1000 tl lik Sistem Toplama

Sponsorlu Bağlantılar

Xurmirac

Xurmirac

Üye
1500TL biriktirdikten sonra da üzerine 500 lira daha ekleyerek ekran kartına müthiş yatırım yaparsın :)
Diye diye.....

The Pancar

The Pancar

Üye
Evet neden olmasın.

gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi

1062tl tutuyor

İsterseniz 50 tl daha verip

İyi bi Soğutucu alın ve küçük bi overclock ile orta seviye bi i5 performansını alabilirsiniz

Amd nin farkı Overclockla anlaşılır :cool

Ramleri dual Chanel şeklinde yapmak daha mantık olur
Bu sistem 16gb ile işi olamayağı için bence 4+4 daha mantıklı olur
Eğer 16gb rame ihtiyacınız olacaksa bu sistem onu yapamaz

4160 çift çekirdek, 4 katmandan oluşuyor

6300 ise 6 çekirdek 6 katman
Hocam ileride render işlerim de olacak 16 gb yaparım diyerek 8 tek modül düşündüm . Peki kit mi daha performans verir yoksa tek modül mu

gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
Çünki bu olay benim hep basıma gelir ah biraz daha para toplasaydımda daha iyisini alsaydım..
Hocam teknolojiye yetişmek çok zor şimdi gta 5 kaldıran sistem toplarım 1 2 sene sonra bi oyun çıkar onun için derken sonu yok ya

Xurmirac

Xurmirac

Üye
Hocam ileride render işlerim de olacak 16 gb yaparım diyerek 8 tek modül düşündüm . Peki kit mi daha performans verir yoksa tek modül mu
Çift modül daha performanslıdır ancak ben bu performans farkının kolay kolay hissedilebileceğini sanmıyorum. Aralarında ki fark ise tek modül olan 64 bit, çift modül 128 bit veriyolu genişliğine sahiptir.
Hocam teknolojiye yetişmek çok zor şimdi gta 5 kaldıran sistem toplarım 1 2 sene sonra bi oyun çıkar onun için derken sonu yok ya
Bahsetmek istediğim şey buydu.
Hocam intele çok uzağım ama bi arkadaşım intel diğeri amd diyor ne yapsam bilemedim . Bu hangi site acaba
Vatan Bilgisayar.

• Beğen
Tepkiler: gıwıliler
gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
Çift modül daha performanslıdır ancak ben bu performans farkının kolay kolay hissedilebileceğini sanmıyorum. Aralarında ki fark ise tek modül olan 64 bit, çift modül 128 bit veriyolu genişliğine sahiptir.

Bahsetmek istediğim şey buydu.

Vatan Bilgisayar.

peji oyunlar için tek mi tavsiye edersiniz çift mi

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Acelesi yoksa biraz daha para biriktirmeli.
Acelesi yoksa elindeki parçaları satıp sıfır sistem dizmeli söyle 3000-3500 tlye

Benim de render işlerim oluyoreğer render işleriniz varsa nekadar çekirdek okadar performans lafını unutmayın
Renderın nasıl çalıştığını bilen birisi
Çekirdek sayısının önemini de bilir
I3 4160 kötü değil ama 6300 fiyat performansı daha iyi bi işlemci

Üstelik renderda 6300 daha iyi
AMD nin en kötü olduğu yer tekil çekirdek performansı
Onu da 6 tane olması ile kurtarıyor

Şöyle söyleyeyim
16k render aldım
En ağır oyunları ultrada açtım 8 gb yi geçmedim
Tam 8 de takıldım
(Bende 16gb (2x8gb) 1866mhz ram var)
Fx 8350 nin canına okudum ama 8gb yi zor bi kaç yüz mb geçebildim

Siz 4+4 alın
Baktınıx ihtiyaç var iki tane daha 4 alırsınız
Aynıya gelir

• Beğen
Tepkiler: gıwıliler
Xurmirac

Xurmirac

Üye
Zaten tek çekirdek performansı bir hayli düşük olduğu için, genelde oyunlarda Intel öneriliyor. Ancak bakalım DX12 ile bu ortadan kalkacak gibi duruyor. DX12'nin yaygınlaşması ile birlikte AMD yeni bir soket, yeni bir işlemci üretimine geçse piyasaya sürse iyi işler yapabilir. Ancak yüksek TDP değerlerinden kaçınmalı, üretim teknolojisini 22nm'ye en azından düşürmeli ve işlemci satın aldığında ek soğutucu almak zorunda bırakmamalı.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Zaten tek çekirdek performansı bir hayli düşük olduğu için, genelde oyunlarda Intel öneriliyor. Ancak bakalım DX12 ile bu ortadan kalkacak gibi duruyor. DX12'nin yaygınlaşması ile birlikte AMD yeni bir soket, yeni bir işlemci üretimine geçse piyasaya sürse iyi işler yapabilir. Ancak yüksek TDP değerlerinden kaçınmalı, üretim teknolojisini 22nm'ye en azından düşürmeli ve işlemci satın aldığında ek soğutucu almak zorunda bırakmamalı.
overclockla elde edilen performansa bakarsak amd nin rakibi yok bile denilebilir

