Dünya düz mü yuvarlak mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Dünya düz mü yuvarlak mı?

• Düz

Kullanılan: 4 40.0%
  • Yuvarlak

Kullanılan: 6 60.0%

• Kullanılan toplam oy
    10
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Baydırman

Baydırman

Moderator
okuyunca edit yaparım #rez

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Dünya yuvarlakta değil düzde takmayın kafanızı böyle sorulara anınızı yaşayın gidin sevdiğiniz kişiye açılın aaa sinirlendim

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Bir öküzün boynunda tepsi diye biliyorum ben. Hatta öküz gafasını salladığında da deprem oluyor diyolla.

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
Aynısını bende dinlemiştim küçükken. Eski toprakların hayalgücü iyiymiş
Ama Bi kısmındada haklılarmış :)

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Ortaya Karışık

Baydırman

Baydırman

Moderator
Karışık Lüks

mrzstyl

mrzstyl

Üye
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

bu abimiz herşeyi açıklıyor beyler dağılalım

Rock Ve Roll

Rock Ve Roll

Üye
En azından kuranda dünyanın düz olduğunun belirtildiği gerçeğini kabul etmişsiniz bu da bir şeydir

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Dünya delikanlı olsa yıvarlak olmazdı ;)

• Beğen
Tepkiler: Rock Ve Roll
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
En azından kuranda dünyanın düz olduğunun belirtildiği gerçeğini kabul etmişsiniz bu da bir şeydir
Sanki başkası konuyu açmışta ben gelip küre dünyayı savunmuş sonrada 'Kuran'da düz mü deniyor?' 'Öyleyse doğru olabilir' demişim gibi bir yorum yapmışsınız.
Konuyu açan ve bu gerçekleri elimden geldiğince anlatmaya çalışan ben değilmişim gibi..
Yinede yanlış anladıysam kusuruma bakmayın ama "en azından" ve "bu da bişeydir" gibi kelamları bu ortamda duyması gereken ben değilim diye düşünüyorum.
Dünyanın içinin suyla dolu oluşu da bir gerçektir. Nuh tufanı ile ilgili ayette açık:
Ey yer, suyunu çek! Ey gök, suyunu tut!..[Hud Suresi 39. Ayet]
Su sadece gökten yağmamış, yerdende çıkmıştır.

Son düzenleme:
Rock Ve Roll

Rock Ve Roll

Üye
Sanki başkası konuyu açmışta ben gelip küre dünyayı savunmuş sonrada 'Kuran'da düz mü deniyor?' 'Öyleyse doğru olabilir' demişim gibi bir yorum yapmışsınız.
Konuyu açan ve bu gerçekleri elimden geldiğince anlatmaya çalışan ben değilmişim gibi..
Yinede yanlış anladıysam kusuruma bakmayın ama "en azından" ve "bu da bişeydir" gibi kelamları bu ortamda duyması gereken ben değilim diye düşünüyorum.
Dünyanın içinin suyla dolu oluşu da bir gerçektir. Nuh tufanı ile ilgili ayette açık:
Ey yer, suyunu çek! Ey gök, suyunu tut!..[Hud Suresi 39. Ayet]
Su sadece gökten yağmamış, yerdende çıkmıştır.

"En azından" dememin sebebi bu savunduklarınızın gerçek olduğu kısmına katılmıyor olmamdır.
"Öyleyse doğru olabilir" gibi değil direkt kuranda bunun belirtildiğini savunuyorsunuz. Bu konuda da sizi tebrik ederim. Bunu ben birilerine söylemeye, anlatmaya çalıştığımda çarpıtıyorsun ya da ayeti cımbızlamışsın gibi sözler duydum hep. İnsanlar sürekli dini bilime uydurmaya çalışıyorlar, diyanet bile yapıyor bunu neymiş kuran da evrenin genişlediği yazıyormuş. Ee o zaman niye ilk çevirdiğinizde o şekilde çevirmediniz de sonradan değiştirdiniz diye de sormuyor kimse...

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
"En azından" dememin sebebi bu savunduklarınızın gerçek olduğu kısmına katılmıyor olmamdır.
"Öyleyse doğru olabilir" gibi değil direkt kuranda bunun belirtildiğini savunuyorsunuz. Bu konuda da sizi tebrik ederim. Bunu ben birilerine söylemeye, anlatmaya çalıştığımda çarpıtıyorsun ya da ayeti cımbızlamışsın gibi sözler duydum hep. İnsanlar sürekli dini bilime uydurmaya çalışıyorlar, diyanet bile yapıyor bunu neymiş kuran da evrenin genişlediği yazıyormuş. Ee o zaman niye ilk çevirdiğinizde o şekilde çevirmediniz de sonradan değiştirdiniz diye de sormuyor kimse...
Kuran'da yazanları aktardığım için tebrik ediyor hemde bana katılmıyorsunuz.
Daha açık söyleyin, şunu mu diyorsunuz; "Kuran dünya düzdür diyor ama ben yuvarlak olduğuna inanıyorum, yani Kuran'a katılmıyorum"
Bu mudur?

Rock Ve Roll

Rock Ve Roll

Üye
Kuran'da yazanları aktardığım için tebrik ediyor hemde bana katılmıyorsunuz.
Daha açık söyleyin, şunu mu diyorsunuz; "Kuran dünya düzdür diyor ama ben yuvarlak olduğuna inanıyorum, yani Kuran'a katılmıyorum"
Bu mudur?
Kuran Dünya düzdür diyor ama biz bugün Dünya'nın geoid şekline olduğunu biliyoruz. Bilimsel bir şeye inanılmaz kabul edilir veya reddedilir. Ben Dünya'nın geoid şeklinde olduğunu kabul ediyorum

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
Kuran Dünya düzdür diyor ama biz bugün Dünya'nın geoid şekline olduğunu biliyoruz. Bilimsel bir şeye inanılmaz kabul edilir veya reddedilir. Ben Dünya'nın geoid şeklinde olduğunu kabul ediyorum
'Biliyoruz'
Bilimi kabul etmek, bu bilim çalışmalarında bulunanların size ilettiklerine inanmaktır. Yani aynı şey.
'Biliyoruz'
Nereden biliyorsunuz? Orada mıydınız? Gözünüzle gördünüz mü?
Dünya fotoğraflarının gerçekliğinden nasıl bu kadar eminsiniz? Ki hepsi fotoshop
Bu tıbbi bir ilaç olsa test edip etkilerini görüp doğruluğunu kabul edebilirsiniz. O ayrı. Peki dünya konusunda size sunulanları kabul ettim dedirten şey nedir?
Bizzat 'doğru' demenizi hangi deneyiminiz sağlıyor?

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
'Biliyoruz'
Bilimi kabul etmek, bu bilim çalışmalarında bulunanların size ilettiklerine inanmaktır. Yani aynı şey.
'Biliyoruz'
Nereden biliyorsunuz? Orada mıydınız? Gözünüzle gördünüz mü?
Dünya fotoğraflarının gerçekliğinden nasıl bu kadar eminsiniz? Ki hepsi fotoshop
Bu tıbbi bir ilaç olsa test edip etkilerini görüp doğruluğunu kabul edebilirsiniz. O ayrı. Peki dünya konusunda size sunulanları kabul ettim dedirten şey nedir?
Bizzat 'doğru' demenizi hangi deneyiminiz sağlıyor?
Uzayda ki sayısız uzay teleskobu, uzaya giden mekikler, ve sayısız uydu görüntüleri .

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Rock Ve Roll
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt