O kadar bekleyişten sonra; 305 sayfayı gördükçe güleyim mi ağlayayım mı bilmiyorum.
(Daha önceki başlıkta ulaştığımız 150 sayfayı saymıyorum bile!)
Offf Nokia offf...
Ömür törpüsüsün resmen.
Ne senle oluyor, ne de sensiz.
Şu Elop'un yerine adam gibi, planlı, adil ve düzgün bir iş yapacak biri gelse de Nokia yüzleri güldürmeye başlasa artık.
Şirketin Geliştirme kısmı iyi çalışıyor, sürekli güncelleme ve modeller üretiyor.
Ancak CEO'sunun ve Pazarlama & Planlama departmanlarının duvara tosladığı gün gibi ortada.
Sadece Türkiye olarak biz değil, Anna'yı bekleyen (Amerika, İsviçre, İtalya v.b) pek çok dünya ülkesi isyanda.
Herkesin sabır taşı çatladı, sinirler allak bullak...
Nokia'ya taze kan, taze yönetim şart...
Model ve güncellemelerin testlerini, incelemelerini, ülke ve operatör uyumluluğunu tamamlamadan,
her ülke için çıkış tarih aralıklarını tek tek belirleyen bir program hazırlamadan veya aynı anda çıkmasını sağlayacak gerekli hazırlığı yapmadan,
sırf müşteri kaybetmemek ve ortalıkta heyecan yaratmak için alelacele duyurular yapmakla,
internette videolar, resimler ve tanıtımlar yayınlamakla olmuyor bu işler!
Tüketiciyi onlarla bir süre oyalarsın. Ama fazla naz aşık usandırır, abartırsan da canından bezdirirsin!
Reklam kadar icraat da lazım!
Her geçen gün Nokia'nın aleyhine işliyor.
Android ve iOS karşısında kan kaybediyorlar.
Dediğim gibi;
Sırf heyecan yaratmak için plansız, programsız ve hazırlıksız olarak yenilik duyuruları yapıyorlar.
Böylece elindeki müşteriler yenilikler geliyor diye Nokia'da kalmaya devam edecek,
Diğer müşteriler ise merak edip Nokia'ya gelecek.
(Ne de olsa, ne zaman çıkacağı belirsiz! güncelleme ve modelleri tanıtan cafcaflı videolar dolaşıyor internette)
Sözün özü; Nokia'nın şu anki yönetimi, yani sevgili Elop!
Android ve iOS'la s.dik yarıştıracağım diye yarım yamalak işler yapmayı bırak!
Müşterilerin ağzına bir parmak bal çalıp, sonra süründürmekle büyük şirket olunmaz.
Belle güncellemesinde ve yeni gelecek modellerde de plansız programsız davranarak
yine aynı b.ku yiyip milleti sinir etmezler umarım.
Şaka değil ha!
Gidip Avrupa sitesini bir inceleyin...
Çileden çıkardılar insanları iyice...