Nokia nin kurtulusu.

Sponsorlu Bağlantılar

santorsawyer

santorsawyer

Üye
    Konu Sahibi
Konuyu tekrar açan mod arkadaşa teşekkür ederim. Ama kişisel görüşüm sabit açık kalmalı konular.
Evet konuyu tekrar hortlatayım dürteyim bir dedim. Nokia nın kurtuluşu android demiştim. Geçmedi ve batırdılar. Microsoft daha da batırdı kanımca. Ve nokia android yazılımına geçti. Simdi ise soru şu, nokia sizce dirilecek mi? Ben çok geç kaldığı görüşündeyim. Orta segment te yer alabilecek gibi görünüyor. Öyle farklı bir şekilde olmalı ki, demirbaş firmalarla baş edecilecek duruma gelebilsin.

Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
tepede olmasını engelleyecek ne var
donanımı düşük mü tutuyor Nokia 6ya bak
malzeme kalitesi mi (güldürme beni)
yenilik mi, inan bana piyasadaki diğer firmalarda fikir biter Nokia da bitmez
yani nemrut olmaya gerek yok kabul wp ile büyük bir hata yaptı symbianı geliştirip androidle yarışır hale getirebilirdi ya da meegoyu daha da geliştirebilirdi Bi bu işletim sistemi Nokianın androidi gibiydi; o yıllarda hangi işletim sistemine el atsan fark yaratabilirdin sadece uygun hamlelerle ve iyi çalışmayla geliştiricinin dikkatini çekmen yeterliydi ama Nokia kendi geliştirdiği sistemler yerine msye güvendi ki msnin de ne mal olduğunu gördük
uzun lafın kısası zararın neresinden dönsen kardır ki Nokia da bunu yapıyor piyasaya dönmek için yapmadığı çakallık yok. :D

santorsawyer

santorsawyer

Üye
    Konu Sahibi
Nokia symbian la hiç bir yere varamazdı. Çok yavaş bir sistemdi. Bu o zamanda belliydi. Wp hataydı kesinlikle aynı fikirdeyim. Ama yine de ben emin değilim yarışabileceğinden.

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Zamanında androide atar gider yapan Nokia android telefon çıkartıyor ya ne desek boş.
Nokia benim için yenilik, kalite ve farklı olmak demekti. Hele ki megoo gibi bir sistemi devam ettirmemek ayağına sıkmak demekti. Elop denen CEO bozuntusuna teslim edip symbian, maemo , megoo yu öldürdükleri gün Nokia benim için bitmişti.
Şahsen ben Nokia ya Sailfish OS (Jolla) yakışır diye düşünüyordum. İki Finlandiya firması güçlerini birleştirip yeniliklerle dolu bir sistemi sunabilirlerdi bizlere. Gerçekten android cihaz çıkarması benim için çok büyük bir hayal kırıklığına sebep oldu...

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: santorsawyer
santorsawyer

santorsawyer

Üye
    Konu Sahibi
Yeni sistemler tabiki de olmali lakin onemki olan diger nokta da yazilim firmalarinin uygulama ve populerlik bakimindan yazilimlara destek vermesi. malesef suan en cok ios ve android taban destek gormekte. bu durumda da genis bir yelpazeye sahip android i secmesi akillica bir hareketti. diger turlu telefonu ve dolayisi ile yazilimi ayakta tutabilmek icin cok agir yatirimlar gerekecekti.

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Yeni sistemler tabiki de olmali lakin onemki olan diger nokta da yazilim firmalarinin uygulama ve populerlik bakimindan yazilimlara destek vermesi. malesef suan en cok ios ve android taban destek gormekte. bu durumda da genis bir yelpazeye sahip android i secmesi akillica bir hareketti. diger turlu telefonu ve dolayisi ile yazilimi ayakta tutabilmek icin cok agir yatirimlar gerekecekti.
Jolla sailfish OS android gibi yarı linux değil ki! Tam linux olduğu için yapabilecekler hayal gücüne kalıyor.
Birde Other half denen özellik bile başlı başına bir devrim olabilir. Potansiyeli çok büyük...
Şu cihazlar (Jolla) Türkiyeye gelmedi ya yanarım yanarım ona yanarım..

• Beğen
Tepkiler: santorsawyer
santorsawyer

santorsawyer

Üye
    Konu Sahibi
Jolla sailfish OS android gibi yarı linux değil ki! Tam linux olduğu için yapabilecekler hayal gücüne kalıyor.
Birde Other half denen özellik bile başlı başına bir devrim olabilir. Potansiyeli çok büyük...
Şu cihazlar (Jolla) Türkiyeye gelmedi ya yanarım yanarım ona yanarım..

Umarım zaman içerisinde veya bir yolla gelir. Yeni sistemleri tanımayı severim.

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic