1500 Tl ye kadar telefon önerisi

Sponsorlu Bağlantılar

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye

Nokia 808'in gece ve gündüz video ve fotograf çekimlerine baktınmı arkadaşım?
Bakmadıysan inceleyip tekrar yorumlarsan sevinirim...

İşlemci ve Ram'a gelirsek İPhone 4 1 ghz işlemci kullanıyor, diğer övdüğünüz markalarda hala 1 Ghz yada 800 mhz işlemcili telefonlar üretiyor ama onlar nedense eleştirilmiyor Nokia 1.3 Ghz işlemcili bir telefon üretiyor yine beğenilmiyor... Sony'in şuanda en yüksek işlemcili telefonu Arc S 1.4 Ghz işlemciye sahip iken ve diğer markalar hala düşük işlemcili telefonlar üretiyorken Nokia'nın 1.3 Ghz işlemcili telefonu bana göre çok iyidir... Sadece işlemcinin hızına bakılmaz neler yapabiliyor ve ne kadar güçlü onada bakılır... Ayrıca piksellleri sayamazsın çünkü sadece pikselde herşey değildir... Nokia kullandığı ekran teknolojisiyle o piksellerde yüksek çözürnürlük vadediyorsa ve kalite olarak diğerlerinden pek farkı bulunmuyorsa eleştirmek yerine alkışlamalısın...

Son olarak Belle ile dahada hızlanan işletim sistemi Belle FT1 ile adeta uçuyor... HTML5 destekli yeni tarayıcısı yeni özellikler ve yeni uygulamalarla birçok güçlü telefondan daha iyi olan Nokia 808 alınmaya değer bir telefon... Unutma Nokia bir strateji belirledi bu stratejisi tuttu telefon büyük ses getirdi haliyle satışıda yüksek olacak... Cep telefonlarına uygulama ve oyun sağlayan firmalarda bunu gözardı edemez...

Eğer bana hala İPhone diyorsan ben en azından radyoyu paralı dinlemiyorum, herkese veri gönderebildiğim gibi herkeslede görüntülü görüşme yapabiliyorum...

Peki.Kamera konusunda eleştiri yapmayacağım.En iyi cep kamerası olduğu bir gerçek.Ama şu ortada ki 16 MPXlik bir fotoğraf makinesi daha kaliteli görüntü elde ediyor iş megapixelde değil dedim.

iPhone 4 çıkalı 3-4 ay sonra 2 yıl olacak onu değilde.2011 Ekimde çıkan 4Si baz alsak. 1 Ghz Çift çekirdek işlemci kullanıyor.Diğer övdüğümüz markalar Quad-Core 1.5 Ghz işlemciler üretiyor.Yaklaşık 4 gün oldu çoğu markanın 1 tane 4 çekirdekli telefonu oldu.1.3 Ghz elbette iyi bir değer ama telefonun hızlı çalıştığını tam olarak söyleyemeyiz.Hiçbir symbian telefon tam olarak hızlı çalışmıyor.Ne demek istediğimi anlamak istersen Nokia N9'un hızıyla belleli bir telefonun hızını karşılaştır derim.N9 bariz olarak çok daha hızlı.Neden? 1 Ghz işlemcisi mi ? Tabiki hayır.Tek nedeni işletim sistemi ve yazılımı.Symbian Carla gelmeden tam olarak hızlanamayacak diye düşünüyorum.Mesela benim 2009 mart çıkışlı 3GS şuan son iOS güncellemesinde uçuyor.600 Mhzye 256 Mb rama bunu yaptırabilecek tek şey işletim sistemi/yazılımdır.Kısacası ben Symbianın yazılımını kaliteli bulmuyorum.MeeGonun yazılımı çok kaliteli onu belirteyim yanlız.Neler yapabiliyor dersen örneğin Asphalt 6yı ele alalım.Burda bir arkadaş hem androidde hemde c6-01de bir oyun karşılaştırması yapmıştı.Aynı oyun aynı sürüm.Ama bakınca anlaşılıyor Symbianda grafikleri daha da düşürülmüş oyunun.Yani nokia güçlü işlemciler kullanmıyor nedeni sırf şarj süresinden tasarruf.O yüzden bir android en fazla 2 gün dayanıyor.İşlemciden grafikden veya ramdan bir kasma yok.Sistem çok karışık ve boyutlu bir sistem.Benim 3GSnin pixel yoğunluğu 165 civarında.Onda ekrana yakınlaşınca sayabiliyorum en azından belli belli görüyorum.Aynı şeyi 217 pixel yoğunluklu SGS2 ile de yaptım.Onda çok zor oldu ama yinede gördüm.200 Altı pixel yoğunluğu tam olarak net görüntü vermez.iPhone 4S (330 PPI) ile açtığın hd video ile Nokia 808 PureWiew(183 PPI) açtığın hd video bir olmaz.Yeni dediğin özellikler nelerdir acaba?Günümüzde HTML5 de artık yetmiyor.Hatta Flash lite bile artık yetmez oldu.İlla abode flash ile deneyim almak gerekiyor.Bir siteye girince sadece yazıları ve resimleri görmek insanda eksiklik yaratıyor.Nokiada uygulama mı var?Allah aşkına o uygulamalar 2 yıl önce iOSda vardı.Belle uygulama ve oyun konusunda geri bir sistem bu bir gerçek.Firmaların belleye oyun üretecekleri konusunu pek bilemem ama benim görüşüm kapanmakta olan symbian yerine nokia için kurtuluş yolu olan wp7ye oyun üretmek daha mantıklıdır.