üstelik oyunların %99 çoklu çekirdek destekliyor (günümüz oyunları)
hatta far cry 4 gibi oyunlar en az 4 çekirdek veya thread istiyor

fiyat performans oranı en iyi işlemciler genelde AMD tarafında
Yakında AMD DDR4 e geçecek muhtemelen gerçek 16 çekirdekli işlemci de duyuracak
sanırım adı ZEN mimarisi olarak geçiyor

gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
Acelesi yoksa elindeki parçaları satıp sıfır sistem dizmeli söyle 3000-3500 tlye

Benim de render işlerim oluyoreğer render işleriniz varsa nekadar çekirdek okadar performans lafını unutmayın
Renderın nasıl çalıştığını bilen birisi
Çekirdek sayısının önemini de bilir
I3 4160 kötü değil ama 6300 fiyat performansı daha iyi bi işlemci

Üstelik renderda 6300 daha iyi
AMD nin en kötü olduğu yer tekil çekirdek performansı
Onu da 6 tane olması ile kurtarıyor

Şöyle söyleyeyim
16k render aldım
En ağır oyunları ultrada açtım 8 gb yi geçmedim
Tam 8 de takıldım
(Bende 16gb (2x8gb) 1866mhz ram var)
Fx 8350 nin canına okudum ama 8gb yi zor bi kaç yüz mb geçebildim

Siz 4+4 alın
Baktınıx ihtiyaç var iki tane daha 4 alırsınız
Aynıya gelir
anladım hocam çok sağolun fikirleriniz ve yardımınız için

Xurmirac

Xurmirac

Üye
overclockla elde edilen performansa bakarsak amd nin rakibi yok bile denilebilir

üstelik oyunların %99 çoklu çekirdek destekliyor (günümüz oyunları)
hatta far cry 4 gibi oyunlar en az 4 çekirdek veya thread istiyor
Çoklu çekirdek destekliyor, hatta bazı oyunlar 4 çekirdek zorunluluğu istiyor ve çift çekirdek işlemciler oyunları açamıyor bile ancak bu demek değil ki çoklu çekirdek performansına bakıyor. Oyunların performansını tekli çekirdekten alıp, çoklu çekirdeklere yayması için DX12'nin tam anlamıyla gelmiş olması gerekiyor.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Çoklu çekirdek destekliyor, hatta bazı oyunlar 4 çekirdek zorunluluğu istiyor ve çift çekirdek işlemciler oyunları açamıyor bile ancak bu demek değil ki çoklu çekirdek performansına bakıyor. Oyunların performansını tekli çekirdekten alıp, çoklu çekirdeklere yayması için DX12'nin tam anlamıyla gelmiş olması gerekiyor.
Geleceğe yatırım iyidir :ehe

Xurmirac

Xurmirac

Üye
Geleceğe yatırım iyidir :ehe
Geleceğe yatırım için alınan parçanın güncel bir parça olması gerekiyor ama neyse :bira: Düşük fiyatlı sistemlerde AMD candır, yalnız gidipte 2500-3000 liralık sisteme AMD Fx8350 8320 9590 falan takmam :)

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Geleceğe yatırım için alınan parçanın güncel bir parça olması gerekiyor ama neyse :bira: Düşük fiyatlı sistemlerde AMD candır, yalnız gidipte 2500-3000 liralık sisteme AMD Fx8350 8320 9590 falan takmam :)
Fx 8350 nin nesi var

3000 tl lik sisteme 9590 takamazsın zaten :ehe

O İşlemciyi her anakart çalıştıramıyor
En az 500 tl anakarta vermen lazım

İşlemcinin kendisi 830 tl falan

Bi de h110i falan alsan 678 tl oradan alsana 2500 tlye işlemci anakart ve soğutucu alabilirsin sadece
Bu üçlü olmadan 9590 dan bi şey bekleme

8350 için de 450 tllik bi soğutma şart yoksa 4.0 ghz de kalırsın
Ben 4.5 ghz de i7 4770 i geçebiliyorum

gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
6100 de karar kıldım arkadaşlar

gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
Hepsi burada dan alış veriş yapan oldu mu hiç . Tedarikci firmadan bekleniyor ne demek oluyor

Üst Alt