yayınla Lütfen...
Bize Şurdan Şu Yamayı Uygulamayı Önerme...

1.Butonların ışıkları sÜrekli yanık kalıyor. ( Şarjz Takılı iken yine yanıyor.)

2.Ovi mağaza çalışmıyor.

3.Tuş kilidini Saniyeye göre ayarlıyabilirsen iyi olur.

4.Internet Explorer girdiğimiz zaman alttaki butonlar kaybolur.

5.Kamera veya Foto çekiminden sonra çekilen dosylarımı silmek istediğimde uyarı alıyorum.

6.T9 Yeterince İyi değil

7.4 x 5 menü'yü sen entegre edemezmisin ?

8.Flash lite 4 Yüklü galiba ama youtube'den video gayet iyi izledim.Diğer sitelerden izliyemedim.Buna yapılacak birşey varmı ?

9.Yan sensör çalışmıyor. Hiçbir şekilde her zaman düz kalıyor...

10.Açılışta Filebrowser diye Gereksiz bir Dosylar var menüde onu silip içindeki Filebrowser uygulamasını uygulamalar atazmısın.

11.Mesaj ayarlarında kayıtlı mesajları 999 yapazmısın ?

12. İşlem kaydı Menü kısmından uygulamalara atılmış. Eski Orjinal yerine gelmesini istiyorum.

13.uygulamalar kısmına girdiğimizde Dosya yöneticisi Araçlar klasörü diye bir klasörde halbukü onu direk uygulamalara atabilirmisiniz

14.Kronometre ekliyip Uygulamlar araç kısmına atabilirmisin ?

15.Sözlük kısmına Türkçe dil desteğide ekliyebilirmisin sadece ingilizce var.

16. AdobePdf ve Ofiice'nin silinmemesi Güzel onların kalması iyi sakın silme :)

17.Menü kısmına Oyunlar diye bir klasör açıp Güzel bir ikon koyabilirmisin benim için çok önemli eminim arkadaşlar içinde öyledir.Çünkü oyunlar ile uygulamalr her zaman karışık oluyor.

18.Kamera ve Foto çekimindeki Görüntü kalitesini Yükseltirsen daha iyi olur.

19.Ses kayıt 1 saat sınırlı onu 12 saate çıkarabilirmisin.

20. Açılışta my nokia mesaj olmaması çok iyi :)

21.İçinde Yazma diline gidiğimde bir çok dil ile karşılaştım onları silip sadece türkçe ile ingilizce bırakırsan iyi olur.

Şimdilik bulabildiklerim Bunlar Bunları Yapıp veya yapmama gibi bir zorunluluğun yok ama bu kadar emek vermişsin bende bir kullanıcı olarak bunları istiyorum.
Yapabilirsen Allah senden razı olsun emeğinide boşa çıkarmasın. Şimdiden kolay gelsin :)

MFive

MFive

Üye
aga allah razı olsun gördüğüm en güzel fw ve kurulumu en basit emeğine sağlık :))

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle Eline Sağlık 1 haftadır Test ediyorum ve görüşüm şu :

Bu Belirttiğim Sorunları Çözüp Öyle Yayınla Lütfen...
Bize Şurdan Şu Yamayı Uygulamayı Önerme...

1.Butonların ışıkları sÜrekli yanık kalıyor. ( Şarjz Takılı iken yine yanıyor.)

2.Ovi mağaza çalışmıyor.

3.Tuş kilidini Saniyeye göre ayarlıyabilirsen iyi olur.

4.Internet Explorer girdiğimiz zaman alttaki butonlar kaybolur.

5.Kamera veya Foto çekiminden sonra çekilen dosylarımı silmek istediğimde uyarı alıyorum.

6.T9 Yeterince İyi değil

7.4 x 5 menü'yü sen entegre edemezmisin ?

8.Flash lite 4 Yüklü galiba ama youtube'den video gayet iyi izledim.Diğer sitelerden izliyemedim.Buna yapılacak birşey varmı ?

9.Yan sensör çalışmıyor. Hiçbir şekilde her zaman düz kalıyor...

10.Açılışta Filebrowser diye Gereksiz bir Dosylar var menüde onu silip içindeki Filebrowser uygulamasını uygulamalar atazmısın.

11.Mesaj ayarlarında kayıtlı mesajları 999 yapazmısın ?

12. İşlem kaydı Menü kısmından uygulamalara atılmış. Eski Orjinal yerine gelmesini istiyorum.

13.uygulamalar kısmına girdiğimizde Dosya yöneticisi Araçlar klasörü diye bir klasörde halbukü onu direk uygulamalara atabilirmisiniz

14.Kronometre ekliyip Uygulamlar araç kısmına atabilirmisin ?

15.Sözlük kısmına Türkçe dil desteğide ekliyebilirmisin sadece ingilizce var.

16. AdobePdf ve Ofiice'nin silinmemesi Güzel onların kalması iyi sakın silme :)

17.Menü kısmına Oyunlar diye bir klasör açıp Güzel bir ikon koyabilirmisin benim için çok önemli eminim arkadaşlar içinde öyledir.Çünkü oyunlar ile uygulamalr her zaman karışık oluyor.

18.Kamera ve Foto çekimindeki Görüntü kalitesini Yükseltirsen daha iyi olur.

19.Ses kayıt 1 saat sınırlı onu 12 saate çıkarabilirmisin.

20. Açılışta my nokia mesaj olmaması çok iyi :)

21.İçinde Yazma diline gidiğimde bir çok dil ile karşılaştım onları silip sadece türkçe ile ingilizce bırakırsan iyi olur.

Şimdilik bulabildiklerim Bunlar Bunları Yapıp veya yapmama gibi bir zorunluluğun yok ama bu kadar emek vermişsin bende bir kullanıcı olarak bunları istiyorum.
Yapabilirsen Allah senden razı olsun emeğinide boşa çıkarmasın. Şimdiden kolay gelsin :)

1-ışıklar ile ilgili gerekli modlar için ayrı bir konu açılmıştır. Konu linkine ilk sayfadaki yararlı kaynaklardan ulaşabilirsiniz.

2- ovi mağaza patchini yükleyerek ovi mağazanın çalışmasını sağlayabilirsiniz.

3-c6 fwde tuş kilidi saniyeye göre ayarlanmaz. Böyle bir özelliğe sahip deil değiştirilen fw.

4- bu hata deil. orjinal 5800 fwsindede var. v40dan sonra gelmişti sanırım. otomatik tam ekran oluyor. Otomatik tam ekran olması kapatılamıyor. Sadece sağ alttaki tuştan manuel olarak tam ekrandan çıkabiliyorsunuz.

5-biraz beklemeniz gerek. Galeriye kaydetmesi uzun sürebiliyor. Bu yüzden kaynaklanıyor.

6-C6 fwsindeki T9 ancak bu kadar olabiliyor. 5800 türkiyede çok tutulan bir telefon olduğu için T9'u daha çok geliştirildi C6'ya göre. Şuan için 5800 t9unu c6 fwye entegre etmek mümkün deil.

7-entegre edebilirim ama fwleri yaparken çoğunluk kitleye bakarım. Ve çoğunluk orjinal 4x3 orjinalden yana. :oke:

8-adı üstünde flash lite 4. Lite yani basic sürüm. Yeni flash sistemini kullanan sitelerde çalışmaması normal. tüm sitelerdeki flashları açması için nokianın flash 10 veya flash 10.1 gibi bir sürüm çıkarması gerek. Buda şuan imkansız.

9-Ayarlara girip sensör ayarlarından oto ekran döndürmeyi açmayı denedin mi?

10-Orjinal fwnin sıralanış dizim ve programlarına dokunmam. Genel ayarlarını iyileştiririm. Bu dediğinizi sizde menüyü düzenle diyerek yapabilirsiniz.

11-Mesajlarda ayarlara girip diğeri seçip ordan 999 yapmak çok mu zor??

12-Menüyü düzenleyerek kendin alabilirsin.. Nokia sana bu imkanı sunmuş dimi?

13-Menüyü düzenleyerek kendin alabilirsin.. Nokia sana bu imkanı sunmuş dimi?

14-Siz ekleyebilirsiniz. Nokia sana bu imkanı sunmuş. Ben orjinal fwyi bozmam program eklemem :oke: Kalite ve hız ayarlarını yaparım.

15-Dil indir butonundan dilleri indirebilrsiniz. Maxicep global bir sitedir. Herkes türkçe dile ihtiyacı olmayabilir.

16-Dediğim gibi orjinal fwde ne varsa bozmadan entegre ederim.

17-PNHT yeni bir sürüm yayınlamadığı sürece bende yeni bir fw çıkarmayı düşünmüyorum. Bu üyelerin kafasının karışmasına neden olur.

18-Onların optimizasyonu zaten Modların olduğu klasörde mevcut. İsteyen ordan kolaylıkla bu optimizasyonları kendi yapabilir. Böylelikle herkes kendi istediği modları kullanır. FW'yi yapanın yaptıklarını kullanmak zorunda kalmaz :oke:

19-Modlar klasöründe söylediğin ses kayıt zamanı modu mevcut

20-Orjinal fwdede gelmiyordu zaten. Sadece 5800'a özel birşey.

21-Bilerek birçok yazma dilini bıraktım. Çünkü farklı sitelere girdiğinizde harfler yerine Kare işareti görmek istemezsiniz dimi? O yazma dilleri sayesinde örnek: opda.cn yada ttpod.com'a telefondan girdiğinizde çince harfleri görürsünüz. Eğer çıkarmış olsaydım. Her tarafta kara görürdünüz.

Bunlar bir sorun deil. Alternatiftir ve bende alternatifleri konuda mod başlığı altında açmış bulunmaktayım. Sen bunları yap ve yayınla diyorsun. Ama belkide bunları istemeyenler olacaktır. En basitinden telde oto açılan mesajlar v.s gibi programların açılmasını kapadığımda rehbere zor giriyorum keşke kapamasan diye bir öneri aldım. Adam haklıydı herkesin telefon kullanımı farklıydı. Ve eğer o da modla yapılabilecek birşey olsaydı orjinal halini bırakıp mod olarak mod başlığı altında yayınlardım. Ama mod şeklinde uygulanamıyor.

Sonuç Olarak: Herkesin istekleri farklı. ve bu yolla herkes istediği şekilde telefonunu kullanacaktır. İstedği modu ekleyecek istemedğini eklemeyecek. Aksi takdirde herkese özel fw yapmak zorunda kalırdık..

Üst Alt