iPhone konusuna gelince radyo dışında söylediklerin doğru.Radyoyu uygulama olarak bedava indirirsin ama hala veri aktarımı ve 3g üzerinden görüntülü görüşme yok.

MeeGo veya WP7 türü bir şey alsan bir şey demem ama 808 paraya yazık edecek bir telefon bence.Nokianın malzeme kalitesi sağlamlığı kolaylığı dersen ben Lumia serileri veya N9 derim.Ama hiç bir Symbianlı telefonu önermem.

----------Eklendi @ 22:12:24 ---------- Yazıldı @ 22:06:12 ----------

windows phone'nın önü açık çünkü microsoftun pc dünyasındaki gücü ve yazılım firmalarının öncelikli işletim sistemi olması nedeniyle kısa zamanda uygulama sayısını artırdığı gibi Phone tango ve 8 ile katlayacağı kesin gibi görünüyor... Şuanda Samsun ve htc wp'li telefonlar üretmeye devam ediyor Sony'de üretecek ama asıl büyük anlaşma Nokia ile yapıldı...

Nokia clear black teknolojisiyle dokunmatik ekranlarda'da kalitesini gösterdi göstermeyede devam ediyor...
Nokia'nın akıllı telefon satışlarının arttığınıda bütün resmi bilgiler doğruluyor...
Ben Samsungun yada Htc'nin kalitesiz olduğunu söylemiyorum ama şu varki Nokia son zamanlarda çıkardığı telefonlarla gerçekten akıllı telefon pazarında sınıf atladı diyebiliriz... Şunu unutmayın arkadaşlar bize ilk akıllı telefon kullanma imkanını veren Nokia asla batmaz...
Önemli olan 4 çekirdekli telefon çıkarıp bunu 2 milyarın üzerinde bir fiyata satıp 1 yıl sonra çıkacak güncellemeden mahrum bırakmak değildir önemli olan tam destektir...

Örnek verecek olursak Samsung Galaksi 1 Android 4.0 güncellemesi alamayacak... Mevcut telefonlar bile tanıtılmasının üzerinden 5 ay geçmesine rağmen hala 4.0 güncellemesi alamadı... Yorum sizin

Galaxy 1 (Galaxy S :) ) İlk çıktığında Android 2.1 sürümüyle geldi.Sonra 2.2 güncellemesi geldi.Sonra 2.3.3 ve sonrada 2.3.6.Kullanıcılar 4.0 istemekle biraz bencillik yapıyor diyebiliriz.N8 Anna ve belle aldı ama Galaxy S 3 tane güncelleme aldı.Az felan değil yani.Ayrıca eski bir telefona son güncellemeyi yüklersen yenilerini satmanın ne manası var.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
dostum lumia ve n9 konusunda sonuna kadar haklısın ben su anda n8 ve 6600 kullanıyorumçift hat yüzünden yaza kadar mutlaka bir lumia alıcam lumia900 veya cıkarsa daha üstü ama yıllardır symbian kullanan insanlara symbianı bıraktıramazsın ben mesela donna güncellemesini alıcak olan son s^3 telefonu da alıcam cift cekirdek veya dört cekirdekli olacaktır büyük ihtimalle hem lumia hem symbian iki telefon tasıycam yaptıgım hammallıga degsin hiçyoktan

