15/09/11 - Ve Mutlu Son . Symbian Anna 22.14 DE + 24.1 TR navifirmde + Ovi'de arkadaşlar :)

Sponsorlu Bağlantılar

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
AмσηR@;3817855' Alıntı:

Paramı verebilecek baba yigit varsa buyur bugun su saat degistireyim.800 tl küsür verip, simdi 300 tl ye satacaksam o telefonu öldürene kadar kullanırım.sizler kadar zengin degilim, veya parayı çöpe atmak gibi niyetimde yok.
İsyanımızı dinlemek zorunda degil mi ? sen buranın muhtarı mısın ayıptır sorması?
şikayetin varsa gidersin yoneticilere söylersin ister silerler ister durur, buna sen karısamassın.
Dinlese ne yaparlar biliyor musun? yeni telefon alacaklara burada yazdıklarımız ders olur.
Telefonu alırken ben ve benım gibi bir çok arkadas arastırıyorlar.
Ki okuyan okur okumayanda okumaz, hiç problem degil. ayrıca konuya 2754 kadar mesj yazılmıs, hepsini tek tek oku bakalım. kaç tane isyan şikayet vs varmıs.
İlgili birsey bilmek istersem destek bölümüne girip sorarım, sen kafana takma hiç.
Amacım moral bozmak asla degildi, sen bir arkadasın tepkisine karsılık yorumlar yazar. git istemiyoruz falan dersen bende gelip bunları yazarım.
İsteyen istedigi gibi yazar hakaret küfür olmadıktan sonra.
Güzel eleştiri olunca alkış tutacaksın, kötü yorum olunca yuhalanacaz.
Eleştirilere açık olalalım lütfen..

Güncellemelerin gecikmesi ve uzun bekleyişten dolayı isyan etmen çok normal.
Bunda yadırganacak bir durum yok.
Nokia'yı eleştirmek, ayıplamak da gayet doğal.

Ancak söz konusu Anna, Belle yada diğer gelecek olan güncellemeleri yüklemeden "Symbian devri bitti" demek için de çok erken...
Symbian devri, Nokia ne zaman isterse o zaman biter, bunu unutma.

Yarın öbür gün Symbian'la ilgili akıl almadık gelişmeler olur, sen bile şaşarsın.
O yüzden sürekli "bitti artık" deyip Symbian forumunda Android övmeyi bırakmalısın bence...

XER01

XER01

Üye
Yarın öbürgün bir şey olması zor..

Stephen Elop açıkladı 2016'ya kadar destek vereceklerini.

----------Eklendi @ 13:20:59 ---------- Yazıldı @ 13:20:08 ----------

Tek isteğim şu Anna ile Belle'yi mümkün olduğunca çabuk versinler, kaç ay oldu yahu isyan etmemiz doğal artık.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Yarın öbürgün bir şey olması zor..

Stephen Elop açıkladı 2016'ya kadar destek vereceklerini.

----------Eklendi @ 13:20:59 ---------- Yazıldı @ 13:20:08 ----------

Tek isteğim şu Anna ile Belle'yi mümkün olduğunca çabuk versinler, kaç ay oldu yahu isyan etmemiz doğal artık.

2016'da Android'in yerini de başka sistemler almış olacak belki kimbilir.

Anna ve Belle'ye gelince.

Avrupa sitesinde yazılanlara göre sanırım son durum şöyle:

Anna = Bu hafta içi geliyor. (Türkiye için)

Belle = Avrupa'da Ekim ayı sonlarında, Türkiye'de Kasım ayında...

--------------
Belle sonrası görülebilecek eksiklikler yada ihtiyaç duyulan düzeltmeler içinse tahminimce 2012 yılında yeni güncellemeler gelecektir.

XER01

XER01

Üye
2016'da Android'in yerini de başka sistemler almış olacak belki kimbilir.

Anna ve Belle'ye gelince.

Avrupa sitesinde yazılanlara göre sanırım son durum şöyle:

Anna = Bu hafta içi geliyor.

Belle = Avrupa'da Ekim ayı sonlarında, Türkiye'de Kasım ayında...

Ekim ayı sonu o biraz zor..

Sözde Biz Anna'yı ilk baharda, Belle'yide yaz ayında alacaktık..

cemal344

Üye
Yahu şu anna yı ekim başına kadar versinlerde belle 2012 yazına kalsada olur adamlarda tık yok nezaman gelecek bu anna.

ultraslan_66

ultraslan_66

Üye
bu iki güncelleme symbian 3 telefonları çıkmaya başladığından beri vardı ama adamlar bekletmeyi seviyorlar kendi sistemlerine göre hareket ediyorlar buda onlar için normal bir durum olsa da bizim için çok sinir bir durum:off:

• Beğen
Tepkiler: XER01

pula

Üye
Merhabalar;
Öncelikle sormak isteğim soru symbian anna çıktı diye söylentiler nekadar doğru ? 2.si symbian anna çıktı ise türkiyeye geliş tarihi ne zaman ? Hürriyet vb. gazetelerin teknoloji bölümünde çıktığına dair haberler var ovideki güncellemelede anna ile ilgili herhangi bir güncelleme yok.
Şimdiden Teşekkürler...

devil____boy

Üye
Merhabalar;
Öncelikle sormak isteğim soru symbian anna çıktı diye söylentiler nekadar doğru ? 2.si symbian anna çıktı ise türkiyeye geliş tarihi ne zaman ? Hürriyet vb. gazetelerin teknoloji bölümünde çıktığına dair haberler var ovideki güncellemelede anna ile ilgili herhangi bir güncelleme yok.
Şimdiden Teşekkürler...

anna çıktı doğru ama türkiyeye ne zaman gelir NOKiA nın SAHİBİ bile bilmiyor...

AмσηR@

AмσηR@

Üye
Güncellemelerin gecikmesi ve uzun bekleyişten dolayı isyan etmen çok normal.
Bunda yadırganacak bir durum yok.
Nokia'yı eleştirmek, ayıplamak da gayet doğal.

Ancak söz konusu Anna, Belle yada diğer gelecek olan güncellemeleri yüklemeden "Symbian devri bitti" demek için de çok erken...
Symbian devri, Nokia ne zaman isterse o zaman biter, bunu unutma.

Yarın öbür gün Symbian'la ilgili akıl almadık gelişmeler olur, sen bile şaşarsın.
O yüzden sürekli "bitti artık" deyip Symbian forumunda Android övmeyi bırakmalısın bence...

Nokia kendisi açıkladı, yani ömür boyu symbian arkasında durmayacaklar , suan çevreye bak bakalım symbian için destek verebilen kaç yazılımcı varmıs?
ben yazılım yapan birisi olsa symbian için parmagımı oynatmam, ancak nokia benı destekler paramı verirse o zaman birseyler yaparım.
Neden android bu kadar ön plandayken symbian geri pilana itildi veya destek görmedi.
Egri oturup dogru konusmak gerekli.Bunda nokia'nın payı var, sonucda pc alıp istedigin işletim sistemini yükleyebilirsin.Ama nokia güzel telefon kalite telefon yapıyor bunda hemfikiriz ama sisteme önem vermedi.
Gelişmeler olur şaşarım insh bende isterim sonucda telefon cebimde, symbianın düşmesini asla istemem.
ancak 2016 ya kadar demişler belli bir süre vermişler kendileri zaten.
Belleyi de bizlere verirler, onuda kullanırız ve bu devir kapanmıs olur.
Symbian2ın arkasında dursaydı windows ile anlasmazdı.
tekrar yazıyorum umarım tersi çıkar, ancak " symbian bitti" .
Ayrıca hayatımda androidli cihaz kullanmadım, nasıl birsey oldugunuda bilmem.
Bende symbian kullanıcısıyım ve kendi düşüncelerimi fikirlerimi paylasırım.Gördüklerimi yazarım.
Androidi övecek birsey yazmadım ayrıca.Nokia androide geçsinde demedim, symbianı eleştirdim ve symbian forumunda eleştirdim.
Çünkü symbian kullanıcısıyım dostum.
Nokia bu duruma kendi kendini düşürdü, büyük bir markanın ölününü görüyoruz ve bizlerde o batan gemideyiz.
Dediklerimin tersi çıkar insh.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Geminin batıp batmayacağı önümüzdeki sene içinde belli olur sanırım.
Ben yine de Symbian'dan umudu o kadar erken kesmeyelim derim.

