Ne için kullanmayı düşünüyorsun eğer profesyonel yazılım kullanmayı düşünmüyorsan amd olur oradan tasarruf edersin en azındanKafamda hiç bir parça yok tavsiye istiyorum . İntel mi yoksa amd mi toplasam onu hiç bilmiyorum . Bide şöyle bişey var elimde şuan 550w yeni aldığım power ve shappire HD 7770 ekran kartı var bunları satasım yok açıkçası
Photoshop ve oyun için düşünüyorum yani öyle çok oyun delisi değilim medium da bile oynasam beni keser bilgisayarı zaten en çok bu ikisi için kullanıyorumNe için kullanmayı düşünüyorsun eğer profesyonel yazılım kullanmayı düşünmüyorsan amd olur oradan tasarruf edersin en azından
Teşekkürler hocam şimdi bakacağım dediklerine . 970a ne demek model ismi mi . Hocam sıfırdan alma sebebim de aslında pc de sorunlar var Oyun yüklenmiyor sürekli hata yoksay hatası mavi ekran hatası falan artık bıktığım için komple değişmeyi düşünüyorumAmd 6300 ve 970a bi anakart al Hd 7770 ile beraber kullan
Sıfırdan 1000tl ye dizeceğin sistemden daha iyi olur
Veya 4 nesil i3 de olur ozaman ise h87 veya b85 anakart almalısın
970a bi anakart model isimi yani z97 z87 h87 gibi bi yonga setiTeşekkürler hocam şimdi bakacağım dediklerine . 970a ne demek model ismi mi . Hocam sıfırdan alma sebebim de aslında pc de sorunlar var Oyun yüklenmiyor sürekli hata yoksay hatası mavi ekran hatası falan artık bıktığım için komple değişmeyi düşünüyorum
Fx 6100 düşünüyorum nasıldır sizce daha sonra WD 1tb hdd Kingston 8 gb tek modül 1600mhz ram . Anakart için kararsızım asus istiyorum aslında . Gigabyte dan çok çektim cesaret edemiyorum970a bi anakart model isimi yani z97 z87 h87 gibi bi yonga seti
Amd nin fx serisi işlemciler için 2 tür anakart var birisi (eski nesil var ama onlar iş görmez)
970a ve 990fx
970a daha ucuz ve orta seviye bi kart
6300 için 970a yeterli
990fx ise 9590 gibi 9370 gibi işlemciler için daha uygun
Tavsiyem asus m5a97fx evo almanız yönünde ama fiyatı daha da aşağıya indirmek isterseniz
Gigabyte 970a-ud3p anakartı var
sagolasın bi bakayım o modelefx 6100 sistemine çok iyi olur. anakart olarak msi seçmen daha mantıklı olur fp açısından çok iyidir. msi g970a- g43 önerimdir.

ya anakarttan kısıcam biraz yada işlemciden yoksa 1000 tl yi geçiyorfx 6100 sistemine çok iyi olur. anakart olarak msi seçmen daha mantıklı olur fp açısından çok iyidir. msi g970a- g43 önerimdir.
6100 yerine 4300 de düşünüyorum VS lerine baktım çok bi fark yok hatta 4300 öne bile geçmişİşlemci den düşmektense anakarttan kısınsagolasın bi bakayım o modele
ya anakarttan kısıcam biraz yada işlemciden yoksa 1000 tl yi geçiyor6100 yerine 4300 de düşünüyorum VS lerine baktım çok bi fark yok hatta 4300 öne bile geçmiş
anladım hocam haklısınız aslında sağolun . peki gigabyte mı msı mı asus mu marka da cok onemlı bilirsiniz . şuankı gıgabyte kullandıgım ve 5 senede bozuldu akım dengesizliği varİşlemci den düşmektense anakarttan kısın
İşlemcinin anakarttan daha fazla performasa etkisi var
Tavsiye gigabyte 970a ud3p alıp
6100 veya 6300 alın
Hiç bi şekilde 4300 6100'i geçemez
Aradaki fark az değil
6 çekirdek ile 4 çekirdek arasında mimari aynı olduğu için yaklaşık 0.66 kat fark var
anladım hocam haklısınız aslında sağolun . peki gigabyte mı msı mı asus mu marka da cok onemlı bilirsiniz . şuankı gıgabyte kullandıgım ve 5 senede bozuldu akım dengesizliği var
En iyi marka diye bi şey yok aslında
Bazı modellerde iyi sonuç veren markalsr bazı modellerde yerin dibine giriyorlar
Örn asus
Nvidia ekran kartları sorunsuzken
Belli bi revizyondaki amd kartlarda berbattı ve ısınma ve airfact sorunu ortaya çıktı
Onun için alacağınız ürün ile ilgi araştırma yapın
Ben m5a99fx pro kullanıyorum
Ama aslında fxa990 gd80 almıştım
Sevgili Vatan bana ürünün kalmadığını söyledi( siparisi verdim parasını ödedim bana 1 hafta sonra meğerse ellerinde yok Muş dediler)
Bende msi dan sonra asus tercih ettim
Tavsiyem msi ama asus da gayet iyi
hmm anladım hocam benim en ama en fazla bütçem 1000 tl ve hayatta geçemem sizin dediklerinizle bir sepet oluşturdum ve taksitli fiyat 1300 leri geçti malesef

Bu işin sonu yok1500 tl yap bütçeni gta 5 kaldıran bir sistem yapabilirsin