okuyunca edit yaparım #rez

ciddiydim abi

Dünya yuvarlakta değil düzde takmayın kafanızı böyle sorulara anınızı yaşayın gidin sevdiğiniz kişiye açılın aaa sinirlendim

Bende gülerken ciddiydimciddiydim abi
![]()

EyvallahDünya yuvarlakta değil düzde takmayın kafanızı böyle sorulara anınızı yaşayın gidin sevdiğiniz kişiye açılın aaa sinirlendim
Bende gülerken ciddiydim
Eyvallah

Bir öküzün boynunda tepsi diye biliyorum ben. Hatta öküz gafasını salladığında da deprem oluyor diyolla.

Sanki başkası konuyu açmışta ben gelip küre dünyayı savunmuş sonrada 'Kuran'da düz mü deniyor?' 'Öyleyse doğru olabilir' demişim gibi bir yorum yapmışsınız.En azından kuranda dünyanın düz olduğunun belirtildiği gerçeğini kabul etmişsiniz bu da bir şeydir
"En azından" dememin sebebi bu savunduklarınızın gerçek olduğu kısmına katılmıyor olmamdır.Sanki başkası konuyu açmışta ben gelip küre dünyayı savunmuş sonrada 'Kuran'da düz mü deniyor?' 'Öyleyse doğru olabilir' demişim gibi bir yorum yapmışsınız.
Konuyu açan ve bu gerçekleri elimden geldiğince anlatmaya çalışan ben değilmişim gibi..
Yinede yanlış anladıysam kusuruma bakmayın ama "en azından" ve "bu da bişeydir" gibi kelamları bu ortamda duyması gereken ben değilim diye düşünüyorum.
Dünyanın içinin suyla dolu oluşu da bir gerçektir. Nuh tufanı ile ilgili ayette açık:
Ey yer, suyunu çek! Ey gök, suyunu tut!..[Hud Suresi 39. Ayet]
Su sadece gökten yağmamış, yerdende çıkmıştır.
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Kuran'da yazanları aktardığım için tebrik ediyor hemde bana katılmıyorsunuz."En azından" dememin sebebi bu savunduklarınızın gerçek olduğu kısmına katılmıyor olmamdır.
"Öyleyse doğru olabilir" gibi değil direkt kuranda bunun belirtildiğini savunuyorsunuz. Bu konuda da sizi tebrik ederim. Bunu ben birilerine söylemeye, anlatmaya çalıştığımda çarpıtıyorsun ya da ayeti cımbızlamışsın gibi sözler duydum hep. İnsanlar sürekli dini bilime uydurmaya çalışıyorlar, diyanet bile yapıyor bunu neymiş kuran da evrenin genişlediği yazıyormuş. Ee o zaman niye ilk çevirdiğinizde o şekilde çevirmediniz de sonradan değiştirdiniz diye de sormuyor kimse...
Kuran Dünya düzdür diyor ama biz bugün Dünya'nın geoid şekline olduğunu biliyoruz. Bilimsel bir şeye inanılmaz kabul edilir veya reddedilir. Ben Dünya'nın geoid şeklinde olduğunu kabul ediyorumKuran'da yazanları aktardığım için tebrik ediyor hemde bana katılmıyorsunuz.
Daha açık söyleyin, şunu mu diyorsunuz; "Kuran dünya düzdür diyor ama ben yuvarlak olduğuna inanıyorum, yani Kuran'a katılmıyorum"
Bu mudur?
'Biliyoruz'Kuran Dünya düzdür diyor ama biz bugün Dünya'nın geoid şekline olduğunu biliyoruz. Bilimsel bir şeye inanılmaz kabul edilir veya reddedilir. Ben Dünya'nın geoid şeklinde olduğunu kabul ediyorum
Uzayda ki sayısız uzay teleskobu, uzaya giden mekikler, ve sayısız uydu görüntüleri .'Biliyoruz'
Bilimi kabul etmek, bu bilim çalışmalarında bulunanların size ilettiklerine inanmaktır. Yani aynı şey.
'Biliyoruz'
Nereden biliyorsunuz? Orada mıydınız? Gözünüzle gördünüz mü?
Dünya fotoğraflarının gerçekliğinden nasıl bu kadar eminsiniz? Ki hepsi fotoshop
Bu tıbbi bir ilaç olsa test edip etkilerini görüp doğruluğunu kabul edebilirsiniz. O ayrı. Peki dünya konusunda size sunulanları kabul ettim dedirten şey nedir?
Bizzat 'doğru' demenizi hangi deneyiminiz sağlıyor?