forbidden5

forbidden5

Üye
o gemi kolay kolay batmaz symbian geliştirmeleri başarılı görünüyor şimdilik belleden şikayeti olanı duymadım oldukçada beğenildi kaldıki nokia önlemini almış durumda wp7 ile wp 7 küçümsenicek bi sistem değil arkasında microsoft var kaldıki wp7 li htc cihazların tanıtım videolarını izledim bence oldukça başarılı beğenmedim desem yalan olur gemi fırtınada kalmış olabilir şuanda ama mutlaka çıkıcakdır şöyle düşünelim stabil bir işletim sistemi olan nokia mı yoksa samsung mu htc mi ? ben stabil bir nokia yı hiç bir markaya değişmem şahsen görünüşe göre wp 7 oldukca stabil ve beklentileri karşılıcak gibi duruyor symbian belle de oldukça stabil izlediğim videolara dayanarak söylüyorum s3 e göre çağ atlamış gibi duruyor

pula

Üye
NOKIA N8 00 kullanıcısıyım. Iphone'u tüm sitelerde öyle bir anlattılar ki; kampanyalardan yararlanıp birde Iphone aldım. NOKIA duymasın ama Iphone 3GS ve Iphone 4 NOKIA N8-00 in civarında bile bulunamaz. Symbian'ın biraz dizayn hatası var. Icon'ları tam olarak belli aralıklarla yerleştirmek yerine üstteki saat ve tarih bölümünün altına hizalamayı seçmesi büyük hata, ekranın ölçüldüğünde yüzde yirmibeşi boş kalıyor. Biraz daha kenarlara doğru ikonları alıp ara boşluklarınıda aynı mesafede yapmalı, ikinci husus geçişlerde animasyon kullanmaması veya kullanmak istememesi görseli yok denecek kadar az kullanması bir başka dezavantaj, symbian mükemmele en yakın program ama biraz daha hızlı geçişler için program yapısında köklü değişikliğe gitmesinde yarar var. Bunun dışında NOKIA hakikaten telefon olarak müthiş bir cihaz, programda biraz daha akılcı davranması ve geçişlerde anlık stop ve aktarım belleği programı tesis edip aradaki bekleme süresini animasyonlarla doldurması sanki anında geçiş yapıyormuş görüntüsü vermesi açısından son derece yararlı olacaktır. Iphone animasyonları geçişlerdeki zaman kaybını kullanıcıya göstermemek için işte böyle kullanıyor. Hülasa NOKIA'nın biraz daha akılcı olmasında yarar var diye düşünmekteyim. Yoksa N8-00 hakikaten müthiş bir telefon

• Beğen
Tepkiler: cihan3454 ve shanol28
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
NOKIA N8 00 kullanıcısıyım. Iphone'u tüm sitelerde öyle bir anlattılar ki; kampanyalardan yararlanıp birde Iphone aldım. NOKIA duymasın ama Iphone 3GS ve Iphone 4 NOKIA N8-00 in civarında bile bulunamaz. Symbian'ın biraz dizayn hatası var. Icon'ları tam olarak belli aralıklarla yerleştirmek yerine üstteki saat ve tarih bölümünün altına hizalamayı seçmesi büyük hata, ekranın ölçüldüğünde yüzde yirmibeşi boş kalıyor. Biraz daha kenarlara doğru ikonları alıp ara boşluklarınıda aynı mesafede yapmalı, ikinci husus geçişlerde animasyon kullanmaması veya kullanmak istememesi görseli yok denecek kadar az kullanması bir başka dezavantaj, symbian mükemmele en yakın program ama biraz daha hızlı geçişler için program yapısında köklü değişikliğe gitmesinde yarar var. Bunun dışında NOKIA hakikaten telefon olarak müthiş bir cihaz, programda biraz daha akılcı davranması ve geçişlerde anlık stop ve aktarım belleği programı tesis edip aradaki bekleme süresini animasyonlarla doldurması sanki anında geçiş yapıyormuş görüntüsü vermesi açısından son derece yararlı olacaktır. Iphone animasyonları geçişlerdeki zaman kaybını kullanıcıya göstermemek için işte böyle kullanıyor. Hülasa NOKIA'nın biraz daha akılcı olmasında yarar var diye düşünmekteyim. Yoksa N8-00 hakikaten müthiş bir telefon

Biz de bazı arkadaşlara onu anlatmaya çalışıyoruz.
Nokia öyle kolay kolay batmaz.
Sadece Symbian'ı biraz daha geliştirmesi gerekiyor ve geliştirmeye başladı da.
Yeni güncellemelerle iyice rayına oturacaktır.

Nokia istemedikçe Symbian devri bitmez.
Bu iş AR-GE işidir.
Symbian'a iyice yüklenir de geliştirmeleri sürdürürse sadece Android'i değil kralını alaşağı eder.
Nokia'nın ve Symbian'ın kaderini şu önümüzdeki 1 yıl belirleyecek.
Belle ve sonrasında gelecek olan güncellemelerle Symbian çok cazip hale gelebilir, kimbilir?

Nokia 2016'dan sonra Symbian'ı bitirecek diyen arkadaşlar?
2016'da cep telefonu modelleri ve sistemleri kimbilir neler olacak?
Belki Symbian kalmayacak doğru, ama Android kalacak mı bakalım?

• Beğen
Tepkiler: shanol28

berkayhas

Üye
la ne komiksiniz ben n8 kullanıcısıyım telefonun iyi yanı yok samsung galaksy s2 süper bi telefon

ultraslan_66

ultraslan_66

Üye
Ne olursa olsun telefon alırken ilk aklınazı gelen telefon markası yine nokia olur. bir çoğu başka telefon alırken nokia almasada biraz tereddüt eder tabi herkez için değil ama birçoğunda böyle.ülkemizde nokia alma hastalığı var malesf : ) :islik

berkayhas

Üye
symbian falan hikaye nokianın tek şanşı vardı windows phone 7 yerine android koymak

----------Eklendi @ 20:36:00 ---------- Yazıldı @ 20:34:41 ----------

beni dinleyin n8 almayın bende ıphone 4 te var ikisi kıyaslanamz bile n8 de işlemci bile yok doğru dürüst

devil____boy

Üye
symbian falan hikaye nokianın tek şanşı vardı windows phone 7 yerine android koymak

----------Eklendi @ 20:36:00 ---------- Yazıldı @ 20:34:41 ----------

beni dinleyin n8 almayın bende ıphone 4 te var ikisi kıyaslanamz bile n8 de işlemci bile yok doğru dürüst

800 liralık farkı ver hemen alırım zaten :d:

_ardaa

_ardaa

Üye
Bu ne ben anlamadım yeni yeni elemanlar türemiş paso sallıyorlar işlemci yok diyor diğer 10 yıldır Nokia kullanıyormuş ama N8'de gelen aramayı kaydetmiyormuş, daha ne kullandığınızı bile bilmiyorsunuz ne diye yorum yapıyorsunuz ki?

• Beğen
Tepkiler: cihan3454, ultraslan_66 ve shanol28

devil____boy

Üye
Bu ne ben anlamadım yeni yeni elemanlar türemiş paso sallıyorlar işlemci yok diyor diğer 10 yıldır Nokia kullanıyormuş ama N8'de gelen aramayı kaydetmiyormuş, daha ne kullandığınızı bile bilmiyorsunuz ne diye yorum yapıyorsunuz ki?

dostum cvp vermene gerek yok onlara parasını versinler alalım iphone hatta hediye etsinler :alkis

02samsat

02samsat

Üye
Başlığa bakar mısınız "Ve Mutlu Son..." diye başlıyor ve başlığın tarihi 17.08.2011 ama şimdi 04.09.2011 ama ben hala mutlu olamadım.
....

• Beğen
Tepkiler: DenizhaNq

Üst Alt