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
dostum lumia ve n9 konusunda sonuna kadar haklısın ben su anda n8 ve 6600 kullanıyorumçift hat yüzünden yaza kadar mutlaka bir lumia alıcam lumia900 veya cıkarsa daha üstü ama yıllardır symbian kullanan insanlara symbianı bıraktıramazsın ben mesela donna güncellemesini alıcak olan son s^3 telefonu da alıcam cift cekirdek veya dört cekirdekli olacaktır büyük ihtimalle hem lumia hem symbian iki telefon tasıycam yaptıgım hammallıga degsin hiçyoktan

Symbiandan umudu kes derim.Eski bir işletim sistemi ve çok yavaş.Nokiayı bırakmam dersen de N9 ve Bir Lumia cihazı en iyi seçim olacaktır.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
ForeverAlone";4436917][COLOR="Black' Alıntı:

Symbiandan umudu kes derim.Eski bir işletim sistemi ve çok yavaş.Nokiayı bırakmam dersen de N9 ve Bir Lumia cihazı en iyi seçim olacaktır.

zaten lumia900 siparişimi verdim ingiltereden getirtiyorum nisanın ikinci haftası elimde olur ama symbiandan vazgecmem ilkgözagrısı nede olsa çıkarsa şöyle iyi bir donanımlı ondan da alıcam bitane
[/COLOR]

• Beğen
Tepkiler: ByYlmzZz

babaersin

Üye
bunca yorumun arasında HTC gibi bir firmayı gözardı etmişsiniz. Şuan piyasadaki en iyi cihazlar bana göre htc'nin elindedir. sadece türkiyede distribütör ve reklam eksikliğinden dolayı fazla söz ettiremiyor. Diğer cihazlar 1.4 hıza yeni ulaşmışken htc rhyme, evo 3d gibi telefonlarıyla çift çekirde 1.2 sensation xe,xl ile çift çekirdek 1.5 ghz hıza ulaşabiliyor. Ayrıca beats ses sistemiyle yeni bir trend yakaladılar. Ben de şuan için telefon araştırmaktayım bu fiyat civarında ve gördüğüm en iyi cihazlar htcde diyebilirim biraz araştırın yeter. samsung s2ye lafım yok şuan için amiral gemisi. iphone 4s ise güzel telefon ancak bence o kadar para bu telefona verilmez, reklamından dolayı fiyatının çok üstünde

klongs

klongs

Üye
bunca yorumun arasında HTC gibi bir firmayı gözardı etmişsiniz. Şuan piyasadaki en iyi cihazlar bana göre htc'nin elindedir. sadece türkiyede distribütör ve reklam eksikliğinden dolayı fazla söz ettiremiyor. Diğer cihazlar 1.4 hıza yeni ulaşmışken htc rhyme, evo 3d gibi telefonlarıyla çift çekirde 1.2 sensation xe,xl ile çift çekirdek 1.5 ghz hıza ulaşabiliyor. Ayrıca beats ses sistemiyle yeni bir trend yakaladılar. Ben de şuan için telefon araştırmaktayım bu fiyat civarında ve gördüğüm en iyi cihazlar htcde diyebilirim biraz araştırın yeter. samsung s2ye lafım yok şuan için amiral gemisi. iphone 4s ise güzel telefon ancak bence o kadar para bu telefona verilmez, reklamından dolayı fiyatının çok üstünde

sense arayüzü çok yavaş ve çok ram yiyor one serisi güzel ama sense 4.0 arayüzü iyi olmuş

jayjay16

jayjay16

Üye
kardeşim HTC evo 3d yeter de artar bile 10 numara telefon olmuş

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye

Ne yani Sensation alıp ekranın altına toz kaçmaması için orayı pamuklamı tıkasın?

mcs003

Üye
valla cogunu kullandim n8 kadar 808 bisey demek yersiz kamerasi yeter ama ne bilim sgs ekran ve sgs2 de sadece ekran ve tw4 güzel fiyat abarti htcyi asla sevemedim bitek lg kullanmadim sanirim en son bi atrix 4g aldim sg2 ve ip4 kadar performansli ve nerdeyse yari fiyatina(yurt disinda ip4 ve sgs2 ile ayni)... bence en ucuz fiyata en fazla özellik kullanmak önemli... verdigin parayi hakeden tek tel suan benim icin... eksikleri elbette var ama + yonleri cok daha fazla sanirim eger böle giderse bi sonraki telim fiyati yine böle uygun olursa motorola olacak gogle amca bu isi biliyo...

Üst Alt